Lainaa 3000 €

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Sortter
Sortter
1.000 - 60.000 €2.00% - 20.00%1 - 20 v20 vHae Nyt
Zmarta
Zmarta
1.000 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Etua
Etua
500 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 18 v18 vHae Nyt
OmaLaina
Omalaina
500 - 60.000 €4.90% - 20.00%1 - 20 v18 vHae Nyt
Rahalaitos
Rahalaitos
500 - 70.000 €4.99% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Usein arjessa tulee vastaan yllättäviä tilanteita, joissa rahaa tarvittaisiin pikaisesti. Tällaisiin tilanteisiin voidaan käyttää hyvin pikavippiä tai kulutusluottoa. Tyypillisesti näiden lainasummat vaihtelevat muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon, ja laina-aikaa niille on tyypillisesti saatavilla muutamasta kuukaudesta noin vuoteen asti.

Pikavippi on kertaluontoinen laina, jonka summa on tyypillisesti alle 2 000 €. Kulutusluotto taas on keskisuuri laina, jonka summa vaihtelee muutamasta tuhannesta noin 50 000 € saakka. Laina-aikaa kulutusluotoille saa yleensä vuodesta noin kymmeneen vuoteen, riippuen tietysti lainatun summan suuruudesta. Kulutusluottoa voi käyttää hyvin esimerkiksi kodin tai arjen harkittuihin hankintoihin. Kulutusluotto sopii erinomaisesti remontointiin, sisustamiseen, auton hankkimiseen tai vaikkapa lomamatkan kustannusten kattamiseen.

Lainaa 3000 € netistä

Kun lainan summa on 3 000 €, on silloin kyseessä yleensä kulutusluotto. Kulutusluottoa voidaan käyttää useaan erilaiseen keskisuureen hankintaan. Mielessäsi saattaa olla vaikkapa asunnon remontointi, auton korjaaminen tai vaikkapa uuden jääkaapin ostaminen. Kulutusluotoissa on tyypillisesti pikavippiä pienempi korko, ja pidemmän maksuajan ansiosta kuukausittaiset maksuerät ovat kohtuullisen pieniä, mikä jättää talouteen joustoa lainan takaisinmaksun ajaksi. Kulutusluottoa voi hakea netin kautta helpon hakemuksen avulla. Hakemuksessa sinulta kysytään henkilötiedot sekä talouteen liittyvät tiedot, joiden perusteella saat lopullisen luottopäätöksen palvelusta.

Laina 3000 € summalla

Pikavippiä ja kulutusluotta pystyt hakemaan helposti ja nopeasti netin kautta. Hakemuksen täyttäminen on yleensä erittäin nopeaa, eikä siinä mene tyypillisesti viittä minuuttia kauempaa. Henkilöllisyys varmennetaan yleensä verkkopankkitunnuksia hyväksi käyttämällä. Lainahakemuksen voi täyttää joko tietokoneella tai millä tahansa älylaitteella kuten vaikkapa älypuhelimella. Hakemuksen voi jättää mihin tahansa vuorokauden aikaan.

Lainahakemukset käsitellään lainapalvelussa sen aukioloaikojen mukaan. Jos haet lainaa silloin, kun palvelu on auki, saat lainapäätöksen yleensä muutamissa minuuteissa. Samoin hyväksytyt lainat myös maksetaan tilillesi heti. Yölliseen aikaan eli kello 23 – 07 Suomen laki kieltää uusien lainojen myöntämisen. Yöllä jätetyt hakemukset käsitellään aamulla heti palvelun avauduttua.

3000 laina – kuka voi hakea lainaa?

Kulutusluottoa ja pikavippiä voivat hakea hakijat, jotka täyttävät tietyt ehdot. Kaikissa netin kautta myönnettävissä lainoissa vähimmäisvaatimus on 18 vuoden ikä, toisissa lainapalveluissa vaaditaan vielä tätä korkeampaa ikää, tyypillisesti lainojen ikäraja vaihtelee 20 ja 24 ikävuoden välillä. Lainan hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa 3000 euroa ilman luottotietoja voi olla erittäin vaikea saada. Lainan hakijalta vaaditaan yleensä myös vakituinen asuinosoite Suomessa, toimiva matkapuhelinnumero sekä suomalainen pankkitili nettipankkitunnuksilla.

