Koroton pikavippi netistä (2024)

Koroton vippi ilman kuluja on summaltaan pieni laina, jota voidaan hakea helposti netin kautta. Laina ilman korko on koroton laina ja laina ilman kuluja on täysin kuluton laina. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että rahaa voi lainata siten, että sinun tarvitsee maksaa takaisin ainoastaan lainaamasi summa. Usein lainaa ilman kuluja tarjotaan ainoastaan uusille asiakkailla palvelussa. Usein lainan korottomuuden ehtona on se, että laina maksetaan takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Pikavippi, koroton sellainen on siis erityisen lyhytaikainen laina.

Vippi ilman kuluja on hyvä vaihtoehto tutustua pikavippien ottamiseen ilman suuria riskejä. Kannattaa ennen lainan ottamista kuitenkin varmistua siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitun maksuaikataulun mukaisesti. Koroton luotto on helppo hakea netin kautta, yleensä se onnistuu kätevästi yhdellä lainahakemuksella. Lainapäätöksen saat välittömästi tai viimeistään muutaman minuutin kuluttua, ja hyväksyttyäsi lainatarjouksen maksetaan laina heti tilillesi. Kun sinun ei tarvitse huolehtia ollenkaan lainan korosta, riittää se, että maksat lainaamasi summan takaisin sovitussa ajassa. Lainaa ottaessasi kannattaa aina lukea lainaan liittyvät säännöt ja ehdot tarkasti läpi, jotta pystyt välttymään ikäviltä kustannuksilta.

Koroton laina yleisesti

Pienlainat ovat netin kautta otettavia lainoja, joihin lukeutuvat esimerkiksi pikavipit sekä kulutusluotot. Niissä lainojen summat vaihtelevat muutamista kymmenistä euroista tuhansiin euroihin. Yleensä kulutusluotoista puhutaan silloin, kun lainan summa on yli 1 000 €, ja pikavipeissä lainattava summa on yleensä tämän alapuolella. Pikavipit ovat yksiä suosituimmista lainatuotteista Suomessa heti asuntolainojen jälkeen. Tämä ei ole ollenkaan yllättävää, sillä pikavippiä on erittäin helppo hakea netin kautta ilman erillistä paperisotaa tai lainaneuvotteluja. Useimmissa tapauksissa lainan saamiseen riittää lainahakemuksen täyttäminen netissä.

Usein pikavipeissä on muihin lainoihin verrattuna korkeat korot. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että lainoille ei vaadita ollenkaan takaajaa tai vakuutta. Näin luottoa myöntävät yritykset joutuvat nostamaan lainan kustannuksia kattaakseen korkeamman luottoriskin. Netin kautta on kuitenkin mahdollista ottaa täysin koroton ja kuluton laina. Yleensä koroton pikavippi on tarjous, josta pääsevät nauttimaan uudet asiakkaat. Useissa tapauksissa korottoman lainan summa on rajattu johonkin tiettyyn summaan asti. Koroton laina on hyvä vaihtoehto silloin, kun rahan tarve on äkillinen, ja akuutti, ja tiedät pystyväsi maksamaan lainan sovitussa ajassa takaisin. Näin sinun ei tarvitse pelätä lainan kustannusten kasvamista.

Mitä vaatimuksia korottoman lainan saamiselle on?

Kaikkien lainojen saamiselle on tietysti olemassa omat ehtonsa. Pankkilainoja ei myönnetä kenelle tahansa, ja samoin myös pikavipeissä hakijoiden tulee täyttää tietyt vaatimukset, jotta laina voidaan saada. Vaatimukset vaihtelevat hieman palvelusta riippuen. Yksi tärkeimmistä kriteereistä, joita pikavipeissä on, on hakijan ikä. Hakijan tulee olla palvelusta riippuen 18 – 26 vuotta vanha, jotta lainaa voi saada. Joissain palveluissa hakijan ikä vaikuttaa siihen, kuinka paljon lainaa on mahdollista saada. Toinen iän lisäksi merkittävä tekijä on luottotiedot sekä mahdolliset maksuhäiriömerkinnät. Mikäli sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, voi lainaa olla lähes mahdotonta saada. Lisäksi useat yritykset vaativat joko Suomen kansalaisuutta tai vakituista asuinosoitetta Suomesta. Suomalainen pankkitili, toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero ovat myös useimmissa palveluissa pakolliset vaatimukset.

