Halino

HalinoHalino on ruotsalainen lainapalvelu, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä Halens Yksityisaina. Se on netissä toimiva pikavippiä ja kulutusluottoja tarjoava palvelu, jonka kautta voi hakea 100 – 3 000 € pikalainaa. Yrityksen nimi vaihtui vuoden 2014 aikana. Kyseessä ei ole uusi lainoja tarjoava yritys, vaan vain nimen vaihdos.

Halino on ruotsalaisen TF Bank AB:n pyörittämä kulutusluottoja tarjoava palvelu. Sen tarjoama lainatuote on siis kertaluontoinen kulutusluotto, jonka ainoa kulu on korkokulu. Palvelussa ei siis ole minkäänlaisia tilinhoito- tai avausmaksuja eikä kuukausimaksua.

Katso kaikki lainafirmat ja uudet lainat

Onko Halino luotettava?

Halino on toiminut lainojen myöntäjänä jo pitkään Suomen Markkinoilla. Aikaisemmin palvelu tunnettiin Halens Yksityislaina -nimellä. Lainojen luotonantaja on TF Bank AB, Suomen sivuliike. Kyseinen pankki on ollut toiminnassa jo vuodesta 1987. Sen pääkonttori sijaitsee Boråsissa Ruotsissa. Suomen markkinoilla pankki on ollut jo vuodesta 1999 saakka.

TF Bank AB:n tarjoamat lainatuotteet on varustettu läpinäkyvällä hinnoittelulla. Yrityksellä on yli 330 000 asiakasta yhteensä seitsemässä eri maassa. TF Bank AB on pankkiosakeyhtiö, joka on rekisteröity Ruotsin kaupparenkisteriin. Sillä on pankkiliiketoimintalain nojalla myönnetty lupa pankkiliiketoiminnan harjoittamiseen. Yrityksen toimintaa valvoo Ruotsin finanssivalvonta (Finansinspektionen), joka on Ruotsin pankkeja valvova elin. Pankin säästötilit kuuluvat Ruotsalaisen talletussuojan alaisuuteen Ruotsin talletussuojalakiin perustuen.

Halino lainan hakeminen on täysin turvallista. Yrityksen verkkosivulla on käytössä SSL-salaustekniikka, joka on tunnettu turvallisena yhteyden suojausmenetelmänä. Ulkopuoliset eivät siis voi nähdä tietojasi.

Halino lyhyesti

 • Ikäraja lainan hakemiselle on22 vuotta.
 • Pikavippiä nopeasti 100 – 4 000 euroa ilman takaajia tai vakuuksia.
 • Yhteishakijan kanssa lainaa voi saada jopa 6 000 euroa.
 • Pikavippi ilman vakuuksia tai takaajaa
 • Lainan maksuaika on 1 – 5 vuotta.
 • Ei avausmaksua tai tilinhoitomaksua.
 • Lainatuotteena on kertaluontoinen kulutusluotto.
 • Mahdollisuus hakea kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa.
 • Hakemuksen tekeminen netissä on ilmaista.
 • Lainatuote on selkeä kulutusluotto, joka on kertaluontoinen.
 • Nimelliskorko lainassa on aina sama kaikille yrityksen asiakkaille. Tällä hetkellä nimelliskoron suuruus on 26,40 %. Kulut huomioon ottava todellinen vuosikorko kaikille lainatuotteille on tällä hetkellä 29,84 %.

Halino kulutusluotto

Halino tarjoaa sekä pieniä että myös summaltaan suurempia lainoja kohtuullisen pitkällä maksuajalla. Palvelussa tarjolla oleva lainatuote on kertaluontoinen kulutusluotto. Yrityksen tarjoamiin lainoihin voit valita takaisinmaksuajaksi 1 – 5 vuotta. Mitä pienemmän maksuajan valitset, sitä pienemmät korkokulut lainalle tulevat. Halino on siitä puolesta erilainen lainapalvelu, että kaikki sen tarjoamat lainat tarjotaan samalla nimelliskorolla. Tämä on siis sama kaikille palvelun asiakkaille.

Palvelusta on mahdollista hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Tällöin lainan maksimisumma on 6 000 €. Yhteishakijan tulee asua samassa taloudessa lainan hakijan kanssa.

