Vakuudeton laina (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Sortter
Sortter
1.000 - 60.000 €2.00% - 20.00%1 - 20 v20 vHae Nyt
Zmarta
Zmarta
1.000 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Etua
Etua
500 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 18 v18 vHae Nyt
OmaLaina
Omalaina
500 - 60.000 €4.90% - 20.00%1 - 20 v18 vHae Nyt
Rahalaitos
Rahalaitos
500 - 70.000 €4.99% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Yleisesti lainoista puhuttaessa lainoja on olemassa kahta erilaista tyyppiä. Ensinnäkin on olemassa vakuudellisia tai takaajan vaativia lainoja. Tämän tyyppisistä lainoista hyvä esimerkki on asuntolaina, jossa itse asunto toimii lainan vakuutena. Mikäli lainan takaisinmaksu ei syystä tai toisesta onnistu, siirtyy vakuutena toimiva asunto silloin pankin haltuun. Vakuus on siis jokin tae luotonantajalle siitä, että laina maksetaan takaisin, ja vakuuden avulla lainojen myöntäjät pienentävät omaa luottoriskiä. Vakuudelliset lainat ovat yleensä summaltaan suuria, kuten esimerkiksi juuri asuntolaina. Niissä on yleensä melko edullinen korko, sillä pankki ottaa pienen riskin lainan myöntäessään. Joissain tapauksissa lainoille vaaditaan myös takaaja, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että toinen henkilö takaa sinun ottamasi lainan. Tällöin jos et itse pysty maksamaan lainaa, siirtyy laina takaajan maksettavaksi. Näiden lisäksi on olemassa myös vakuudeton laina, joka tarkoittaa sitä, että minkäänlaisia vakuuksia tai henkilötakaajia ei tarvita. Sinulla ei siis tarvitse olla kiinteää omaisuutta kuten vaikka autoa tai asuntoa lainan takaamiseksi. Suurin osa netin kautta otettavista pikavipeistä, pikalainoista ja kulutusluotoista on täysin vakuudettomia.

Vakuudettomien lainojen ja kulutusluottojen etuna on tietysti se, että niiden hakeminen on erittäin helppoa ja nopeaa. Koska lainan myöntäjän ei tarvitse käyttää aikaa vakuuden tai takaajan tarkistamiseen, sujuu koko lainanhakemisen prosessi huomattavasti nopeammin ja sulavammin kuin vaikkapa esimerkiksi pankkilainan hakeminen. Vakuudettomissa lainoissa luoton myöntäjä ottaa vakuudellisiin lainoihin verrattuna suuremman luottoriskin, mistä syystä usein vakuudettomat lainat ja luotot ovat vakuudellisia lainoja kalliimpia koroiltaan ja muilta kustannuksiltaan.

Vakuudeton kulutusluotto

Vakuudettomat lainat sopivat hyvin sellaisiin tilanteisiin, joissa rahan tarve on yllättävä ja äkillinen. Koska lainan hakemiseksi ei vaadita vakuuksia tai takaajaa, on lainan hakuprosessi erittäin nopea. Useimmissa tapauksissa luottopäätös on mahdollista saada heti, ja laina maksetaan yleensä tilille saman päivän aikana, nopeimmissa tapauksissa 10 – 15 minuutin kulutta lainatarjouksen hyväksymisestä. Vakuudeton laina heti onnistuu siis useimmista netissä tarjolla olevista palveluista, jotka myöntävät pikavippejä ja kulutusluottoja. Osa tarjolla olevista lainoista on täysin lyhennysvapaita. Tämä tarkoittaa sitä, että lainasta on pakko maksaa pelkästään lainan korko sekä kulut, ja itse lainaa voi lyhentää silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Pikavippien ja kulutusluottojen summat vaihtelevat yleensä muutamasta sadasta eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin asti.

Lainaa 50000 € saakka netistä

Netin kautta haettavissa lainoissa lainasummat vaihtelevat muutamista kymmenistä tai sadoista euroista aina kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Esimerkiksi norjalaiset Komplett Bank ja Norwegian Bank tarjoavat molemmat kulutusluoton 50 000 € euroon saakka. Suomalaisten suosituin laina pikavipeissä on 300 – 500 € ja takaisinmaksuaika vaihtelee kolmen kuukauden molemmin puolin. Mitä suurempi laina on, sitä pidempi maksuaika sille on mahdollista saada. Summaltaan pienet pikavipit kannattaa usein maksaa takaisin niin lyhyessä ajassa kuin mahdollista, sillä näin lainasta ehtii muodostua vähemmän korkokuluja. Vakuudeton laina 20000 € on yleensä mahdollista saada edullisemmalla korolla kuin pienemmät pikavipit. Aina kun olet ottamassa netin kautta lainaa, kannattaa ennen lainatarjouksen hyväksymistä tutustua useaan eri lainayritykseen, ja verrata lainojen korkoja ja muita kuluja. Näin pystyt säästämään usein paljon rahaa.

