Ferratum Businessa

Ferratum BusinessFerratum Business tarjoaa yritysluottoja aina 250 000 € asti. Käytä tätä arvostelua apukeinonasi tutustua tarjolla oleviin palveluihin ja päättää, onko kyseessä juuri sinun yrityksellesi sopiva lainatuote. Kannattaa myös lukea muiden vastaavia palveluita käyttäneiden yritysten kokemuksista. Jos löydät sopivan lainatuotteen, hae sitä ja saa yrityksellesi pikavippi heti.

Ferratum Business tarjoaa nopeita rahoitusratkaisuja suomalaisille ja ruotsalaisille yrityksille. Yhtiön palvelut sopivat sinulle erityisen hyvin, jos yrityksesi tarvitsee pikaista lainaa selvitäkseen yritysmaailman muuttuvista tarpeista. Jos esimerkiksi yrityksellesi tulee tilaisuus suorittaa nopea, tavallista suurempi toimeksianto, saattaa äkillinen rahoitus olla tarpeen. Tällöin pankkilainan haku saattaa olla liian hidas prosessi toimeksiantoa silmällä pitäen. Tällaisessa tilanteessa tällaiset ”yritysmaailman pikavipit” voivat olla sinulle toimiva ratkaisu.

Hae lainaa

Ferratum Business lyhyesti

  • Yrityslainoja pienille ja keskisuurille yrityksille.
  • Lainaa lyhyellä varoitusajalla.
  • Lainasummat 2 000 – 250 000 €
  • Laina-aika 6 – 18 kk
  • Korko 2,9 %
  • Ehdot: vähintään kuusi vuotta yritystoimintaa.

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Lainan kohderyhmä koostuu pienistä ja keskisuurista yrityksistä, eli niinsanotuista PK-yrityksistä, jotka tarvitsevat lainaa pikaisella aikataululla, eli normaalille pankkilainalle ei ole aikaa. Valtaosa suomalaisista yrityksistä kuuluukin tähän pienten ja keskisuurten yritysten ryhmään, eli palvelu on tarkoitettu hyvinkin laajasti eri alojen yritysten erilaisiin tarpeisiin. Olennaisesti yhtenevää onkin lähinnä se, että laina tarvitaan lyhyellä varoitusajalla esimerkiksi materiaalitilausta tai uuden työntekijän palkkausta varten.

Onko palvelu luotettava?

Ferratum Business on osa suurempaa yritystä nimeltään Ferratum Group, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 2005 lähtien. Yrityksen kanssa asioidessasi olet siis tekemisissä kokeneiden tekijöiden kanssa, joilla on jo laajaa kokemusta alalta. Ferratum Group on paitsi kokenut, myös suuri yritys. Se toimii tällä hetkellä 25 maassa ympäri maailmaa. Ferratum Business itsessään on toiminut Suomessa 2010 vuodesta lähtien, joskin tuolloin sen tarjoama tuote oli vielä nimenomaan pikavippi. Yrityslainoja se on tarjonnut vuodesta 2015 alkaen.

Yritys kuuluu aluehallintakeskuksen luotonantaja rekisteriin, mikä on tärkeä elementti sen tarjoamien palveluiden luotettavuuden kannalta. Tämä tarkoittaa sitä, että luotonantaja täyttää kaikki luotonantajia koskevat lakisääteiset ehdot, ja näiden ehtojen jatkuvaa toteutumista myös valvotaan aluehallintakeskuksen toimesta.

Ota kuitenkin huomioon, että aluehallintakeskus ei voi puuttua yksittäistapauksiin luotonantajan toiminnassa, eli esimerkiksi kiistatilanne luotonantajan ja asiakkaana toimivan yrityksen välillä ei ole heidän asiansa.

Mitä edellytyksiä lainan myöntämiselle on?

Jotta yrityksesi on oikeutettu tällaiseen lainaan, täytyy sen täyttää tietyt ehdot. Näiden ehtojen toteutuminen kannattaa tarkistaa jo ennen lainan hakemista, jotta säästyt tarpeettomalta lainan hakemisen vaivalta, jos ehdot eivät täyty.

Ensimmäinen ehto on se, että yrityksesi on oltava ollut toiminnassa vähintään kuuden vuoden ajan, ja että sen liikevaihdon täytyy ylittää 50 000 euroa. Laina on siis suunnattu pienille ja keskisuurille yrityksille, mutta se vaatii kuitenkin tietyn minimin yrityksen liikevaihdon suhteen.

Toinen ehto puolestaan on se, että yritykselle on oltava suomalainen pankkitili ja osoite Suomessa. Lisäksi kaikkien yrityksen omistajien henkilökohtaisesti täytyy asua pysyvästi Suomessa. Suomen kansalaisuus ei kuitenkaan ole vaatimus.

Lisäksi on otettava vielä huomioon, että kuten kaikessa lainanotossa, myös yrityslainan hakemisessa on luottotiedoilla tärkeä rooli. Tämä tarkoittaa sitä, että yritykselläsi tulee olla moitteeton historia luottojen ja rahankäytön suhteen. Pidä siis huoli yrityksesi luottotietojen tahrattomuudesta samalla tavalla kuin pidät huolta omista henkilökohtaisista luottotiedoistasi.

