Kaikki pikavipit (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Vertailumme avulla löydät lähes kaikki Suomen markkinoilla toimivat pikavippiyritykset ja pikavipit. Vertailustamme löydät kattavan valikoiman edullisia pikavippejä, kulutusluottoja sekä joustoluottoja. Lainaa voit hakea kymmenistä euroista aina 50 000 € saakka. Vertailumme avulla löydät kaikki pikalainat ja parhaat pikavipit.

Pikavippeihin liittyvät ehdot ja kulut vaihtelevat suuresti eri palveluiden välillä. Siksi onkin erittäin tärkeää suorittaa aina ennen lainan ottamista vertailua eri palveluiden välillä. Osa palveluista tarjoaa lainaa nuoremmille hakijoille kuin toiset, ja toisessa saattavat vaatimukset lainan saamiselle olla muuten vain alhaisemmat. Jotkin palvelut taas tarjoavat joustavammat maksuehdot lainalle kuin toiset palvelut.

Mikäli haluat löytää ajantasaista tietoa viimeisimmistä markkinoille tulleista pikavippipalveluista, kannattaa suunnata lukemaan Uudet pikavipit -artikkelia. Siitä löydät kaikki uudet lainat Suomen markkinoilta. Tässä artikkelissa keskitymme luettelemaan kaikki lainat ja vipit, joita on mahdollista hakea netin kautta.

Kaikkia markkinoilta löytyviä pikavippejä yhdistää etenkin pienien lainojen kohdalla se, että lainapäätös on mahdollista saada hyvinkin nopeasti, ja pikavippi on mahdollista saada heti tilille, parhaassa tapauksessa jopa tunnin sisällä lainan hakemisessa. Suomen markkinoilla tällä hetkellä suosituin pikavippi on summaltaan 500 €, ja keskimääräinen laina-aika tällä hetkellä on hieman yli kuukausi.

Vuonna 2013 Suomessa pikavipeistä aiheutuneita ongelmia pyrittiin lieventämään asettamalla pikavippeihin maksimikorko, joka on 50 %. Laki toimikin hyvin ja poisti markkinoilta suuren määrän kalliita pikavippipalveluita. Täysin pikavipit eivät tietenkään kadonneet, vaan vakavaraisimmat lainojen tarjoajat pystyivät muuttamaan palveluitaan ja hinnoitteluaan siten, että ne pystyivät.

Vipit ja lainat numeroina

  • Pikavipin keskimääräinen suuruus 541 €
  • Keskimääräinen laina-aika 165 päivää
  • Pikavippien yhteenlaskettu rahallinen arvo noin 200 miljoonaa per vuosi

Pikavippivertailumme kautta löydät lähes kaikki Suomen markkinoilla toimivat yritykset ja niiden tarjoamat erilaiset lainatuotteet. Tyypillisiä lainatuotteita ovat pikavipit, pikalainat, kulutusluotot, joustoluotot sekä myös vertaislainat, joita on viime aikoina alkanut ilmaantua myös Suomen markkinoille. Pikavipeistä puhuttaessa tarkoitetaan yleensä netin kautta nopeasti ja helposti haettavia lainoja, joihin ei tarvita vakuuksia. Joustoluotot taas ovat tilimuotoisia lainoja, joilta voit nostaa lainaa luottorajaan asti aina haluamissasi erissä. Usein joustoluottoihin on saatavilla joustava takaisinmaksuaika. Kulutusluotot taas ovat yleensä pikavippejä suurempia lainoja, joissa on kiinteä takaisinmaksuaika. Vertaislainat taas ovat lainoja, joissa kuluttajat pystyvät hakemaan lainaa muilta kuluttajilta.

