Uudet pikavipit (2024)

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Uusimmat pikavipit

Pikavippien suosio kasvaa jatkuvasti, joten lainamarkkinoilla on aina tilaa uusille pikavippipalveluille. Viime vuosien aikana myös tarjontaa on tullut markkinoille. Uusia pikavippiyrityksiä avataan monia joka vuosi. Lainaa hakeville tämä tarkoittaa hyviä uutisia, sillä se pakottaa yritykset tarjoamaan parempia ja parempia etuja lainojen hakijoille. Esimerkiksi pikavippien korot ja muut kulut ovat laskeneet huomattavasti 2000-luvun alusta alkaen. Uusista lainapaikoista uudet lainanhakijat saavat useasti myös erikoisetuja, kuten täysin korottoman ensivipin. Erityisesti ilmaiset ensilainatarjoukset ovat usein lainanhakijoiden mieleen. Kannattaa kuitenkin pitää aina mielessä, että myös ilmainen laina pitää maksaa takaisin sovitussa ajassa. Usein ilmaisissa ensilainoissa laina on ilmainen ainoastaan ensimmäiseen eräpäivään saakka, ja tämän jälkeen lainasta peritään kuluja.

Kannattaa aina myös miettiä sitä, onko lainan ottaminen aina tarpeellista. Pikavipin hakeminen ei kuulu olla ensimmäinen vaihtoehto taloudellisen tilanteen korjaamiseen. On hyvä miettiä, olisiko lainaa mahdollista ottaa vaikka ystäviltä tai perheeltä. Myös lainan summa kannattaa pitää mahdollisimman pienenä, eli kannattaa aina lainata ainoastaan sen verran kuin tarvitaan. Isompi laina aiheuttaa aina suuremmat kulut.

Uusien pikavippiyritysten tulo lainamarkkinoille ei suinkaan ole helppoa. Suomalaiset kuluttajat pitävät luotettavista ja turvallisista palveluista, erityisesti silloin, kun kyseessä on raha-asiat. Siksi olemme perustaneet tämän sivuston, jotta voit helposti vertailla eri lainapalveluita keskenään. Kaikki palvelut, jotka on listattua sivuillemme läpikäyvät tarkan analyysin. Uudet pikalainat löydät siis helposti ja turvallisesti sivujemme kautta. Me haluamme varmistaa, että haet lainaa ainoastaan luotettavien ja turvallisten palveluiden kautta.

Pikavipit Suomessa

Suomen markkinoilla pikavipit yleistyivät vuonna 2006. Kyseisenä vuonna markkinoille tuli suuri määrä eri pikavippipalveluita. Siitä lähtien markkinat ovat kehittyneet, ja huonompilaatuiset ja kalliit palvelut ovat joutuneet laittamaan lapun luukulle. Tänä päivänä myös säännöstely ja lainsäädäntö, joka koskee pikavippejä on kehittynyt. Aikaisemmin lainaa sai pelkästään oman pankin kautta, kun nykyään lainaa on mahdollista hakea usean eri pikavippiyrityksen kautta.

Pikavippien suosio lainamarkkinoilla on kasvanut merkittävästi viimeisen muutaman vuoden aikana. Yksi suurimmista tekijöistä pikavippien suosiossa on niiden nopeus ja helppous. Lainaa voi hakea netin kautta yksinkertaisella lomakkeella, jonka täyttämiseen menee yleensä aikaa muutama minuutti.

Uudet pikavipit

Avullamme löydät netistä uudet pikavipit 2024 helposti ja vaivattomasti. Voit tutustua laajan pikavippivertailumme kautta eri lainapaleluiden vippitarjontaan ja valita parhaiten sinulle sopivan lainan.

