Pikalaina heti tilille (2024)

Pikalaina ja mikä se on?

Arki saattaa usein käydä puuduttavaksi samojen kaavojen toistuessa uudelleen ja uudelleen. Yllättävät tilanteet ovat joskus täysin tervetulleita, tosin jos ne liittyvät talousasioihin, eivät ne aina ole kovinkaan mukavia tai tervetulleita. Kun äkillinen rahantarve iskee esimerkiksi jääkaapin tai auton hajottua, tai jos laskut ovat erääntyneet ennen palkkapäivää, voi silloin hyvä vaihtoehto olla pikalaina tai pikavippi. Sen avulla saat hieman lisäjoustoa elämään ja sen yllättäviin rahanmenoihin. Se on useassa tapauksessa hyvä vaihtoehto juuri tällaiseen käyttötarkoitukseen.

Pikalainat ovat nopeasti myönnettäviä ja yleensä täysin vakuudettomia lainatuotteita. Niiden suuruus vaihtelee yleensä muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen euroon. Maksuaikaa niille on saatavilla yleensä muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen. Netistä löytyy kymmenittäin eri yrityksiä ja palveluita, jotka tarjoavat pikalainoja, pikavippiä ja kulutusluottoa kuluttajille. Niiden kulut vaihtelevat usein huomattavasti, joten ennen lainan ottamista kannattaa tutustua kaikkiin tarjolla oleviin vaihtoehtoihin.

Netistä pikalaina helposti ja nopeasti

Lainan hakeminen netistä on viime aikoina yleistynyt huomattavasti, ja siitä onkin muodostunut yksi suosituista tavoista hankkia joustoa arjen yllättäviin menoihin. Vielä vähän aikaa sitten laina-alaa hallitsivat perinteiset pankit. Netin ja teknologian kehittymisen myötä laina-ala on mullistunut, ja nykyään pikalaina on helppo ja nopea hakea netistä, sen sijaan että sinun tarvitsisi jonottaa pankissa odottaen palvelua ja sen jälkeen erikseen vielä odottaa päätöstä lainan saamisesta.

Kun haet pikalainaa netistä, kannattaa pitää se mielessä, että kaikki tarjolla olevat lainatuotteet eivät ole samanlaisia, vaan niissä on suuriakin eroja. Siksi onkin syytä ensin tutustua erilaisiin lainatuotteisiin, jotta pystyt valitsemaan oikean lainan juuri sinun tarpeeseesi. Vain näin pystyt varmistumaan oikean lainatuotteen valitsemisesta ja pystyt samalla säästämään kustannuksissa, kun et päädy maksamaan asioista, mitä et tarvitse.

Kulutusluotto vai pikalaina?

Aina joskus arjessa tulee tilanteita, joissa on tarvetta nopealle lainalle, jota on helppo hakea. Tämän kaltaiset tilanteet tulevat yleensä yllättäen, ja joskus omat rahat eivät riitä tilanteen hoitamiseen. Esimerkiksi sakot, pakolliset hankinnat tai erääntyneet laskut voivat aiheuttaa tilapäisiä rasitteita taloudelle. Kulutusluotot, pikavipit ja pikalainat ovat hyviä lainatuotteita tällaisista tilanteista selviämiseen.

Tällaisissa tapauksissa puhutaan menoista, jotka eivät suuruudeltaan ole täysin ylitsepääsemättömän suuria. Tyypillisesti pikavipin suuruus on muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon saakka. Kun lainasummat ovat tätä luokkaa, et ota liian suurta riskiä hakiessasi lainaa. Lainan hakeminen on yleensä helppoa, ja se onnistuu yhden lomakkeen täyttämisellä. Lomakkeen täyttämisessä kestää yleensä joitain minuutteja. Lainatarjous lähetetään yleensä sähköpostilla, ja sen saamisessa kestää useimmissa tapauksissa muutama minuutti. Suurin osa lainoja tarjoavista palveluista käyttää automaattisia tietojärjestelmiä hakemusten tarkistamiseen. Sen ansiosta päätös mahdollisen lanan saamisesta tulee nopeasti. Pikavippien ja pikalainojen luonteeseen kuuluu, että lainaa tarvitaan lähestulkoon välittömästi. Siksi onkin tärkeää, että lainapäätöksen saa palvelusta nopeasti. Tästä syystä pikavipeistä on tullut suosittuja lainatuotteita tasapainottamaan arjen taloutta.