Kaikki pikavipit Suomessa

Jos tilastot suhteutetaan väkilukuun, haetaan Suomessa eniten pikavippejä Uudenmaan maakunnassa. Uudenmaan osuus kaikista pikavippihakemuksista on 13,6 %. Toisena tilastoissa tulee Pirkanmaa, jonka osuus hakemuksista on 11,7 %. Kolmannella sijalla on Päijät-Häme, jonka osuus on 6,8 % ja neljäntenä tulee Varsinais-Suomi sen 6,6 % osuudella kaikista hakemuksista. Näistä seuraavat sijat ovat melko tasaisia, sillä kaikki Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla, Etelä-Karjalassa, Kanta-Hämeessä sekä Keski-Suomessa osuus vaihtelee 5,6 % ja 5,2 % välillä.

Valitse luotettava pikavippi

Osa netissä toimivista lainapalveluista ei suinkaan täytä luotettavan kriteereitä. Vaikka pikavippeihin liittyviä lakeja onkin viime vuosien aikana kiristetty, on markkinoilla edelleen siitä huolimatta epäilyttäviä toimijoita. Osa palveluista saattaa esimerkiksi mainostaa erittäin alhaisia korkokuluja, mutta vaativat lainalle erillisen yritystakauksen. Takaus voidaan lainan hakemisen yhteydessä hakea toisen yrityksen kautta, joka kuitenkin on useissa tapauksissa sama yritys, kuin miltä itse laina tulee. Näin yritys pystyy laskuttamaan erikseen kulut lainan takaamisesta. Tässä tapauksessa lainan korko ei ylitä laissa määrättyä maksimikorkoa, vaan kulut muodostuvatkin takauksesta, joka ei siis tietenkään ole korko, mutta joka vaaditaan lainan saamiseksi. Me olemme karsineet kaikki epäilyttävät toimijat vertailustamme.

Vertaa kaikki vipit ennen lainan ottamista

Pikavippien ottamisessa on tietysti hyviä ja huonoja puolia, ja ne myös vaihtelevat hieman eri luotonantajien välillä. Yleisesti pikavippien etuina voidaan pitää lainan nopeaa hakuprosessia ja sitä, että laina on mahdollista saada tilille todella nopeasti. Myös se on useissa tapauksissa plussaa, että lainaa voidaan hakea helposti netin välityksellä ilman erillistä paperisotaa. Lisäksi pikavipin voit käyttää juuri siihen tarkoitukseen kuin haluat, sinun ei koskaan tarvitse perustella lainan tarvetta sitä hakiessasi. Pikavippiä voi hakea netistä yleensä muutamista kymmenistä euroista 2 000 euroon saakka, näin pieniä lainoja on yleensä vaikeaa, ellei jopa mahdotonta hakea pankista.

Pikavippien huonoihin puoliin kuuluu se, että lainojen löysät ehdot mahdollistavat sen, että lainaa on helppo hakea myös sellaisten henkilöiden, joiden ei kannattaisi missään nimessä hakea lainaa. Esimerkiksi pikavippiä ei tulisi ottaa edellisen pikavipin maksamiseen. Sen lisäksi pikavippiä on erittäin helppo hakea pelkästään hetken mielijohteesta, asiaa ilman sen kummemmin ajattelematta. Pikalainat ovat usein myös muita lainoja kalliimpia. Siksi ennen lainan ottamista kannattaakin vertailla pikavippejä sivujemme avulla.

Kaikki pikavipit eivät tietysti tule samoilla ehdoilla tai kuluilla. Siksi onkin erittäin kriittistä, että ennen lainan ottamista vertaillaan eri lainapalveluiden tarjoamia pikavippejä keskenään. Kaikki vipit on mahdollista hakea netin kautta nopeasti, mutta muuten niihin liittyvät kulut ja esimerkiksi maksuajan pituus vaihtelevat paljonkin. Olemme kasanneet sivuillemme kattavasti tietoa eri pikavippejä tarjoavista yrityksestä, jotta sinä voisit helposti valita parhaiten juuri sinulle sopivan vipin.

