Lainaa netistä (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Sortter
Sortter
1.000 - 60.000 €2.00% - 20.00%1 - 20 v20 vHae Nyt
Zmarta
Zmarta
1.000 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Etua
Etua
500 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 18 v18 vHae Nyt
OmaLaina
Omalaina
500 - 60.000 €4.90% - 20.00%1 - 20 v18 vHae Nyt
Rahalaitos
Rahalaitos
500 - 70.000 €4.99% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Internet on helpottanut elämän monia osa-alueita viime vuosien aikana. Nykyään myös lainan hakeminen netistä onnistuu erittäin helposti. Voit hakea lainaa netistä heti, ja saat yleensä luottopäätöksen lainallesi melkein välittömästi. Tämä on ehdottomasti helpoin tapa hankkia lainaa nopeasti. Pikavippiä voi käyttää tasaamaan budjettia, ja se sopiikin hyvin kuvioon silloin, kun on tarvetta saada lainaa nopeasti äkilliseen rahan tarpeeseen.

Netistä lainaa saa nostettua omalle pankkitilille yleensä erittäin nopeasti. Useimmissa tapauksissa laina on saman päivän aikana tilillä ja joskus myös niinkin nopeasti kuin 10 minuutissa. Netin kautta voit hakea niin pikavippejä, kulutusluottoja kuin myös joustoluottoa. Yksi netin palveluista, joista lainaa voi hakea on esimerkiksi netistalainaa.fi.

Olemme tehneet eri lainojen vertaamisen sinulle erittäin helpoksi. Voit hakea lainaa netistä muutamista kymmenistä euroista aina 50 000 € saakka. Esittelemme tällä sivulla suurimman osan Suomen lainamarkkinoilla toimivista yrityksistä. Eri lainojen vertailun avulla pystyt valitsemaan aina edullisimman lainan. Usein laina on oleellista tilille mahdollisimman pian. Esittelemistämme yrityksistä luottoa netistä on mahdollista saada hyvinkin lyhyessä ajassa. Suurimpaan osaan palveluista voit tehdä ilmaisen lainahakemuksen mihin kellonaikaan tahansa. Lainahakemuksen tekeminen ei velvoita sinua mihinkään, vaan voit aina lainatarjouksen saatuasi miettiä rauhassa ennen kuin hyväksyt lainan.

Laina netistä

Mistä nettilainoissa on oikein kyse? Pitkään lainat olivat pääasiassa pankkien pyörittämiä. Lainan hakemista varten piti aina vierailla pankin konttorissa, ja lainan takaamiseen vaadittiin yleensä joko riittävä kiinteä omaisuus tai henkilötakaaja. Tästä tilanteesta on kuitenkin edetty huomattavasti eteenpäin. Nykyään lainaa pystyy hakemaan helposti netin kautta.

Netin kautta lainan hakeminen on erittäin tyypillistä nykyään. Koko lainan hakuprosessi siis toimii helposti ja nopeasti netin välityksellä, aina lainahakemuksen tekemisestä eteenpäin. Voit siis hakea lainaa helposti missä tahansa ja milloin tahansa. Lainahakemuksen voit täyttää joko tietokoneella, puhelimella tai vaikkapa tabletilla. Ainoa asia mitä lainan hakemiseen tarvitset on toimivan internetyhteyden.

Netin kautta haettavat lainat ovat mahdollistaneet sen, että lainaa on mahdollista saada nopeasti rahan tarpeeseen juuri silloin kun rahan tarve iskee. Netin kautta otettu laina on aina nopea, ja parhaassa tapauksessa se voi jopa olla halvempi kuin pankin kautta otettu laina. Tällaisia nopeita ja helppoja lainamuotoja ovat esimerkiksi pikavippi, joustoluotto sekä kulutusluotto.