Nämä ehdot tarkistetaan, kun haet lainaa. Ehtojen tarkistaminen ei kuitenkaan vie paljoa aikaa, joten se ei tule pidentämään lainanhakuprosessia. Saat rahat pikaisesti tilille, kuten tämän lainan konseptiin kuuluu.

Kuinka voin hakea lainaa?

Jos päätät hakea tämän yrityksen tarjoamaa lainaa, on sinun täytettävä verkkohakemus. Mitä tämä verkkohakemus sitten sisältää? Sen yhteydessä sinun halutaan ilmoittavan y-tunnus sekä oma henkilökohtainen sosiaaliturvatunnuksesi. Lisäksi henkilöllisyytesi tarkistetaan. Tämä tapahtuu yksinkertaisesti siten, että lähetät hakemuksen mukana kuvan itsestäsi passisi tai muun vastaavan henkilötodistuksen kanssa. Mistään sen vaikeammasta varmennusprosessista ei siis ole kysymys.

Kuten edellisessä kappaleessa ”Mitä edellytyksiä lainan myöntämiselle on?” mainittu, tullaan yrityksesi rahankäytön historia tarkistamaan maksuhäiriömerkintöjen varalta, ja tällaisten löytyminen on este lainan saamiselle. Olettaen kuitenkin, että yrityksesi luottotiedot ovat kunnossa, ei muunlaisia vakuuksia tulla lainahakemuksen yhteydessä tarvitsemaan.

Mitä kuluja lainaan liittyy?

Hakiessasi lainaa sinua kiinnostaa varmasti myös sellainen käytännön asia, kuin se, mitä laina tulee maksamaan. Tämän kyseessä olevan lainan kulut ovat lähtökohtaisesti selkeästi määritellyt 2,9 %, mikä on tietysti mukavaa sikäli, että lainan kulut ovat selkeästi määritellyt, mikä auttaa sinua olemaan tietoinen kaikista lainaan liittyvistä kustannuksista. Pidä siis huoli, että sinulla tosiaan on selkeä kuva kaikista lainaan liittyvistä kuluista ennen kuin otat lainan – tähän sinulla on myös lakisääteinen oikeus. Ota myös huomioon, että lainan korot ja ehdot määritellään aina lainakohtaisesti. Nämä määritellään ennen lainatarjouksen antamista yrityksestäsi tehdyn arvion perusteella. Älä siis tuudittaudu lähtökohtaiseen 2,9 prosentin korkoon, vaan selvitä se, mikä on juuri sinun ottamasi lainan korko.

Huomioithan myös sen, että ottaessasi ensimmäisen lainan peritään sinulta avausmaksu, jonka suuruus on 2,5 % lainasummasi suuruudesta.

Ennen kuin hyväksyt lainatarjouksen, tee laskelma kaikista lainaan liittyvistä kuluista, jotka laina tulee kerryttämään koko elinkaarensa aikana. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä lainan hinnan suhteen. Parhaassa tapauksessa voi kuitenkin käydä niin, että yrityksesi ei joudu maksamaan aivan niin paljon, kuin laskelmassasi arvioidaan, sillä jos maksat lainan takaisin suunniteltua eräpäivää aikaisemmin, maksat vain todellisuudessa käyttämästäsi laina-ajasta. Sinulla on tosiaan oikeus maksaa laina takaisin etuajassa. Se on myös rahallisesti kannattavaa, koska lainan koron maksaminen päättyy siihen, kun laina on maksettu takaisin.

Miten lainan takaisinmaksu toimii?

Lainan takaisinmaksu suoritetaan pienehköissä kuukausittaisissa erissä. Laina-aika on tosiaan kuudesta kahdeksaantoista kuukautta, eli maksimissaan lainan takaisinmaksueriä on 18 kappaletta. Erissä maksamisessa on se hyvä puoli, että lainan takaisinmaksu ei missään vaiheessa aiheuta suurta hetkellistä painetta yrityksesi raha tilanteelle. Näin moni erä ei kuitenkaan ole välttämätön, vaan kuten mainittua, voit maksaa lainaa takaisin myös etuajassa ja näin vähentää lainasta kertyviä kuluja.

Pikavippi heti tilille?

Ferratum Business tarjoaa nopeaa ”yrityksien pikavippi” -henkistä lainaa lyhyellä varoitusajalla. Jos aikataulusi rahan lainaamiselle on tiukka – kuten se todennäköisesti on, jos päätät käyttää tätä lainatuotetta – kiinnostaa sinua varmasti rahojen saapumisaika. Kun jätät lainahakemuksen, voi sen käsittelyyn mennä maksimissaan pari päivää. Keskivertohakemus hyväksytään kuitenkin jo yhden päivän sisällä, eli parhaassa tapauksessa voit saada rahat tilillesi jopa yhden päivän varoitusajalla.

Yhteystiedot

Asiakastuen puhelinpalvelu: 09 747 902 18. Puhelinpalveluun vastataan arkisin klo 9:00 – 17:00.

Hae lainaa