Laina.fi

Laina.fiLaina.fi on netissä toimiva erilaisia lainatuotteita tarjoava palvelu, jonka takana on suomalainen DFC Nordic Oy. Yritys kuuluu osana isoon kansainväliseen erilaisia rahoitusratkaisuja tarjoavaan Dollar Finance Clubiin. Emoyhtiö työllistää yhteensä noin 5 000 ihmistä, DFC Nordic Oy:n palkkalistoilla on Suomessa noin 50 ihmistä.

suomessa konserniin kuuluvat muun muassa Helsingin Pantti, iKassa sekä Risicum. Yrityksellä on siis merkittävä rooli erilaisten kuluttajille tarjottavien lainojen markkinoilla Suomessa.

DFC Nordic Oy tarjoaa erilaisia käyttöluottoja, kulutusluottoja sekä rahoituspalveluita tarjoava yritys. Sen erilaisia lainatuotteita on käyttänyt hyväkseen jo sadat tuhannet suomalaiset asiakkaat.

Katso kaikki lainafirmat ja uudet lainat

Onko Laina.fi luotettava?

Laina.fi on suomalaisen DFC Nordic Oy:n ylläpitämä lainoja myöntävä palvelu. DFC Nordic Oy on yksi Suomen johtavista joustavien rahoitusratkaisujen tarjoajista.

Yritys toimii Etelä-Suomen aluehallintaviraston valvonnan alaisena. DFC Nordic Oy onkin listattuna aluehallintaviraston luotonantajarekisteriin. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys on läpäissyt tiukat pääsyvaatimukset, ja on luotettava luottoja myöntävä palvelu. Se toimii vastuullisesti sekä Suomen lain mukaisesti.

Kannattaa myös muistaa, että sinulla on kuluttajana aina oikeus perua netin kautta ottamasi pikavippi tai pikalaina 14 päivän sisällä lainan ottamisesta. Lainan voit perua siinä tapauksessa, jos se ei vastannutkaan luvattua. Lainan perumiseksi sinun on otettava kirjallisesti yhteyttä palveluun, josta pikavipit on nostettu.

Laina.fi lyhyesti

 • Ikäraja lainan hakemiselle: 20 vuotta.
 • Lainan summat väliltä: 50 – 5 000 €.
 • Laina-aika: Joustava 3 – kuukautta, Kulutusluotto 12 – 24 kuukautta.
 • Kaksi erilaista joustavaa lainatuotetta. Kertaluontoinen kulutusluotto sekä joustava käyttölaina
 • Lainahakemuksen voi jättää netissä milloin tahansa
 • Lainaa voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia
 • Pikavippi heti tilille onnistuu
 • Käyttöluotosta voit tehdä nostoja vuorokauden ympäri
 • Laina maksetaan heti sen myöntämisen jälkeen tilillesi
 • Selkeä kulurakenne, ei piilokuluja

Laina.fi eri lainatuotteet

Joustoluotto eli käyttölaina

Laina.fi käyttölaina on joustavasti käytössäsi oleva laina. Se sopii hyvin joustavaksi rahoitusratkaisuksi arjen yllättäviin rahan tarpeisiin. Kun haet käyttölainaa, on sinun haettava luottopäätöstä aina vähintään 2100 € luottorajalle. Voit myös halutessasi hakea tätä suurempaa summaa luottorajaksi. Nostoja käyttölainalta voit tehdä joustavasti haluamissasi summissa, 50 ja 5 000 € väliltä sinulle myönnetyn luottorajan puitteissa.

Kulut käyttölainalle muodostuvat lainan nostopalkkiosta ja korosta. Mikäli et nosta lainaa ollenkaan, ei sinun tarvitse maksaa kuluista ollenkaan. Kuluja syntyy siis ainoastaan käyttämästäsi luotosta. Voit siis pitää luottorajaa varalähteenä yllättäviä rahanmenoja varten. Käyttölaina on tyypiltään jatkuva laina, eli kun lyhennät lainaa, siirtyy lyhentämäsi summa taas käytettäväksi luottoon. Sinun ei siis tarvitse hakea uutta lainapäätöstä lainan takaisinmaksamisen jälkeen, vaan voit käyttää samaa luottoa uudestaan.

Käyttölainan takaisinmaksu onnistuu kuukausittaisissa erissä, jotka ovat vähintään 10 % avoimen luoton määrästä, kuitenkin aina vähintään 50 €. Käyttölainaan sisältyy myös nostopalkkio, joka on prosenttiosuus nostettavan lainan määrästä. Lainan todellinen, kulut huomioiva vuosikorko on korkeintaan 77,16 %. Laina-aika riippuu aina lainatusta summasta, pisimmillään se voi olla 52 kuukautta. Voit valita laskujen eräpäiväksi joko joka kuukauden 15. tai 30. päivän.

Sinun on mahdollista myös hakea kahta lyhennysvapaata kuukautta vuoden aikana. Lyhennysvapaata myönnetään siinä tapauksessa, jos on lyhentänyt lainaa ajoissa vähintään kolme kertaa. Lyhennysvapailla kuukausilla lainasta maksetaan pelkästään korot sekä kulut.

