Lainaa heti tilille (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Sortter
Sortter
1.000 - 60.000 €2.00% - 20.00%1 - 20 v20 vHae Nyt
Zmarta
Zmarta
1.000 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Etua
Etua
500 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 18 v18 vHae Nyt
OmaLaina
Omalaina
500 - 60.000 €4.90% - 20.00%1 - 20 v18 vHae Nyt
Rahalaitos
Rahalaitos
500 - 70.000 €4.99% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Kuinka saada pikavippi heti tilille?

Joskus äkillisen rahan tarve yllättää, ja pikavippi pitäisi saada heti tilille. Rahan saaminen tilille välittömästi on kuitenkin joskus haastavaa, sillä nykyään Suomen lain mukaan pikavippiyritysten pitää tarkistaa lainaa hakevalta palkkatulot, ennen kuin se voi myöntää pikavipin hakijalle. Vaikka laina ei tulekaan aivan heti tilille, se on kuitenkin mahdollista saada suhteellisen nopeasti, joskus jopa alle tunnin kuluessa.

Pikavipin saamisessa heti tilille auttaa se, kun toimitat aina todisteen palkasta tai muista tuloista sähköisessä muodossa lainahakemuksen mukaan. Pienemmät lainasummat myönnetään helpommin välittömästi. Siksi kannattaakin aina hakea ainoastaan sen verran lainaa mitä tarvitset. Näin lainaa heti on helpompi saada.

Pikavippi on netin kautta haettava laina, jonka saamiseen ei yleensä tarvita ollenkaan takaajia tai vakuuksia. Pikavippi tunnetaan usein myös nimellä pikalaina. Netin kautta on tarjolla useita eri yrityksiä ja palveluita, joiden kautta suomalaiset kuluttajat voivat hakea pikavippiä yllättäviin rahan menoihin. Pikavippi on siis nopea laina, jonka voi hakea netistä löytyvällä hakulomakkeella nopeasti sekä helposti. Se sopii lainatuotteena hyvin arjen yllättävien ja äkillisten menojen kattamiseen. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi auton tai vaikkapa jääkaapin hajoaminen, yllättävä suuri lasku jonka eräpäivä lähestyy tai pakollinen kaupassa käynti ennen kuin palkkapäivä koittaa. Pikavippien summa vaihtelee muutamista sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin, ollen keskimäärin noin kolmesataa euroa. Takaisinmaksuaikaa pikavipeille saa yleensä viikoista muutamaan kuukauteen, riippuen hieman lainan summasta. Tyypillinen maksuaika muutaman sadan euron pikavipille on yhdestä kolmeen kuukautta. Näin pikavippi pystyy tarjoamaan joustoa arjen yllättäviin menoihin.

Joustoluotolla lainaa heti tilille

Jos tiedät, että tulevaisuudessa sinun pitää saada pikalaina heti tilille, kannattaa silloin harkita joustoluottotilin avaamista. Joustoluotolta voi yleensä tehdä nostoja mihin kellonaikaan tahansa. Joustoluotto on hieman pikavippiä erilainen laina. Se on jatkuva-aikainen tililuotto, jolta voit tehdä nostoja tiettyyn luottorajaan asti aina silloin kun satut tarvitsemaan lainaa. Joustoluottoa kannattaakin hakea etukäteen, sillä useimmissa tapauksissa itse lainan hakeminen on täysin ilmaista. Kuluja sinulle syntyy vasta silloin, kun käytät avaamaasi luottoa. Jos siis on oletettavissa, että vastaan tulee tilanteita, joissa tarvitaan lainaa nopeasti, kannattaa silloin harkita joustoluottotilin avaamista jo etukäteen.

Kun valitset lainalle pienen summan, saat sen helpommin nopeasti tilillesi. Mikäli sinulla on siis kiire saada lainaa heti, kannattaa aina valita pikavippi ja valita juuri se summa, minkä verran tarvitset lainaa. Myös joustoluotto on nopean rahantarpeeseen hyvä vaihtoehto useissa tapuksissa.

Tarvitsetko lainaa heti tilille?

Joskus arjessa tulee vastaan ikäviä tilanteita, jolloin rahaa tarvitaan nopeasti tilille. Yllättäviä kuluja saattavat olla esimerkiksi auton tai jääkaapin rikkoontuminen, erääntyvät laskut tai esimerkiksi kauppareissu juuri ennen palkkapäivää. Tällaiset yllättävät menot vaativat usein sen, että nopea laina tulee heti tilille. Pikavipin saamiseksi heti tilille on olemassa muutamia keinoja. Useimmissa tapauksissa rahaa ei ole mahdollista saada aivan välittömästi, mutta useimmissa tapauksissa alle tunti on realistinen tavoite rahojen saapumiseen tilille, ja nopeimmista palveluista saa rahat tilille 10 – 15 minuutin kuluessa.

