Lainaa työttömälle (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Sortter
Sortter
1.000 - 60.000 €2.00% - 20.00%1 - 20 v20 vHae Nyt
Zmarta
Zmarta
1.000 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Etua
Etua
500 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 18 v18 vHae Nyt
OmaLaina
Omalaina
500 - 60.000 €4.90% - 20.00%1 - 20 v18 vHae Nyt
Rahalaitos
Rahalaitos
500 - 70.000 €4.99% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Mistä lainaa työttömälle?

Myös työttömät henkilöt voivat saada lainaa nopeasti omalle pankkitililleen. Työttömäksi joutuminen tai työttömänä oleminen ei tietysti tarkoita automaattisesti sitä, etteikö tililtä löytyisi yhtään rahaa.

Joskus vastaan tulee vain tilanne, jossa rahaa ei ole tarpeeksi yllättävien ja ennalta arvaamattomien hankintojen ja menojen kattamiseksi.Työttömän täytyy käydä kaupassa ruokaostoksilla siinä missä myös työssäkäyvänkin ihmisen. Onneksi osa pikavippejä myöntävistä yrityksistä onkin erittäin ymmärtäväisiä, eivätkä ne vaadi asiakkailtaan välttämättä työpaikan omaamista tai säännöllisiä tuloja. Lainaa voi siis hakea netistä täysin ilman vakuuksia tai takaajia.

Työttömille lainaa hakeville parhaita lainapaikkoja ovat erityisesti pienet lainayritykset, joiden lainatuote on pieni alle 1 000 € pikavippi. Näin pienissä summissa yritykset eivät joissain tapauksissa vaadi ollenkaan vakituisia tuloja tai selvitystä tuloista. Tällöin riittää, että lainaa hakevalta henkilöltä löytyy riittävä maksukyky lainan takaisinmaksuun. Suurempien pikavippien ja kulutusluottojen hakemiseen vaaditaan useimmissa tapauksissa säännölliset tulot, ja muutenkin niiden kohdalla lainan hakeminen on yleensä hieman pidempi prosessi kuin yksinkertaisissa pikavipeissä.

Eri lainayhtiöiden ehdot vaihtelevat siinä, kuinka lainaa ilman palkkatuloja myönnetään. Joissain yrityksissä pienissä lainoissa ei vaadita liitteitä maksukyvyn todistamiseksi, kun taas isommissa lainoissa liitteitä vaaditaan. Myös lainojen ikärajat vaihtelevat merkittävästi, joissain palveluissa ikäraja on esimerkiksi 23 vuotta. Useimmat palvelut eivät myönnä pikavippejä 18 vuotta täyttäneille, mutta muutama sellainenkin palvelu netistä löytyy. Kannattaa aina tutustua lainan ehtoihin huolella ennen kuin allekirjoitat lainasopimukset.

Pikavippi työttömälle

Kun olet löytänyt vertailumme avulla sinun tarpeisiisi lainayhtiön ja lainatuotteen, voitkin ryhtyä tuumasta toimeen. Useimmissa tapauksissa lainan hakeminen on erittäin nopeaa sekä helppoa. Pääset lainapalveluun arvostelusta löytyvän linkin kautta. Sieltä voit ohjeita seuraten hakea lainaa täyttämällä selkeän lomakkeen. Yleensä lomakkeen täyttämisessä menee muutama minuutti. Lainahakemuksen voit jättää palveluihin mihin kellonaikaan tahansa. Hakemukset käsitellään kuitenkin palvelun aukioloaikojen mukaan. Eli siis yön aikana tehdyt lainahakemukset käsitellään vasta aamulla.

Jotkut netin pikavippejä tarjoavista palveluista tarjoavat sinulle alustavan lainapäätöksen välittömästi sen jälkeen, kun olet lähettänyt hakulomakkeen. Lain mukaan lainattua rahasummaa ei kuitenkaan voida maksaa tilille kello 23 ja 07 välisenä aikana. Näissä tapauksissa rahat maksetaan tilillesi aamulla heti kun palvelu avautuu, mikäli luottotietosi ovat moitteettomat. Kannattaa kuitenkin pitää aina mielessä, että jos pankkitilisi on pienemmässä pankissa, jonka tiliä käyttämälläsi palvelulla ei ole, saattaa rahan siirrossa sinun tilillesi kestää 1 – 2 pankkipäivää.