Pikavippi on tarkoitettu aina siihen, että sen avulla saadaan hoidettua pois välttämättömät menot. Se ei siis ole tarkoitettu usean vuoden jatkuvaan lainan hakemiseen. Kun pitää tämän mielessä, eivät pikalainojen korkeat korkokulut haittaa niin paljoa. Yleensä pikalainat maksetaan pois muutaman kuukauden sisällä lainan ottamisesta. Kannattaa siis valita oikea lainatuote tarkasti juuri sinun tarpeidesi mukaan. Kyseeseen voi tulla pikalaina tai ehkäpä hieman pidemmällä maksuajalla varustettu kulutusluotto tai jopa kymmenien vuosien maksuajalla varustettu perinteinen pankkilaina.

Pikalaina hakuprosessi

Pikalainaa voi hakea useilla erilaisilla keinoilla, ja usein sen hakeminen on erittäin helppoa. Useimmissa lainapalveluissa lainahakeuksen täyttämiseen menee yleensä muutama minuutti. Tästä syystä pikalaina onkin kätevä tapa äkillisten menojen tasapainottamiseen. Pikalainat vaihtelevat summiltaan paljon eri tarjoajien väliltä. Summat lähtevät yleensä muutamista kymmenistä euroista ylöspäin. Lainaan liittyvät ehdot ja kustannukset vaihtelevat suuresti eri palveluiden välillä. Yleensä ne on mahdollista räätälöidä kuhunkin tarpeeseen sopivaksi.

Pikalainaa voi siis käyttää apuna arjen yllättäviin menoihin. Sen avulla on mahdollista saada lainaa heti tilille, ja pikavippi voidaan ottaa aina kuhunkin tarpeeseen vastaavalla summalla sekä maksuajalla. Olemme koonneet tälle sivulle paljon tietoa pikalainoja tarjoavista yrityksistä, jotta voit verrata palveluiden tuotteita ennen luoton hakemista. Kannattaa tutustua aina tarkkaan tarjotun lainan ehtoihin, ettei tulevaisuudessa lainalle ilmene yllättäviä kuluja.

Kuinka paljon voit lainata pikalainaa hyväksi käyttäen?

Pikalaina on hyvä tapa hankkia hieman joustoa arjen yllättäviin ja äkillisiin menoihin. Se sopii lainatuotteena parhaiten tilanteeseen, jossa rahaa tarvitaan pikaisesti, ja se myös aiotaan maksaa takaisin kohtuullisen lyhyellä aikataululla. Lainattavan summan tarve riippuu tietysti aina menon suuruudesta. Eri pikalainapalvelut tarjoavat lainoja yleensä kymmenistä tai sadoista euroista aina muutamiin tuhansiin euroihin asti. Kannattaa aina miettiä tarkkaan, kuinka paljon lainaa tarvitset. On kannattavinta lainata aina juuri sen verran kuin tarvitset, eikä enempää. Kun tiedät minkä suuruisen lainan haluat, voit alkaa vertailemaan eri lainoja ja lainojen tarjoajia. Esimerkiksi netistä otettaviin erilaisiin joustoluottoihin tarjotaan useita erilaisia maksuaikatauluja ja hinnastoja. Maksuaikataulu voidaan yleensä räätälöidä asiakkaan tarpeeseen. Pieniä summia on joistain paikoista lainata täysin ilman kuluja. Tällöin kyse on yleensä muutaman sadan euron summasta, joka tulee maksaa takaisin ensimmäisenä eräpäivänä. Mikäli lainaa ei maksakaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä, aiheutuu siitä korkokuluja. Summaltaan pieniä pikalainoja kutsutaan usein myös nimellä pikavippi. Ne ovat nimensä mukaan nopeasti haettavia ja myönnettäviä pieniä lainoja, joiden suuruus liikkuu tyypillisesti sadoissa euroissa ja takaisinmaksuaika on yleensä joitain kuukausia.

Pikavipit ovat siitä hyviä, että koska kyseessä on yleensä pienet summat, on pikavippi heti tilille mahdollista. Kun puhutaan isommista lainasummista, kestää lainan saamisessa yleensä muutaman pankkipäivän ajan. Mikäli tiedät, että tulet tulevaisuudessa tarvitsemaan lainaa välittömästi, esimerkiksi yöaikaan tilille, kannattaa silloin harkita joustoluoton ottamista. Joustoluotot toimivat yleensä samaan tapaan kuin luottokortit.

