Lainaa 10000 €

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Sortter
Sortter
1.000 - 60.000 €2.00% - 20.00%1 - 20 v20 vHae Nyt
Zmarta
Zmarta
1.000 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Etua
Etua
500 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 18 v18 vHae Nyt
OmaLaina
Omalaina
500 - 60.000 €4.90% - 20.00%1 - 20 v18 vHae Nyt
Rahalaitos
Rahalaitos
500 - 70.000 €4.99% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Jos olet suunnittelemassa hieman suurempaa hankintaa, tai kaipaat muuten vain rahoitusta ja etsit lainaa 10000e saakka, olet tullut oikeaan paikkaan. Helpon ja nopean lainavertailumme kautta pystyt saamaan helposti kokonaiskuvan vallitsevista pikavippi ja kulutusluotto markkinoista, ja tällaisia lainoja tarjoavista palveluista. Sivujemme kautta sinun on helppo tehdä lainavertailua eri lainatuotteiden, lainojen sekä niiden kulujen ja ehtojen välillä. Pystyt jättämään kaikkiin sivuillamme listattuihin lainapalveluihin helpon ja nopean hakemuksen suoraan netissä. Lainahakemuksen täyttäminen kuluu yleensä erittäin joutuisasti, usein sen saa täytettyä 5 – 10 minuutissa. Useimmat netissä toimivat lainapalvelut tarjoavat lähes välittömän lainapäätöksen. Nopeimmista palveluista laina on mahdollista saada omalle pankkitilille jopa 15 minuutin kuluessa siitä, kun olet hyväksynyt saamasi lainatarjouksen. Aina ennen lainan ottamista kannattaa miettiä lainan tarpeellisuutta, ja tehdä lainavertailua. Lainavertailun avulla sinun on helppo säästää lainan kuluissa merkittävästi.

Jos sinulla on kiire saada lainaa ilman vakuuksia heti tilille, on silloin syytä valita mahdollisimman nopea lainapalvelu. Lainavertailustamme löydät useita nopealla aikataululla toimivia lainapalveluita. Yleisesti 10000 laina vaatii säännölliset tulot sekä myös puhtaat luottotiedot. Vakuuksia tai takaajaa tämän suuruisille lainoille netin kautta hakiessa ei tarvita. Jos kaipaat suurempaa lainaa, voit useissa eri lainapalveluissa parantaa todennäköisyyksiäsi sellaisen saamiseen, kun teet lainahakemuksen yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijan tulee yleensä asua samassa taloudessa, eli rinnakkaishakija voi olla esimerkiksi puoliso tai perheenjäsen.

Vaatimukset lainan saamiselle

Kun olet hakemassa lainaa 10000 euroa, vaaditaan silloin hakijoilta muutamia asioita, jotka suurin osa suomalaisista täyttää helposti. Kaikissa netin lainapalveluissa vaaditaan lainan hakijalta vähintään 18 vuoden ikää. Osa palveluista on iän kanssa vaativampia, ja 20 tai 24 vuoden minimi-ikäraja lainoissa on melko yleistä. Yksi tärkeimmistä kriteereistä lainan saamiselle ovat moitteettomat luottotiedot. Sinulta ei siis saa löytyä luottotiedoista maksuhäiriömerkintää, mikäli mielit saada lainaa netin kautta. Jos tiedoistasi löytyy maksuhäiriömerkintä, tekee se lainan saamisen netistä lähestulkoon mahdottomaksi. Jos luottotiedot ovat menneet, on silloin mahdollista kuitenkin hakea lainaa vakuutta vastaan. Näiden lisäksi lainan saamiseen vaaditaan toiminnassa oleva sähköpostiosoite sekä puhelinnumero. Tarvitset myös suomalaisen pankkitilin verkkopankkitunnuksilla varmennusta varten. Tämän lisäksi lainapalvelut vaativat hakijoilta lisäksi joko vakituista asuinosoitetta suomesta, tai Suomen kansalaisuutta.

