Lainaa luottotiedottomalle & Pikavippi luottotiedottomalle (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Sortter
Sortter
1.000 - 60.000 €2.00% - 20.00%1 - 20 v20 vHae Nyt
Zmarta
Zmarta
1.000 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Etua
Etua
500 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 18 v18 vHae Nyt
OmaLaina
Omalaina
500 - 60.000 €4.90% - 20.00%1 - 20 v18 vHae Nyt
Rahalaitos
Rahalaitos
500 - 70.000 €4.99% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Onko mahdollista saada lainaa siinä tapauksessa, jos luottotiedot ovat menneet? Usein lainoista puhuttaessa tulee termi luottotiedot esille. Luottotietojen menetys ja puuttuminen on yleisin syy kielteiselle lainapäätökselle.

Tämä on aina ikävä paikka, ja tällaisessa tapauksessa lainan hakijat usein miettivät, onko mitään tehtävissä tilanteen korjaamiseksi ja lainan saamiseksi. Lainan saaminen ilman luottotietoja on erittäin hankalaa. Ei ole olemassa varmaa paikkaa, josta lainan takuulla saisi ilman luottotietoja. Tämä pätee myös netin pikavippejä myöntäviin yrityksiin. Tässä artikkelissa käsittelemme luottotietonsa menettäneen henkilön mahdollisuuksia saada uudet pikavipit maksuhäiriöiselle.

Pikalaina luottotiedottomalle

Pikalaina maksuhäiriöiselle on erittäin hankala saada, johtuipa saamasi maksuhäiriömerkintä sitten mistä syystä tahansa. Laina on kuitenkin mahdollista saada joissain tapauksissa. Maksuhäiriömerkintä ei tarkoita sitä, että sinun pitäisi heittää menemään kaikki toivo rahantilanteesi helpottamiseen. Mikäli olet menettänyt luottotietosi tai saanut maksuhäiriömerkinnän, hankaloituu elämä huomattavasti. Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa esimerkiksi vuokra-asunnon saamista sekä lainan saamista pankista. Vain harvat rahoitusyhtiöt sekä pankit tarjoavat lainaa sellaisille ihmisille, joilla ei ole luottotietoja. Tästä syystä markkinoilta ei löydy satavarmaa lainaa maksuhäiriöiselle. Kannattaa pitää mielessä, että pikavippi luottotiedottomalle on hankala saada. Useat lainoja myöntävät yritykset tarkistavat aina lainan hakijan luottotiedot silloin, kun luottohakemusta käsitellään. Mikäli taloudellinen tilanteesi on vakaa saattaa se auttaa asiaa, mutta silti varma laina luottotiedottomalle ei ole helppo löytää.

Kannattaa lainaa hakiessa olla yhteydessä lainan tarjoavaan palveluun. Mikäli teet lainahakemuksen netin kautta, hylätään ne aina lähes automaattisesti, mikäli tiedoistasi löytyy maksuhäiriömerkintä. Jos varaat palveluun henkilökohtaisen tapaamisen, voit sen aikana paremmin selvittää taloudellisen tilanteesi virkailijan kanssa. Esimerkiksi säännölliset tulot ja olemassa oleva omaisuus voivat toimia lainan vakuutena. Tällöin laina on mahdollista saada joissain tapauksissa. Maksuhäiriömerkinnät, jotka ovat voimassa estävät usein lainan saamisen. Jos merkintä on kuitenkin vanhentunut, ei se estä lainan saamista.

Pikavippi luottotiedottomalle 2024

Jos tarvitset lainaa ilman luottotietoja, kannattaa silloin ensin kääntyä perheen tai ystävien puoleen. Sinun tulee kuitenkin olla äärimmäisen tarkkana silloin, kun lainaat rahaa ystäviltä tai perheen jäseniltä. Maksamatta jääneet velat voivat nimittäin pilata ystävyyssuhteen täysin. Sinun kannattaa aina pohtia tilannetta myös perheesi ja ystäviesi kannalta, ennen kuin pyydät heiltä lainaa yksityiseltä maksuhäiriöiselle.

Yksi vaihtoehto lainan hakemiseen on hakea pikalainaa palvelusta, joka käyttää luottoluokituksen tekemiseen uutta Instantor-palvelua. Tämä palvelu tarkistaa tiedot pankkitilistäsi, sekä menot, tulot ja sinulla olevat aktiiviset lainat. Näiden perusteella palvelu tekee arvion luottokelpoisuudestasi. Instantor ei kuitenkaan takaa sitä, että lainaa saa takuulla, sillä osa palvelua hyväksikäyttävistä yrityksistä tarkistaa lainan hakijalta myös luottotiedot.