Lainan saamiseksi tilille nopeasti kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan. On oleellista, että lainan maksava palvelu käyttää samaa pankkia sinun kanssa. Pikavippiyrityksien vertailuissa olemme ilmoittaneet, minkä pankkien asiakkaat voivat saada rahaa tilille heti. Jos haluat, että pikavippi siirtyy tilillesi viikonlopun aikana, kannattaa silloin varmistaa, että valitsemasi palvelu siirtää lainoja tileille myös viikonloppujen aikana. Näiden vinkkien avulla saat pikavipin nopeasti omalle pankkitilillesi:

  • Valitse pikalaina palvelusta, joka käyttää sinun kanssasi samaa pankkia
  • Tarkista tarkkaan lainan tarjoajan aukioloajat ja milloin lainahakemuksia käsitellään
  • Mikäli tarvitset lainaa viikonlopun aikana, varmista että yritys on avoinna myös viikonloppujen aikana
  • Täytä lainahakemus netin kautta ja muista liittää tarvittavat liitetiedostot tuloista jo hakemukseen
  • Näin saat pikalainaa heti tilille

Hae laina heti tilille netistä

Sinulla on todennäköisesti tili ainoastaan yhdessä pankissa, tai mahdollisesti ehkä kahdessa mutta harvalla on tiliä kolmessa eri pankissa. Usein pikavippiyritykset maksavat pikavippejä tiettyjen pankkien tileiltä. Kannattaa siis varmistua siitä, että jos sinulla on tili esimerkiksi S-Pankissa tai Handelsbankenissa, että palvelusta käytetään myös samaa tiliä. Pankkien sisäiset siirrot ovat nimittäin usein huomattavan paljon nopeampia kuin eri pankkien väliset. Jos pikavippi tulee eri pankista sinun tilillesi, menee sen saamisessa usein 1 – 2 pankkipäivää.

Useimmat pikavippiyritykset käyttävät useiden suomalaisten pankkien tilejä. Jos sinulla on siis tili Nordeassa, Säästöpankissa tai Danske Bankissa, ovat mahdollisuudet saada rahaa heti erittäin hyvät. Pienempien pankkien kuten POP Pankin tai Ålandsbankenin tileille rahansiirroissa kestää yleensä 1 – 2 arkipäivää. Myös se, kuinka pitkään olet ollut asiakkaana pikavippiyrityksessä saattaa vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti rahat tulevat tilille. Osa yrityksistä nimittäin siirtää vanhoille asiakkaille rahoja myös yölliseen aikaan, kun uudet asiakkaat saavat rahaa vain päivän aikana.

Pikavippi heti tilille onnistuu siis parhaiten, kun valitset lainan sellaisesta palvelusta, jossa on käytössä saman pankin tili kuin sinulla. Myös lainan hakeminen palvelun aukioloaikojen puitteissa kannattaa aina, sillä usein yöaikaan rahoja ei makseta tilille. Luotto heti tilille on siis mahdollista saada useasta eri palvelusta, kunhan vain tarkistat, minkä pankkien tilejä palvelussa on käytössä.

Kulutusluotto heti tilille

Mikäli satut tarvitsemaan isompaa lainaa esimerkiksi kodinkoneen tai vaikkapa uuden auton hankintaan, kannattaa silloin harkita kulutusluoton ottamista. Pikavippi ja kulutusluotto ovat lainatuotteina huomattavan erilaisia. Pikavippi sopii lainatuotteena sellaisiin tilanteisiin, joissa rahan tarve on sekä yllättävä että äkillinen. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi jääkaapin tai auton hajoaminen, pakollinen kauppareissu ennen tilipäivän koittamista tai esimerkiksi erääntyvät laskut. Tällaisten tilanteiden hoitamiseen pikavippi on hyvä ratkaisu. Kannattaa aina kuitenkin pitää mielessä se, että laina tulee maksaa sovitussa ajassa takaisin. Pikavippi ja pikalaina tuovat siis lisää joustoa arjen yllättäviin menoihin. Ne on tarkoitettu sellaisiin tilanteisiin, joissa tarvitaan rahaa välttämättömien menojen kattamiseen. Pikavippiä ei siis ole tarkoitettu normaalien elinkustannusten kattamiseen tai jatkuvaan pikavippien hakemiseen. Kun tämän pitää mielessä, eivät pikalainojen korkeat korot haittaa niin paljoa, sillä yleensä laina maksetaan lyhyessä ajassa pois, tyypillisesti muutamassa kuukaudessa. Kannattaakin siis aina valita oikea lainatuote tarkasti tarpeitasi vastaavaksi. Tilanteesta riippuen se voi olla joko pikalaina, kulutusluotto, joustoluotto tai vaikkapa perinteinen useiden kymmenien vuosien maksuajalla varustettu pankkilaina.

