Pikavippi 18v (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Etua
Etua
500 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 18 v18 vHae Nyt
OmaLaina
Omalaina
500 - 60.000 €4.90% - 20.00%1 - 20 v18 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt

Mistä lainaa 18-vuotiaalle?

Kaikki pikavippejä tarjoavat palvelut eivät myönnä joustoluottoja, kulutusluottoja, pikavippejä tai muita lainatuotteita 18 vuotta täyttäneille hakijoille. Pikavipeissä tyypillinen ikäraja netin kautta haettavalle lainalle on 20 vuotta. Jotkut yritykset käyttävät jopa 24 tai 26 vuoden ikärajaa.

Myös nuoret, vasta 18 täyttäneet saattavat tarvita lainaa esimerkiksi muuttoon, auton ostamiseen, tai arjessa vastaan tulevien yllättävien ja äkillisten menojen kattamiseksi. Olemmekin siksi koonneet tähän artikkeliin tärkeää tieto siitä, mistä pikavippi 18 vuotiaalle heti onnistuu.

Kannattaa pitää mielessä, että lainan ottamiseen liittyy aina taloudellinen vastuu. Siksi lainaa ei kannatakaan ottaa turhiin menoihin, ja sinun tulee aina lainaa hakiessasi miettiä kuinka nopeasti pystyt maksamaan ottamasi lainan takaisin. Lainaa helposti nostaa ilman lainan seurauksien ajattelemista.

Pikavippi 18v vaatimukset

Yleensä vasta 18 vuotta täyttäneille lainanhakijoille ei aseteta mitään erityisiä vaatimuksia muihin lainanhakijoihin verrattuna. Osa lainapalveluista on kuitenkin rajoittanut lainan summaa nuorien hakijoiden kohdalla. Suurimmassa osassa tapauksista kuitenkin kaikkia lainan hakijoita koskevat samat vaatimukset esimerkiksi tietyn suuruisista vuosituloista tai puhtaista luottotiedoista. Nämä vaatimukset siis koskevat kaikkia lainoja hakevia.

Pikavippi 18 vuotiaalle on yleensä pieni, summaltaan noin 50 ja 300 € väliltä. Erityisesti tällaisia pieniä lainoja tarjoavat yritykset eivät aseta sen kummempia vaatimuksia 18 vuotta täyttäneille lainanhakijoille. Osa palveluista rajoittaa suuremmat lainat ainoastaan esimerkiksi 20-vuotta vanhemmille.

Minkälainen pikalaina 18v hakijalle

Netin kautta otettavissa lainoissa on paljon valinnanvaraa, laina voi olla esimerkiksi pikavippi, joustoluotto, kulutusluotto tai luottokortti. Myös 18 vuotta täyttäneille on tarjolla useita erilaisia vaihtoehtoja. Erityisesti nuorien lainan hakijoiden on mietittävä lainan tarvetta tarkkaa, sillä huonoon tarkoitukseen otettu laina saattaa johtaa vaikeuksiin talousasioiden hoitamisessa. 18 vuotiaiden lainan tarve vaihtelee paljon tapauksesta riippuen. Hyviä käyttökohteita lainalle ovat esimerkiksi asunnon remontointi, muuttaminen, auton korjaaminen tai ostaminen tai pakollisten ja yllättävien menojen kattaminen.

Koskaan ei kannata ottaa lainaa edellisten pikavippien maksamiseen. Myös esimerkiksi uhkapelaaminen ja ravintolassa juhliminen tai muut illanviettotarkoitukset ovat huonoja kohteita lainoille. Yksi vaihtoehto, jota 18 vuotiaat voivat harkita, on luottokortit. Luottokorteilla on mahdollista saada usein korotonta maksuaikaa tai vaikkapa bonuspisteitä. Kertyneitä bonuksia voi yleensä käyttää erilaisiin alennuksiin ja vaikkapa lentolippujen ostamiseen. Yksi yrityksistä joka tarjoaa luottokortteja on norjalainen Bank Norwegian.