Mikäli olet menettänyt luottotietosi, voit hakea lainaa käyttäen hyväksi vakuutta. Mikäli omistat esimerkiksi auton, asunnon tai muuta arvokasta, voit silloin käyttää tätä omaisuutta vakuutena pikavippiisi. Mikäli sinulta löytyy kiinteät ja vakituiset tulot, eikä uusia maksuhäiriömerkintöjä ole tullut vuoden ajalta, voit silloin hakea lainaa osasta palveluista. Myös lainan hakeminen lainanvälityspalveluiden kautta voi joskus toimia ilman luottotietoja. Lainojan välittävät nimittäin lähettävät hakemukset usein eri pankeille ja rahoituslaitoksille.

Lainaa on siis mahdollista hakea silloin, kun luottotiedot ovat menneet. Mielessä kannattaa kuitenkin pitää se syy tai syyt, jonka takia maksuhäiriömerkintä aluksi syntyi. Kannattaa myös varmistua siitä, että kyseinen tilanne ei pääse toistumaan. Lainan ottamista kannattaakin aina harkita tarkkaan, ja maksuhäiriöisenä vielä entistäkin tarkemmin. Kannattaa aina vertailla lainoja netin välityksellä, jotta pystyt säästämään rahaa.

Sivuiltamme löydät erinomaisen tietopaketin luottotietojen menettämisestä sekä maksuhäiriöistä. Löydät sivultamme löydät myös ohjeet siitä, kuinka lainaa luottotiedottomalle voi hakea. Sivultamme löytyy myös vaihtoehtoisia rahoituskeinoja sellaisen tilanteen varalle, jos lainaa ei onnistukaan saamaan.

Pikalaina luottotiedottomalle

Luottotiedolla tarkoitetaan kaikkea sitä henkilökohtaista tietoa, mikä vaikuttaa maksukykyyn. Maksukykyä mitataan erityisesti vanhojen, aikaisemmin otettujen velkojen kautta. Tämän avulla saadaan tietoa siitä, kuinka henkilö on hoitanut aikaisemmat raha-asiansa. Mikäli sinulla on maksamattomia velkoja, jotka lopulta päätyvät ulosottoon asti, tulee siitä sinulle maksuhäiriömerkintä. Merkintä kertoo pankeille, asuntojen vuokraajille sekä lainojen tarjoajille siitä, että maksukyvyssäsi on ollut häiriöitä, etkä ole hoitanut huolella taloudellisia velvoitteitasi. Suomessa kyseistä luottotietorekisteriä ylläpitävät Asiakastieto.fi sekä Bisnode. Näistä palveluista omien luottotietojen tarkistaminen onnistuu täysin ilmaiseksi kerran vuodessa.

Pikavippi luottotiedottomalle 2024

Useimmat lainojen tarjoajat eivät tee luottosopimusta luottotietonsa menettäneiden lainan hakijoiden kanssa. Maksuhäiriömerkintä voi syntyä esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Mikäli et ole maksanut saamaasi laskua maksumuistutuksen jälkeen ja laina on mennyt ulosottoon asti. Maksuhäiriömerkintä syntyy yleensä silloin, jos maksun erääntymisestä on kulunut yli 60 päivää.
  • Jos et jostain syystä pystykään maksamaan takaisin ottamaasi lainaa.
  • Pankkitilin väärinkäyttö, esimerkiksi jatkuva luottorajan ylittäminen.
  • Verojen maksamattomuus tai muut velat Suomen valtiolle

Maksuhäiriömerkintä ja sen saaminen perustuu Suomessa luottotietolakiin, ja se on voimassa tapauksesta riippuen kahdesta viiteen vuotta. Kannattaa aina elää siten, että varasi eivät lopu kesken. Tämän tulisi olla itsestäänselvyys. Vanha sanonta, jonka mukaan suuret tulot eivät tee rikasta vaan pienet menot. Kannattaa aina laittaa palkasta sivuun rahaa pahan päivän varalle. Rahaa on hyvä olla varalla sen verran, että sinun on mahdollista maksaa vähintään kahden kuukauden menot sekä laskut, jos vaikka joudut jossain vaiheessa tulemaan toimeen esimerkiksi sairauspäivärahalla tai työttömyyskorvauksella.