Edullinen laina pitkällä maksuajalla

Jos tarvitset lainaan pitkän maksuajan, myös se onnistuu netin kautta. Netin kautta otettavat lainat vaihtelevat hinnoiltaan erittäin paljon. Siitä syystä onkin erittäin tärkeää selvittää, minkälaisia vaihtoehtoja sinulle on tarjolla ennen kuin otat lainan. Näin pystyt säästämään joskus suuriakin summia lainan koroissa ja muissa kuluissa.

Useat netissä toimivista yrityksistä tarjoavat täysin korottomia lainoja uusille asiakkaille. Tällöin ottaessasi kyseisestä palvelusta ensimmäisen lainan, saat sen ilmaiseksi ilman että sinun tarvitsee maksaa korkoa tai kuluja. Maksat siis takaisin ainoastaan sen summan, minkä lainasit. Usein tällaisten lainojen summat on rajoitettu muutamaan sataan euroon.

Kulutusluotoissa on useissa tapauksissa pikavippiä matalampi korko, ja monesti se onkin hyvä vaihtoehto isompiin ja tarkkaan harkittuihin hankintoihin. Pikavippi sopii lainatuotteen hyvin sellaisiin tilanteisiin, joissa rahantarve on äkillinen sekä arvaamaton. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi jääkaapin tai auton yllättävä hajoaminen. Kulutusluotto taas käytetään yleensä etukäteen harkittuun asiaan, kuten vaikkapa asunnon remontointiin tai kodinkoneiden hankintaan. Tällaisissa tapauksissa kulutusluotto tulee usein pikavippiä huomattavasti edullisemmaksi.

Lainaa netistä pankkitunnuksilla

Pankkitunnuksia hyväksi käyttämällä pystyt hakemaan lainaa netin kautta sähköisesti. Niitä käytetään tunnistautumiseen lainapalveluissa. Jotkut palvelut käyttävät myös mobiilivarmennetta. Nettipankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla varmistetaan syöttämäsi tiedot oikeiksi. Niitä käytetään myös luottotietojesi tarkistamiseen. Suurin osa netin lainapalveluista vaatii nettipankkitunnusten käyttämistä. Mikäli et omista pankkitunnuksia ja haluat silti hakea lainaa netistä, on silloin usein helpointa hankkia nettipankkitunnukset omasta pankistasi. Nettipankkitunnukset toimivat yleensä käyttäjätunnuksen, salasanan sekä tunnuslukukortin avulla. Paperisista tai muovisista tunnuslukukorteista ollaan kuitenkin kovaa vauhtia siirtymässä kohti sovelluspohjaisia varmennusmenetelmiä.

Hae lainaa netistä 50 000 € saakka

Yleisenä sääntönä voidaan pitää sitä, että netin kautta saatavat lainasummat ovat pienempiä kuin mitä pankista haettavat lainat. Pankeista haetaan usein isompia lainoja kuten autolainoja ja asuntolainoja. Näistä jälkimmäinen onkin ylivoimaisesti suosituin lainamuoto Suomessa. Lainaa asuntoa varten otetaan yleensä satoja tuhansia euroja, eikä tällaisia summia lainaa voi hake netin kautta.

Netin kulutusluotot ovat kuitenkin suurimmillaan jopa kymmenien tuhansien eurojen suuruisia. Tyypillisesti pikavippien summat liikkuvat sadoissa euroissa, mutta viime aikoina myös Suomen markkinoilla aloittaneet norjalaiset Bank Norwegian sekä Komplett Bank myöntävät molemmat suuria kulutusluottoja aina 50 000 € saakka.

Luottoa netistä helposti ja vaivattomasti

Suuremmalla kulutusluotolla voi helposti tehdä myös isompia hankintoja, kuten vaikkapa lomamatkoja, remontteja, uuden autoon tai vaikkapa veneen. Kaikkia näitä kohteita varten voit hakea lainaa netistä. Netin kautta otettavassa lainassa parasta onkin se, että voit hakea lainaa juuri niin paljon kuin tarvitset, eikä sinun tarvitse selittää lainan käyttökohdetta kenellekään.