18-vuotiaat ovat usein juuri aloittaneet työt tai opiskelut toisella paikkakunnalla. Silloin talouden kanssa saatetaan usein olla tiukoilla, ja oman talouden piristäminen pikavipillä voi useassa tapauksessa kuulostaa erittäin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Lainaa saatetaan harkita esimerkiksi uuden puhelimen hankkimiseen, lomamatkaan tai muuhun vastaavaan. Itse lainan ottamisessa ei tietysti ole mitään vikaa, kunhan vain pidät huolta siitä, että pystyt maksamaan ottamasi lainan takaisin sovitussa aikataulussa. Elämä on 18 vuotiaana vasta aluillaan, ja usein nuoressa mielessä on useita hankintoja, jotka tulisi tehdä vaikka rahaa ei tililtä juuri sillä hetkellä löytyisikään. Pikavippien kanssa tulee aina olla erittäin varovainen. Jos et pystykään maksamaan ottamaasi lainaa takaisin ajoissa, voi tuloksena olla maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkinnän saaminen vaikeuttaa elämistä huomattavasti, eli sitä kannattaa välttää jos vain mahdollista. Maksuhäiriömerkintä esimerkiksi vaikeuttaa vuokra-asunnon saamista. Pikavipit 18v on helppo ottaa netistä, ja usein lainaa tuleekin ottaneeksi turhan kepein perustein. Siksi on erityisen tärkeää, että nuoret lainan hakijat harkitsevat tarkkaan ennen lainan ottamista.

Lainaa 18 vuotiaalle opiskelijalle on mahdollista saada esimerkiksi luottokortin muodossa. Monesti lainan saamiseksi vaaditaan säännölliset tulot. Mikäli kuitenkin olet opiskelija, pystyt saamaan luottokortin pelkästään opiskelijan statuksella.

Lainaa 18 vuotiaalle helposti netistä

Myös nuoret lainan hakijat voivat hakea pikavippiä helposti ja kätevästi netin kautta. Itse lainan hakuprosessi on erittäin helppo, eikä hakulomakkeen täyttämisessä kulu kovin kauaa. Lainaa on mahdollista saada myös pankista, mutta usein pankkilainoihin vaaditaan vakuus tai takaaja, joita nuorelta lainanhakijalta ei välttämättä löydy. Siksi usein käännytään netin kautta löytyvien pikavippien puoleen. Kannattaa aina tehdä lainavertailua ennen lainan ottamista, jotta tulee varmistuneeksi siitä, että ei tule ottaneeksi liian kallista lainaa. Netin kautta lainaa otettaessa vaatimukset ovat samat niin 18-vuotiaille kuin muillekin hakijoille. Säännölliset tulot sekä kunnossa olevat luottotiedot ovat yleensä minimivaatimukset.

Laina 18v ja lainan käyttötarkoitukset

18-vuotiailla on usein edessä omaan asuntoon muuttaminen. Usein nuoret kaipaavat omaa asuntoa, ja joissain tapauksissa vanhemmat voivat jopa lähestulkoon pakottaa nuoren muuttamaan omilleen heti tämän tultua täysi-ikäiseksi. Olipa tapaus sitten mikä tahansa, vaatii omilleen muuttaminen aina hiukan pääomaa. Nuorilla ei välttämättä ole vielä kamalasti säästöjä, jolloin laina voi olla ainoa vaihtoehto. Jotta omilleen muuttaminen onnistuu, on tietysti ensin löydettävä mieluinen vuokra-asunto. Kun sopiva vuokra-asunto löytyy, tulee asunnosta tietysti maksaa takuuvuokra. Pikavippi 18v heti onkin tällöin hyvä vaihtoehto, sillä sen avulla pystyy varmistumaan asunnon saamisesta, eikä tule menettäneeksi asuntoa toiselle hakijalle. Samalla vuokraisäntä näkee, että vuokralainen pystyy maksamaan takuuvuokran ajallaan. Takuuvuokran ja normaalin vuokran maksamisen lisäksi uudessa asunnossa tarvitaan usein rahaa sisustukseen. Usein esimerkiksi sänky ja sohva löytyvät vanhempien luota, mutta ostettavaa riittää siitä huolimatta. Uuteen asuntoon tarvitaan tietysti kahvinkeitin, mikro, astiasto, verhot ja kaikki muu, jotta asumisesta tulisi mukavaa. Muutossa kuluja syntyy esimerkiksi mahdollisesta pakettiauton vuokrasta.