Koron lisäksi lainalla ei muita lainakuluja

Palvelusta voi hakea lainaa turvallisesti ja luotettavasti. Hinnoittelu on läpinäkyvää. Lainoihin ei liity minkäänlaisia kuukausi-, avaus- tai muita lisäkuluja. Eli ainoa kulu jonka maksat lainastasi on sen korko. Halino palvelusta haettava kulutusluotto on niin sanottu annuiteettilaina. Se tarkoittaa sitä, että lainasta maksetaan saman kokoinen erä pois joka kuukausi. Lainan korko vaihtuu, ja aina korkomuutoksen yhteydessä lainan takaisinmakuaikaa säädetään, kuitenkin siten että maksamasi kuukausierä pysyy aina saman suuruisena. Kyseinen tilinhoito ja järjestely ovat täysin maksuttomia.

Voit halutessasi maksaa lainasi takaisin sovittua laina-aikaa nopeammin. Sinun ei tarvitse maksaa tästä yhtään lisäkuluja. Maksuaikataulu on siis joustava. Voit myös halutessasi pitää vuoden aikana kaksi maksuvapaata kuukautta. Käytetyn maksuvapaan ajan korko lisätään velkaan, ja se pidentää lainasi takaisinmaksuaikaa.

Halino lainaturva ja maksuvapaa kuukausi

Kaikkiin palvelusta haettaviin lainoihin voit halutessasi ostaa lainaturvan, joka on vapaaehtoinen vakuutus. Sen avulla voit turvata maksukykysi esimerkiksi työttömyyden, työkyvyttömyyden, sairauden tai kuolemantapauksen sattuessa kohdalle. Lainaturvan hinta on 0,45 % avoinna olevan lainasaldon määrästä, mutta kuitenkin vähintään kolme euroa.

Mikäli jonain kuukautena laina-aikana talous on tiukalla, on sinun mahdollista hakea maksuvapaata kuukautta. Voit hakea niitä kaksi kertaa vuodessa, kunhan olet vain ensin maksanut lainasta takaisin ajallaan 4 kuukausierää. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että laina-aikasi pitenee vastaavalla määrällä kuukausia kuin mitä olet pitänyt maksuvapaita kuukausia. Samalla joudut myös maksamaan koron maksuvapaan kuukauden ajalta.

Kuka voi hakea pikavippiä

Lainaa voivat hakea kaikki suomalaiset kuluttajat, jotka täyttävät tietyt peruskriteerit. Edellytykset lainan saamiselle ovat seuraavat:

 • Lainan hakijan on oltava vähintään 22 vuotta täyttänyt
 • Hakijalta vaaditaan säännölliset eläke- tai palkkatulot
 • Raha-asioiden tulee olla kunnossa, eikä maksuhäiriömerkintöjä saa löytyä
 • Vakituinen asuinpaikka Suomessa
 • Hakijalla tulee olla julkinen puhelinliittymä

Kuinka voin hakea lainaa?

Lainaa voi hakea yksin aina 4 000 € saakka. Tätä suurempia summia aina 6 000 € saakka voi hakea yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan on asuttava samassa taloudessa kuin lainan alkuperäinen hakija.

Kun täytät sivuilta löytyvän lainanhakemuslomakkeen huolellisesti, saat palvelusta alustavan lainapäätöksen heti, kun olet lähettänyt hakemuksen. Mikäli hakemus hyväksytään lopullisesti, saat siinä tapauksessa lainasopimuksen allekirjoitettavaksi nettipankkitunnuksillasi. Tämän tehtyäsi rahat maksetaan tilillesi.

Pikavippi heti tilille?

Pankin kautta lainan hakeminen on usein hidasta sekä vaikeaa. Lainan saaminen vaatii usein konttorissa vierailun sekä useiden papereiden allekirjoittamista. Netin pikavipit ovat tehneet lainan hakemisesta sekä saamisesta huomattavasti nopeampaa. Lainahakemuksen täyttäminen onnistuu helposti netin kautta, ja lainasopimuksen voi myös allekirjoittaa nettipankkitunnuksilla.

Kun olet allekirjoittanut Halino pikavipin luottosopimuksen, maksetaan rahat tilillesi kun lainankäsittelijät ovat tehneet lopulliset tarkastukset. Rahan siirto Nordean, Danske Bankin sekä Osuuspankin tileille tapahtuu saman päivän aikana, muiden pankkien tileille rahan siirrossa kuluu 1 – 3 pankkipäivää.

Yhteystiedot

Halino asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 8- 16. Apua on mahdollista saada puhelimen ja sähköpostin välityksellä. puhelinnumero on 0206 90191 ja sähköpostiosoite info@halino.fi.

Sähköpostin välityksellä Halino vastaa ainoastaan yleisiin kysymyksiin, eikä tätä kautta ole mahdollista saada henkilökohtaista, omaan lainaan liittyvää tietoa.

Katso kaikki lainafirmat ja uudet lainat


Viimeksi päivitetty 2024-05-04 Juha Koronen (Lainando)