Jos olet menettänyt luottotietosi, voi silloin lainan saaminen netistä olla lähestulkoon mahdotonta. Jos sinulta löytyy maksuhäiriömerkintä, kannattaa silloin keskittyä oman talouden kuntoon saamiseen. Maksuhäiriömerkinnän saaminen vaikeuttaa elämää muillakin osa-alueilla kuin pelkästään lainaa haettaessa. Luottotiedoton ei pysty esimerkiksi hankkimaan luottokorttia tai ostaa tavaroita osamaksulla. Sen lisäksi myös vuokra-asunnon ja puhelinliittyminen hankaloituvat merkittävästi. Tämän lisäksi myös osa työnantajista tarkistaa työnhakijoiden luottotiedot.

Lainaa netistä heti

Aikaisemmin perinteisten pankkien hallitsemille lainamarkkinoille on viime vuosien aikana tullut paljon netissä toimivia lainapalveluita, ja netin kautta lainan hakeminen on yleistynyt merkittävästi. Erilaiset kulutusluotot ja pikavipit ovat kasvattaneet tasaisesti suosiotaan. Näiden lainatyyppien suosio johtuu siitä, että lainaa nopeasti pystyy hakemaan netistä. Kun lainaa netistä ilman vakuuksia haetaan, käytetään ne yleensä arjen yllättäviin menoihin tai erilaisiin hankintoihin, kuten vaikka kodinkoneiden hankintaan.

Pankit ovat joutuneet lainamarkkinoilla entistä ahtaammalle erityisesti pienien lainojen kohdalla. Internet on mullistanut myös rahoitusmarkkinat, sillä nykyään on erittäin yleistä, että pikavippiä ja kulutusluottoa haetaan helposti ja nopeasti suoraan netin välityksellä. Kun lainaa haetaan netistä, tarkoittaa se sitä, että koko hakemus sujuu sähköisesti. Sinun ei siis tarvitse täyttää yhtään paperia, eikä vierailla konttorissa lainaneuvotteluissa. Riittää, että täytät nopean ja helpon lainahakemuksen. Suurin osa netissä toimivista lainapalveluista tarjoaa lainapäätöksen lähes välittömästi sen jälkeen, kun olet lähettänyt hakemuksen.

Lainaa nopeasti tilille haettaessa ei kannata tarttua ensimmäisestä lainapalvelusta saatuun tarjoukseen. Lainapalveluilla ja niiden tuotteilla on nimittäin paljon eroja, ja usein pystyt säästämään merkittäviä määriä rahaa, kun suoritat ennen lainan hakemista vertailua eri lainapalveluiden välillä. Näin saat itsellesi edullisen ja parhaiten tarpeisiisi sopivan lainan.

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

Kun arjessa tulee vastaan yllättävä tilanne, josta selviämiseen tarvittaisiin rahaa äkkiä, on pikavippi yleensä hyvä tapa asian hoitamiseksi. Usein tällaiset tilanteet tulevat eteen arvaamatta, eivätkä säästöt välttämättä riitä kattamaan rahan menoa. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi sakot, yllättävät sairaudet, joiden hoitamiseksi tulee vierailla lääkärissä, eläinlääkärissä käynti tai vaikkapa hajonnut jääkaappi tai auto. Tällaisissa tilanteissa rahan tarve on akuutti, ja lainaa olisi saatava äkkiä. Kun tällainen tilanne tulee vastaan, on silloin pikavippi, pikalaina tai kulutusluotto hyvä ratkaisu tilanteeseen.

Pikavipit ovat nimensä mukaan pieniä ja nopeita lainoja, joiden summa vaihtelee muutamasta sadasta eurosta yleensä noin kahteen tuhanteen euroon. Koska lainan summa ei ole tämän suurempi, pystytään kyseinen summa lainaamaan siten, että säännöllisten tulojen kanssa lainan pystyy maksamaan nopeasti takaisin. Pikavippien maksuaika on yleensä noin kuukaudesta kolmeen kuukauteen. Pikavippiä on erittäin helppoa hakea netistä. Usein lainan hakemiseen sinun tarvitsee ainoastaan täyttää yksi lomake, ja kun olet lähettänyt hakemuksen, saat luottopäätöksen nopeasti, usein lähes välittömästi. Pikavipin hakeminen onnistuu siis erittäin helposti, ja koko prosessi on nopea. Lainaa ilman vakuuksia heti tilille onnistuukin usean eri pikavippipalvelun kautta helposti ja nopeasti. Pikavipeistä puhuttaessa lainan saamisen nopeus onkin usein kriittisessä roolissa, sillä tämän tyyppisiä lainoja käytetään äkillisten ja yllättävien menojen kattamiseen.