Pikalainat ja lainan määrä

Kun mietit tarvitsemasi pikalainan suuruutta, kannattaa aina huomioida se, mihin rahat käytetään. Oman talouden tunteminen on myös erittäin tärkeää. Kannattaa aina tarkoin miettiä, pystyykö lainan maksamaan takaisin aiotussa aikataulussa ja onko lainan ottaminen täysin tarpeellista. Jos otat esimerkiksi lainan, jonka maksuaika on viisi vuotta, tulee sinun miettiä sitä, riittävätkö tulosi seuraavan viiden vuoden aikana lainan takaisin maksamiseen.

Pikavippi on suuruudeltaan yleensä sadoista euroista tuhansiin euroihin oleva laina. Netistä löytyy useita eri palveluita, jotka tarjoavat kuluttajille lainoja kyseisillä summilla. Kannattaa aina harkita tarkkaan se, kuinka paljon lainaa tarvitset. Lainaa ei kannata nostaa enemmän kuin tarvitset, sillä siitä aiheutuu ainoastaan ylimääräisiä kuluja.

Mikäli sinulla on olemassa olevia lainoja, joita et pysty maksamaan, ei silloin kannata ottaa uutta lainaa. Mikäli olet varma taloutesi kestävyydestä ja tiedät, että voit maksaa lainan takaisin sovitussa aikataulussa, on silloin pikavipin ottaminen yleensä riskiltään hyvin pieni laina. Tällä tavalla se tuo joustoa talouteesi ja se on mahdollista myös saada tilille hyvin nopealla aikataululla, riippuen hieman siitä, missä pankissa sinulla on tili.

Pikalaina ja todellinen vuosikorko

Lainaa ottaessa hyvä mittari lainan todellisille kustannuksille on lainan todellinen vuosikorko. Siinä otetaan huomioon kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset, ei pelkästään korkokustannuksia. Todellinen vuosikorko kertoo lainasta aiheutuvat kulut vuoden ajalta. Se ei siis välttämättä aina ole paras mahdollinen mittari pikalainan ja pikavipin tapauksessa, sillä nämä maksetaan yleensä takaisin huomattavasti vuotta lyhyemmässä ajassa.

Jotkut lainojatarjoavat yritykset myös mainostavat tuotteitaan kuukausikorolla. Kuukauden korko saattaa esimerkiksi olla pieneltä kuulostava 8 %, mutta siinä tapauksessa vuoden ajalta maksettavaksi tuleekin 96 % korko. Kannattaa siis aina varmistua siitä, mitä korkoa tutkitaan. Todellinen vuosikorko on hyvä mittari lainan kokonaiskustannuksille.

Mitkä ovat pikalainojen edut?

Pikalainat ovat suosittuja lainatuotteita, ja niissä onkin monia etuja. Laina on mahdollista saada tilille nopeasti. Nopeimmat palvelut tarjoavat pikalainat tilille jopa kymmenen minuutin sisällä. Useimmissa tapauksissa laina on tuntien sisällä tilillä. Sen lisäksi useimmat luottoja tarjoavat palvelut tekevät luottopäätöksen erittäin nopeasti.

Lainan hakeminen on lisäksi erittäin helppoa. Erilaisia paperisia lomakkeita ei tarvitse täyttää, sillä usein lainahakemus tehdään suoraan netissä. Yleensä lainahakemuksen pystyy täyttämään jopa muutamissa minuuteissa. Kilpailu laina-alan yritysten välillä on kovaa. Tämä on ehdottomasti etu lainan hakijalle. Lainaa ottaessa kannattaakin aina vertailla eri palveluita, sillä näin saat varmasti itsellesi parhaiten sopivan lainantuotteen edullisilla kuluilla. Netin välityksellä lainojen vertailu on erittäin helppoa. Lainan ehdot ja takaisinmaksun aikataulu vaihtelevat otetun lainan suuruuden mukaan. Useissa tapauksissa myös tulot vaikuttavat näihin asioihin.

Pikalaina maksuhäiriöiselle

Pikalainaa hakiessa vaaditaan hakijalta yleensä täysin moitteettomat luottotiedot. Useimmissa tapauksissa lainaa saa ilman takaajia tai vakuuksia. Lainoja tarjoavat yritykset tarkistavat usein lainan hakijan luottotiedot ulkoisesta lähteestä. Useat lainojen tarjoajat vaativat lainan hakijalta todisteet tuloista. Tähän tarkoitukseen voi käyttää vaikka palkkatositetta, tiliotetta tai eläkeotetta. Kun sinulla on nämä liitteet valmiina jo lainan hakuvaiheessa, pystyt nopeuttamaan lainanhakuprosessia huomattavasti.