Kuinka haen korotonta pikavippiä?

Korotonta pikavippiä on itse asiassa helppo hakea ja saada, kunhan vain kaikki lainapalvelun minimivaatimukset täyttyvät. Useat palvelut vaativat säännöllisiä tuloja. Kun olet etsimässä korotonta lainaa, voit sivujemme avulla tutustua eri lainapalveluihin, jotka tarjoavat kyseistä lainatuotetta. Kannattaa aina tutustua eri palveluiden tarjoamiin lainaehtoihin.

Koroton ensilaina helposti netistä

Usein pikavipeistä puhuttaessa puhutaan niiden erittäin korkeista korkokustannuksista. Tämä pitääkin joissain tapauksissa paikkansa, sillä joissain pikavipeissä lainan todelliset korkokustannukset voivat ylittää jopa sata prosenttia. Suomen laki määrää pikavipeille korkokaton, mutta useat pikavippiyritykset ovat onnistuneet kiertämään näitä säännöksiä niistä löytyvien porsaanreikien avulla. Pikavipit ovat nimensä mukaan lyhytaikaisia ja summaltaan pieniä, usein netin kautta otettavia lainoja. Keskimäärin pikavipin suuruus on noin 500 €, ja laina-aikaa pikavipeille otetaan yleensä keskimäärin kolme kuukautta. Vailla lainan korko olisikin korkea, eivät korkokustannukset ehdi lyhyen maksuajan aikana nousta kovinkaan suuriksi kokonaiskustannuksissa. On kuitenkin hyvä huomata, että koroissa on suuriakin eroja, ja jotkut lainoja tarjoavat yritykset tarjoavat täysin korottomia pikavippejä. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka koroton laina löytyy parhaiten.

Pikavippi ilman korkoa

Usein sanotaan, että ilmaista lounasta ei ole olemassa. Sen sijaan kuluton ja koroton pikavippi kuitenkin löytyy netistä tietyn ehdoin. Yleensä kyseessä on uusille asiakkaille tarjottava laina. Pikavippi ilman kuluja löytyy esimerkiksi Suomilimiitiltä, jossa uudet asiakkaat voivat nostaa ensimmäisen kerran joustoluottoa aina 1 000 € saakka ilman kuluja. Ehtona korottomuudelle ja kuluttomuudelle on se, että laina maksetaan takaisin kokonaisuudessaan lainan ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Lisäksi myös Eurolimiitti sekä Limiitti.fi tarjoavat lainaa ilman korkoa saman tyyppisillä ehdoilla. Mikäli olet täysin varma siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä, et joudu maksamaan lainasta ollenkaan korkoa tai muita kuluja. Kannattaa pitää mielessä, että kaikki nämä lainat ovat voimassa ainoastaan uusille asiakkaille.

Koroton vippi houkuttelee asiakkaita

Pikavippi ilman kuluja on usein ainoastaan uusille asiakkaille suunnattu tarjous. Sen avulla pyritään siis hankkimaan uusia asiakkaita. Vanhoille asiakkaille myönnetyt lainat soveltavat normaalia lainahinnastoa. Esimerkkinä Suomilimiitillä laina todellinen vuosikorko on ensimmäisen ilmaisen kuukauden jälkeen vähintään 134,02 % ja korkeintaan 167,90 %. Korkoa ei yleensä kuitenkaan ehdi kertyä pitkältä ajalta, sillä usein pikavipit on tarkoitus maksaa takaisin korkeintaan muutaman kuukauden kuluessa. Siksi pikavippien korkoprosentti on useissa tapauksissa melko suuri.