Toinen käyttökohde lainalle saattaa olla auto ja ajokortin hank§kiminen. Pikavippi tai kulutusluotto voikin olla hyvä vaihtoehto ajokortin tai auton hankkimiseen. Autokoulujen hinnat ovat viime vuosien aikoina nousseet paljon, ja harvemmin nuorilla on niin paljon säästöjä, että kortin pystyisi maksamaan suoraan omasta taskusta. Tällöin lainaa helposti netistä ottamalla voidaan rahoittaa ajokortin hankinta. Erityisesti harvemmin asutuilla seuduilla auto on lähes välttämätön hankinta, sillä usein julkisia kulkuneuvoja on tarjolla harvakseltaan ja esimerkiksi bussien vuoroväli on erittäin pitkä. Siksipä auton hankinta on edessä usealle 18-vuotiaalle. Suomessa on mahdollista saada ostettua esimerkiksi pieni auto käytettynä melko halvalla, ja tällaisen auton hankinnassa voidaankin hyvin käyttää kulutusluottoa. Useissa tapauksissa autokaupat eivät myönnä luottoa nuorille autonostajille, joten netin kautta otettava laina saattaakin olla ainoa vaihtoehto.

Yksi suuri menoerä nuorelle on opiskelu, ja siihen liittyvät valmennuskurssit sekä koulukirjat. 18-vuotiaana nuoret usein siirtyvät opiskelemaan yliopistoon, ja usein koulunkäynnin aloittamisesta aiheutuu kuluja, joskus jo ennen kuin on edes päässyt sisään yliopistoon. Nimittäin joihinkin yliopistoihin sisään pääsemiseksi käydään usein valmennuskursseja, jotka ovat usein melko kalliita. Näiden rahoittamiseen pikalainat sopivatkin hyvin. Useat oppilaitokset vaativat opiskelijoita hankkimaan omat välineet koulunkäyntiin. Kirjat ovat usein kalliita, joskus jopa satojen eurojen arvoisia. Siksipä erityisesti opiskelujen alkuvaiheessa opiskelijoiden on ehkä turvauduttava pikavippiin.

Yleisin käyttötapa pikavipille on kuitenkin normaali arjen kulujen ja menojen kattaminen. Tähän kategoriaan sisältyy kaikkien pakollisten laskujen maksaminen ja esimerkiksi ruokaostokset. Usein elämä ei mene täysin yksiin palkkapäivän kanssa, ja joskus saatetaan olla tilanteessa, jossa tili on päässyt tyhjenemään ennen tilipäivää ja laskujen eräpäivä tulee vastaan. Tällöin pikavippi on hyvä tapa tuomaan joustavuutta arkeen. Usein myös jääkaappi saattaa ammottaa tyhjyyttään samaan aikaan kun tili. Tällaisissa tilanteissa pikavipin ottaminen on täysin perusteltua. Tällöin tulee vain huolehtia siitä, että pikavippi maksetaan ajoissa takaisin, jotta esimerkiksi maksuhäiriömerkintää ei pääse syntymään.

Mieti laina ottamista tarkkaan

Yhä useammat suomalaiset kärsivät arjessaan velkaongelmista. Velkakierteeseen joutuminen on vakava tilanne, josta on hankala selvitä. Usein pikavippi 18v on helppo ottaa, mutta lainan takaisinmaksussa saattaa syystä tai toisesta tulla ongelmia, jonka jälkeen joudutaan usein ottamaan toinen pikavippi edellisen lainan kulujen maksamiseen. Tämä on tietysti erittäin vaarallinen tilanne, jossa pitää heti hakea apua.