Pikalaina 18v ikäiselle?

Koska pikalainat ovat summiltaan yleensä kohtuullisen pieniä, voivat niitä hakea myös nuoret henkilöt. Useimmat pikalainaa tarjoavat yritykset käyttävät ikärajana 18 – 24 ikävuotta. Myös vasta täysi-ikäisyyden saavuttaneetkin pystyvät siis hakemaan lainaa osasta yrityksistä. Lisäksi Suomessa lainan hakijan tulee yleensä asua vakituisesti Suomessa saadakseen lainaa. Yritysten käyttämät kriteerit lainan myöntämiselle vaihtelevat jonkin verran, joten kannattaa tutustua eri palveluiden tarjontaan lainaa hakiessasi mikäli olet nuori. Oma taloudellinen tilanne on syytä tuntea hyvin ja sinun tulee olla varma siitä, että pystyt maksamaan lainan sovitun maksuaikataulun mukaisesti takaisin.

Voinko yhdistää aiemmat pikalainat yhdeksi lainaksi?

Mikäli sinulla on jo olemassa olevaa velkaa, ei se ole välttämättä este uuden lainan hakemiselle ja ottamiselle. Lainan saaminen kuitenkin vaatii sitä, että olet hoitanut aikaisemmat lainasi ongelmitta. Kannattaa joka tapauksessa miettiä, onko uuden lainan ottaminen järkevää, vai pystyisikö taloutta kenties tasaamaan jollain muulla keinolla.

Jos sinulla on olemassa olevia pikavippiä, kulutusluottoa tai muita lainoja useista eri yrityksistä, kannattaa ne ehkä yhdistää yhdeksi lainaksi. Tällä tavalla vältyt maksamasta esimerkiksi tilinhoitomaksuja useaan eri paikkaan. On olemassa useita palveluita, joiden avulla voit kilpailuttaa jo olemassa olevat pikavipit ja yhdistää ne vaikkapa edullisemmaksi kulutusluotoksi.

Pikalaina ja sen maksuaika

Pikalainaa ottaessa tulee aina laatia maksusuunnitelma. Se tulee laatia sen mukaan, että se voidaan varmuudella suorittaa onnistuneesti. Maksusuunnitelman kesto riippuu useista asioista, kuten esimerkiksi tuloistasi ja lainan maksuajasta. Pidemmät maksuajat sopivat yleensä paremmin isommille summille. Tällöin puhutaan yleensä vuosia kestävästä maksuajasta. Pikavipit ovat yleensä summaltaan pienempiä, ja niille tarjotaan yleensä myös lyhyempi maksuaika. Pikavipin tapauksessa lyhyt maksuaika sopiikin hyvin yhteen lainatuotteen laadun kanssa. Kannattaa pitää huoli siitä, että pystyt maksamaan lainan lyhennyserät aina sovittuun päivään mennessä. Mikäli maksuerä myöhästyy, lähettää luoton antanut yhtiö yleensä ensin maksullisen maksumuistutuksen. Mikäli et maksa laskua, voit saada 60 päivän päästä maksuhäiriömerkinnän. Yleensä pikavippien tapauksessa lainat ovat summiltaan niin pieniä, että niiden takaisinmaksusta ei useimmissa tapauksissa aiheudu ongelmia.

Kuinka pikalainaa haetaan?

Kun olet päättänyt tarvitsemasi lainan suuruuden, kannattaa eri lainantarjoajien lainatuotteita verrata keskenään. Lainojen kustannukset vaihtelevat edullisista kalliisiin. Olemme tällä sivustolla listanneet paljon lainoja tarjoavia yrityksiä ja verranneet niiden korkoja, kuluja sekä muita tärkeitä asioita. Näin sinun on helppo vertailla eri lainoja tarjoavia yrityksiä keskenään ja valita juuri sinun tarpeisiisi parhaiten sopivan. Kannattaa aina myös pitää mielessä luoton takaisinmaksu ja sen aikataulu.