Koroton pikavippi ei ole sama asia kuin kuluton pikavippi. Useat palvelut mainostavat myöntävänsä korotonta lainaa uusille asiakkaille. Laina saattaa hyvinkin olla koroton, mutta se ei tarkoita sitä, että lainalla ei olisi muita kuluja tai maksuja. Korko ei useissa tapauksissa nimittäin ole suinkaan ainoa kulu, jota pikalainoista peritään. Pikavipissä saattaa olla esimerkiksi tilinavausmaksu, kuukausittainen tilinhoitomaksu tai esimerkiksi nostokulu, joka lainasta peritään sen nimellisen vuosikoron lisäksi. Usein pikavippien kohdalla nämä kulut saattavat nousta suhteessa korkeiksi lainan summaan verrattuna. Esimerkiksi nostokulu on yleensä prosentti nostettavasta lainan summasta, ja se vaihtelee yleensä 5 – 25 % väliltä.

Tänä päivänä useat pikavippejä tarjoavat yritykset markkinoivat pikavippien sijaan joutoluottoja, joissa näitä nostokuluja ja kuukausittaisia hoitokuluja voidaan periä. Nostokulu on erittäin hyvä tulonlähde lainaa myöntäville yrityksille, ja siksi tällaisia lainatyyppejä markkinoidaankin ahkerasti. Joustoluotto pystyy nostamaan useassa osassa ja pienissä erissä, ja yleensä kaikista nostoista joutuu maksamaan nostokulun. Nostokulujen päälle tulee lainassa vielä normaaleissa tapauksissa vuosittainen korko.

Kaikki palvelut eivät suinkaan veloita näin suuria nostokuluja. Esimerkiksi Credit24 palvelussa nostokulu on 6,95 % nostettavan lainan suuruudesta. Kaikki lainayritykset eivät peri nostokuluja ollenkaan, esimerkkinä Credigo ei peri ollenkaan nostokulua. Tällainen piilokuluton hinnoittelu on aina erittäin hyvä asiakkaan kannalta, ja se selkeyttää merkittävästi lainan kustannuksia.

Pikavippi ilman korkoja ja kuluja löytyy vertaamalla

Meidän ilmaisen ja nopean lainavertailun avulla pystyt vertaamaan helposti lainojen todellisia vuosikustannuksia. Kerromme aina lainan nimellisen vuosikoron lisäksi lainan muut kustannukset. Pikavipeissä kustannukset nousevat usein korkeiksi ja erot edullisten ja kalliiden vippien välillä ovat merkittäviä. Siksipä kannattaakin aina vertailla eri lainoja tarjoavia yrityksiä ennen lainan nostamista. Mikäli olet usein tilanteessa, jossa tarvitset muutaman sadan euron lainaa akuutista, kannattaa ensin suunnitella oma talous huolellisemmin. Menojen etukäteen suunnitteleminen ja budjetin tekeminen ovat tärkeitä, ja niiden avulla pystyt välttämään vaarallisen pikavippikierteen.

Pikavippien korot ovat lainamarkkinoiden suurimpia. Siksi kannattaakin aina ennen lainan ottamista miettiä, onko meno todella niin tärkeä, että sen maksaminen ei voi odottaa seuraavaan palkkapäivään asti. Kannattaa myös miettiä, olisiko mahdollista ottaa lainaa esimerkiksi perheeltä tai kavereilta. Myös lainan takaisinmaksu kannattaa suunnitella siten, että et enää jatkossa joudu vastaavaan tilanteeseen. Mikäli oman talouden hallinta tuntuu vaikealta ja olet usein ongelmissa raha-asioiden kanssa, kannattaa kääntyä esimerkiksi Takuu-säätiön puoleen. Se on voitto tavoittelematon yritys, jonka tarkoituksena on auttaa velkaongelmaisia ihmisiä. Yksi heidän tavoistaan auttaa on esimerkiksi maksamalla asiakkaan velka pois.

