Pikavippi ilman luottotietoja (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Joskus elämässä tulee vastaan tilanne, jossa tili on päässyt tyhjenemään ennen vuokranmaksua, jääkaappi ammottaa tyhjyyttään ennen palkkapäivää tai auto hajoaa täysin odottamatta, voi pikavippi olla sellaisessa tilanteessa kätevä apu arjen talouden tasapainottamiseen.

Jos tiedoistasi kuitenkin löytyy maksuhäiriömerkintä, voi luottoa olla hankala saada. Monet etsivät netistä, kuinka pikavippi luottotiedottomalle onnistuisi. Useat yritykset kuitenkin mainitsevat sivuillaan, että he eivät myönnä vippiä luottotiedottomalle.

Luottotiedot ja niiden tarkistaminen

Luottotiedot ovat tietoja, joita voidaan käyttää yrityksen tai yksityishenkilön maksukyvyn luotettavuuden ja taloudellisen tilan arviointiin. Yksityishenkilöiden luottotiedot luovutetaan ennen luoton myöntämistä lainapalveluun, ja lainan myöntävät tahot tarkistavat usein automaattisesti lainan hakijan luottotiedot. Tämä tehdään siksi, että lainan myöntäjä pystyisi varmistamaan sen, että lainattu summa myös maksetaan takaisin. Samalla tarkistetaan se, että hakija ei ole ylivelkaantunut.

Netin kautta tehtävissä luottohakemuksissa vippi luottotiedottomalle on lähes joka tapauksessa mahdoton saada. Maksuhäiriömerkintä näkyy Suomen Asiakastieto Oy:n ja Bisnode Finland Oy:n tiedoissa. Omien luottotietojen tarkistaminen onnistuu kerran vuodessa ilmaiseksi Suomen Asiakastieto Oy:n kautta. Mikäli haluat tarkistaa tiedot useammin kuin kerran vuodessa, peritään ylimääräisistä tarkistuskerroista 15 € maksu. Luottotietojen tarkistus onnistuu kätevästi netin kautta.

Luottotietojen menettäminen johtaa usein elämän vaikeutumiseen usealla eri osa-alueella. Mikäli menetät luottotietosi ja saat maksuhäiriömerkinnän, ilmoitetaan asiasta aina sinulle. Luottotietojen menetykseen johtaa lainan tai kulutusluoton lyhennyksen myöhässä oleminen yli 60 päivällä. Maksamaton kulutusluotto ei tarkoita aina pelkästään kulutusluottoa tai pikavippiä, vaan kyseessä voi olla esimerkiksi osamaksu tai luottokorttilasku.

Maksumuistutuksen saaminen tai laskun myöhässä maksaminen eivät aina johda välittömästä maksuhäiriömerkintää. Jos laskut tai lainan lyhennykset ovat jatkuvasti myöhässä, saattaa se johtaa tilanteeseen, jossa luotonantaja kieltäytyy itsenäisesti myöntämästä lisää luottoa asiakkaalle.

Maksuhäiriömerkinnän syntyminen

Maksuhäiriömerkintä aiheutuu luottotietoihin siitä, kun maksu on laiminlyöty riittävän pitkän ajan. Maksuvaikeudet ja taloudelliset ongelmat saattavat johtua useasta eri syystä. Näitä ovat esimerkiksi ylivelkaantuminen tai jopa yksittäisen laskun maksamattomuus. Mikäli kyseessä on yksittäinen maksuhäiriömerkintä, pysyy se luottotietorekisterissä 2 – 5 vuotta, riippuen siitä mistä syystä maksuhäiriömerkintä on syntynyt. Maksuhäiriömerkinnän löytyessä luottotiedoista, on vippi luottotiedottomalle hankala saada.

Kuinka maksuhäiriömerkintä vaikuttaa elämään?

Maksuhäiriömerkinnän saaminen vaikuttaa elämiseen usealla eri tavalla. Kun saat tietoihisi maksuhäiriömerkinnän, ilmoitetaan asiasta kaikille velkojillesi. Tämä tarkoittaa sitä, että luottotilisi ja luottokorttisi perutaan. Pahimmassa tapauksessa jopa pankkikortti saatetaan kuolettaa maksuhäiriömerkinnän seurauksena. Uusien lainojen, vakuutuksien, puhelinliittymien ja luottokorttien saaminen vaikeutuu merkittävästi.

