Fellow Finance

Fellow FinanceFellow Finance on täysin suomalainen suhteellinen uusi lainamarkkinoille tullut palvelu. yritys on perustettu vuonna 2013, ja on siitä lähtien tarjonnut lainaus- ja sijoituspalveluita. Kyseessä ei olekaan mikään perinteinen palvelus, josta pikavippi on mahdollista hakea. Kyseessä on nimittäin vertaislaina. Tämä tarkoittaa sitä, että yksityishenkilöt sekä sijoittajat tarjoavat kuluttajille kulutusluottoja. Fellow Finance siis yhdistää rahoittajat sekä lainaa tarvitsevat kuluttajat yhdistäen nämä kaksi palveluksi.

Palvelun kautta voi hakea 500 – 15 000 € suuruista lainaa. Maksuaikaa sille on mahdollista saada 24 kuukaudesta aina 36 kuukauteen. Pienin kuukausierä palvelusta on mahdollista saada 25 € kuukaudessa. Tämä onnistuu silloin, kun lainasumma on 500 € ja lainan maksuaika on 36 kuukautta. Silloin kokonaiskuluja lainalle kertyy yhteensä 283 €.

Hae lainaa

Fellow Finance luotettava?

Fellow Finance Oyj on julkinen osakeyhtiö, joka yhdistää sijoittajat sekä lainaa tarvitsevat kuluttajat. Kyseessä on ensimmäinen pohjoismainen joukkorahoituspalvelu. Se on myös suurin euroalueella toimiva rahoituspalvelu, joka toimii yhteensä 43 eri maassa, ja sillä on yli 260 000 asiakasta.

Yritys on rekisteröity Etelä-Suomen Aluehallintaviraston luotonantajarekisteriin. Rekisteriin liittyminen edellyttää tiukkojen tarkastusten läpäisyä. Kyseessä on siis luotettava luottopalvelu, joka toimii reilujen periaatteiden mukaisesti.

Hae lainaa

Fellow Finance lyhyesti

 • Ikäraja lainan hakemiselle on 20 – 75 vuotta.
 • Lainaa 500 – 15 000 €.
 • Maksuaika lainalle 2 – 7 vuotta.
 • Lainapäätös on mahdollista saada nopeasti ja rahat tilille tunnin sisällä.
 • Lainan saamiseen ei vaadita takaajia tai vakuuksia
 • Helposti täytettävä sähköinen lainahakemus
 • Korko alkaen ainoastaan 8 %.
 • Uusi tapa lainata muilta ihmisiltä ja sijoittajilta
 • Lainan kuukausierä pienimmillään 25 €
 • Esimerkkilaina: 1000 € laina, 24 kuukauden laina-ajalla. Tällöin kuukausierän suuruus on 59 € / kk ja takaisin maksettava summa on 1 416 €. Kuluja kertyy siis yhteensä 416 € ja lainan todellinen vuosikorko on 50 %.

Fellow Finance Lainaa

Kuka voi hakea pikavippiä

Fellow Finance palvelusta voivat hakea pikavippiä kaikki Suomessa asuvat henkilöt, jotka täyttävät tietyt kriteerit. Tässä kiteytettynä vaatimukset lainan hakemiselle:

 • Ikäraja 20 – 75 vuotta
 • Suomalainen pankkitili
 • Ei maksuhäirintämerkintöjä
 • Läpäisee Fellow Finance luottokelpoisuusarvionnin
 • Suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen

Lainan hakeminen

Pikavipit voi hakea netistä helposti. Fellow Finance palvelun kautta lainahakemuksen jättäminen onnistuu helposti ja nopeasti. Mikäli haluat hakea lainaa yhdessä yhteishakijan tai vaikka takaajan kanssa, parantaa se mahdollisuuksiasi saada laina pienemmällä korolla sekä muutenkin paremmin ehdoin. Tällaisissa tapauksissa myös yhteishakijan on rekisteröidyttävä ja tunnistauduttava palveluluun. Sinun pitää lainaa hakiessasi liittää lainahakemukseen mukaan todistus säännöllisistä tuloista. Tällaiseksi sopii esimerkiksi palkkakuitti, tiliote tai tosite eläkkeestä.

Näin itse lainanhakeminen etenee: Sinun tulee ensin valita haluamasi pikavipin summa sekä lainan takaisinmaksuaika. Sen jälkeen voit valita, haluatko itse määrittää koron lainallesi vai suostutko ottamaan lainan ennalta määrätyllä korolla. Mikäli haet lainaa ennalta määrätyllä korolla, on se mahdollista saada helpommin. Tämän jälkeen palveluun syötetään tieto siitä, haetko lainaa yksin vai yhteishakijan kanssa. Tässä vaiheessa mukaan liitetään myös tiedot mahdollisesta takaajasta.

Seuraavassa vaiheessa sinun tulee hyväksyä lainan ehdot ja siirtyä tinnustautumiseen, joka suoritetaan verkkopankin kautta. Tunnistautumisen jälkeen palveluun syötetään asiakastiedot. Kannattaa toimittaa hakemukseen liitteeksi todisteet säännöllisistä tuloista. Näin laina on mahdollista saada nopeammin. Voit liittää hakemuksen mukaan myös myöhemmin, mutta siinä tapauksessa lainan hakuprosessi kestää kauemmin. Viimeisessä vaiheessa määritellään muut tiedot hakemukseen. Tämän jälkeen sinun tarvitsee vain lähettää hakemus ja odottaa lainapäätöstä. Sinulle ilmoitetaan heti, kun laina on myönnetty.