Pikavippien korkokatto

Suomen merkkinoille pikavipit ilmestyivät vuoden 2005 aikana. Aluksi niiden tarjonta kasvoi suorastaan räjähdysmäisesti. Viime vuosien aikana tarjoajien määrä on kuitenkin vähentynyt. Siitäkin huolimatta markkinoilta löytyy vielä kymmeniä pikavippejä ja kulutusluottoja tarjoavia palveluita. Pikavipeissä lainojen saamisen ehdot eivät ole yhtä tiukkoja kuin vaikkapa pankkien lainoissa. Pikavippeihin ei yleensä vaadita lainkaan vakuuksia tai takaajia. Usein vaatimuksiin lukeutuu kuitenkin säännölliset tulot. Myös pienituloisten on mahdollista saada pikavippiä, sillä tulojen ei tarvitse olla suuret.

Suomessa vuonna 2013 voimaan tulleen lakimuutoksen myötä lainoille asetettiin korkokatto. Summaltaan alle 2 000 € suuruisissa lainoissa todellinen vuosikorko voi olla korkeintaan 50 % plus viitekorko. Tämän lain myötä useat pikavippiyritykset katosivat markkinoilta. Laki ei kuitenkaan korjannut täysin tilannetta, sillä useat pikalainoja tarjoavat yritykset löysivät laista porsaanreikiä, jonka avulla kustannuksia saa kasvatettua.

Pikavippien sijaan yritykset alkoivat tarjota tilimuotoisia joustolimiittejä ja luottolimiittejä. Usein näiden lainojen luottoraja on yli tuo laissa mainittu 2 000 €, jolloin korkokatto ei koske kyseistä lainaa, ja lainaa tarjoava yritys voi pyytää lainalta korkeampaa korkoa ja kustannuksia. Lakimuutos ei siis täysin rajoittanut pikavippien korkoja. Tämän lisäksi joustoluotoissa tulee esiin se seikka, että niistä lisälainan nostaminen on entistä helpompaa, sillä laina myönnetään aina tiettyyn luottorajaan saakka.

Koroton pikalaina ja lainan todellinen vuosikorko

Pikavipeille on laissa asetettu korkokatto. Sen tarkoituksena oli estää huimat, monissa tapauksissa jopa useiden satojen prosenttien korkokustannukset pikavipeissä. Asetuksen määräämää korkokattoa pystytään kutenkin kiertämään tarjoamalla joustoluottoja. Todellista vuosikorkoa on hyvä käyttää lainojen vertailussa. Se nimittäin ottaa huomioon lainan nimellisen vuosikoron lisäksi kaikki muut lainaan sisältyvät kustannukset, kuten esimerkiksi kuukausittaisen tilinhoitomaksun sekä lainan nostokustannukset. Vaikka todellinen vuosikorko kertookin usein hyvin lainan todelliset kulut, ei se aina etenkään pikavippien kohdalla ole realistinen mittari.

Erityisesti juuri pikavippien kohdalla todellinen vuosikorko nousee helposti todella korkeaksi niiden pienen lainasumman ja lyhyen maksuajan takia. Todellinen vuosikorko nimittäin laskee sen, kuinka kalliiksi laina tulisi pahimmassa tapauksessa, jos aina ottaisi uuden lainan samoilla kustannuksilla ja koroilla jotta pienimmän kuukausierän pystyisi maksamaan.

Tämän laskutavan myötä korko nousee juuri lyhytaikaisissa lainoissa ja pienillä lainasummilla korkeaksi. Pikavipit on tarkoitus maksaa usein huomattavasti vuotta lyhyemmässä ajassa pois. Harvat ihmiset lyhentävät pikavippiä käyttäen samaa tapaa, jolla todellinen vuosikorko lasketaan. Todellinen vuosikorko onkin hyvä mittari, ja sitä kannattaa käyttää eri lainojen vertailussa, mutta se ei kuitenkaan ole sama asia kuin lainalle muodostuvat kokonaiskustannukset.


Viimeksi päivitetty 2024-11-17 Tommi Mäkinen (Lainando)