Pikavippi 24h (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Pikavippi ja sen tarpeellisuus tulee usein ajankohtaiseksi silloin, kun arkielämään ilmestyy yllättäviä, äkillisiä ja ennalta arvaamattomia menoja. Pikavippi voi tulla tarpeeseen esimerkiksi silloin, kun vesilasku on erääntymässä, pesukone tai jääkaappi tulee uusia tai vaikkapa ruokakaupassa käyntiin juuri ennen tilipäivän koittamista. Syitä lainan hakemiselle löytyy siis useita. Suomen laki määrittää sen, että pikavippejä ei saa myöntää yöllä. Lainoja voidaan myöntää ainoastaan kello 7 – 23 välisenä aikana.

Vaikka laki tavallaan estääkin pikavippien myöntämisen yöaikaan, on sinun mahdollista nostaa vaikkapa joustoluotolta lainaa myös öiseen aikaan. Tämä edellyttää sitä, että sinulla tulee olla ennen tätä saatuna hyväksytty lainapäätös palvelusta. Mikäli siis satut lukemaan tätä artikkelia yöllä, tarkoittaa se sitä, että tänä yönä et pysty saamaan pikavippiä, ellet ole saanut jostain palvelusta jo myönteistä luottopäätöstä.

Kuinka hakea pikavippi yöllä?

Pikavipin yöllä saamisen edellytyksenä on se, että olet ensin hakenut joustoluottoa joltain yritykseltä, joka tarjoaa kyseistä lainamuotoa. Joustoluotto on hieman erilainen lainatyyppi kuin normaali pikavippi. Käytännössä joustoluotto toimii samaan tapaan kuin luottokortit, eli sinulla on käytössäsi tilimuotoinen luotto, josta voit tehdä nostoja aina tarvittaessa.

Suurinta osaa netin lainoista pystyy hakemaan vuorokauden ympäri, samoin myös joutoluottoa. Lainoja saa kuitenkin laina mukaan myöntää ainoastaan kello 7 – 23 välillä. Lisäksi lainan myöntämiseen vaikuttavat palvelun aukioloajat. Kun sinulle on myönnetty joustoluotto, voit tehdä joustotililtä omalle pankkitilillesi nostoja minä tahansa viikonpäivänä ja mihin tahansa vuorokaudenaikaan. Näin vippi 24h on mahdollista saada omalle tilille myös yöllä.

Jos arvelet, että yllättävä rahantarve saattaa iskeä illalla tai yöllä, kannattaa silloin hakea jo ennakkoon joustoluottoa. Joustoluoton hakeminen ennakkoon kannattaakin useissa tapauksissa, sillä itse hakemuksen jättäminen ja lainapäätöksen hakeminen ovat useimmissa tapauksissa ilmaisia. Lainasta muodostuu kuluja vasta siinä vaiheessa, kun teet joustoluotolta noston omalle pankkitilillesi. Koska lainan hakeminen on ilmaista, on kannattavaa tehdä hakemus samalla useampaan eri lainapalveluun. Näin pystyt valitsemaan edullisimman ja parhaiten sinulle sopivan lainapalvelun, ja pikavippi heti 24h onnistuu ongelmitta ja saat rahat käyttöösi silloin, kun niitä tarvitset.

Lainaa heti tilille 24h

Netistä löytyy useita eri palveluita, jotka tarjoavat tilimuotoista joustoluottoa. Näiden kesken kannattaa tehdä vertailua, sillä niiden kustannukset vaihtelevat merkittävästi. Samalla kannattaa myös tarkistaa, että palvelusta maksetaan luottoja asiakkaiden tileille lauantaisin ja sunnuntaisin. Kaikki pikavippipalvelut eivät nimittäin tee siirtoja viikonlopun aikana. Silti vaihtoehtoja löytyy useita, mikäli pikavippi heti tilille 24h on vaatimus.

Onko pikavippi yöllä kalliimpi?