Mikäli sinun henkilökohtainen taloutesi on päässyt epävakaalle pohjalle ja menoja tulee sieltä sun täältä yllättäen, voi silloin olla viisasta varautua yllättäviin rahanmenoihin jo etukäteen esimerkiksi säästämällä rahaa, tai vaikkapa hakemalla joustoluottoon myöntävän lainapäätöksen jo etukäteen. Useat palvelut tarjoavatkin palvelun, josta voit hakea lainapäätöksen jo ennen kuin tarvitset itse lainaa. Näin luottotili on sinun käytössäsi heti, kun rahalle tulee tarve. Useat näistä palveluista siirtävät luottoa heti tilille, myös yöaikaan. Voit tehdä kulutusluotolta lainan nostoja aina silloin kun rahan tarve yllättää, luottotilisi luottorajan puutteissa. Tällainen etukäteen yllättäviin menoihin varautuminen on usein järkevää, eikä myöntävän lainapäätöksen saaminen vielä sido sinua nostamaan lainaa. Kuluja joustoluotoista aiheutuu vasta silloin kun nostat ensimmäisen lainasi. Useat palvelut myös tarjoavat kuluttoman ensinoston joustoluotolta.

 

Lainaa työttömälle ilman vakuuksia

Työttömien asema pikavippejä haettaessa ei siis usein ole niin huono kuin olettaa voisi. Siitäkin huolimatta vakituisessa työsuhteessa olevien asema on paras ottaen huomioon eri tekijät lainaa haettaessa. Nykyään myös vakituisessa työsuhteessa olevat saattavat joutua äkkiä työttömäksi esimerkiksi vaikkapa yt-neuvottelujen seurauksena. Useat isotkin yritykset ovat viime aikoina saattaneet irtisanoa suurenkin osan henkilöstöstä.

Onneksi kuitenkin työttömälläkin on mahdollisuus kattaa kuluja lainalla tai pikavipeillä aina siihen asti, kunnes onnistuu löytämään uuden työpaikan tai varmistamaan muun maksusuunnitelman arjen eri kulujen hoitamiseksi.

Kun joudut työttömäksi, kannattaa silloin ensimmäisenä aina karsia menoja, ja koittaa näin saada enemmän rahaa arjen normaaleihin menoihin. Mikäli menojen karsiminen ja rahan säästäminen eivät kuitenkaan auta, kannattaa silloin alkaa etsimään, mistä lainaa työttömälle mahdollisesti saisi. Kun otat lainaa, kannattaa aina olla tarkkana erityisesti lainaan liittyvien kokonaiskulujen suhteen. Varsinaisen lainan summa ei välttämättä ole aina sama asia kuin lainaan liittyvät kokonaiskustannukset, ja se mistä kustannukset muodostuvat. Lyhytaikaista lainaa hakiessasi lainan todellinen kulut huomioiva vuosikorko ei aina välttämättä kerro sitä, kuinka korkeaksi lainan oikeat kustannukset nousevat lopulta. Työttömänä lainan vertailu todellakin kannattaa, ja on aina parempi tehdä perusteellinen selvitys eri kustannuksista ennen lainan ottamista.

Mistä lainaa pienituloiselle?