Etsiessäsi lainaa netistä, kannattaa sinun tehdä aina lainavertailua, ja kilpailuttaa eri lainapalveluita. Näin pystyt saamaan selville edullisimman paikan ottaa lainaa, etkä tule maksaneeksi liikaa lainan koroissa ja muissa kuluissa. Voit tehdä lainavertailua helposti sivujemme kautta. Osa lainapalveluista kuitenkin tarjoaa hakijan tiedoista riippuvan koron lainalle, ja silloin ainoa tapa lainan todellisten kustannusten selvittämiseksi on tehdä lainahakemus kyseiseen paikkaan. Sinun kannattaa aina muutenkin tehdä lainahakemus useampaan eri palveluun, sillä lainahakemuksen tekeminen on lähes aina ilmaista, eikä pelkkä hakemuksen jättäminen vielä sido sinua yhtään mihinkään. Voit siis hakea lainaa useasta eri palvelusta, vertailla saamiasi lainatarjouksia keskenään, ja valita sitten näistä sellaisen lainan, joka soveltuu parhaiten tarpeisiisi. Näin pystyt varmistumaan siitä, että et vahingossa tule maksaneeksi lainastasi liikaa. Samaan aikaan näin sinulle selviää helposti lainan koron ja muiden kustannuksien lisäksi lainaan liittyvät ehdot sekä sen maksuaika.

Laina 10000 vertaislainana

Yksi vaihtoehto pikavipeille ja kulutusluotoille on viime vuosina myös Suomessa suosiotaan kasvattanut vertaislaina. Vertaislainat toimivat siten, että yksityiset kuluttajat ja sijoittavat tarjoavat toisille kuluttajille lainaa. Käytännössä lainoja välittää vertaislainoihin erikoistunut palvelu, joka hoitaa käytännön järjestelyt lainan hoitamiseksi. Vertaislainan tapauksessa otat lainan suoraan toiselta ihmiseltä. Yksi Suomessa toimivista vertaislainoja välittävistä palveluista on Fellow Finance. Kun olet ottamassa vertaislainaa, kannattaa aina tutustua lainan ehtoihin. Tosin myös muissakin tapauksessa lainan ehdot on syytä lukea läpi huolellisesti ennen lainan hyväksymistä.

Valitse itsellesi parhaiten sopiva laina

Netin kautta otettavien lainojen kuten pikavippien ja kulutusluottojen suosio on viime vuosien aikana kasvanut merkittävästi. Tämä johtuu varmasti suurilta osin siitä, että tämän tyyppisiä lainoja on erittäin helppoa ja nopeaa hakea netin kautta. Tällaisia lainatyyppejä käytetään yleensä rahoittamaan yllättäviä arjessa vastaan tulevia menoja tai myös suurempia ja tarkkaan harkittuja hankintoja.

Vielä noin kymmenen vuotta sitten lainojen markkinoita hallitsivat lähes yksinomaan perinteiset pankit. Netin yleistymisen myötä myös lainamarkkinat muuttuivat, sillä nykyään netistä löytyy kymmenittäin erilaisia lainapalveluita, jotka tarjoavat pikavippejä ja kulutusluottoja. Netin kautta lainaa haettaessa ei vaadita pankin konttorissa vierailua tai työlästä paperilomakkeiden täyttämistä. Samoin myöskään pitkiä lainaneuvotteluja ei vaadita. Pikavippejä ja kulutusluottoja hakiessasi sinun tarvitsee vain täyttää netissä helppo sähköinen lomake, vaadittaessa lähettää palveluun todisteet säännöllisistä tuloistasi, ja odottaa lainatarjousta, jonka saat sähköpostitse. Useimmat palvelut tarjoavat lähes välittömän luottopäätöksen.

Netin kautta lainaa haettaessa kannattaa olla tarkkana. Eri lainapalvelut nimittäin eroavat merkittävästi toisistaan. Siksi onkin tärkeää tietää eri lainatuotteisiin liittyvät termit sekä ehdot, ja myös lainan todelliset kustannukset. Näin sinun on helpompaa valita juuri sinulle sopiva lainapalvelu ja lainatuote. Myös sivujemme kautta suoritettava lainavertailu auttaa sinua tässä.

Lainaa 10000 ilman vakuuksia

Joskus arki tuo vastassaan yllätyksiä, ja joskus näihin yllätyksiin liittyy tilanne, jossa vaadittaisiin rahaa äkillisesti ja nopealla aikataululla. Jos säästöt eivät riitä kattamaan tällaista menoerää, voi siinä tapauksessa esimerkiksi pikavipin hakeminen netistä olla hyvä vaihtoehto tilanteesta selviämiseksi. Usein tällaisiin rahanmenoihin ei ole pystytty ennalta varautumaan, eivätkä säästöt riitä menon kattamiseen. Tällaisiin tilanteisiin saattavat johtaa esimerkiksi auton tai jääkaapin yllättävä hajoaminen, sairastuminen ja pakolliset lääkärissä vierailut, tai vaikkapa lemmikin sairastuminen. Tällaisissa tilanteissa pikavippi heti tilille voi tuoda helpotusta taloudelliseen tilanteeseen.