Vertaislainaaminen ja joukkorahoitus

Fellow Finance on suomalainen joukkorahoituspalvelu. Se yhdistää lainojen antajat sekä lainaa tarvitsevat kuluttajat helposti ja turvallisesti. Joukkorahoitus terminä tarkoittaa sitä, että organisaatio kerää halutun rahoituksen kasaan pieninä summina suurelta määrältä sijoittajia. Nämä sijoittajat ovat siis valmiita omalla panoksellaan rahoittamaan hanketta. Vertaislaina on tämän joukkorahoituksen alalaji, jossa rahoitusta etsii kuluttaja.

Fellow Finance on siis netissä toimiva vertaislainapalvelu, josta lainaa voivat hakea suomalaisten kuluttajien lisäksi myös saksalaiset ja puolalaiset kuluttajat. Sen lisäksi palvelusta voivat hakea joukkorahoitusta myös suomalaiset yritykset laskurahoituksen sekä yrityslainan muodossa. Palveluun sijoittajaksi voi ryhtyä kuka tahansa, joka haluaa ansaita rahoilleen korkoa sen sijaan, että pitää rahaa vain tilillä.

Fellow Finance palvelu on auki netissä niin lainan hakijoille kuin myös sijoittajille vuorokauden ympäri kaikkina päivänä vuodesta. Löydät palvelusta ajankohtaiset tiedot aina sekä sijoituksista että mahdollisista lainoista.

Fellow Finance kulutusluotto

Fellow Finance palvelun kautta kuluttajien on mahdollista hakea kulutusluottoa moninaisiin eri käyttötarkoituksiin. Pikavippi on mahdollista hakea esimerkiksi matkustamiseen, auton hankkimiseen, asunnon remontoimiseen tai vaikkapa aikaisempien pikavippien yhdistämiseen. Vertaislaina on hakijan kannalta helppo ja yksinkertainen valinta, ja se toimii hyvin samoin tavoin kuin mikä tahansa muu laina. Erona on ainoastaan se, että kulutusluoton tässä palvelussa myöntävät sijoittajat. Tästä seuraa se etu, että itse yritys ei määrä lainan korkoa, vaan se määräytyy sen mukaan, millä korolla sijoittajat ovat valmiita lainaamaan rahaa. Tällöin myös lainan hakija voi päättää, onko valmis ottamaan lainan tarjotulla korolla. Hakija näkee aina vain edullisimman tarjouksen koroista. Yhdellä lainalla voi palvelussa on useita rahoittajia. Lainan hakijalle tämä ei kuitenkaan näy, vaan laina näkyy yksittäisenä lainana, josta maksetaan lyhennys Fellow Financelle. Se taas huolehtii rahan välittämisestä sijoittajille.

Suurin lainasumma, mitä palvelusta voi hakea on 15 000 €. Laina-aikaa on tarjolla kahdesta seitsemään vuotta. Lainan voi maksaa takaisin myös aikaisemmin ilman lisäkuluja. Sen lisäksi lainan hakija voi ottaa joustavasti tarjolla olevia lyhennysvapaita kuukausia tai vaihtoehtoisesti siirtää lainan eräpäivää kahdella viikolla.

Lainaa on mahdollista korottaa aina 3 kuukauden välein. Lainan hakija voi valita lainan turvaamiseen kattavan lainaturvavakuutuksen, joka korvaa työttömyyden, työkyvyttömyyden eli sairaslomat sekä kuolemantapaukset. Kannattaa lainaa hakiessa aina harkita tarkkaan tarvitsemasi lainan summa sekä maksuaika. Lainaa kannattaa nostaa aina ainoastaan sen verran kun sitä tarvitsee.

Pikavippi toimii lainatuotteena hyvin sellaiseen tilanteeseen, jossa rahan tarve iskee yllättävästi. Tähän tarkoitukseen pikavipit sopivatkin hyvin, sillä se on mahdollista hakea netistä nopeasti ja saada heti tilille. Kannattaa varmistua pikavippiä hakiessa omasta maksukyvystä ja pitää tiukasti kiinni sovitusta maksuaikataulusta, sillä laskun unohtaminen saattaa johtaa viivästysmaksuihin tai pahimmassa tapauksessa luottotietojen menettämiseen sekä maksuhäiriömerkintää.

Pikavippi heti tilille?

Fellow Finance ei itse ole lainan myöntäjä. Tämä tarkoittaa sitä, että laina ei välttämättä siirry välittömästi tilille, vaan lainan saaminen riippuu muiden henkilöiden sinulle tekemistä lainatarjouksista. Lainapäätös on mahdollista saada heti välittömästi hakemuksen tekemisen jälkeen, jos vain lainallesi löytyy heti lainanantaja ja sinä hyväksyt palvelusta saamasi lainan tarjouksen. Kun olet hyväksynyt sinulle tarjotun lainan ja Fellow Finance on varmentanut tulosi, siirretään rahat tilillesi palvelun ollessa auki eli arkisin kello 9 – 17.

Yhteystiedot

Fellow Finance sivuilta löytyy kattava lista usein kysytyistä kysymyksistä sekä vastaukset niihin. Voit myös ottaa yhteyttä asiakaspalveluun puhelimitse tai sähköpostilla. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 020 380 101 ja sähköpostiosoite asiakaspalvelu@fellowfinance.fi.

Hae lainaa


Viimeksi päivitetty 2024-05-04 Tommi Mäkinen (Lainando)