Nopein tapa maksuhäiriömerkinnän saamiseen on olla maksamatta ottamaansa pikavippiä tai muuta lainaa. Usein kun lasku on ollut maksamatta 60 päivää, on tuloksena maksuhäiriömerkintä. Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa elämää usealla eri osa-alueella merkittävästi, joten sen saamista tulee pyrkiä välttämään niin paljon kuin suinkin. Siksi lainaa otettaessa tuleekin harkita vähintään seuraavia asioita, jottei pikavipin ottaminen aiheuttaisi liikaa ongelmia henkilökohtaisessa taloudessa.

Pidä nämä asiat mielessä pikavippiä hakiessasi

Ensinnäkin pitää miettiä tarkasti, tarvitaanko lainaa todellakin. Usein erityisesti nuoret ovat tilanteessa, jossa vaikka sosiaalinen elämä vaatisi hieman lisää rahaa, tai markkinoille on tullut uusi puhelin joka täytyisi saada. Tällaisissa tilanteissa pikavipin houkutus kasvaa usein suureksi. Kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä, ja miettiä onko lainan ottaminen todella tarpeellista. Ravintolaillan laskun kattaminen pikavipillä ei ole pidemmän päälle järkevää, vaikka se saattaakin illan huumassa kuulostaa hyvältä idealta. Samoin myös puhelimen päivitys kannattaa tehdä vasta sitten, kun on saanut rahaa säästettyä etenkin siinä tapauksessa, kun vanha puhelin toimii vielä moitteetta.

Myös laina-ajan sopivuutta tulee harkita. Mitä lyhyempi takaisinmaksuaika lainalla on, sitä vähemmän korkokuluja lainalle ehtii kertyä. Mikäli pikavippi otetaan esimerkiksi kuukauden viimeisinä päivänä ruokaostosten kattamiseen, on lyhyt maksuaika hyvä, sillä tällöin seuraava palkka voidaan käyttää pikavipin maksamiseen. Tällöin pikavipistä ei ehdi kertyä korkokuluja pitkältä aikaa. Jos taas et ole täysin varma siitä, että pystyt kattamaan vipin seuraavasta palkasta, voi silloin olla kannattavaa valita hieman pidempi maksuaika. Vaikka pidempi maksuaika tuokin lainalle hieman enemmän kustannuksia, ovat ne silti edullisempia kuin viivästysmaksut, jotka aiheutuvat kun lainaa ei olekaan lyhennetty ajoissa. Ennen laina ottamista kannattaakin tehdä realistinen selvitys omasta taloustilanteesta, ja ottaa ainoastaan sen verran lainaa kuin mitä pystyy maksamaan takaisin.

Kannattaa myös miettiä tarkoin, kuinka paljon lainaa tarvitset. On helppoa nostaa enemmän lainaa kuin tarvitaan, mutta aina täytyy kuitenkin pitää mielessä, että kyseessä ei ole ilmainen raha vaan laina, jossa on kustannuksia. Tänään lainaamasi summan joudut maksamaan tulevaisuudessa korkojen kanssa. Mitä suuremman lainan tarvitset, sitä enemmän joudut maksamaan siitä korkoa. Kannattaakin aina lainata ainoastaan juuri sen verran kuin tarvitset. Näin saat lainan kustannukset pidettyä minimissä etkä rasita omaa talouttasi liikaa.

Myös lainan takaisinmaksu täytyy pitää mielessä. Erityisesti nuorilla on joskus hieman epärealistinen kuva omasta rahankäytöstään. Siksi tuleekin miettiä tarkoin, pystyykö lainan maksamaan takaisin sovitussa ajassa. Lainoissa on usein erittäin kalliit myöhästymismaksut. Kannattaa aina ennen lainan ottamista laatia tarkka suunnitelma lainan takaisinmaksusta, ja miettiä minkä suuruisiin lyhennyseriin sinulla on varaa kuukausittain.

Kun pidät nämä asiat mielessä, voit hyvillä mielin ottaa pikavipin netistä. Oikein käytettynä pikavipit tuovat paljon kaivattua joustoa arkeen, eivätkä ne rasita liikaa omaa taloutta, kun takaisinmaksusuunnitelma on laadittu huolellisesti.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Juha Koronen (Lainando)