Ferratum

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt

FerratumFerratum on yksi Suomen tunnetuimpia ja suosituimpia pikavippiä tarjoavia yrityksiä. Se on toiminut alalla edelläkävijänä jo usean vuoden ajan. Kyseessä on ensimmäinen yritys Euroopassa, joka lainasi rahaa kuluttajille mobiilipalveluiden kautta. Mobiilipalvelu avautui jo vuonna 2005.

Yritys on perustettu Suomessa jo vuonna 2005. Yli kymmenen vuoden ajan yritys on laajentanut liiketoimintaansa, ja tällä hetkellä se toimiikin jo yli 20 eri maassa. Ferratum Finland Oy kuuluu osana Ferratum Oyj:hin, joka on listattuna Frankfurtin pörssiin. Yrityksen kautta on ottanut lainaa jo yli miljoona asiakasta ympäri maailman.

Palvelussa on tarjolla useita erilaisia lainatuotteita. Näiden nimet ovat Koroton, Joustava, Plus sekä Prime. Koroton on uusille asiakkaille tarjolla oleva pikavippi, joka on täysin koroton. Joustava sen sijaan on taas 2 000 € luottorajan omaava joustoluotto. Plus on puolestaan perinteinen kulutusluotto, jonka suuruus on 2 000 eurosta 5 000 euroon. Joustavaa sekä Plus-lainaa voivat hakea palvelussa sekä uudet että myös vanhat asiakkaat.

Laina nyt Ferratumilta

Onko Ferratum luotettava?

Ferratum Finland Oy toimii Ferratum Oyj:tä. Kyseessä on Frankfurtin pörssin päälistalle listattu pörssiyhtiö. Yhtiö on täysin suomalainen rahoituspalveluita tarjoava yritys, jonka toimintaideana on tarjota enemmän rahaa kaikille. Yritys ymmärtää monenlaisia rahan tarpeita, ja pyrkii tarjoamaan joustavasti luottoa kaikille sitä tarvitseville. Yrityksen toiminta perustuu huolenpitoon asiakkaista sekä asiakkaiden taloudellisesta hyvinvoinnista.

Kaikkien lainaa hakevien tiedot tarkistetaan huolellisesti, ja pikalaina myönnetään aina ainoastaan vastuullisille aikuisille, jotka ovat hoitaneet raha-asiat aikaisemmin mallikkaasti. Lainatuotteissa ei ole minkäänlaisia yllättäviä piilokuluja, vaan kaikki kulut on suoraan helposti nähtävissä.

Ferratum on rekisteröity Etelä-Suomen aluehallintaviraston luotonantajarekisteriin. Jotta rekisteriin pystyy liittymään, on yrityksen läpäistävä tiukat testit, joissa testataan yrityksen sekä sen johdon vastuullisuutta sekä ammattitaitoa. Muistathan myös, että sinulla on kuluttajana aina kuluttajasuojalain nojalla oikeus peruuttaa netistä ottamasi pikavippi 14 päivän kuluessa lainan ottamisesta. Lainan voi perua siinä tapauksessa, jos se ei vastaakaan sovittua. Lainan perumiseksi sinun tulee tehdä kirjallinen ilmoitus palveluun, josta otit lainan sekä maksettava korko siltä ajalta, kun laina oli tililläsi.

Ferratum lyhyesti

 • Useita erilaisia lainatuotteita
 • Eri lainatuotteiden lainasummat väliltä: 50 – 20 000 €
 • Laina-aika pikavipeillä: 1 – 120 kuukautta
 • Laina maksetaan tilille: nopeimmillaan 5 minuutissa
 • Ikävaatimus: 20 vuotta
 • Pikavipit ilman vakuuksia ja takaajia
 • Plus lainan korkein mahdollinen todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 112,91 %.
 • Joustava luoton korkein mahdollinen todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 216,20 %.

Koroton

Koroton on summaltaa 50 – 300 € pikavippi. Se on tarkoitettu pelkästään uusille asiakkaille. Kyseessä on nimensä mukaisesti täysin koroton laina, jonka takaisinmaksu suoritetaan yhdessä erässä. Takaisinmaksuaika riippuu siitä, kuinka suuri laina haetaan. Koroton pikavipin laina-aika:

 • Lainan summa: 50 € – Laina-aika 7 vuorokautta
 • Lainan summa: 100 € – Laina-aika 7 vuorokautta
 • Lainan summa: 150 € – Laina-aika 15 vuorokautta
 • Lainan summa: 200 € – Laina-aika 15 vuorokautta
 • Lainan summa: 250 € – Laina-aika 30 vuorokautta
 • Lainan summa: 300 € – Laina-aika 30 vuorokautta

Koroton sopii lainatuotteena hyvin nopeaan, yllättävään, pieneen sekä lyhytaikaiseen rahan tarpeeseen. Luottopäätös on mahdollista saada heti hakemuksen jättämisen jälkeen, ja parhaassa tapauksessa pikavippi tulee muutaman minuutin kuluttua omalle tilille. Koroton luotto myönnetään kaikille suomalaisille, jotka ovat täyttäneet 20 vuotta. Sen lisäksi maksuhäiriömerkintöjä ei saa löytyä. Lisäksi vaaditaan suomalainen pankkitili ja tämän lainan saamiseksi asiakas ei saa olla vielä asiakkaana Ferratumilla.

