Lainavertailu (2024)

Tee lainavertailu ja hae paras laina

Laina on lainanhakijan sekä lainan antaneen osapuolen välinen sopimus. Se tarkoittaa aina rahavelkaa. Lainan panttina voi olla henkilötakaaja tai jokin muu vakuus. Pikavipit ovat yleensä vakuudettomia lainoja, eikä niihin vaadita takaajia. Laina on siis käytännössä velkarahaa, jonka olet ottanut lainan antaneesta palvelusta. Laina on aina maksettava takaisin, yleensä vieläpä koron kera. Korko taas on etukäteen sovittu osuus lainasummasta, jonka sinä lainan ottajana maksat lainan myöntäneelle taholle. Lainaan saattaa liittyä koron lisäksi myös muita kustannuksia, kuten tilinhoitomaksuja ja nostopalkkioita. Kulut vaihtelevat suuresti eri lainantarjoajien välillä. Siksi lainojen vertailu kannattaa tehdä aina, ennen kuin otat lainaa netistä. Näin pystyt säästämään joskus jopa merkittäviä summia rahaa.

Paras laina netistä

Jotta löydät sinulle juuri sopivan lainan netistä, kannattaa sinun aluksi arvioida tarvitsemasi lainan määrä, sinulle sopiva laina-aika sekä myös se lainatuote, joka sopii parhaiten juuri sinun tarpeisiisi. Pankkien tarjonnasta löytyy usein erilaisia lainatuotteita, kuten vakuudellisia luottoja edullisella korolla. Pankit soveltuvatkin hyvin suurempien vakuudellisten lainojen tarjoajiksi. Vakuus tarkoittaa sitä, että sinä annat lainan hakijana laina vastineeksi vakuuden, joka kattaa lainan siltä varalta, että et pystykään maksamaan lainaa takaisin. Vakuutena käytetään yleensä kiinteää omaisuutta kuten taloa, asuntoa tai vaikkapa autoa.

Mikäli tarvitset pienempää ja nopeampaa lainaa, on silloin kyseessä yleensä joko pikavippi tai kulutusluotto. Näitä tarjoavia yrityksiä löytyy netistä useita kymmeniä, eikä vakuudettoman lainan ottaminen vaadi yleensä edes konttorissa käyntiä, vaan lainaa voidaan hakea helposti ja nopeasti suoraan netin kautta. Pankkien kautta myönnetyissä lainoissa vaaditaan yleensä asiakkuus, että pankki pystyy myöntämään lainaa. Sinulla pitää siis entuudestaan olla vaikkapa tili kyseisessä pankissa. On olemassa useita eri pikavippipalveluita ja rahoitusyhtiöitä, jotka myöntävät lainoja kaikkien pankkien asiakkaille. Usein lainan saamiseen riittää se, että luottotiedot ovat kunnossa ja hakija täyttää lainan saamiseen liittyvät ehdot. Vakuudettomat lainatuotteet ovat yleensä nimeltään pikavippi, pikalaina tai kulutusluotto. Nämä ovat kaikki kertaluontoisia lainoja. Myös joustoluotto on yleensä vakuudeton ja joustava laina. Se on lainatuotteena jatkuva, ja sen ideana on että kun se on myönnetty sinulle, saat käyttöösi luottotilin, jossa on tietty luottoraja. Voit tehdä tuolta luottotililtä sitten nostoja lainasta omalle tilillesi silloin kun rahan tarve iskee, aina myönnetyn luottorajan puitteissa. Joustoluotto sopiikin lainatuotteena silloin, kun lainan kohteen kokonaiskustannuksia on vaikeaa arvioida tarkkaan, tai jos tiedät että tulevaisuudessa tulet mahdollisesti tarvitsemaan pikavippiä. Joustoluottoa voit nostaa tilillesi silloin kun tarvitset, ja kun maksat sen takaisin, siirtyy se taas uudestaan käyttöön. Kulutusluottoa käytetään yleensä kattoterminä erilaisille vakuudettomille lainatuotteille. Myös pikavipit ja pikalainat ovat kulutusluottoja. Ne ovat yleensä summaltaan pieniä ja samoin myös niiden maksuaika on yleensä lyhyt ja vain muutaman kuukauden mittainen. Halvin laina netistä löytyy hintoja vertailemalla.