Kulutusluotto taas on lainatuotteena hieman erilainen. Kulutusluotot ovat yleensä summaltaan pikavippejä suurempia. Kun pikavipit ovat summaltaan yleensä muutamista sadoista euroista muutamiin tuhansiin euroihin, on kulutusluottojen lainasummat yleensä tuhansista euroista muutamiin kymmeniin tuhansiin euroihin saakka. Kulutusluotoissa lainan korko on yleensä pikavippiä edullisempi. Kulutusluotot sopivat lainatuotteena hyvin arjen harkittuihin ja isompiin hankintoihin, kuten esimerkiksi uusien kodinkoneiden ostamiseen tai vaikkapa auton hankintaan. Kulutusluottoihin saa myös yleensä pikavippiä huomattavasti pidemmän maksuajan. Koska kulutusluotto on summaltaan pikavippiä suurempi, kestää sen saamisessa tilille usein kauemmin kuin mitä pikavipeissä, sillä niitä varten lainan hakijan tulotaso on tarkistettava huolellisesti. Kun pikavippi tulee yleensä tilille jopa 10 – 15 minuutin kuluessa, kestää kulutusluottojen saamisessa yleensä 1 – 2 pankkipäivää riippuen valitsemastasi palvelusta.

Viikonloppuna pikavippi heti tilille

Jos olet hakenut joskus perinteistä pankkilainaa, tiedät varmaan, että lainaa ei makseta tilillesi viikonlopun aikana. Pikavippi on siitä erilainen lainatuote, että se on usein mahdollista saada nopeasti tilille myös viikonlopun aikana. Jos siis yllättävä rahantarve iskee viikonlopun aikana, voi olla kriittisen tärkeää, että pikavippi tulee heti tilille. Yleensä palvelut maksavat vanhoille asiakkaille pikavippejä jopa kellon ympäri. Suomen lainsäädännön mukaan uusille asiakkaille maksettavat lainat tulee maksaa hakijoiden tileille kello 7 – 23 välisenä aikana. Pikavippiyrityksien arvostelusta löydät tiedot siitä, mitkä palvelut maksavat pikavippejä asiakkaiden tileille myös viikonlopun aikana. Pikavippi heti tilille onnistuu siis helposti myös viikonlopun aikana.

Sivuiltamme löytyvistä arvosteluista näet, mitkä palvelut myöntävät lainaa heti myös viikonloppuisin. Useat lainapalvelut käsittelevät lainahakemuksia viikon jokaisena päivänä. Usein viikonloppujen aikana palveluiden aukioloajat ovat hieman suppeammat kuin viikolla, mutta hakemuksia käsitellään myös viikonloppujen aikana ja lainaa heti tilille on mahdollista saada näin myös lauantaina sekä sunnuntaina. Mikäli sinulla on tiedossa, että jatkossa saattaa tulla eteen tilanteita, joissa tarvitaan laina heti, kannattaa silloin harkita kulutusluoton avaamista. Kulutusluoton tai joustoluoton avaaminen on yleensä täysin ilmaista, ja saat silloin käyttöösi luottotilin, josta voit nostaa pikalainaa heti tilille mihin tahansa vuorokauden aikaan, myös viikonloppuisin. Useimmissa palveluissa maksat ainoastaan käyttämästäsi luotosta. Näin voit käyttää joustoluottoa eräänlaisena varalähteenä rahalle yllättäviin tilanteisiin. Kuluja ei synny ennen kuin teet noston luotolta. Nostoja voit tehdä mihin tahansa aikaan aina silloin, kun lainaa heti tilille tarvitaan. Joustoluotto toimii siis hyvin samaan tapaan kuin esimerkiksi luottokortti, joustoluotolta vain siirrät lainaa aina omalle pankkitilillesi.

Pikalaina heti ilman vakuuksia

Pikavippi on lainatuote, johon ei yleensä tarvita henkilötakaajaa tai omaisuutta lainan vakuudeksi. Lähestulkoon kaikki netin kautta haettavat pikavipit ovat tällaisia lainoja. Kannattaa kuitenkin pitää aina mielessä, että vakuudeton laina ei tarkoita sitä, etteikö sinun tulisi todistaa tulotasoasi. Kaikki pikavippiyritykset tarkistavat tulot ennen lainan myöntämistä, ja sinun tuleekin toimittaa palveluun todiste tuloistasi. Todisteeksi kelpaavat yleensä esimerkiksi palkkakuitti, eläkeote tai tiliote.