Joustava

Joustava on joustoluotto, jossa lainan haettuaan saa käyttöönsä 2 000 € luottorajan. Tätä lainatuotetta voivat hakea sekä vanhat että uudet asiakkaat. Joustoluotto on lainatuote, josta voi tehdä haluamansa suuruisia nostoja aina tarpeiden mukaan luottorajaan asti. Voit siis tehdä noston juuri silloin kun tarvitset rahaa sen jälkeen kun luotto on sinulle myönnetty. Joustava kulutusluoton hinnoittelurakenne on seuraavanlainen:

 • Joustava luoton avauspalkkio 0 €
 • Kuukausittainen tilinhoitomaksu 0 €
 • Nostopalkkion suuruus 7,5 % lainasummasta
 • Kuukausikorko 8,5 %
 • Nimellinen vuosikorko 103,42 %
 • Joustava luoton korkein mahdollinen todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 216,20 %.
 • Esimerkkilaina: 2 000 € lainalle todellinen vuosikorko on 216,20 %. Lainan arvioitu kokonaiskustannus on siis 3534,01 €. Tämä siis siinä tapauksessa jos nostat 2 000 € kerralla ja maksat sen 12 kuukausierässä.

Lainan lyhennys onnistuu haluamasi kokoisissa erissä siten, että pienin mahdollinen lyhennys on 10 % lainan pääomasta. Mikäli lainasta on jäljellä pääomaa 1 000 € tai vähemmän, on minimilyhennys tällöin 100 € kuukaudessa.

Plus

Plus on verrattain uusilainatuote palvelussa. Kyseessä on summaltaan kiinteä kulutusluotto, jota voi hakea 2050 – 5 000 €. Lainalla on kiinteä takaisinmaksuaika, joka vaihtelee 12 kuukaudesta 36 kuukauteen. Ferratumin muista lainatuotteista Plus poikkeaa sillä, että sen ikäraja on hieman korkeampi kuin muilla lainoilla. Jotta Plus pikalainan voi saada, tulee olla täyttänyt 25 vuotta.

Prime-laina

Prime-laina on suuruudeltaan hieman suurempi laina. Sen summa on 3 000 – 20 000 € ja se sopiikin hyvin elämän ja arjen isompien hankintojen ja hankkeiden rahoitukseen. Voit lainaa hakiessasi valita juuri tarvitsemasi summan sekä itsellesi sopivan maksuajan. Lainan lopullinen korko määräytyy aina hakijakohtaisesti.

Kuka voi hakea pikavippiä

Ferratum pikavipit voi hakea helposti netin kautta. Hakijan tulee täyttää muutamia kriteereitä, jotta laina voidaan myöntää. Tässä listattuna vaatimukset lainan hakijalle:

 • Vähintään 20 vuoden ikä (Plus-lainalle 25 vuotta)
 • Luottokelpoinen henkilö
 • Ei maksuhäiriömerkintöjä
 • Henkilökohtainen sähköpostiosoite ja matkapuhelinliittymä
 • Henkilökohtainen pankkitili verkkopankkitunnuksilla

Uudet asiakkaat voivat hyödyntää palvelussa saatavilla olevan Koroton-lainan. Se on nimensä mukaisesti koroton luotto. Mikäli olet jo rekisteröitynyt palveluun, voit hakea Joustava-kulutusluottoa, Plus-lainaa sekä Prime-lainaa.

Pikavippi heti tilille?

Lainahakemuksen hyväksymisen jälkeen laina maksetaan tilille muutaman minuutin kuluessa. Mikäli sinulla on pankkitili Nordeassa, Danske Bankissa, OP-Pohjolassa, Aktiassa, Säästöpankissa, S-Pankissa, LähiTapiolassa, POP Pankissa tai Handelsbankenissa tulevat rahat tilille heti. Ålandsbankenin tilille rahan siirrossa kuluu 1 – 2 pankkipäivää siitä, kun laina on hyväksytty.

Ensimmäistä kertaa Ferratum lainaa hakiessasi maksetaan rahat tilillesi kello 7 ja 23 välisenä aikana. Kun Joustava-luotto on myönnetty sinulle, voit tehdä siltä nostoja mihin tahansa kellon aikaan.

Yhteystiedot

Ferratum asiakaspalvelu palvelee asiakkaita 24 tuntia vuorokaudessa vuoden jokaisena päivänä. Kaikkiin asiakkaita askarruttaviin kysymyksiin vastataan sähköpostin ja puhelimen välityksellä. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 0800 166 308, ja se on täysin ilmainen. Sähköpostiosoite on asiakaspalvelu@ferratum.fi. Tämän lisäksi asiakaspalvelusta löytyy myös chat, joka löytyy nettisivulta sekä myös oman asiakastilin kautta.

Laina nyt Ferratumilta


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Juha Koronen (Lainando)