Lainojen vertailu

Eri lainatyypeillä on tietysti omat huonot sekä hyvät puolet. Vakuudellisissa lainoissa etuna on yleensä se, että lainan korko on matalampi, sillä pankilla on olemassa jokin vakuus lainan takaamiseksi. Pankit saattavat joissain tapauksissa myöntää myös vakuudettomia lainoja, niissä on yleensä edullinen korko, sillä lainoja myönnetään ainoastaan pankin omalle asiakaskunnalle. Pankki siis tuntee asiakkaansa hyvin ja tietää heidän riskiprofiilit. Tämän lisäksi lainan saamisen ehdot saattavat olla usein todella tiukat. Voi olla siis, että lainahakemuksesi hylätään, vaikka olisitkin ollut kyseisen pankin asiakas useiden vuosien ajan. Muutkin rahoituslaitokset kuin pankit tarjoavat käyttäjilleen vakuudettomia lainoja samaan tapaan kuin pankit. Niissä on aina tiettyjä ehtoja lainan saamiselle, kuten esimerkiksi tietty ikä, vakituinen asuinosoite Suomessa sekä säännölliset tulot. Lainaa varten voi olla minkä tahansa pankin asiakas. Myös lainan hakeminen onnistuu helposti ja nopeasti netin kautta.

Lainavertailu kertoo parhaan lainan

Vertaile lainoja aina ennen lainan ottamista. Näin pystyt saamaan selville edullisimman lainan. Suomen lainamarkkinoilla toimii useita lainoja myöntäviä yrityksiä. Näistä osa on perinteisiä pankkeja, kuten Osuuspankki, Danske Bank, Nordea, Aktia, Handelsbanken sekä Ålandsbanken. Muita rahoituslaitoksia, joista lainaa voi hakea ovat esimerkiksi Bank Norwegian Finland, BigBank, Blue Finance, Cashbuddy, Credigo, Credit24, Creditstar, Easycredit, Ekstraluotto, Eurolimiitti, Euroloan, Eurovippi, Everyday, Fellow Finance, Ferratum, Fleksiluotto, Halino, Risicum, Saldo, Suomilimiitti sekä Surimo. Suurimmalla osalla näistä lainoja tarjoavista yrityksistä ei ole esimerkiksi tyypillistä kiinteää asiakaspalvelupistettä tai konttoria, vaan kaikki palveluista tapahtuu netin kautta sähköisessä muodossa. Vakuudettomien lainojen summat vaihtelevat melko paljon, tyypillisesti muutamista sadoista euroista aina 50 000 € saakka. Useimmat lainoja tarjoavat yritykset kuitenkin tarjoavat lainaa tyypillisesti muutamaan tuhanteen euroon saakka. Eri maksuajat lainoille vaihtelevat hyvinkin paljon eri palveluiden välillä. Isommille summille laina-aikaa on mahdollista saada useita vuosia. Mitä pidempi laina-aika on, sitä suuremmiksi lainan kustannukset yleensä nousevat. Pikavipeissä on tyypillisesti melko korkeat korot, tosin niiden lyhyen maksuajan ansiosta kuluja ei ehdi kertyä pitkältä aikaa. Useat pikavippiyrityksistä tarjoavat uusille asiakkaille ensimmäisen pikavipin tai ensimmäisen kuukauden ilman korkoja. Laina vertailu kannattaa tehdä aina ennen lainan ottamista. Sivujemme kautta löydät aina viimeisimmät tiedot eri pikavippiyritysten tarjouksista sekä tervetuliaiseduista, joista uudet asiakkaat pääsevät nauttimaan.