Jos kaipaat suurempaa kulutusluottoa, on se mahdollista yhteishakijan kanssa. Yleensä yhteishakijan on asuttava samassa taloudessa päähakijan kanssa. Yhteishakijan kanssa yhteishakija toimii tavallaan lainan takaajana, ja näin eri lainapalvelut myöntävätkin herkemmin lainaa silloin, kun hakijoita on kaksi. Kannattaa kuitenkin tutustua ennen yhteislainan hakemista lainan ehtoihin, ja valita sinulle parhaiten sopiva lainapalvelu.

Lainahakemus netissä

Lainahakemuksen jättäminen netin kautta sujuu nopeasti ja helposti. Lainando on hyvä paikka hakuprosessin aloittamiselle. Käymme tässä läpi yleisimmät vaiheet, mitä sinun tarvitsee suorittaa, kun lainaa netistä ollaan hakemassa. Aivan ensiksi kannattaa tutustua sivustomme kautta erilaisiin lainatuotteisiin sekä eri palveluiden kuluihin ja tarjottuihin korkoihin. Näin laina netistä haetaan:

  • Päätä kuinka paljon haluat lainaa, ja syötä summa lainalaskuriin.
  • Täytä lainahakemus valitsemallasi lainan summalla ja maksuajalla.
  • Tunnistaudu palveluun käyttämällä hyväksi nettipankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta.
  • Saat useimmista palveluista välittömän luottopäätöksen ja lainatarjouksen.
  • Tutustu rauhassa sinulle tarjottuihin lainan ehtoihin ennen kuin hyväksyt lainan.
  • Kun hyväksyt lainatarjouksen, maksetaan laina usein heti tilille.

Ensimmäinen vaihe lainan hakemisessa on erittäin tärkeä. Siinä sinun tulee miettiä tarkasti, kuinka suuren lainan tarvitset. Lainaa kannattaa hakea ja nostaa aina ainoastaan sen verran, mitä tarvitset. Vaikka lainaa saakin helposti ja nopeasti nostettua netin kautta, kannattaa sen ottamista harkita aina tarkkaan. Muista pitää aina lainan tarvetta miettiessäsi mielessä myös maksukykysi ja se, kuinka suuria kuukausieriä olet valmis maksamaan. Kun lainan summa on tiedossa, voit vertailla eri palveluiden tarjontaa kyseiselle lainasummalle.

Näin haet lainaa netistä oikein

Aina kun olet hakemassaa lainaa netistä, kannattaa pää pitää kylmänä. Ei siis kannata valita ensimmäistä paikkaa, joka lainaa tarjoaa, vaan kannattaa aina tutustua eri lainayritysten tarjontaan. Lainaa ei koskaan kannata ottaa ensin harkittuasi asiaa tarkkaan ja pitkään. On aina kannattavaa tutustua eri lainamuotoihin sekä lainayrityksiin ja niiden kuluihin ja korkoihin. Muista aina hakea ainoastaan sen verran lainaa, kun sitä tarvitset. Kannattaa aina myös laatia tarkka suunnitelma lainan takaisinmaksamisesta.

Netistä lainan hakeminen on hyvin helppo tapa korjata tiukka ja äkillinen rahantarve. Se ei kuitenkaan kannata aina pitkällä aikavälillä, joten lainan hakeminen tuleekin miettiä aina erittäin tarkkaan. Voit esimerkiksi miettiä, jos saisitkin rahaa hankittua esimerkiksi säästämällä tai myymällä vanhoja tavaroita. Aina se ei kuitenkaan ole mahdollista, jolloin lainan hakeminen tulee usein kyseeseen.

Haettavan lainan summa vaikuttaa tietysti suuresti lainan takaisinmaksusuunnitelmaan. Samoin siihen vaikuttaa myös laina-aika. Ennen lainan hakemista sinun tulee miettiä, kuinka paljon tuloistasi voit käyttää lainan takaisin maksamiseen. Mitä lyhyemmässä ajassa lainan pystyy maksamaan takaisin, sitä parempi. Näin lainalle kertyy vähemmän korkokustannuksia. Usein erityisesti pienemmät pikavipit on mahdollista maksaa takaisin jopa seuraavan kuukauden aikana. Kun olet tehnyt huolellisen maksusuunnitelman lainallesi, voit huoletta hakea luottoa netistä.