Kun haet lainaa, ei kannata tehdä laskelmaa lainan takaisin maksamisesta sillä oletuksella, että tulosi pysyvät samana koko lainan ajan. Kannattaa aina varautua tilanteisiin, jossa tulot heikkenevät tai arjessa tulee esiin yllättäviä menoja. Oman alan ammattiliittoon liittymistä kannattaa harkita vakavasti jos et vielä ole jäsen. Ammattiliittojen työttömyyskorvaukset ovat paljon parempia kuin valtion tarjoamat työttömyyskorvaukset.

Mikäli lainan maksamisessa on ongelmia, kannattaa aina ottaa heti yhteyttä pankkiin, luottokorttiyhtiöön tai palveluun, josta olet ottanut lainan. Monien pankkien palveluun kuuluvat lyhennysvapaat kuukaudet, joiden aikana maksat pelkästään koron osuuden lainasta, ilman että pääomaa lyhennetään. Tämä mahdollistaa menojen kevennyksen lyhyeksi aikaa.

Kulujen pienentämiseksi sinun kannattaa harkita esimerkiksi mukavuuksista luopumista siihen saakka, kunnes taloudellinen tilanteesi kohentuu. Voit esimerkiksi vaihtaa autosi hieman edullisempaan malliin. Parhaiten taloudellisiin ongelmiin voit varautua hankkimalla riittävät säästöt.

Suomessa luottotiedoista seurataan ainoastaan negatiivisia luottotietoja. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jos olet hoitanut raha-asiasi ja lainojen takaisinmaksut asiallisesti, ovat luottotietosi puhtaat. Rekisteriin tulee merkintä vasta siinä vaiheessa, kun laskut jäävät maksamatta riittävän pitkältä ajalta. Tätä kutsutaan siis maksuhäiriömerkinnäksi. Kun sinun luottotiedoissasi on maksuhäiriömerkintä, tarkoittaa se sitä, että olet niin sanotusti menettänyt luottotietosi. Tällä on useita haitallisia vaikutuksia. Esimerkiksi lainan saaminen, asunnon vuokraaminen sekä osamaksulla maksaminen vaikeutuvat siinä tapauksessa huomattavasti. Joissain tapauksissa se voi myös vaikuttaa työpaikan saamiseen.

Lainaa ilman luottotietoja 2024 ei ollut täysin mahdotonta saada, etenkin siinä tapauksessa, jos maksuhäiriömerkintä on ehtinyt jo vanhentua muutaman vuoden, ja maksuhäiriömerkinnän aiheuttaneet velat on jo maksettu pois. Lainaa on siis mahdollista saada jotain kautta. Lainan ottaminen ilman luottotietoja on kuitenkin aina riski, ja lainan ottamista kannattaa silloin harkita erityisen tarkasti. Netistä löytyy yrityksiä, jotka myöntävät lainaa maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Näiden tarjoamat ehdot ovat kuitenkin yleisesti melko tiukkoja, ja samaten myös lainojen korot ovat korkeita. Useimmat netistä löytyvät pikavippiyritykset eivät myönnä lainoja lainkaan luottotiedottomille, sillä niissä lainan hakeminen tapahtuu automaattisesti joko puhelimella tai netin välityksellä.

Lainaa luottotiedottomalle kokemuksia

Pankkilainan saaminen on mahdollista maksuhäiriömerkinnällä. Useimmat pankit sekä isot lainoja myöntävät yritykset voivat hyvinkin myöntää lainan. Avain lainan saamiselle on se, että menee henkilökohtaisesti tapaamaan pankin edustajaa. Näin pystyt tarkasti selvittämään luottotietojesi menetyksen taustan ja sen, mihin aiot lainan nyt käyttää. Jos pystyt osoittamaan myös sen, että maksukykysi on kunnossa, on sinulla melko hyvät mahdollisuudet lainan saamiseen. Myös opintolainaa on nykyisin mahdollista saada ilman luottotietoja.

Yksi keino mistä lainaa luottotiedottomalle saattaa löytyä, on etsiä yritys, joka tarjoaa lainaa vakuuksia vastaan. Suomesta löytyy useampi firma, jotka tarjoavat kyseistä palvelua, kunhan lainan hakijalta löytyy esimerkiksi henkilöauto lainan takaamiseksi. Näissä lainoissa korko on kuitenkin usein korkea, joten niiden ottamista kannattaa harkita todella tarkkaan.