Uudet vipit ovat haun kohteena yleensä siksi, että pikavippiä ei enää saa aikaisemmin käyttämästä lainapalvelusta. Näin saattaa käydä esimerkiksi siinä tapauksessa jos pikavipin lyhennyksiä on maksanut myöhässä tai jättänyt laskut kokonaan maksamatta. Tällaisissa tapauksissa lainapalvelut saattavat myöhemmin olla antamatta uutta pikavippiä, sillä rahoitusyhtiöllä ei ole riittävästi luottoa kyseisen asiakkaan takaisinmaksukykyyn. Osa lainayrityksistä myös tarkistaa muista palveluista onko asiakkaalla avoinna olevia lainoja. Jos lainaa hakevalla on suuri määrä avoimia lainoja, ei lainaa välttämättä myönnetä.

Toinen syy, minkä takia vippiä ei saa, on maksuhäiriömerkinnän saaminen. Silloin pikavippipalvelun vaihtaminen ei auta asiaan, sillä pikavippiä ei saa mistään lainayhtiöstä, jos tiedoista löytyy maksuhäiriömerkintä. Uudet pikavipit noudattavat samoja sääntöjä ja käytäntöjä kuin vanhatkin palvelut mitä tulee maksuhäiriömerkintöihin.

Uudet pikalainat

Jos olet etsimässä uutta pikavippipaikkaa jostain musta syystä kuin siitä, että et saa enää lainaa muualta, kannattaa ottaa huomioon, että osa uusista pikavippipalveluista kuuluu samaan omistukseen kuin jo aikaisemmin olemassa olleet palvelut. Jos pikavipin myöntää sama yritys kuin se, josta et aikaisemmin ole saanut lainaa, on todennäköistä, että lainan saaminen ei onnistu myöskään uudesta palvelusta. Pikavippiyritykset saattavat myös kuulua saman konsernin omistukseen.

Hakiessasi uutta pikavippiä vuonna 2024, voit helposti säästää aikaa lainan hakemisessa, kun selvität etukäteen, minkä yrityksen omistukseen uusi pikavippi ja palvelu kuuluvat. Täysin uusia toimijoita Suomen markkinoille tulee harvakseltaan, yleensä uusissa lainapalveluissa on taustalla jokin jo aikaisemmin rahoitusalalla toiminut yritys. Joskus ulkomaalaiset pankit ja rahoitusyritykset myös avaavat toimipisteitä Suomessa. Täysin uudet yritykset lainamarkkinoilla tarjoavat usein erityyppisiä lainoja kuin pikavippejä. Esimerkiksi vertaislainayrityksiä on tullut markkinoille useita viime vuosien aikana. Joustoluottoa myöntäviä yrityksiä myös tulee markkinoille tasaiseen tahtiin, ja usein nämä yritykset myöntävät myös pikavippejä.

Uusien pikavippien kanssa kannattaa olla tarkkana

Kun löydät netistä täysin uuden pikavippejä myöntävän palvelun, etkä ole koskaan kuullut kyseisestä palvelusta, kannattaa silloin olla varovainen ja etsiä tietoa yrityksestä ennen kuin haet lainaa. Uusien yritysten kohdalla käyttäjillä ei usein ole paljoa kokemuksia palvelusta. Silloin kannattaa miettiä kahteen kertaan alatko itse testaamaan palvelua, vai kannattaisiko silloin ehkä odottaa, että muilta tulee ensin palautetta kyseisestä palvelusta.

Erityisesti epäilyttävän oloisten ja halpojen pikavippien kanssa kannattaa olla tarkkana. Usein tällaisissa tapauksissa lainoihin saattaa sisältyä erilaisia ikäviä piilokuluja. Toisaalta myös keskimääräistä kalliimmat korot ja kulut ovat epäilyttäviä, ja niihin kannattaa suhtautua varauksella.

Pikavipit 2024

Saatat hakea netistä uusia pikavippiyrityksiä useasta eri syystä. Osa haluaa vertailla uusien lainapalveluiden tarjouksia, kuten esimerkiksi korottomia ja kuluttomia ensilainoja. Toisaalta osa saattaa olla hakemassa vippiä sen takia, että vanhoista lainapaikoista ei vippiä ole enää mahdollista saada. Pikavippipalveluissa suurimpana erona voidaan pitää sitä, onko palvelu avattu ennen vai jälkeen vuoden 2013, jolloin voimaan tuli pikavippien korkokatto. Tämä pikavippien korkoa koskeva laki muutti lainamarkkinaa merkittävästi.