Mieti ennen kuin otat pikavipin

Jos olet hakemassa pikavippiä netistä, kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään. Vipit ja lainat on helppo hakea netistä, mutta kannattaa siitä huolimatta aina miettiä, onko lainalle oikeasti tarvetta. Pikavipeillä on lainatuotteena ehkä hieman kehno maine. Oikein käytettynä ne kuitenkin tarjoavat paljon kaivattua joustoa arkeen ja helpottavat taloudellisesti tiukoista paikoista selviämistä.

Netistä löytyy kymmenittäin yrityksiä, joista on mahdollista hakea pikavippiä heti, samaan aikaan kun televisio, nettisivut ja erilaiset lehdet täyttyvät pikavippiyritysten mainoksista. Pikavippi on erittäin helppo ottaa pelkästään hetken mielijohteen takia, ja usein vielä lainojen saamiseen ehdot ovat erittäin löyhät.

Useissa tapauksissa ainoa ehto lainan saamiselle on tietty ikä ja moitteettomat luottotiedot. On esitetty arvioita, joiden mukaan noin 15 prosentilla pikalainojen hakijoista ei ole ollenkaan säännöllisiä tuloja. Pikavipit jäävät usein myös ainoaksi vaihtoehdoksi sellaisille henkilöille, jotka eivät syystä tai toisesta voi saada lainaa tavallisen pankin kautta.

Ei koskaan kannata ottaa pikavippiä vanhojen velkojen maksamiseen. Mikäli sinulla on useita pikavippejä, kannattaa silloin harkita niiden yhdistämistä yhdeksi isoksi kulutusluotoksi. Usein uuden pikavipin ottaminen ainoastaan pahentaa velkakierrettä. Pikavippi on hyvä vaihtoehto tilanteeseen, jossa rahantarve on äkillinen ja yllättävä ja tiedät varmasti, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitun maksuaikataulun mukaisesti.

Kaikki pikalainat

Pikavippi tai kulutusluotto on yksityishenkilölle myönnettävä laina, joka on tarkoitettu kulutuskäyttöön. Useimmissa tapauksissa pikavipin saamiseksi ei vaadita mitään takaajaa tai vakuuksia. Pikavippejä myöntävät yritykset vaativat usein kolme asiaa hakijoilta. Näiden kolmen asian perusteella lainahakemus joko hyväksytään tai hylätään. Nämä kolme pikavippiin vaadittua asiaa ovat maksuhäiriömerkinnät, hakijan tulot sekä muut velat. Lainaa on lähestulkoon mahdotonta saada, mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintä. Joistain paikoista se kuitenkin saattaa onnistua. Säännölliset tulot helpottavat merkittävästi pikavipin saamista. Myös pienituloiset ja työttömät voivat saada pikavipin. Muiden velkojen määrä vaikuttaa pikavipin saamiseen, sillä useimmat yritykset myöntävät pelkästään yhden pikavipin kerrallaan. Toiset lainoja tarjoavat yritykset taas tarkistavat muiden velkojesi tilanteen Instantorista.

Pikalainat kaikki netistä ja niiden riskit

Kaikki pikalainat eivät tietenkään ole riskittömiä. Pikavippi tulee aina ottaa vastuullisesti. Pikavipin ottamiseen liittyy aina riskejä, vaikka suunnittelet asian kuinka tarkasti etukäteen. Vakuudettomissa pikavipeissä on olemassa se riski, että et pystykään maksamaan ottamaasi lainaa takaisin sovitun maksuaikataulun mukaisesti. Pahimmassa tapauksessa silloin on edessä luottotietojen menetys. Tällaiset tilanteet pystyt välttämään, kun otat lainan vastuullisesti.

Kaikki lainat netistä eivät suinkaan tule samalla korolla. Siksi yksi riskitekijöistä on lainan korkea korko. Suomen laki määräsi vuonna 2013 kaikille alle 2 000 € pienlainoille korkokaton pikavipin todelliseen vuosikorkoon. Osassa lainoista on silti edelleen hyvin korkea korko, ja monet lainapalvelut koittavat nostaa korkoa lain sisältämien porsaanreikien kautta. Siksi kannattaakin ennen lainan ottamista verrata eri pikavippejä palvelumme avulla. Vertailemme kaikki vipit ja lainat ja listaamme niiden todelliset kulut, jotta sinä et joutuisi maksamaan pikavipistäsi liikaa. Tämä onkin erinomainen tapa turhien kulujen välttämiseen.