Näiden lisäksi maksuhäiriömerkinnän saaminen vaikeuttaa usein myös vuokra-asunnon saamista. Erityisesti siinä tapauksessa, jos luottotietojen menetys johtuu maksamattoista vuokrista. Hankintojen tekeminen osamaksulla on usein mahdotonta mikäli luottotiedot ovat menneet.

Maksuhäiriömerkinnän välttäminen

Ainoa toimiva tapa luottotietojen menetyksen välttämiseksi on maksaa kaikki saamasi laskut eräpäivään mennessä. On tärkeää huolehtia sellaisista laskuista, joista on kertynyt maksumuistutuksia. Jos lainan lyhennyserä on myöhässä yli 60 päivää, voi luotonantaja merkitä maksuhäiriömerkinnän lainaajan luottotietoihin.

Jos laskut alkavat erääntyä ja sinulla on ongelmia maksujen kanssa, kannattaa tällaisissa tilanteissa ottaa aina yhteyttä välittömästi velkojaan. Yleensä on mahdollista sopia yhdessä velkojan kanssa esimerkiksi uudesta eräpäivästä tai osamaksusta siten, että sinulle ei aiheudu maksuhäiriömerkintää.

Luottotiedot on mahdollista palauttaa

Usein luottotietojen menetyksen jälkeen tulee mieleen hakea pikavippi maksuhäiriöiselle. Tämän sijaan kannattaa kuitenkin keskittyä siihen, että saat luottotietosi palautettua ennalleen. Maksuhäiriömerkinnän aiheuttaneen velan pois maksaminen ei vielä poista saamaasi maksuhäiriömerkintää. Voit kuitenkin ilmoittaa velan maksusta Suomen Asiakastieto Oy:lle. Tämä auttaa maksuhäiriömerkinnän poistamisessa nopeammin.

Maksuhäiriömerkintä poistetaan luottotiedoista 2 – 5 vuotta merkinnän saamisesta. Jos kuitenkin saat uusia maksuhäiriömerkintöjä ensimmäisen jälkeen, voi tuo aika pidentyä merkittävästi. Luottotietojen ennalleen palauttaminen on pitkä prosessi. Se vaatii tarkkuutta laskujen maksamisen suhteen. Yleensä huolellinen talouden pitäminen sekä rahan säästäminen auttavat.

Onnistuuko uudet pikavipit maksuhäiriöiselle?

Useat sivut netissä mainostavat lainapalveluita joista vipit ilman luottotietoja onnistuvat, eivät lainan antajat usein myönnä pikavippejä lainojen hakijoille, etenkään silloin kun kyseessä on vakuudeton laina. Jos luottotiedot ovat menneet, on yksi vaihtoehto lainan saamiseen hakea vakuudellista lainaa. Tällöin on kuitenkin aina harkittava erittäin tarkkaan, tarvitaan lainaa todellakin. Jos luottotietoihin on tullut maksuhäiriömerkintä, on merkinnän saamiseen olemassa todennäköisesti erittäin hyvä syy, ja silloin lainan ottaminen saattaa johtaa vaikeaan velkakierteeseen ja ylivelkaantumiseen.

Jos luottotiedot ovat menneet ja lainan tarve on harkittu todella tarkkaan, on silloin mahdollista hakea lainaa omasta pankista. Usein pankit myöntävät lainaa luottotiedottomalle, jos lainan saamiseen muut edellytykset ovat kunnossa. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että pankista saatetaan vaatia takaaja tai vakuus lainalle. Jos luottotiedot ovat menneet, on yleisesti ottaen lainan saaminen erittäin vaikeaa, ja silloin lainan tarve tulee miettiä erityisen tarkkaan. Usein rahantarpeesta saattaa selvitä sillä, että säästää tuloistaan hieman rahaa, tai vaihtoehtoisesti karsii elämästä tarpeettomia kuluja. Kuluista saa säästettyä esimerkiksi muuttamalla pienempään asuntoon, luopumalla autosta sekä kaikista tarpeettomista tavaroista. Netin kirpputorisivustojen kautta on mahdollista myydä omaisuutta ja tienata tätä kautta hieman lisärahaa. Jo näillä konsteilla pystytään usein välttämään lainan ottaminen. Oman talouden suunnittelu on erittäin tärkeää erityisesti silloin, kun luottotiedot on menetetty. Silloin tavoitteena tulee aina olla se, että oman talouden saa kuntoon.