Kertalaina eli kulutusluotto

Laina.fi palvelun kertalaina on hieman erilainen lainatuote kuin käyttölaina. Se on kertaluontoinen pikavippi, joka maksetaan kerralla tilillesi. Se sopii siis hyvin kertaluontoisiin hankintoihin, kuten esimerkiksi jääkaapin hajoamiseen tai kauppareissulle juuri ennen palkkapäivän saapumista. Kertalainan summa on väliltä 600 ja 3 500 €. Sen takaisinmaksu onnistuu kuukausittain maksettavissa tasaerissä. Tarjolla on maksuaikaa 12 ja 60 kuukauden väliltä. Lopullinen takaisinmaksuajan pituus riippuu haettavan lainan summasta. Myös kertalainaan sisältyy nostopalkkio, joka on prosenttiosuus lainan summasta. Lainan todellisen vuosikoron suuruus on korkeintaan 49,8 %.

Laina.fi palvelusta löytyy helppo lainalaskuri, josta näkyy selkeästi kaikki kertalainaan sisältyvät kulut. Sinun tarvitsee aluksi valita laskurin liukurista haluamasi lainan summa sekä maksuajan pituus. Tämän jälkeen laskuri kertoo lainaan liittyvät kulut kohdassa ”Kertalainan tiedot”. Laskurista näkyvät kulut sisältävät kaikki kulut, joita lainaan sisältyy.

Kuka voi hakea pikavippiä

Lainaa voivat hakea tietyin ehdoin kaikki suomalaiset kuluttajat. Lainan hakijan tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

 • Hakijan pitää olla 20-75 vuotias.
 • Lainan hakijalla tulee olla luottotiedot kunnossa, eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla.
 • Hakijalta vaaditaan suomalainen henkilötunnus sekä vakituinen osoite Suomessa.
 • Hakijan tulee omata suomalainen pankkitili nettipankkitunnuksilla.
 • Lainan hakijalla pitää olla henkilökohtainen puhelinnumero.
 • Lainan hakijalta vaaditaan myös säännölliset tulot.

Kuinka voin hakea lainaa?

Laina.fi lainan hakeminen onnistuu helposti netin kautta löytyvällä lomakkeella. Lainaa voi hakea mihin tahansa vuorokauden aikaan, viikon jokaisena päivänä. Lainaa hakeaksesi sinun tulee ensin siirtyä Laina.fi sivustolle. Voit valita etusivulta löytyvästä lainalaskurista haluamasi lainan summan, lainatuotteen ja lainan takaisinmaksuajan. Tämän jälkeen pääset seuraavaan vaiheeseen kun klikkaat ”Hae lainaa”.

Palveluun tehdään tunnistautuminen verkkopankkitunnuksia käyttämällä. Pääset tunnistautumaan, kun valitset ensin käyttämäsi pankkisi. Sinun tulee täyttää lainahakemus huolella. Kun olet täyttänyt lainahakemuksen, tulee sinun hyväksyä lainaan liittyvät ehdot. Kun olet hyväksynyt ehdot, voit lähettää hakemuksen.

Palvelusta tulee alustava luottopäätös. Lainahakemukset käsitellään aina, kun asiakaspalvelu on auki, eli arkisin kello 7 ja 22 välillä sekä viikonloppuna kello 9 – 21.  Voit nopeuttaa luottopäätöksen saamista, kun toimitat hakemukseen tarvittavat liitteet jo hakemukseen mukaan. Todisteeksi tulosta kelpaa esimerkiksi palkkakuitti.

Valittavana on myös Instantor-niminen palvelu, jonka kautta voit tehdä automaattisen selvityksen oman verkkopankkisi kautta. Voit ottaa tositteesta kuvan ja lähettää sen liitetiedostona asiakaspalvelu@laina.fi sähköpostiosoitteeseen. Voit myös ladata liitteet suoraan palvelun nettisivujen kautta.

Pikavippi heti tilille?

Kun saat myönteisen luottopäätöksen, voit tehdä heti ensimmäisen noston palvelusta. Rahat siirretään pankkitilillesi aina asiakaspalvelun aukioloaikojen mukaan. Asiakaspalvelu on avoinna viikolla kello 7 – 22 ja viikonloppuisin kello 9 ja 21 välillä.

Mikäli sinulla on pankkitili Nordeassa, Danske Bankissa, Osuuspankissa, Säästöpankissa, Aktiassa, Ålandsbankenissa, Handelsbankenissa, Tapiolassa tai S-Pankissa, siirtyvät rahat tilillesi välittömästi. Muihin pankkeihin siirrossa kestää 1 – 2 pankkipäivää.

Yhteystiedot

Laina.fi palveluun voit jättää lainahakemuksia mihin tahansa kellon aikaan. Hakemuksia käsitellään maanantaista perjantaihin kello 7 ja 22 välillä sekä viikonloppuisin kello 9 – 21.

Laina.fi asiakaspalveluun voit olla yhteydessä puhelimella tai sähköpostin välityksellä. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 020 030 033 ja sähköpostiosoite asiakaspalvelu@laina.fi. Voit kirjautua sivulta löytyvään Online-palveluun mihin kellon aikaan tahansa. Palvelun kautta voit tarkastella lainasi tilannetta sekä esimerkiksi tehdä nostoja.

Yrityksen postiosoite on: DFC Nordic Oy, PL 710, 20101 Turku. Y-tunnus 1998514-5. Käyntiosoite Turussa Yliopistonkatu 29 b A ja Helsingissä Helsinginkatu 1.

Katso kaikki lainafirmat ja uudet lainat


Viimeksi päivitetty 2024-05-04 Tommi Mäkinen (Lainando)