Löydä halvin laina ilman vakuuksia

Kun olet hakemassa lainaa, kannattaa silloin kiinnittää huomiota muutamaan eri asiaan. Ensinnäkin kannattaa aina ensin miettiä tarkkaan, kuinka paljon tarvitset lainaa, sekä myös sen kuinka nopeasti pystyt maksamaan ottamasi lainan takaisin. Jotkut lainoja myöntävät yritykset hinnoittelevat lainan hakijakohtaisesti. Tällöin lainan kustannuksiin vaikuttaa muun muassa ikä sekä tulojen suuruus. Vanhemmille ihmisille joilla on suuremmat tulot, tarjotaan yleensä lainaa edullisemmin ehdoin kuin nuorille henkilöille. Esimerkkinä mainittakoon esimerkiksi vertaislainat, joissa lainan myöntäjä määrittelee hakijalle tietyn riskiluokituksen. Tämän riskiluokituksen mukaan lainan kustannukset kuten esimerkiksi korko määräytyy.

Kun olet ottamassa lainaa, parhaan lainatarjouksen löytäminen voi usein olla vaikeaa, sillä lainapalveluita on olemassa useita. Jotta paras laina netistä löytyy helposti, kannattaa tutustua sivuiltamme löytyviin pikavippiyrityksiin. Kannattaa aina tutustua eri lainatuotteisiin sekä niihin liittyviin kustannuksiin huolella ennen kuin otat lainan. Jotkut rahoitusyhtiöistä voivat mainostaa esimerkiksi täysin korotonta lainaa. Tämä tarkoittaa usein sitä, että lainassa on muita kuluja, kuten esimerkiksi tilinhoito-, nosto- tai avausmaksuja. Toisaalta taas lainoissa, joissa mainostetaan etteivät ne peri näitä edellä mainittuja kuluja saattaa niihin taas liittyä suhteessa korkeampi korko. Erityisesti silloin, kun puhutaan pienistä lainasummista saattavat tilinhoito- ja nostokulut muodostavat suhteessa erittäin korkean kustannuserän. Suurempien lainojen kohdalla on tärkeää kiinnittää enemmän huomiota lainan korkoon.

Kun edullisin laina löytyy netistä, voit hakea lainaa helposti netin kautta. Pääset sivuiltamme suoraan lainapalveluun, jossa voit hakea lainaa helpon ja nopean hakulomakkeen avulla. Sinun tulee tunnistatutua palveluun käyttämällä mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia. Lisätietoja lainatuotteista löydät aina lainapalveluiden sivuilta. Mikäli laina vertailu jää tekemättä, johtaa se usein siihen, että päädyt maksamaan lainastasi liikaa. Edullinen laina löytyy aina silloin, kun käyt rauhassa kaikki vaihtoehdot läpi. Vertaa lainaa aina muiden palveluiden vastaaviin tuotteisiin, niin saat hyvän kuvan yleisestä lainamarkkinasta.

Lainan takaisin maksaminen

Kannattaa aina tehdä lainarahalla tehdyt hankinnat huolella, jotta et joudu ongelmiin, kun laina pitää maksaa takaisin. Mikäli omat rahat eivät riitä itse hankintaan, tulee aina miettiä huolella onko kyseinen hankinta aivan tarpeellinen. Usein voikin olla järkevää säästää rahaa sen sijaan, että ottaa lainaa hankinnan rahoittamiseen. Elämän suuriin hankintoihin, kuten esimerkiksi auton ostamiseen tai asunnon remontointiin lainan ottaminen on useissa tapauksissa täysin perusteltua ja järkevää. Remontointi ja auton hankkiminen maksavat usein tuhansia euroja, eikä kovin monella ole niin suuria säästöjä kerrytettynä. Arjen ylimääräisiä menoja ei kuitenkaan koskaan pidä rahoittaa lainoja ottamalla. Kun tulee tarve ottaa laina heti, pitää aina miettiä tarkkaan lainan tarpeellisuutta. Usein voi olla järkevää säästää rahaa ja tehdä hankinta vasta säästetyillä rahoilla.