Laina työttömälle on aina täysin samanlainen kuin vakituisesti töissä käyvät henkilötkin. Työttömille henkilöille lainoihin saattaa kuitenkin joskus liittyä jonkinlaisia rajoituksia. Esimerkkinä mainittakoon esimerkiksi se, että isoja yli 1 000 € lainoja on usein vaikea saada työttömänä lainan hakijana. Myös suuremmat kulutusluotot vaativat useimmissa tapauksissa säännölliset palkkatulot lainan saamiseen. Säännöllisiin tuloihin lasketaan yleensä esimerkiksi palkkatulot ja eläke. Hakuprosessi on tietysti suuremmista summista puhuttaessa tiukempi. Hakuprosessi suuremmille kulutusluotoille pikavippien sijaan kestää yleensä hieman kauemmin, ja lainahakemukseen tulee myös liittää todisteet tuloista. Tämä ei tietystikään tarkoita sitä, etteikö työttömälle laina onnistuisi, mutta se voi usein vaatia ylimääräisiä panostuksia lainan hakuprosessissa sekä esimerkiksi erilaisten vakuuksien tai henkilötakaajan käyttämistä. Suomesta löytyy muutama pikavippejä myöntävä yritys, jotka myöntävät työttömille lainaa. Ja jos työttömänä sinulla on säännöllisiä tuloja esimerkiksi vaikkapa sosiaalitoimistolta tai kelalta, voidaan näitä käyttää lainan hakuprosessissa tuloina ja näistä toimittaa tositteen lainan hakuprosessiin sähköisessä muodossa.

Kaikkien lainojen saamiselle edellytykset ovat kuitenkin aina täysin samat. Useimmat lainapalvelut vaativat, että laina hakija on tietyn ikäinen, että lainaa myönnetään. Kaikissa palveluissa lainan hakijan on oltava vähintäänkin täysi-ikäinen. Alaikäisille lainoja ei tipu mistään palveluista. Useat palvelut käyttävät ikärajana vielä 18 vuodesta hieman korkeampaa ikärajaa. Jotkut palvelut kuitenkin myöntävät lainoja jo 18 vuotta täyttäneille. Toinen lainan saamiseen vaikuttava tekijä on luottotiedot sekä mahdolliset maksuhäiriömerkinnät. Nämäkään eivät aina täysin estä lainan saamista, mutta maksuhäiriömerkinnät usein haittaavat merkittävästi lainan saamista. Maksuhäiriömerkinnän kanssa lainan saaminen on erittäin vaikeaa, erityisesti jos satut vielä olemaan samaan aikaan työttömänä. Lainan hakijalla on tietysti oltava pankkitili suomalaisessa pankissa, jotta pankkilaina työttömälle voidaan maksaa tilille. Usein lainahakemus allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla, eli siis myös ne vaaditaan lainan saamiselle. Jotkin palvelut käyttävät verkkopankkitunnusten sijaan mobiilivarmennetta. Näiden lisäksi hakijalta vaaditaan vakituinen asuinosoite Suomessa. Suomen kansalaisuus on joissain palveluissa oleellista, toisissa taas riittää se, että pysyvä asuinpaikka löytyy Suomesta.

Lainaa ilman työtuloja on siis mahdollista saada netistä. Mitä pienemmän summan valitset ja mitä paremmat taustat sinulla on, sitä paremmat mahdollisuudet lainan saamiselle on. Edullinen laina työttömälle löytyy helposti, kun vertailet eri pikavippejä tarjoavia yrityksiä sivustomme kautta. Ei kannata missään nimessä lannistua, sillä useimmissa tapauksissa laina on mahdollista löytää myös työttömälle hakijalle.

Lainaa 2000 euroa työttömälle

Pikavippi ilman tuloja on helpompaa saada silloin, kun haet lainalta pienempää summaa. Eli esimerkiksi 1000 euron laina työttömälle on usein mahdollista saada. Kunhan vain täytät edellä mainitut kriteerit, voit hakea useimmista palveluista lainaa. Sinulla ei siis saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja sinun täytyy olla täyttänyt vähintään 18 vuotta. Prosessi on sama kaikissa lainapalveluissa, riippumatta siitä olitko työtön vai et. Kulutusluotto työttömälle on usein hankalampaa saada kuin pikavippi, sillä niiden summat ovat usein isompia kuin pikavippien. Lainaa työttömälle on mahdollista hakea useasta eri netin pikavippejä tarjoavasta palvelusta. Lainahakemukset pikavipeissä ovat yleensä lyhyempiä, ja niiden täyttäminen onnistuu nopeasti. Lainapäätös myös tulee palveluista yleensä erittäin nopeasti. Pikavippi työttömälle onkin usein hyvä vaihtoehto, jos lainaa on nostettava. Lainaa kannattaa aina nostaa ainoastaan sen verran kuin lainaa tarvitaan. Lainaa 2000 euroa työttömälle voikin olla huono idea, ellet ole varma siitä, että saat jostain riittävästi rahaa lainan takaisinmaksuun.