Hae vakuudetonta lainaa helposti netistä

Vakuudetonta lainaa on helppo ja nopea hakea netin kautta. Laina on myös mahdollista saada nopeasti tilille. Vakuudellisten lainojen hakemisessa menee aina paljon aikaa, sillä lainan myöntäjän on ensin tarkistettava ja vahvistettava lainan hakijan vakuudet ja takaajat, ennen kuin laina voidaan myöntää. Samoin sopivien takaajien löytäminen lainalle ei aina ole helppo prosessi, vaan siinä saattaa usein kulua jonkin aikaa. Sen sijaan vakuudettomissa lainoissa hakuprosessi on erittäin nopea ja sulava. Lainaa voit hakea helposti ja nopeasti netin kautta, ja useimmista palveluista lainapäätös on mahdollista saada lähestulkoon välittömästi. Lainan myöntämisen jälkeen laina maksetaan heti tilille, ja riippuen pankkitilistäsi on se yleensä perillä saman päivän aikana, parhaimmassa tapauksessa jopa 15 minuutin sisällä. Vakuudettomia lainoja voi käyttää hyvin yllättävien ja äkillisten menojen kattamiseen. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi auton tai vaikkapa jääkaapin hajoaminen, tai pakollinen kauppareissu ruokakauppaan juuri ennen palkan saapumista tilille. Suurempiin ja harkittuihin hankintoihin kannattaa yleensä ottaa suurempi kulutusluotto, sillä niissä korot ovat usein pikavippejä matalampia.

Hae helposti lainaa netistä

Vakuudettoman lainan hakeminen on erittäin helppoa, eikä lainahakemuksen täyttämiseen mene yleensä kuin kymmenen minuuttia. Kaikkiin palveluihin voit jättää lainahakemuksen mihin tahansa kellon aikaan. Voit siis välttää perinteiset lainoihin liittyvät lainaneuvottelut pankin kanssa, eikä sinun tarvitse myöskään täyttää yhtään työlästä paperilomaketta. Lainan hakemiseksi sinun tarvitsee vain täyttää netistä löytyvä hakemus, liittää hakemukseen mahdollisesti tarvittavat liitteet ja jättää hakemus palveluun. Tämän jälkeen saat lainapäätöksen muutamassa minuutissa palvelun aukioloaikojen rajoissa. Laina maksetaan tilillesi useimmissa palveluissa heti, kun olet hyväksynyt sinulle lähetetyn lainatarjouksen.

Joustoluotto ja lainalimiitti

Yksi vakuudettoman luoton alatyypeistä on joustoluotto. Se on jatkuva-aikainen tilityyppinen laina, josta voit nostaa lainaa aina tarvittaessa omalle tilillesi sinulle myönnettyyn luottorajaan saakka. Tämän tyyppiset lainat sopivat hyvin erityisesti sellaisiin tilanteisiin, joissa on tiedossa, että lainaa tullaan tarvitsemaan tulevaisuudessa. Voit sellaisissa tapauksissa hakea valmiiksi myönteisen lainapäätöksen, ja sitten nostaa lainaa tilillesi kun rahan tarve yllättää. Joustoluotoissa kuluja aiheutuu yleensä ainoastaan käyttämästäsi luotosta. Mikäli et siis heti nosta luottoa joustoluotolta, ei siitä aiheudu sinulle kustannuksia. Kun maksat joustoluottoa takaisin, siirtyy takaisin maksettu osuus taas luottotilille käytettäväksi.

Joustoluoton etuihin kuuluu sen nopeus, etenkin silloin kun myöntävä lainapäätös on haettu valmiiksi etukäteen. Et tarvitse lainan saamiseksi ollenkaan takaajaa tai vakuuksia. Useimmat joustoluotot tarjoavat lyhennysvapaita kuukausia, tai ovat täysin lyhennysvapaita. Tämä tarkoittaa sitä, että lainaa ei tarvitse lyhentää ollenkaan, silloin sinun tarvitsee maksaa kuukausittain ainoastaan lainan kulut ja korot. Joustoluotoissa voit päättää luottorajan puitteissa sen, kuinka paljon haluat nostaa lainaa.