Lainan aika tulee aina myös sopia realistisen mittaiseksi. Mikäli lainan takaisinmaksussa tulee ongelmia, kannattaa aina ensimmäisenä ottaa yhteyttä palveluun, josta otit lainan. Useimmissa tapauksissa lainan maksuaikataulun uudelleenneuvottelu onnistuu. Velkaantuminen on nykyään alati kasvava ongelma erityisesti nuorten ihmisten keskuudessa. Maksuhäiriöiden määrät Suomessa ovat kasvaneet tasaiseen nousevaan tahtiin viime vuosien aikana. Siksi lainalle tuleekin olla maksusuunnitelma jo silloin, kun haet lainaa. Suunnitelman tekeminen ei kuitenkaan ole koskaan liian myöhäistä. Mikäli pystyt maksamaan lainan etuajassa takaisin, on se aina hyvä asia. Suunnitelmaan kannattaa ottaa huomioon myös mahdollisten lisätulojen hankkiminen. Lisätienestejä voi hankkia esimerkiksi ylityötunteja tekemällä, vanhoja tavaroita myymällä tai vuokraamalla asuntoa tai huonetta lomakaudella matkailijoille.

Paras kulutusluotto netistä

Kulutusluotto on termi, jota käytetään yleisesti kuluttamiseen otetuista lainoista. Yleensä tällaisten lainojen maksuaika on korkeintaan vuosi. Myös esimerkiksi autolainoja kutsutaan joskus nimellä kulutusluotto. Kulutusluottoa voi hakea helposti ja nopeasti netin kautta, ja lainaa saa yleensä täysin ilman mitään takaajia tai vakuuksia. Yleensä kulutusluottojen summat liikkuvat muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen euroon asti. Mikäli haluat vakuudellista kulutusluotto, kannattaa silloin yleensä ottaa yhteyttä pankkiin. Jos taas suosit vakuudetonta luottoa, kannattaa silloin suunnata netin pikavippiyritysten pariin. Niistä on mahdollista hakea kulutusluottoa, kunhan vain täyttää tietyt perusvaatimukset. Kulutusluottoihin liittyy yleensä esimerkiksi ikäraja, joka on tyypillisesti 23 ikävuoden luokkaa. Maksuaikaa kulutusluotoille saa yleensä muutamista kuukausista vuosiin asti, riippuen tietysti lainan summasta. Kulutusluottojen joukkoon lasketaan myös joustoluotto, joka on eräänlainen tililuotto. Kun saat tililuotolle myöntävän luottopäätöksen, voit tehdä luottotililtä nostoja lainasta omalle pankkitilillesi. Tällainen laina onkin hyvä varalähde rahalle, jonka voit hakea etukäteen. Halvin luotto löytyy, kun vertaat netin lainapalveluita keskenään. Vertaa laina aina muihin lainapalveluihin ennen kuin haet lainaa.

Halvin laina netistä

Nykyään useat erilaisia lainatuotteita tarjoavat yritykset ovat siirtäneet toimintansa nettiin. Lainaa eri tarpeisiin voikin hakea helposti ja nopeasti netin kautta. Lainan hakemiseksi sinun tulee täyttää lyhyt hakemus, jonka täyttämisessä menee yleensä muutama minuutti. Palveluun tunnistautuminen hoidetaan yleensä verkkopankkitunnuksia hyväksi käyttäen tai vaihtoehtoisesti mobiililaitetta hyväksi käyttäen. Useimmat palvelut tarjoavat välittömän lainapäätöksen. Voit tämän jälkeen tutustua rauhassa sinulle tarjottuun lainaan. Kun hyväksyt lainan, siirretään pikavippi heti tilille. Useimmissa tapauksissa laina on käytettävissä tilillä tunnin sisällä. Poikkeuksena on kuitenkin yöaika, sillä Suomen laki rajoittaa pikavippien maksun kello 07 – 23 väliselle ajalle. Joistain palveluista voit hakea lainaa myös tekstiviestin lähettämällä. Pikavipin ottaminen kannattaa aloittaa aina tekemällä lainavertailua netissä. Halvin laina netistä löytyy helposti meidän avullamme. Halvin laina 10000 € on siis helppo löytää lainavertailua tekemällä.


Viimeksi päivitetty 2024-11-17 Tommi Mäkinen (Lainando)