Pikavippien tapauksessa lainan summa vaihtelee muutamista kymmenistä euroista aina noin 2 000 € saakka. Lainasumman ollessa näin verrattain pieni, pystyt säännöllisten tulojen avulla maksamaan lainan nopeasti ja sovitun aikataulun mukaisesti. Usein pikavipit maksetaan takaisin jo heti ensimmäisenä eräpäivänä. Pikavipin hakeminen netistä on helppoa. Siihen vaaditaan ainoastaan yhden sähköisen kaavakkeen täyttäminen. Kaavakkeeseen täytetään henkilötiedot sekä tiedot taloudellisesta tilanteesta. Useimmissa tapauksissa kaavakkeen pystyy täyttämään alle kymmenessä minuutissa. Kun olet tehnyt lainahakemuksen palveluun, saat usein lainatarjouksen nopeasti sähköpostilla. Koko lainanhakuprosessi on siis erittäin helppo ja yksinkertainen. Tämä onkin oleellisen tärkeää erityisesti pikavippien kohdalla, sillä pikavippejä käytetään yleisesti arjessa vastaan tulevien yllättävien menojen kattamiseksi. Pikavippien nopeus ja helppous ovat vaikuttaneet merkittävästi tämän kyseisen lainatyypin suosion kasvamiseen Suomessa.

Aina lainaa haettaessa kannattaa tiedostaa se tosiasia, että laina täytyy myös maksaa takaisin ja se, että lainaan liittyy aina kuluja koron ja mahdollisten muiden kulujen merkeissä. Aina pikavipeistä puhuttaessa keskustelu kääntyy jossain vaiheessa siihen, kuinka korkeat pikavippien korot ovat, etenkin verrattuna perinteisiin pankkilainoihin. Pankkilainat ja pikavipit ovat kuitenkin täysin erilaisia lainatuotteita, jotka eroavat toisistaan merkittävästi. Kun lainatuotteiden eron ymmärtää, on samalla myös helpompaa ymmärtää pikavippien korkeammat korot.

Pankkilainoja käytetään yleisesti suurien hankintojen tekemiseen. Tällaisia hankintoja tehdessä on tarkkaan ja pitkään harkittu hankinnan kohdetta, ja tehty paljon taustatyötä ennen lainan ottamista. Tyypillisiä käyttökohteita pankkilainalle ovat esimerkiksi asunnon ostaminen, auton hankinta tai muut kalliit hankinnat. Pankkilainoihin vaaditaan yleensä myös joko vakuus tai henkilötakaaja, tai molemmat. Usein vakuutena toimii itse pankkilainalla ostettava asia, eli vaikkapa auto tai asunto. Näistä syistä johtuen pankkilainan hakuprosessi on huomattavan paljon hitaampi, sillä pankin kanssa täytyy käydä neuvotteluja, ja pankin tulee tarkistaa vakuus ja henkilötakaajan tiedot. Takaajien ja vakuuden ansiosta pankilla on hyvät takeet siitä, että lainan ottaja myös maksaa lainansa takaisin. Tästä syystä pankki voi pyytää lainasta kohtuullisen matalaa korkoa.

Pikavipit taas käytetään yleensä arjessa vastaan tuleviin yllättäviin tilanteisiin, jossa rahan tarve on äkillinen, eivätkä olemassa olevat säästöt riitä menoerän kattamiseksi. Siksi on oleellista saada lainaa nopeasti. Pikavippien kohdalla lainaan ei tarvita minkäänlaista vakuutta tai takaajaa, usein pelkät säännölliset tulot riittävät. Näin lainaa pystytään hakemaan erittäin nopeasti, ja pikavippi heti tilille onnistuukin useasta eri palvelusta. Koska pikavipin myöntävällä palvelulla on pankkilainoihin verrattuna vähemmän takeita siitä, että lainan ottaja maksaa sen takaisin, joutuu tällainen lainapalvelu kattamaan luottoriskiä pikavippien korkeammilla koroilla. Pikavippi kuitenkin maksetaan kokonaan pois tyypillisesti muutamassa kuukaudessa, eli lainasta ei ehdi kertyä korkoa kovin pitkältä aikaa. Lainan euromääräiset kustannukset eivät siis pääse kasvamaan kovin suuriksi.