Lainan hakeminen netin kautta onnistuu nykyään helposti. Netin välityksellä haettavissa lainoissa on se etu, että lainaa on todella helppo ja nopea hakea, ja usein lainapäätöksen saa myös todella nopeasti. Sinun ei siis tarvitse lähteä esimerkiksi pankkiin jonottamaan kun haluat hakea pikalainaa. Pikalaina hakemus on yleensä täytettävissä noin kymmenessä minuutissa, ja tämän jälkeen saat yleensä tunnin sisään luottotarjouksen. Voit sen jälkeen tutustua tarkkaan saamaasi lainatarjoukseen. Lainahakemuksen tekeminen ei vielä sido sinua mihinkään. Lainahakemuksen tekeminen on yleensä ilmaista, ja se onnistuu helposti netin kautta. Jotkut yritykset tarjoavat lainan hakemista tekstiviestillä, siihen kuitenkin liittyy yleensä pieni maksu. Kun olet tutustunut saamaasi lainahakemukseen huolellisesti ja päätät hyväksyä sen, voit allekirjoittaa sen netin kautta nettipankkitunnuksia hyväksi käyttäen. Tämän jälkeen rahat maksetaan tilillesi, ja sinun on mahdollista saada rahat tilillesi jopa heti.

Pikalaina heti tilille?

Ennen kuin lainaa tarjoavat yritykset voivat tarjota hakijalle lainaa, tulee heidän tarkistaa hakijan tulotiedot. Tästä syystä lainaa ei ole mahdollista saada aivan heti tilille. Useiden palveluiden kautta rahat on mahdollista saada tilille jopa tunnin sisällä. Kun haet lainaa, kannattaa varmistaa, että liität mukaan lainahakemukseen kaikki siihen vaaditut liitteet. Yleensä tällaisia liitteitä ovat esimerkiksi todiste tuloista. Siihen tarkoitukseen sopii esimerkiksi palkkakuitti, tiliote tai eläkeote. Kun liität todisteen mukaan jo lainan hakuvaiheessa, pystyt nopeuttamaan prosessia huomattavasti.

Useat palvelut netissä mainostavat pikavippi heti tilille. Useat näistä palveluista ovatkin nopeita maksuissa. Rahat on mahdollista saada tilille joskus jopa 10 – 15 minuutin sisällä lainasopimuksen allekirjoittamisesta. Useimmat palvelut maksavat rahat tilille tunnin sisällä. Suuremmat pikalainat vaativat usein hieman pidemmän prosessin. Niiden tapauksessa rahat ovat yleensä muutaman pankkipäivän sisällä tilillä. Kannattaa huomioida, että maksuajat vaihtelevat joskus suurestikin eri pankkien välillä. Kannattaakin siis varmistaa ennen lainan ottamista, kuinka kauan rahan siirtäminen sinun pankkiisi kestää.

Pikalaina ja sen eri käyttötarkoitukset

Pikalaina sopii lainatuotteena hyvin arjen yllättävien ja äkillisten menojen hoitoon. Tällaisia ovat esimerkiksi auton hajoaminen tai erääntyvien laskujen maksaminen. Yllättäviä laskuja voi joskus tulla useasta eri syystä. Esimerkiksi yllättävät lääkärikulut saattavat aiheuttaa tällaisia menoja. Myös unohtuneet laskut saattavat kerryttää menoja. Mikäli perheeseesi kuuluu lemmikkejä, voivat esimerkiksi eläinlääkärikulut lohkaista suuren siivun kuukauden budjetista. Myös omistusasuntoon liittyvät viat ja remontointi voivat aiheuttaa yllättäviä kuluja. Kuluja voi syntyä esimerkiksi hajonneiden putkien tai kodinkoneiden kautta. Yllättäviin menoihin pikavippi ja pikalaina ovat hyviä lainatuotteita, silloin kun voidaan olla varmoja siitä, että laina pystytään maksamaan ajoissa takaisin.

Myös autoilu ja muu liikkuminen saattavat usein aiheuttaa yllättäviä menoeriä. Jos auto on tarpeellinen työn kannalta, pitää sen aina olla kunnossa. Tällöin auton hajottua se on saatava korjattua vian ilmetessä heti. Korjauskustannukset saattavat vikatyypistä riippuen nousta huomattavan korkeiksi. Tällöin pikalaina voi olla hyvä apu tuomaan hieman lisäjoustoa auton kunnossapitoon.


Viimeksi päivitetty 2024-11-17 Tommi Mäkinen (Lainando)