Lainaa mietittäessä ja haettaessa kannattaa aina kiinnittää huomiota lainan kuluihin sekä myös lainan takaisinmaksun aikatauluun. Yleensä pikavipeistä puhuttaessa keskustelu kääntyy helposti kyseisten lainojen korkeahkoihin korkokustannuksiin. On totta, että pikavippien korko on tyypillisiä pankkilainoja korkeampi, mutta kyseessä on kuitenkin niin erilaiset lainatuotteet, että niiden keskenään vertaileminen ei usein ole järkevää. Perinteisellä pankkilainalla ja pikavipeillä on paljon eroja. Kun pankkilainoja käytetään suuriin ja pitkään harkittuihin hankintoihin, ja usein lainoilla on vielä vakuus ja takaaja, on lainan korko totta kai matalampi. Pikavippejä taas käytetään kattamaan arjessa vastaan tulevat yllättävät ja akuutit menot, eikä niissä yleisesti käytetä vakuutta. Nämä seikat johtavat siihen, että pikavippien korko on prosenttimääräisesti korkeampi kuin pankkilainoilla. Pikavippi kuitenkin maksetaan takaisin hyvin nopeasti verrattuna pankkilainaan, usein jo seuraavana eräpäivänä. Näin lainasta ei ehdi koitua paljoa korkokustannuksia sen lyhyen maksuajan takia.

Koska pikavipeissä ja pikalainoissa on erilainen käyttötarkoitus kuin perinteisimmillä pankkilainoilla, ei lainojen vertaileminen keskenään ole kannattavaa. Pikavippejä käytetään kattamaan arjessa vastaan tulevat yllättävät menot, joihin säästöt eivät riitä. Pankkilainoilla käyttökohde taas on pitkään harkituissa hankinnoissa ja sijoituksissa. Kun lainatuotteiden eron ymmärtää, pystyy myös pikavippien korkeamman koron käsittämään paremmin. Aina lainan hakemista harkitessa tulee pitää lainan käyttökohde mielessä, ja valita sopiva lainatyyppi sen mukaan. Valinta saattaa olla kulutusluotto, pankkilaina, pikavippi tai joku muun tyyppinen laina.

Lainaa 10000 euroa ilman vakuuksia

Kun pikavipit ja pikalainat sopivat hyvin arjen äkillisten ja yllättävien menojen kattamiseksi, käytetään kulutusluottoja yleensä nimensä mukaan kuluttamiseen. Yleensä kulutusluotto otetaan pidempään harkittuun hankintaan kuin pikavippi. Toisaalta myös kulutusluotot ovat nopeita lainatuotteita, eli niillä voidaan kattaa myös äkillisiä menoja. Kulutusluottoja kutsutaan joskus käyttöluotoiksi. Pikavippien summan ollessa yleensä alle 2 000 €, on kulutusluottojen summat tätä korkeampia. Netin kautta kulutusluottoa voi hakea muutamasta tuhannesta eurosta 50 000 € asti.

Tyypillisessä tapauksessa kulutusluotto maksetaan takaisin muutamassa vuodessa. Tämä riippuu tietysti paljon laina summasta, ja useiden kymmenien tuhansien eurojen suuruisissa lainoissa maksuaika saattaa hyvinkin olla yli kymmenen vuotta. Kulutusluotto käytetään yleensä nimensä mukaisesti kuluttamiseen ja arjen hankintoihin. Kulutusluotolla voidaan kattaa esimerkiksi pesukoneen korjaaminen tai uusiminen, auton päivittäminen uuteen tai se voidaan käyttää esimerkiksi lomamatkaan. Myös kulutusluotoissa saattaa rahan tarve olla äkillinen. Tyypillisesti kulutusluotoissa on pikavippeihin verrattuna edullisempi korko ja maksuaika on yleensä pidempi. Jos tarvitset lainaa 10000 euroa heti tilillesi, voi silloin kulutusluotto hyvinkin olla oikea lainatuote tarpeisiisi.