Vakuudeton laina netistä

Vakuudetonta lainaa voit hakea helposti netin kautta. Suurin osa netin kautta haettavista lainoista ovat tyypiltään vakuudettomia lainoja. Pikavipeistä ja kulutusluotoista suurin osa on tällaisia vakuudettomia lainoja. Netin kautta löytyy useita kymmeniä palveluita, jotka tarjoavat kyseistä lainatyyppiä. Eri palveluiden tarjoamat hinnat vaihtelevat merkittävästi, joten lainojen ja niiden korkojen ja kulujen vertaileminen kannattaa aina. Näin pystyt säästämään rahaa. Vakuudeton laina pankista on usein hitaampi hakea kuin netin kautta, jossa lainahakemuksen pystyy täyttämään usein kymmenessä minuutissa. Lainojen vertailu onnistuu helposti sivujemme kautta.

Vakuudeton luotto

Kuten aikaisin totesimme, vakuudettomaan lainaan ei liity lainan takeena olevaa omaisuutta tai asiaa. Asuntolainassa vakuutena toimii yleensä ostettava asunto. Sen lisäksi asuntolainoissa vaaditaan usein lisäksi myös henkilötakaus. Henkilötakaaja vaaditaan siitä syystä, että jos lainan ottaja ei pystykään jostain syystä maksamaan lainaa takaisin, siirtyy laina takaajan vastuulle, tai vaihtoehtoisesti pankki voi periä vakuutena toimivan asunnon. Vakuus on siis eräänlainen turva pankille siltä varalta, että lainan ottanut ei pystykään maksamaan lainaa takaisin. Vakuudettomat lainat eivät sisällä tällaisia vakuuksia ollenkaan. Hyviä esimerkkejä vakuudettomista lainoista ovat netistä otettavat pikavipit, kulutusluotot, joustoluotot sekä esimerkiksi perinteiset luottokortin. Näiden kohdalla lainan myöntäjä ei vaadi minkäänlaista kiinteää omaisuutta tai henkilötakaajaa lainan takaamiseksi. Vakuudettoman lainan etuna on se, että lainaa pystyy hakemaan netin kautta huomattavasti pankkia nopeammin. Luotto 1000 € on tyypillinen laina, jota netistä haetaan. Parhaassa tapauksessa se on tilillä käytettävissä saman päivän aikana. Vakuudettoman lainan voi käyttää esimerkiksi uuden auton ostamiseen, tai nykyisen auton huolto- tai korjauskustannusten kattamiseen.

Lainaa yritykselle ilman vakuuksia

Myös yritysten on mahdollista hakea vakuudeton laina. Tällaisissa tapauksissa sinun tulee syöttää lainahakemukseen yrityksesi tiedot. Kannattaa myös tarkistaa, että valitsemasi palvelu myöntää lainoja myös yrityksille. Kun haet netin kautta vakuudetonta lainaa, kukaan ei tule kysymään sinulta mihin aiot käyttää rahat. Netistä haettavat lainat voit aina käyttää haluamaasi käyttötarkoitukseen. Ne soveltuvatkin erinomaisesti äkillisten, yllättävien ja ennakoimattomien menojen hoitamiseen.

Kun haet vakuudellista lainaa vaikkapa pankista, haluaa pankki usein tietää tarkoin rahojen käyttötarkoituksen. Tämä tehdään siitä syystä, että pankki haluaa tietää, sopiiko hankkimasi asia tai omaisuus lainan vakuudeksi vaiko ei. Kun taas ostat vaikkapa auton käyttäen vakuudetonta lainaa, voit ostaa minkä merkkisen auton tahansa, eikä auton iällä ole väliä.

Vakuudettomassa lainassa on suurempi luottoriski

Jos lainan ottaja ei pysty maksamaan ottamaan vakuudetonta lainaa jostain syystä, on tällöin usein edessä velkojen perintä. Koska pankeilla ja rahoituslaitoksilla on suurempi luottoriski vakuudettomien lainojen kohdalla, ovat vakuudettomat lainat usein koroiltaan kalliimpia verrattuina vakuudellisiin lainoihin. Vakuudettomat lainat ovat pankeille turvallisia sijoituksia, sillä pankilla on mahdollisuus saada rahat takaisin joko henkilötakaajan tai vakuuden kautta myös siinä tapauksessa, jos asiakas ei pystykään maksamaan ottamaansa lainaa takaisin.

Netin kautta otettavat summaltaan alle 2 000 € lainat ovat lähestulkoon aina täysin vakuudettomia. Satojen eurojen suuruisien lainojen lisäksi on mahdollista hakea myös suurempia lainoja. Molemmat sekä Bank Norwegian että Komplett Bank tarjoavat lainaa 50000 € saakka. Kaikissa tapauksissa sinulle ei kuitenkaan myönnetä hakemasi suuruista lainaa, sillä lainan saamiseen vaikuttaa esimerkiksi tulot. Useimmissa tapauksissa vakuudettoman lainan saamisen ehtona on säännöllisten tulojen omaaminen.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Juha Koronen (Lainando)