Pikavippien korkokatto tarkoittaa sitä, että yritysten piti laskea lainojen korkoja ja kustannuksia. Samalla myös muu pikavippejä koskeva sääntely lisääntyi merkittävästi. Tämä on kuluttajan kannalta erittäin hyvä asia, sillä sen myötä lainoista tuli edullisempia, ja samalla monet epäilyttävät toimijat joutuivat lopettamaan toimintansa.

Viime vuosina suosiotaan kasvattanut vertaislaina on myös tavallaan uudentyyppinen laina, sillä kyseistä lainatuotetta ei ole ollut aikaisemmin saatavilla Suomen markkinoilla. Vertaislaina toimii siten, että otat lainan toiselta ihmiseltä. Usein tällaisissa lainoissa välittäjänä toimii jokin yritys tai palvelu. Tämä välikäsi hoitaa käytännön järjestelyt lainan kohdalla.

​Löydä uusimmat pikavipit

Pikalainoja ja pikavippejä myöntäviä palveluita tulee markkinoille tasaiseen tahtiin, mutta toisaalta kilpailu on myös hieman rauhoittunut verrattuna alkuaikojen ryntäykseen. Siksi lista uusista pikavipeistä tänä vuonna ei ole kovin pitkä. Yksi viime aikoina markkinoille tulleista palveluista on turkulainen Fondatum, joka tarjoaa pikavippejä ja kulutusluottoja arjen menoihin.

Uusien pikavippipaikkojen etsimiseen saattaa olla monta syytä. Yksi yleinen syy on se, että vanhasta pikavippiyrityksestä ei saa enää lainaa esimerkiksi myöhästyneiden laskujen takia. Uudesta pikavippiyrityksestä laina saaminen ei kuitenkaan ole takuuvarmaa. On nimittäin mahdollista, että sama yritys omistaa myös uuden pikavippipalvelun. On nimittäin yleistä, että sama yritys pyörittää usealla eri nimellä kulkevaa lainapalvelua.

Kyseiselle toimintamallille on monia syitä. Merkittävin syy on helpompi asiakkaiden saaminen palveluihin. Toinen syy on se, että erityyppisiä lainoja voidaan helpommin kohdistaa erilaisille kohderyhmille. Yksi lainapalvelu saattaa esimerkiksi markkinoida lainoja lomamatkoja varten, kun toisella markkinoidaan remontointiin tarkoitettua kulutusluottoa.

Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että jos olet aikaisemmin päätynyt yrityksen sulkulistalle jostain syystä, saat todennäköisesti hylätyn lainapäätöksen myös toisesta saman yrityksen lainapalvelusta. Siksi pikavipit uudet ovatkin usein vanhojen yritysten uusia sivustoja.

Toinen tapaus on se, että uusi lainapalvelu kuuluu samaan yrityskonserniin. Vaikka lainapalvelua pyörittääkin uusi yritys, saattaa tuo uusi yritys kuulua osana samaan konserniin jonkin toisen yrityksen kanssa. Useissa tapauksissa lainoja tarjoavat yritykset käyttävät useaa eri tytäryritystä, jotka tarjoavat lainoja. Pikalainat uudet ovat siis joskus saman tarjoajan, vaikka yritys olisikin eri. On siis mahdollista, että samaa sulkulistaa käytetään useassa eri pikavippiyrityksestä. Siksi myös uudet pika vipit uudesta yritysestä saattavat jäädä saamatta.

Yksi mahdollisuus on myös se, että yritys tarjoaa toisen yrityksen lainoja. Tällaisia yhteistyökuvioita on yleensä hankala selvittää etukäteen, ja ne selviävät vasta lainaa haettaessa. Kannattaakin aina maksaa laskut ajoissa, jos haluat myös jatkossa saada pikavippejä.