Mistä luottotiedottomalle pikavippi?

Usein yllättävissä rahanmenoissa tulee mieleen hakea pikavippi auttamaan talouden joustavuuden kanssa. Jos tilanne kuitenkin pääsee toistumaan useaan otteeseen ja pikavippejä kertyy useampia, saattaa silloin jonkin lyhennyksen takaisinmaksu unohtua tai estyä heikon rahatilanteen takia. Silloin saattaa seurauksena olla maksuhäiriömerkintä ja luottotietojen menetys. Tilanne aiheuttaa useita ongelmia, mutta tilanne ei ole kuitenkaan täysin toivoton.

Vippi ilman luottotietoja on tietysti huomattavasti vaikeampi saada kuin silloin kun luottotiedot ovat kunnossa. Luottotietojen menetykselle on usein olemassa painavia syitä, jotka kannattaa ensin hoitaa kuntoon, ennen kuin pikavippi luottotietonsa menettäneelle kannattaa hakea. Ensinäkin tulee aina selvittää ensin, kuinka tarpeellinen laina on. Usein rahantarpeen selättämiseksi pystyy säästämään hieman rahaa tuloista, jolloin pikavipin ottamiselta vältytään. Kannattaa myös miettiä, olisiko tarvitsemasi summan lainaaminen mahdollista perheeltä tai vaikka ystäviltä. Jos luottotiedot ovat menneet, on silloin mietittävä lainan ottamista erityisen tarkkaan.

Pikavippi luottotiedottomalle heti

Luottotiedot kuvastavat henkilön talousasioiden hoitamisen historiaa. Niissä on sisällytettynä kaikki luottoihin ja lainoihin liittyvät tapahtumat. Suomessa on käytössä niin sanottu negatiivinen luottorekisteri, eli ainoastaan negatiiviset tapahtumat merkitään luottotietoihin. Nämä negatiiviset tapahtumat ovat nimeltään maksuhäiriömerkintöjä. Maksuhäiriömerkinnän saa, jos lainan lyhennyksen tai laskun maksaminen viivästyy muistutuslaskuista huolimatta. Yleensä lasku tulee olla maksamatta 60 päivän ajan, jotta maksuhäiriömerkintä syntyy.

Maksuhäiriömerkinnän saaminen vaikeuttaa elämää usealla eri osa-alueella. Se vaikeuttaa myös pikavippien ja muiden lainojen saamista. Useimmissa tapauksissa pikavipit luottotiedottomalle ei onnistu, riippumatta siitä mistä syystä luottotiedot menivät. On kuitenkin olemassa muutamia keinoja, joita voi käyttää silloin, kun luottotiedot ovat menneet.

Yleensä pikavippi ilman luottotietoja heti ei ole mahdollista saada. Kieltävään vastaukseen on onneksi olemassa poikkeuksia, sillä osa luottoa myöntävistä yrityksistä myöntää lainoja myös luottotiedottomille lainan hakijoille. Kaikki vastuulliset lainanantajat tarkistavat hakijan luottotiedot, eli niiden tarkistamiselta ei voi välttyä.

Vippi heti ilman luottotietoja on usein rajattu hyvin pieniin summiin, verrattuna normaaleihin pikavippeihin. Jos vaikka normaalissa tapauksessa lainaa voisi nostaa 500 €, saatetaan luottotiedottomalle tarjota 50 € lainaa jos sitä saa ollenkaan.

Jos pikavippi ilman luottotietoja onnistuu, pyydetään siitä yleensä korkeampaa korkoa kuin normaaleissa pikavipeissä. Tämä johtuu tietysti siitä, että luottotiedottomalle lainan myöntäminen on huomattavasti korkeampiriskistä kuin muille lainojen myöntäminen.

Kuinka luottotiedot saa palautettua?

Luottotietojen palauttamiseksi sinun on odotettava maksuhäiriömerkinnän voimassaoloaika. Merkinnät ovat voimassa kahdesta viiteen vuotta, riippuen siitä mistä maksuhäiriömerkintä aiheutui. Maksuhäiriömerkintä ei poistu tiedoistasi vaikka maksaisit merkintään johtaneen velan tai laskun.