Lainaa ilman vakuuksia ja takaajia

Pikavipit ja pikalainat voi hakea helposti ja nopeasti netin kautta. Kun rahan tarve on äkillinen, voi silloin helposti tulla ottaneeksi ensimmäisen lainan, joka tulee vastaan. Tällöin saattaa kuitenkin ottaa helposti kalliin lainan. Ennen lainan hakemista on hyvä vertailla erilaisia lainatuotteita, ja valita niistä edullisin. Pystyt vertailemaan eri lainapalveluita helposti sivujemme kautta. Kun suoritat hintavertailua lainojen välillä, pystyt usein säästämään merkittävästi rahaa. Suomen lainamarkkinoilla toimii kymmeniä erilaisia lainapalveluita, joiden välillä hinnat vaihtelevat merkittävästi.

Voit suorittaa vertailua myös täyttämällä lainahakemuksen useampaan lainapalveluun. Lainahakemuksen jättäminen on ilmaista, eikä se vielä sido sinua mihinkään. Voit siis hyvin hakea lainaa useasta paikasta haluamallasi summalla, ja katsoa lainatarjoukset saatuasi mikä lainoista on edullisin ja sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi. Netistä löytyy useita palveluita, josta lainaa ilman vakuuksia ja takaajia voi hakea. Näistä edullisin löytyy vertailemalla.

3000 laina helposti ja nopeasti netistä

Netin kautta otettavat pikavipit sekä pikalainat ovat nopeita lainatuotteita. Ne soveltuvat hyvin yllättävien, äkillisten ja akuuttien menoerien kattamiseen. Pikavipille löytyy suuri määrä käyttötarkoituksia, joskin ylivoimaisesti suosituin kohde lainalle on juuri tällainen arjessa ilmennyt yllättävä ja äkillinen meno. Silloin pikavippi heti tilille on usein hyvä ratkaisu, ja sen ansiosta tilanteesta pystytään selviämään helposti. Aikaisemmin pikavipit kärisivät hieman huonosta maineesta. Tämä johtuu siitä, että pikavippien tullessa markkinoille oli niissä korkeat korot. Suomessa pikavipeille asetettiin kuitenkin korkokatto vuonna 2013. Tämä korkokatto hillitsikin hyvin pikavippien korkoja, ja pakotti palveluiden tarjoajia uudistamaan tarjontaansa. Nykyään pikavipit ovat turvallisia lainoja, jotka oikein käytettyinä pystyvät tuomaan arkeen paljon kaivattua joustoa. Kun olet hakemassa lainaa, kannattaa kuitenkin pitää mielessä se, että pikavippi tulee maksaa takaisin, vielä mielellään siten, että lainan takaisin maksaminen ei aiheuta liikaa rasitteita taloudelle.

Ota laina vastuullisesti

Kun lainan ottamista harkitaan, kannattaa aina ensimmäisenä miettiä sitä, tarvitaanko lainaa todella. Jos hankintaa voidaan lykätä ja tehdä myöhemmin vaikka säästetyn rahan avulla, on se usein hyvä vaihtoehto. Usein rahaa ja kuluja pystyy säästämään esimerkiksi vähentämällä ulkona syömistä, vaihtamalla pienempään asuntoon tai vaikka käyttämällä auton sijaan julkisia kulkuvälineitä tai polkupyörää. Jos lainaa todella tarvitaan, ja olet varma siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin aikataulun mukaisesti, voi lainan ottaminen silloin olla hyvä vaihtoehto. Lainan takaisinmaksusta kannattaa aina tehdä suunnitelma, jotta pystyt näkemään lainan takaisinmaksun vaikutuksen omaan talouteesi. Pääsääntöisesti laina kannattaa aina maksaa takaisin mahdollisimman pian, kuitenkin niin että se ei rasita taloutta liikaa. Joskus saattaa olla tarpeellista pienentää lainan kuukausittaisten lyhennyserien summaa pidentämällä lainan takaisinmaksuaikaa. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että silloin lainasta aiheutuu enemmän korkokustannuksia. Sopiva maksuajan pituus määräytyykin aina oman taloudellisen tilanteen ja lainan summan ja käyttötarkoituksen perusteella.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Teemu Virtanen (Lainando)