Viimeisenä vaihtoehtona on yleensä sosiaalinen luotto. Sosiaalinen luotto on yleensä kunnan tarjoama laina, joka on suunnattu erityisesti luottotietonsa menettäneille henkilöille. Näissäkin lainoissa lainan hakijan on pystyttävä todistamaan maksukykynsä, jotta lainaa on mahdollista saada.

Laina maksuhäiriöiselle

Maksuhäiriömerkintä säilyy luottotiedoissa 2 – 5 vuoden kuluttua merkinnän saamisesta. Valitettavasti merkintää ei pysty millään keinolla poistamaan, ennen kuin tämä aika on kulunut umpeen. Merkinnän vakavuuteen voit sen sijaan hieman vaikuttaa. Mikäli olet maksanut koko velan pois, joka aiheutti maksuhäiriön, kannattaa siitä ilmoittaa luottotietojen ylläpitäjälle. Näin velan maksaminen voidaan merkitä rekisteriin. Tämä voi joissain tapauksissa auttaa lainan saamisessa, mikäli luottoa tarjoava taho on valmis ottamaan asian huomioon.

Maksuhäiriömerkinnän lievennys on myös mahdollista siten, että kerrot rekisteriin maksuhäiriömerkinnän syyn. Tämä toimii erityisesti siinä tapauksessa jos syy on hyvä. Jos syy on esimerkiksi ainoastaan huolimattomuus tai ylellinen shoppailu, ei se vaikuta maksuhäiriön vakavuuteen. Mikäli syy taas on esimerkiksi vakavan sairauden aiheuttama, tai vaikkapa työpaikan menetyksestä johtuva, voi tämä lieventää merkinnän vakavuutta.

Mistä rahaa luottotiedottomalle

Parasta on tietysti maksuhäiriömerkinnän välttäminen tyystin. Tämä onnistuu yksinkertaisilla valinnoilla ja pienellä taloustietämyksellä. Erityisesti lainaa hakiessa kannattaa olla tarkkana. Velan ottamista kannattaa siis pyrkiä välttämään, olipa se sitten osamaksu, kulutusluotto, pikavippi tai luottokortti. Mikäli kuitenkin päädyt ottamaan lainaa, pidä huolta siitä että pystyt maksamaan ottamasi lainan. Kulutusluottojen ja pikavippien hintavertailu kannattaa aina, sillä sen avulla pystyt säästämään rahaa. Näillä keinoilla pystyt välttämään maksuhäiriömerkinnän:

  • Huolehdi aina siitä, että maksat laskut ajoissa.
  • Mieti lainan ottamista aina tarkkaan, ja varmista että pystyt maksamaan sen.
  • Älä käytä osamaksuja tai luottokortilla maksamista.
  • Kannattaa aina pitää rahaa säästössä pahan päivän varalle.
  • Mikäli takaisinmaksu näyttää hankaloituva, ota heti yhteys lainan antajaan.

Tärkeintä maksuhäiriön estämisessä on se, että maksat kaikki laskusi sekä osamaksut ajallaan. Maksuhäiriömerkintä nimenomaan aiheutuu maksamattomista laskuista. Jos takaisinmaksukykysi heikkenee jostain syystä, etkä pysty maksamaan saamaasi laskua, kannattaa aina ottaa yhteyttä laskuttavaan tahoon. Parhaassa tapauksessa uuden maksuaikataulun sopiminen onnistuu, ja voit maksaa laskun hieman myöhemmin ja välttyä maksuhäiriömerkinnän aiheuttamilta hankaluuksilta.

Rahaa luottotiedottomalle

Lainan saaminen ilman luottotietoja on useissa tapauksissa erittäin hankalaa. Tämä voi olla kova isku etenkin silloin, jos tarve rahalle on äkillinen ja kova. Lainan ottaminen ei kuitenkaan ole ainoa tapa hankkia joustoa arjen rahavaikeuksiin. Silloin kannattaa pyrkiä karsimaan menoja.