Pankkilainojen ja pikavippien käyttökohteet eroavat siis merkittävästi toisistaan. Molemmilla lainoilla on siis omat käyttökohteensa, ja ne soveltavat hyvin juuri sellaisiin tarkoituksiin. Kun käytät pikavippiä ja pikalainaa oikein, eivät sen kokonaiskustannukset pääse kasvamaan kovin suuriksi. Aina lainaa haettaessa tuleekin siis miettiä sitä, mikä sen hetkinen lainan tarve on, ja sitä mikä lainatyyppi soveltuisi parhaiten kattamaan sen tarpeen.

Kulutusluotto – 10000e laina

Kun pikavippejä käytetään yllättävien ja äkillisten menoerien kattamiseen. Niiden avuolla voidaan selvitä helposti arjen yllättävistä tilanteista ja luoda samalla hieman lisää joustoa omaan talouteen. Kulutusluotto taas on puolestaan hieman erilaiseen tarkoitukseen käytettävä laina. Joskus tällaisia lainoja kutsutaan myös käyttölainoiksi. Nimensä mukaan tällaiset lainat on suunniteltu kuluttamista varten. Yleisiä käyttökohteita niille ovat hieman suuremmat hankinnat, kuten esimerkiksi kodinkoneet, kodin sisustaminen, lomamatka. Kulutusluottoa voidaan käyttää myös esimerkiksi auton korjaamiseen tai hankkimiseen. Kulutusluottojen summat vaihtelevat noin 2 000 € lähtien aina 60 000 € saakka. Pääsääntöisesti niiden takaisinmaksuaika on viiden vuoden molemmin puolin riippuen tietysti lainan summasta. Suurempikokoisille lainoille takaisinmaksuaika saattaa olla 10 – 15 vuotta.

Kulutusluottoihin tarjolla olevat korot ovat tyypillisesti hieman edullisempia pikavippeihin verrattuna. Kulutusluotot ovat viime vuosien aikana kasvattaneet lainamarkkinoilla suosiotaan. Tämä johtuu varmasti osittain siitä, että vuonna 2013 Suomessa astui voimaan laki, joka määräsi kaikille pikavipeille korkokaton. Siksi lainapalvelut joutuivat suunnittelemaan tuotteensa uusiksi. Tämän uudistuksen ansiosta kulutusluottojen tarjonta lisääntyi. Lainaa 10000 euroa ilman vakuuksia

Lainaa 10000 € vastuullisesti

Aina ennen kuin otat lainaa, on tarpeen miettiä itse lainan ottamisen tarpeellisuutta. Lainaa ei kannata ottaa, ellei kyseessä ole täysin välttämätön meno. Jos meno johon suunnittelit lainan ottamista ei ole täysin välttämätön, voit koittaa säästää rahaa kuukausittaisista tuloistasi, ja tehdä hankinnan myöhemmin. Voit myös säästää rahaa siten, että karsit menoja, jotka eivät ole tarpeellisia. Voit esimerkiksi vaihtaa autosi pienempään, tai luopua autosta kokonaan ja siirtyä käyttämään julkisia kulkuneuvoja tai vaikkapa polkupyörää. Voit myös vaihtaa asuntoasi pienempää, tai koittaa myydä vanhaa ja tarpeettomaksi jäänyttä omaisuutta kirpputorilla tai Facebookin kirpputoriryhmissä.

Jos kuitenkin päädyt siihen, että lainaa tarvitaan, kannattaa aina tehdä selvitys omasta taloudellisesta tilanteestasi. Sen avulla pystyt arvioimaan sen, kuinka suurista kuukausittaisista lainan lyhennyseristä pystyt selviämään niin, että laina ei aiheuta kohtuutonta rasitetta kuukausittaiselle taloudellesi. Laina kannattaa aina pyrkiä maksamaan takaisin niin pian kuin suinkin mahdollista. Lainasta nimittäin aiheutuu korkokustannuksia joka kuukausi. Kannattaa kuitenkin aina pitää mielessä se, että liian suuret kuukausittaiset lyhennyserät voivat rasittaa taloutta liikaa, eikä raha riitäkään enää välttämättömiin menoihin.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Teemu Virtanen (Lainando)