Lainaa 1000 pitkällä maksuajalla ilman vakuuksia

Netin kautta on mahdollista hakea lainaa, johon ei tarvita lainaan takaajaa tai vakuuksia. Lähestulkoon kaikki netin kautta haettavat lainat ovat pääsääntöisesti sellaisia lainoja, joihin ei vaadita ollenkaan takaajaa tai vakuuksia. Vakuuksilla tarkoitetaan jotain kiinteää omaisuutta, jota voidaan käyttää lainan takaamiseen. Eli siis jos et pystykään jostain syystä maksamaan ottamaasi lainaa takaisia, katetaan loppu summa mitä lainasta on jäljellä antamallasi vakuudella. Usein vakuudelliset lainat ovat edullisempia korkojen kannalta, sillä tällöin luoton myöntäjällä on pienempi riski siinä tapauksessa, jos et pystykään maksamaan lainaasi takaisin. Netin kautta otettavat lainat ovat yleensä vakuudettomia, eli et siis tarvitse mitään omaisuutta tai pääomaa lainan hakemiseen.

Parhaat ja nopeimmat lainat netistä ovatkin juuri vakuudettomat lainat, joiden hakemiseen tarvitset pelkästään puhtaat luottotiedot, riittävän korkean iän sekä säännölliset tulot. Vakuudeton laina on hyvä siinä mielessä, että sitä voit hakea myös silloin, kun sinulle ei ole vielä kertynyt omaisuutta vakuudellista lainaa varten. Mikäli haluat saada vakuudellisen lainan, kannattaa siinä tapauksessa kääntyä pankin puoleen. Tällöin pystyt usein säästämään rahaa, sillä vakuudellisissa lainoissa on yleensä matalammat korot kuin netin kautta otettavissa vakuudettomissa lainoissa.

Vakuudettomien nettilainojen kohdalla kannattaa aina vertailla eri lainatuotteita, erityisesti siinä tapauksessa jos olet ottamassa summaltaan suurempaa lainaa. Silloin jo pieni ero lainan korossa vaikuttaa lainan kustannuksiin merkittävästi. Myös muut lainoihin liittyvät kulut vaihtelevat huomattavan paljon eri lainapalveluiden välillä.

Lainaa netistä heti tilille

Yksi nettilainan parhaista ominaisuuksista on se, että lainaa netistä heti tilille onnistuu helposti useamman eri palvelun kautta. Pankkilainoissa hyviin puoliin kuuluu lainan suurempi määrä sekä edullisempi korko. Pankit tarjoavat yleensä aina lainaa edullisemmalla korolla, kuin mitä netin kautta on mahdollista saada. Pankista saa myös lainaa pitkällä maksuajalla, kun pikavipeissä on tyypillisesti nopea takaisinmaksuaika. Netin kautta otettavissa lainoissa hakuprosessi on erittäin nopea. Netistä luottoa nopeasti tilille on erittäin helppo hakea. Sen lisäksi netin kautta lainaa hakiessasi sinun ei tarvitse selittää kenellekään sitä, mihin aiot lainan käyttää.

Mikäli tarvitset nopeasti lainaa, hae lainaa netistä. Mikäli taas edullisempi korko ja pidempi maksuaika kiinnostavat enemmän, kannattaa siinä tapauksessa kääntyä pankin puoleen. Nettilaina on hyvä vaihtoehto, erityisesti kun laina nopeasti on oleellista saada, ja olet varma siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa. Sivujemme kautta pystyt helposti löytämään netin halvimmat pikavippipalvelut. Useat niistä tarjoavat jopa täysin ilmaisen lainan uusille asiakkaille. Tutustu siis pikavippien valikoimaan jo tänään.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Teemu Virtanen (Lainando)