Hyvä esimerkki vakuudellisesta lainasta on perinteinen pankin kautta haettava asuntolaina. Kun haet asuntolainaa, toimii silloin yleensä itse asunto vakuutena osalle lainasummaa. Mikäli et pysty maksamaan asuntolainaa pois, siirtyy siinä tapauksessa laina vakaus pankille. Eli jos vakuutena toimii asunto tai talo, siirtyy se pankin haltuun. Vakuuksia käytetään siis turvaamaan lainanantajan selusta siinä tapauksessa, jos lainan ottaja ei pystykään maksamaan lainaansa takaisin.

Yritykset, jotka myöntävät pikavippejä täysin ilman vakuuksia, joutuvat toiminnassaan ottamaan suuremman riskin, kuin sellaiset yritykset, jotka ottavat lainaan vakuuden. Tästä riskistä joutuu lyhytaikaisten lainojen suuremmat korkokustannukset. Kaikki pikavippejä ottavat asiakkaat eivät maksa ottamaansa lainaa takaisin, ja tästä aiheutuu yritykselle tietysti kuluja. Mikäli kaikki lainojen ottajat maksaisivat lainansa takaisin, olisi yritysten riski lainojen antamiseen pienempi ja tämä tietysti johtaisi taas alhaisempaan korkotasoon.

Osa sivuillamme esitellyistä lainapalveluista ottaa vakuuksia. Näissä tapauksissa lainaa on mahdollista saada edullisemman koron kera. Mikäli haet laina vakuuden kanssa, saattaa lainan hakuprosessi silloin kestää pidempään, sillä lainan tarjoajan on tarkistettava vakuus ennen lainan myöntämistä.

Vakuudeksi voit tarjota olemassa olevaa kiinteää omaisuutta kuten esimerkiksi autoa tai asuntoa. Yleisin vakuus netin kautta haettaviin lainoihin on kuitenkin henkilötakaus. Tämä tarkoittaa sitä, että lainasi takaa joku ystävä tai sukulainen. Henkilötakaajan syöttämät tiedot tarkistetaan hakuprosessin aikana huolellisesti. Mikäli et pysty maksamaan lainaa takaisin, joutuu lainasi takaama henkilö maksamaan lainan.

Pikavippien tulevaisuus ja heti lainaa

Monet ovat varmasti miettineet, kuinka pikavippien käy kun niihin liittyvät lait tuntuvat jatkuvasti kiristyvän. On todennäköistä, että alalla jo toimivat ja vakavaraiset palvelut jatkavat normaalisti toimintaansa myös tulevaisuudessa. Pikavippien rajoittaminen ei ehkä edes ole paras vaihtoehto velkaantumisen ehkäisemiseksi. Pikavippejä haetaan nimittäin tarpeeseen, ja jos pikavippejä ei olisi olemassa, haettaisiin lainaa sitten jostain muualta. Tulevaisuudessa pikavippien määrä voi kuitenkin pienentyä. Silti lainasummat kuitenkin todennäköisesti tulevat kasvamaa, sillä jo tänä päivänä suurin osa vippejä tarjoavista yrityksistä tarjoavat jo nyt yli 2 000 € suuruisia lainoja. Ennen pikavippeihin liittyvän lainsäädännön muuttumista tämä oli vielä erittäin harvinaista. Pankit tietysti koittavat vaikuttaa lainsäädäntöön siten, että pikavipit kiellettäisiin, tai niiden ottamista rajoitettaisiin rankasti, sillä pikavipit vievät asiakkaita perinteisiltä pankkilainoilta. Pikavippi voi useissa tapauksissa olla edullisempi, kuin pankin kautta otettu kulutusluotto.

Kuinka saada kulutusluotto heti tilille?

Oikean lainatuotteen valinta riippuu aina täysin siitä, mikä on tarve rahalle. Jos suunnittelet tekeväsi isomman hankinnan, kuten esimerkiksi kodinkoneen oston tai aiot esimerkiksi remontoida asuntoa tai taloasi, kannattaa silloin hakea pikavipin sijaan kulutusluottoa. Kulutusluotto on nimittäin summaltaan suurempi, ja usein sille tarjotaan huomattavasti pidempi laina-aika kuin mitä perinteisille pikavipeille. Pikavipit soveltuvat hyvin tilanteisiin, joissa rahan tarve on äkillinen ja arvaamaton. Esimerkiksi yllättävän ison laskun maksamiseen pikavippi sopii hyvin. Kulutusluotto heti on vaikea saada, sillä usein siihen vaaditaan takaaja tai vakuus, sillä lainasumma on suurempi. Pikalainaa heti tilille on huomattavasti helpompi saada, sillä niihin ei yleensä vaadita vakuuksia, ja lainattavat summat ovat yleensä melko pieniä. Netin kautta luottoa heti on mahdollista hakea usean palvelun kautta. Kannattaakin aina vertailla eri palveluiden tarjontaa keskenään, niin pystyt säästämään usein jopa satoja euroja lainojen kuluissa.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Juha Koronen (Lainando)