Tästä kysymyksestä on muodostunut jonkinmoinen harhaluulo siitä, että pikavipit olisivat viikonloppuisin kalliimpia kuin arkisin. Tämä ei kuitenkaan pidä ollenkaan paikkaansa, sillä pikavippien hinnat pystyvät täysin samoina riippumatta viikonpäivästä. Voit siis hakea hyvillä mielin pikavippiä myös viikonlopun aikana ilman pelkoa siitä, että lainan kulut lisääntyisivät. Ainoa seikka mikä viikonloppuna lainaa hakiessa tulee pitää mielessä on se, että palveluiden aukioloajat vaihtelevat paljon, eivätkä kaikki palvelut maksa lainoja asiakkaiden tileille viikonlopun aikana. Tästä syystä johtuen viikonloppuna et välttämättä pääse ainakaan kaikissa lainasummissa välttämättä käsiksi edullisimpaan lainaan. Suurin osa lainapalveluista kuitenkin myöntää lainoja myös viikonlopun aikana. Viikonlopun aikana on mahdollista hakea myös täysin korotonta pikavippiä. Viikonloppuna on siis monta vaihtoehtoa palveluista, mistä pikavippi voidaan hakea.

Pikavippi heti tilille 24h

Yöllä on mahdollista hakea myös suurempaa pikavippiä. Esimerkkinä mainittakoon esimerkiksi Ostosraha, josta on mahdollista hakea lainaa myös viikonloppuisin 400 – 5 000 € väliltä. Lainat maksetaan myös viikonloppuisin ajantasasiirtona. Parhaimmillaan palvelusta on mahdollista saada pikavippi 24h heti tilille jopa 15 minuutin sisällä. Ostosraha maksaa kulutusluottoja asiakkaiden tilille myös viikonloppuisin palvelun ollessa auki, eli kello 8 ja 22 välisenä aikana. Saat alustavan lainapäätöksen välittömästi sen jälkeen, kun olet jättänyt palveluun lainahakemuksen. Hyväksytyt lainat maksetaan lainan hakijan tilille välittömästi tilisiirtona Säästöpankin, Osuuspankin, Danske Bankin, Handelsbankenin, Aktian ja Nordean asiakkaille. Onkin aina tärkeää tarkistaa mihin pankkeihin lainat maksetaan heti, erityisesti silloin kun laina on saatava omalle pankkitilille nopeasti.

Ostosraha palvelusta kulutusluoton saamiselle vaaditaan vähintään 20 vuoden ikää, puhtaita luottotietoja, vakituinen asuinosoite suomessa, puhelinnumero, sähköpostiosoite, sekä suomalainen pankkitili nettipankkitunnuksilla.

Pikavippi yöllä tilille

Vipit 24h onnistuvat, kunhan olet hakenut lainaa etukäteen. Useat netissä toimivat rahoituspalvelut mainostavat pikavippi 24h palvelua, mutta useissa tapauksissa se tarkoittaa ainoastaan sitä, että lainahakemuksia otetaan vastaan 24h tuntia vuorokaudessa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vippi 24h tilille onnistuu kyseisestä palvelusta. Suomen laki määrittää että pikavippejä saa myöntää ainoastaan päivällä, kello 7 ja 23 välisenä aikana. Jatkuvan luottotilin avulla pikavippi on kuitenkin mahdollista saada ajantasasiirtona lauantaisin tai sunnuntaisin ja myös yölliseen aikaan. Tämä kuitenkin vaatii sen, että olet etukäteen avannut itsellesi jatkuvan tililuoton. Yksi tällaisista palveluista on esimerkiksi Ferratum Joustava, josta voit nostaa lainaa puhelimella tai netin kautta.

Joustoluotto toimii hieman tapaan kuin luottokortti, ja siltä on mahdollista nostaa luottoa omalle pankkitilille silloin, kun sitä sattuu tarvitsemaan. Ferratum Joustava on joustoluotto, jota voi hakea ilman vakuuksia ja takaajia, ja sen luottoraja on 2 000 €. Luottoa voit käyttää luottorajan puitteissa omassa tahdissasi. Voit tehdä joko useita pieniä nostoja tai vaihtoehtoisesti nostaa vaikka koko luottorajan omalle tilillesi. Tämä onnistuu siis vaikka sunnuntaina tai yöllä, ja se sopiikin hyvin sellaisille ihmisille, jotka pystyvät ennalta tietämään, että lainalle voi olla tarvetta yöllä tai viikonloppuna.