Uusien pikavippien luotettavuus

Monia varmasti huolestuttaa uusien pikavippipaikkojen luotettavuus. Usein kyseessä on vasta markkinoille tullut yritys, josta juuri kenelläkään ei ole paljoa kokemusta. Onneksi Suomessa on kuitenkin tiukka lainoja ja pikavippejä koskeva lainsäädäntö, ja erilaisia huijauksia pikavipeissä esiintyy erittäin harvoin.

Suurin osa markkinoilla olevista pikavippiyrityksistä kuuluu isojen yritysten omistukseen. Tällaisista lainapalveluista lainatessa riski huijaukselle on yleensä erittäin pieni. Lainoissa on selkeät ehdot, ja toimintamallit eri lainapalveluiden kesken muistuttavat hyvin paljon toisiaan.

Edullisimmat ja uusimmat pikavipit löydät vertailemalla

Pikavipin hakeminen netin välityksellä on erittäin nopeaa ja helppoa. Se on jopa niin helppoa, että usein lainan otettuaan tulee miettineeksi sitä, oliko laina mahdollisesti ehkä kalliimpi kuin muissa lainapalveluissa. Siksi ennen lainan hakemista kannattaa laina kilpailuttaa. Sivustomme avulla pystyt vertailemaan eri lainapalveluita, ja valitsemaan edullisimman ja parhaiten sinun tarpeisiisi sopivan lainan. Lainojen vertailu keskenään kannattaa aina, sillä sen avulla saat helposti selville lainamarkkinoilla vallitsevan yleisen hintatason. Samalla myös varmistut siitä, että et ota liian kallista pikavippiä. Suomen markkinoilla toimii kymmenittäin erilaisia pikavippipalveluista. Hinnat näiden välillä vaihtelevat hyvinkin paljon.

Hae pikavippi vastuullisesti

Pikavippi ja pikalaina ovat netin kautta helposti ja nopeasti haettavia lainoja. Niiden nopeuden takia ne sopivat parhaiten arjessa vastaan tulevien äkillisten ja akuuttien rahan menojen hoitamiseen. Käyttötarkoituksia pikavipeille on lukuisia erilaisia, mutta suosituin on kuitenkin tällainen yllättävä kulu, johon säästöt eivät riitä. Vuosien varrella pikavipit ovat saaneet hieman huonon maineen, mutta markkinoilla lisääntynyt kilpailu sekä lainsäädännön tiukentuminen ovat johtaneet siihen, että ainoastaan parhaat palvelut ovat pärjänneet markkinoilla. Pikavippiä netistä haettaessa kannattaa aina pitää mielessä se, että kyseessä on laina, joka täytyy maksaa takaisin ja myös se, että lainasta aiheutuu aina kuluja (pois lukien ilmaiset ensivipit, joita osa palveluista tarjoaa). Siksi lainan ottamista tulee harkita tarkkaan, ja aina kannattaa myös ottaa lainaa mahdollisimman vähän. Lainan takaisinmaksua on myös hyvä suunnitella. Hyvin tehdyn takaisinmaksusuunnitelman avulla voidaan taata se, että lainan takaisinmaksu ei aiheuta kuukausittaiselle taloudelle liian kovia rasitteita.

Kun olet hakemassa lainaa, kannattaa aina ensin miettiä sitä, tarvitaanko lainaa todella. Jos olet käyttämässä lainan esimerkiksi ei niin tärkeään ja akuuttiin hankintaan, kannattaa ehkä lykätä hankinnan tekemistä hieman ja koittaa säästää rahaa. Rahaa voi säästää esimerkiksi pienentämällä menoja. Jos rahan tarve on todellinen, ja lainaa tarvitaan pian, on sellaisissa tapauksissa pikavippi hyvä vaihtoehto. Kannattaa ottaa lainaa aina niin vähän kuin mahdollista, ja maksaa se takaisin niin pian kuin suinkin pystyt. Lainan takaisinmaksussa kannattaa kuitenkin varmistua siitä, että omalle taloudelle ei tule liikaa rasitteita.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Tommi Mäkinen (Lainando)