Talouden kiristäminen kannattaa aina siinä tapauksessa, jos luottotiedot on menetetty eikä lainaa ole mahdollista saada. Tällöin kannattaa luopua erityisesti mukavuuksista. Tarkka suunnittelu ruoan ja muiden kulutustuotteiden kanssa auttaa sinua säästämään rahaa. Tarkka budjetin tekeminen ja talouden kiristäminen saattaa auttaa jopa satojen eurojen säästöihin kuukaudessa. Säästäminen onkin hyvä keino, mistä rahaa luottotiedottomalle on mahdollista saada.

Jos lainaa ilman luottotietoja ei onnistu saamaan, kannattaa siinä tapauksessa kiristää omaa taloutta. Esimerkiksi luksustuotteista sekä mukavuuksista on hyvä luopua. Kulutustuotteiden kuten ruoan kohdalla kannattaa harjoittaa tarkkaa suunnittelua. Ylimääräisen kulutuksen karsimisella voi olla mahdollista säästää jopa kymmeniä, ellei satoja euroja kuussa.

Budjetointiin ja rahan säästämiseen hyvä keino on esimerkiksi se, että suunnittelee ruoat etukäteen monen päivän ajaksi. Kannattaa myös pitää huolta siitä, että et lähde kauppaan nälkäisenä. Merkkituotteiden ostamista kannattaa välttää, ja valita aina edullisempia vaihtoehtoja. Voit myös käyttää halvempaa liikkumismuotoa kuten pyöräilyä linja-auton ja metron sijaan.

Pankkilainalle hyvä vaihtoehto on usein kääntyä tuttujen tai perheen puoleen. Tämä on hyvä paikka, mistä rahaa ilman luottotietoja on mahdollista saada. Saatat hyvinkin tuntea jonkun varakkaan, joka pystyy lainaamaan sinulle rahaa. Tällaisissa tapauksissa pystyt usein välttymään koron maksamisesta. Kannattaa kuitenkin huolehtia siitä, että maksat lainan takaisin sovitussa ajassa, jotta et menetä ystäväsi luottamusta. Lainaa yksityiseltä maksuhäiriöiselle onkin hyvä keino saada rahaa, kun luottotiedot ovat menneet.

Joukkorahoitus on myös yksi vaihtoehto kerätä rahaa. Tämä keino on viime vuosien aikana kasvattanut suosiotaan erilaisten bisneksien sekä projektien rahoittamisessa. Netistä löytyy useita eri palveluita, joiden kautta joukkorahoitusta on mahdollista hakea. Joukkorahoituksen hyvänä puolena on erityisesti se, että mikäli saat tarvitsemasi rahat kasaan, ei sinun tarvitse maksaa rahaa takaisin. Sinun tarvitsee maksaa ainoastaan kulut saadusta rahoituksesta. Joukkorahoituksen saaminen ei kuitenkaan ole yleensä helppoa. Ilmaista rahaa havittelevia ihmisiä on paljon, ja kilpailu on erittäin kovaa. Onnistuaksesi joukkorahoituksen saamiseksi tarvitset hyvän tarinan, joka herättää ihmisten kiinnostuksen asiastasi. Lainaa luottotiedottomalle saattaa siis onnistua joukkorahoituksen kautta. Varma laina luottotiedottomalle se ei kuitenkaan ole.

Laina maksuhäiriöiselle ulosotto

Vaikka oletkin menettänyt luottotietosi, eikä luottotiedottomalle lainaa tunnu löytyvän mistään, ei silti kannata ajautua paniikkiin. Kyseessä ei kuitenkaan ole maailmanloppu, vaikka luottotietojen menetys vaikeuttaakin joitain asioita elämässä. Luottotietonsa menettäneet pystyvät kuitenkin elämään täysin normaalisti saamansa maksuhäiriömerkinnän kanssa. Se onnistuu pienien elämäntapamuutosten avulla. Laina luottotiedottomalle saattaakin usein olla huono vaihtoehto.

Maksuhäiriömerkintä toimiikin usein tietynlaisena herätyksenä, jonka johdosta rahan käyttöön alkaa suhtautua hieman tarkemmin kuin aikaisemmin. Tarkka eläminen ja raha-asioiden hoitaminen huolella takaavat sen, että maksuhäiriömerkintä poistuu muutaman vuoden päästä rekisteristä, eikä vaikeuta enää elämää. Sinun tulee vain jatkossa välttää turhaa rahan käyttämistä ja varautua säästämällä rahaa pahojen päivien varalle.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Tommi Mäkinen (Lainando)