Pikavippi 24h ilman vakuuksia

Yleisin netin kautta myönnettävä lainamuoto on vakuudeton pikavippi tai kulutusluotto. Ne myönnetään siis ilman vakuuksia ja takaajia. Erityisesti pikavipit tunnetaan lainamuotona, johon ei vaadita vakuuksia. Et siis tarvitse lainan saamiseen minkäänlaista henkilötakausta tai vakuutta. Tämä onkin hyvä asia erityisesti nuorille lainanhakijoille, joille ei ole ehtinyt kertyä omaisuutta, jota voisi käyttää lainan vakuutena.

Yleensä suuremmissa lainasummissa vaaditaan joko takaaja tai vakuus, myös netin kautta lainaa haettaessa. Suuremmissa lainoissa lainan myöntävän palvelun luottoriski kasvaa, ja tätä luottoriskiä pystytään pienentämään vaatimalla lainaan vakuus. Vakuuden ansiosta kulutusluotto on mahdollista saada edullisemmin, koska silloin luotonantajan ei ole pakko kattaa luottotappion mahdollisuutta korkeampien korkojen ja kulujen kautta.

Vaikka vakuudellisissa lainoissa onkin tyypillisesti edullisemmat kustannukset kuin vakuudettomissa pikavipeissä, on netin kautta mahdollista saada lainaa myös varsin edullisin hinnoin vakuudettomissa lainoissa. Suurin osa netin kautta haettavista lainoista onkin juuri vakuudettomia pikavippejä. Tällaisia lainoja tarjoavia palveluita löytyy markkinoilta useita. Samoin myös erilaisia joustoluottoja ja tililuottoja on markkinoilla tarjolla useita.

Vakuudettoman pikavipin etuna on sen hakemisen helppous sekä nopeus, sillä ei ole tarpeen sopiva mitään vakuudesta tai sen riittävyydestä. Pikalainoja maksetaan asiakkaiden tileille nopeasti, parhaimmillaan laina on mahdollista saada omalle pankkitilille jopa muutaman minuutin kuluessa myönteisestä lainapäätöksestä. Pikavippejä myöntävät palvelut tarkistavat lainanhakijan maksukyvyn riittävyyden tarkistamalla asiakkaan luottotiedot, ja usein vaaditaan myös todisteet säännöllisistä tuloista, kuten esimerkiksi tiliote tai palkkakuitti.

Vakuudellinen kulutusluotto

Viime vuosina markkinoille on tullut myös yrityksiä, jotka tarjoavat netin kautta pienlainoja ja pikavippejä, joihin vaaditaan takaaja. Lainan hakijan tulee etsiä lainalleen takaaja. Lainan takaaminen laskee lainan korkoa, ja tämä onkin usein hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun halutaan suurempaa lainaa.

Jotkin lainapalvelut tarjoavat myös takauksen lainayhtiön yhteistyökumppanin kautta. Ulkopuolisen takauksen ostaminen lisää kuitenkin usein pikavipin kuluja merkittävästi. Kannattaa aina miettiä lainan tarpeen mukaan mikä lainavaihtoehto sopii parhaiten kulloiseenkin tarpeeseen.

Netistä löytyy vakuudellisia kulutusluottoja, joissa voi käyttää vakuutena esimerkiksi autoa. Useimmissa tapauksissa vakuudeksi riittää tietty osuus auton arvosta. Jotkin kulutusluottopalvelut tarjoavat vakuudettomia lainoja johonkin tiettyyn summaan asti, ja sen ylittäville summille vaaditaan yhteishakija, takaaja tai vakuus. Esimerkiksi summaltaan alle 10 000 € lainat voidaan myöntää ilmaan vakuuksia, mutta sitä suuremmille summille vaaditaan vakuus tai takaaja. Vakuudellisissa lainoissa etuna on tietysti lainan edullisemmat kustannukset.