Laina ilman tuloja

Lainaa työttömälle voi hakea esimerkiksi arjen yllättävien, äkillisten ja pakollisten menojen kattamiseen. Lainaa ilman tuloja voi hakea, etenkin jos kyseessä on summaltaan pienempi pikavippi. Osa lainoja tarjoavista palveluista tarjoaa lainaa ilman liitteitä. Tämä tarkoittaa sitä, että myös työttömät lainan hakijat voivat hakea lainaa. Pikavippi onkin usein helpompi saada kuin pankkilaina työttömälle. Lainan hakeminen ei yleensä maksa mitään, eikä sinun tarvitse nostaa sinulle myönnettyä lainaa. Voit siis hyvin hakea lainaa ilman säännöllisiä tuloja, ja jos jostain laina myönnetään, voit nostaa sen halutessasi. Lainojen vertailu keskenään kannattaa aina, sillä lainojen kustannukset vaihtelevat suuresti. Näin pystyt usein säästämään rahaa lainojen kustannuksissa.

Lainaa työttömälle on siis mahdollista hakea, ja vaikka esimerkiksi kulutusluottoa ei olisikaan mahdollista saada, auttavat pikavipit usein selviämään arjen yllättävistä tilanteista. Tutustu siis rohkeasti eri lainoja tarjoaviin palveluihin, ja pohdi sitten, kannattaisiko työttömälle lainaa hakea. Syitä lainan hakuun voi olla monia, ja sinun tulee aina tietää taloudellinen tilanteesi hyvin, jotta pystyt valitsemaan sinulle parhaiten sopivan lainatyypin.

Kannattaako lainaa 2000 euroa työttömälle?

Jos olet työttömänä ja olet hakemassa lainaa, kannattaa silloin aina miettiä, onko lainan hakeminen järkevää, ja mihin tarkoitukseen laina on menossa. Lainan hakemiselle on olemassa usein monia syitä, aina arjen yllättävistä kuluista ja menoista kuten ruokakaupassa käymiseen tai elämänlaadun ylläpitämiseen työttömäksi jouduttua. Kannattaa aina harkita tarkkaan, onko laina täysin tarpeellinen, vai kannattaisiko menoja koittaa karsia esimerkiksi luopumalla mukavuuksista. Tietyt kulut on arjessa katettava riippumatta taloudellisesta tilanteista. Näissä tilanteissa lainan hakeminen on tietysti hyväksyttävää, ja silloin lainasta onkin usein apua. Jos taas rahaa tarvitaan elämänlaadun ylläpitämiseen tai vaikka ravintolailtaa varten tai kalliiden harrastusten rahoittamiseen, on silloin tarpeen miettiä lainan ottamista erityisen tarkasti. Totta kai usein on vaikeaa luopua itselle tärkeistä asioista tai harrastuksista, mutta joskus rahallinen tilanne saattaa vaatia kovakouraisia keinoja kulujen pienentämiseksi, erityisesti esimerkiksi silloin, kun työttömyys on sattunut omalle kohdalle.

Lainan hakemiseen ja ottamiseen vaikuttaa tietysti myös se seikka, minkä tyyppinen työttömyys on odotettavissa. Mikäli olet työttömänä ainoastaan yhdestä kahteen kuukautta, ja tiedät että pystyt työllistymään varmasti, ei lainan ottaminen silloin aiheuta suurta taloudellista riskiä, sillä lainan voi tällöin maksaa pois uuden työn palkasta ilman mitään ongelmia. Mikäli taas on oletettavissa, että työttömyyttä jatkuu pitkään, silloin on oltava erityisen tarkkana lainan ottamisen kanssa. Pahimmissa tapauksissa lainan ottaminen työttömänä johtaa velkakierteeseen ja maksuhäiriömerkintöihin. Tunne siis oma taloustilanteesi ennen lainan ottamista.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Juha Koronen (Lainando)