Useat pienlainoja myöntävät yritykset eivät vaadi säännöllisiä tuloja, tai mitään tuloja. Näin myös sellaiset ihmiset pystyvät saamaan lainaa, joiden ei kannattaisi ottaa lainaa. Tällöin on mahdollista, että lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia. Sen lisäksi on paljon ihmisiä, jotka ottavat lainaa pelkästään hetken mielijohteesta, ilman että ajattelee asiaa sen tarkemmin. Laina on helppo ottaa netistä ja näin se saatetaan käyttää niin sanotusti turhiin kohteisiin.

Kolmas pikavippeihin liittyvä riski on niiden lyhyt maksuaika. Pienissä pikavipeissä maksuaika vaihtelee tyypillisesti 14 ja 90 päivän väliltä. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että joudut usein maksamaan lainaamasi summan takaisin yhdessä erässä tai korkeintaan parin erän aikana. Tämä on melko nopea aika maksaa laina takaisin, eikä silloin ole paljoa pelivaraa maksuaikataulussa. Kannattaa siis aina varmistua siitä, että otat lainaa ainoastaan sen verran, kuin pystyt varmasti maksamaan takaisin.

Pikavippi tarjoaa apua arkeen

Kun sinulla on tarvetta pienelle lainalle, voit tarkistaa kaikki pikavipit lista sivultamme Pikavippiyritykset -linkin takaa. Pankit eivät välttämättä edes myönnä alle 1 000 € lainoja, ja pikavipit ovatkin näin oiva apu pieneen lainan tarpeeseen. Viime vuosien aikana useat lainapalvelut netissä ovat korottaneet pikavippien suuruutta jopa 2 000 € ja sen yli vuonna 2013 voimaan astuneiden lakimuutosten ansiosta. Vielä muutama vuosi sitten oli keskimääräinen pikavipin summa 200 – 300 €, kun nykyään tuo summa on jo 600 €.

Useat netissä toimivat pikavippiyritykset tarjoavat lainapäätöksen välittömästi sen jälkeen, kun lainahakemus on jätetty palveluun. Usein vastaus on jo lopullinen, mutta osa lainantarjoajista tekee tämän jälkeen vielä selvityksen hakijan luottotiedoista toisen palvelun avulla, joka vie tietysti hieman aikaa. Kun tekemäsi lainahakemus hyväksytään, maksetaan pikavippi pankkitilillesi välittömästi. Rahat saattavat olla käytettävissä jo saman päivän aikana, jos teet lainahakemuksen palveluun sen aukioloaikojen puitteissa. Parhaassa tapauksessa rahat saattavat näkyä jo vartin kuluessa lainan hakemisesta. Tämä tietysti edellyttää sitä, että käytät samaa pankkia kuin lainapalvelu. Olemme arvosteluissamme listanneet pankit, joiden kautta lainaa on kustakin palvelusta mahdollista saada heti. Jos teet hakemuksen palvelun ollessa kiinni, maksetaan pikavippi tilillesi seuraavan pankkipäivän kuluessa.

Voiko luottotiedoton saada pikavippiä?

Luottotiedottoman on usein vaikeaa saada pikavippiä. Kaikki pikavipit vaativat yleensä moitteettomat luottotiedot. Luottotiedoista löytyvä maksuhäiriömerkintä johtaa lähes kaikissa tapauksissa hylättyyn lainahakemukseen. Yksi vaihtoehto luottotiedottomalle on hakea vakuudellista lainaa, jolloin lainan vakuudeksi annetaan esimerkiksi ajoneuvo tai kiinteistö.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Teemu Virtanen (Lainando)