Luottoriskin pienentämiseen voidaan käyttää myös yhteishakijaa. Tällaisissa tapauksissa esimerkiksi pariskunta voi hakea lainaa yhdessä. Yhteishakijan kanssa lainaa haettaessa molemmat lainan hakijoista ovat samalla tavalla vastuussa lainan maksamisesta.

Pikavippi 24h tilille

Useat lainapalvelut tarjoavat mahdollisuuden saada pikavipit tilille mihin tahansa kellonaikaan tahansa. Aina ei ole mahdollista ennustaa sitä, mihin kellonaikaan lainan tarve iskee, ja siksi voikin olla kätevää, että lainaa pystyy nostamaan milloin tahansa.

Pikavippien myöntäminen on kuitenkin kielletty kello 7 – 23 ulkopuolisena kellonaikana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö lainaa pystyisi nostamaan yöllä. Ratkaisuna tähän on joustoluotto, joka on tyypiltään jatkuva tililuotto. Mikäli sinulla on entuudestaan saatuna luottopäätös, pystyt joistain palveluista nostamaan lainaa myös yöaikaan. Tämä riippuu myös hieman palvelun aukioloajoista. Kannattaa huomioida, että usein lainan heti tilille saamiseen vaaditaan se, että lainan hakijan pankkitili on tietyssä pankissa. Usein suurimpien pankkien tileille tehdyt tilisiirrot siirtyvät välittömästi, ja lainapalvelut myös käyttävät usein näiden suurimpien ja yleisimpien pankkien tilejä. Pienempien pankkien asiakkaille lainoja ei välttämättä pystytä tarjoamaan heti, vaan rahat saattavatkin siirtyä esimerkiksi vasta seuraavan päivän aikana.

Joustoluotto onkin paras vaihtoehto silloin, kun tiedetään että lainan tarve saattaa yllättää vaikka keskellä yötä. Toinen vaihtoehto on esimerkiksi korttiluotto, joka on siis perinteinen luottokortti. Myös tämä palvelu on siirtynyt viime vuosien aikana nettiin. Luottokortti eroaa joustoluotosta siten, että silloin asiakas saa käteensä fyysisen maksukortin. Muuten luotto toimii samaan tapaan kuin joustoluotto. Luottokortilla on tietty ennalta sovittu luottoraja, jonka puitteissa kortilla voi tehdä ostoksia. Käytetty luotto maksetaan jälkeenpäin takaisin samaan tapaan kuin pikavipeissä, ja seiakkaan tulee tietysti maksaa myös kulut ja korot käyttämästään luotosta. Jotkin palvelut tarjoavat kuitenkin esimerkiksi kuukauden korotonta maksuaikaa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos luoton maksaa takaisin kuukauden sisällä, ei luoton käytöstä peritä ollenkaan korkoa.

Luottokortti on asiakkaan käytettävissä mihin kellon aikaan tahansa kaikkina päivinä. Sen käytössä ei vaadita pankkisiirtoja samaan tapaan kuin mitä tililuotoissa, vaan kortilla voidaan tehdä maksuja suoraan. Suosituimmat luottokorttipalvelut ovat Visa ja MasterCard. Näiden kahden yhtiön korteilla pystyy maksamaan ostokset lähestulkoon missä tahansa, esimerkiksi kaupassa tai vaikka ravintolassa. Luottokortin etuna pikavippeihin verrattuna on se, että se tulee usein kuluiltaan edullisemmaksi kuin pikavipin käyttäminen. Haittapuolena kortin saaminen on kuitenkin hankalampaa kuin netin kautta nostettavan pikavipin. Tästä syystä useat kääntyvätkin pikavippien puoleen silloin, kun rahantarve yllättää. Useat palvelut tarjoavat uusille asiakkaille kuluttomia ja korottomia pikavippejä, näissä kulut ovat tietysti pienemmät kuin luottokorteissa.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Teemu Virtanen (Lainando)