Maksuhäiriömerkinnän kohdalla sen kestoon pystyy kuitenkin vaikuttamaan. Jos merkintä aiheutui ulosoton toteaman varattomuuden seurauksena, pysyy merkintä luottotiedoissa normaalisti kolme vuotta. Mikäli maksat lainasi kokonaan pois, lyhenee merkinnän kesto yleensä kahteen vuoteen. Jos taas saat tietoihisi uuden merkinnän, saattaa alkuperäisen merkinnän kesto kasvaa neljään vuoteen.

Myös merkinnän vakavuuteen pystyy itse vaikuttamaan. Jos luottotietojen menetys aiheutui vakavasta syystä, kuten vaikkapa sairaudesta tai työpaikan yllättävästä menetyksestä, voi asiasta ilmoittaa luottorekisterin ylläpitäjälle. Tällöin esimerkiksi pankit näkevät, että kyseinen merkintä ei ole aiheutunut sinun huolimattomudestasi. Myös velan takaisinmaksu vaikuttaa merkinnän vakavuuteen.

Vaihtoehtoinen pikavippi ilman luottotietoja ja puhelinta

Useissa tapauksissa pikavippi ilman pankkitunnuksia ja luottotietoja ei onnistu. Siksi onkin syytä kääntyä vaihtoehtoisten keinojen puoleen. Erilaisia vaihtoehtoja pikavipeille löytyy muutamia. Pankkilaina on yksi näistä vaihtoehdoista. Pikavippiä helpommin lainaa saa pankin kautta. Pankit nimittäin joissain tapauksissa myöntävät lainaa myös luottotiedottomille henkilöille. Tällöin pankit katsovat tarkkaan lainan tarvetta, syytä, sekä sillä hetkellä olevaa hakijan maksukykyä. Erityisesti sellaisissa tapauksissa, joissa maksuhäiriön aiheuttanut velka on maksettu kokonaan pois, ja merkinnän saamiselle oli painava itsestä riippumaton syy, saattaa pankista hyvinkin saada lainaa. Lainan ottamisen tarve on kuitenkin tällaisissa tilanteissa harkittava erittäin tarkkaan.

Toinen vaihtoehto pikavipille on ottaa lainaa vakuutta vastaan. Jotkin luottopalvelut tarjoavat luottotiedottomille lainaa siinä tapauksessa, jos lainan hakijalla on mahdollisuus tarjota lainan takaamiseen kiinteää omaisuutta. Tällöin puhutaan lainan vakuudesta. Vakuutena voi olla myös henkilötakaaja, jonka maksettavaksi velka jää siinä tapauksessa, jos lainan hakija ei pysty sitä hoitamaan.

Useimmissa tapauksissa lainojan vakuutena toimii kuitenkin jokin kiinteä omaisuus, kuten kiinteistö tai henkilöauto. Tällaisten vakuuksien omistajuus on helppo tarkistaa ja todistaa. Niiden arvo on myös useimmissa tapauksissa riittävä suurempienkin lainojen takaamiseksi. Lainaa vakuuden kanssa ottaessa kannattaa muistaa, että vakuuksien yhteisarvo tulee aina olla arvoltaan isompi kuin otettavan lainan kokonaismäärä. Yleensä esimerkiksi asunnon arvosta lainaa pystyy saamaan noin 60 – 90 %.

Jos pikavippi luottotiedottomalle ei onnistu, on sosiaalinen luotto useissa tapauksissa hyvä vaihtoehto. Sen erikoisuus piilee siinä, että se on tarkoitettu nimenomaan sellaisille henkilöille, joilla on aikaisemmin ollut talousvaikeuksia. Sosiaaliset luotot luotiin auttamaan vakavaan pikavippikierteeseen joutuneita ihmisiä, sekä muita joilla on ongelmia raha-asioiden kanssa. Rahoituslaitoksen tai pankin sijaan sosiaalista luottoa myöntävät kunnat. Suurin osa Suomen kunnista tarjoaa sosiaalista luottoa.

Sosiaalista luottoa saa yleensä haettua saman verran kuin tyypillisiä pikavippejä, eli muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon saakka. Sosiaalisen luoton korko on usein erittäin alhainen. Sitä pystyy kuitenkin hakemaan ainoastaan erittäin tarkasti rajattuihin tarkoituksiin, kuten velan pois maksamiseen sekä pakollisiin menoihin. Sitä voidaan käyttää myös yleisen taloustilanteen helpottamiseen, kuten pakollisten vaatteiden ostamiseen tai ruokakaupassa asiointiin.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Teemu Virtanen (Lainando)