Lainalaitos

LainalaitosLainojen välittäminen on vielä vasta suhteellisen uusi ilmiö etenkin Suomessa. Toisten välittäjien tarjoamat lainat saattavat kuulostaa aivan liian houkuttelevilta ollakseen totta, kun taas toiset välittävät eivät pysty tarjoamaan minkäänlaisia alennuksia tai etuja lainanhoitokuluihin. Lainoja on markkinoilla tarjolla todella monia ja erilaisia, ja lainoissa on oikeasti eroja myös asiakkaan kannalta lainan kannattavuudessa. Tämän vuoksi onkin kätevää käyttää lainanvälittäjää, joka etsii ja seuloo parhaimmat lainat asiakkaan käyttöön. Näin lainanhakuprosessia on mahdollista nopeuttaa, ja asiakkaan ei myöskään tarvitse pelätä, onko lainanantaja luotettava, kun kaikki lainanantajat ovat käyneet ammattilaisten seulonnan, ja lainanvälittäjä tarjoaa vain entuudestaan tunnettuja ja luotettuja lainapalveluita.

Lainalaitos tekee lainanhaun ja sopivan lainatuotteen löytämisen helpoksi ja turvalliseksi, ja lainaprosessi hoituu vain muutamissa minuuteissa palvelun kautta. Oli sitten etsimässä pienempää tai suurempaa lainaa, Lainalaitoksen kilpailutetut lainat ovat varteenotettavia, ja hyviä vaihtoehtoja, kun haluaa tehdä fiksuja päätöksiä lainojen kanssa. Lainahakemukseen saatavia tarjouksia ei myöskään ole pakollista hyväksyä, jos yksikään tarjouksista ei miellytä hakijaa. Lainalaitoksen kautta on mahdollista hakea lainaa niin pienempiä kuin suurempiakin summia, ja lainoja on saatavilla erilaisia, niin kulutusluotosta joustoluottoihin kuin esimerkiksi yhdistelylainoihinkin.

Lainalaitos lyhyesti

  • Suomalainen rahoitusalan yritys, joka on keskittynyt välittämään lainoja
  • Kilpailuttaa monia erityyppisiä lainoja puolestasi, kuten joustoluotot ja pikavipit
  • Lainaa mahdollista hakea aina 400 – 40 000 euron väliltä
  • Jo tuhansia suomalaisia asiakkaita

Lainalaitos lainatuotteet

Lainalaitos ei itsessään tarjoa lainatuotteita, vaan se on erikoistunut välittämään lainoja, eli siis käytännössä kilpailuttamaan lainoja. Lainalaitoksen avulla on mahdollista kilpailuttaa erilaisia lainoja, kuten vakuudettomia autolainoja, remonttilainoja ja pikalainoja. Lisäksi sivujen avulla on mahdollista kilpailuttaa luottoja, kuten kulutusluottoja, joustoluottoja ja reissuluottoja, eli siis matkailuun tarkoitettuja luottoja. Tämän lisäksi sivulta löytyy myös yhdistelylainoja, eli hieman suurempia lainoja, joiden avulla on mahdollista yhdistää aiemmat useammat lainat, ja näin säästää lainojen korkokuluissa ja esimerkiksi tilinhoitomaksuissa. Lainalaitoksen kautta voi lainaa hakea aina 400 eurosta alkaen aina jopa 40 000 euroon asti. Lainalaitoksen välittämien lainojen laina-aika vaihtelee yleensä 6 – 120 kuukauden välillä.

Tarvitsenko vakuuksia lainalle?

Lainalaitoksen kautta haetut lainat ovat vakuudettomia. Lainaa on myös helppo hakea, ja useimmiten laina on mahdollista saada todella nopeasti. Lainat, jotka vaativat vakuuden lainanmyöntämiselle, ovat hyvin hitaita hakea, sillä prosessi tällaisille lainoille on pidempi, koska lainanmyöntäjän täytyy selvittää myös vakuudet sekä takaajat. Myös takaajan löytäminen itselleen voi olla toisinaan haastavaa. Sen sijaan laina, joka on vakuudeton, on saatavilla parhaimmassa tapauksessa jopa samana päivänä hakemuksen lähettämisestä. Vakuudettoman lainan avulla on mahdollista rahoittaa esimerkiksi yllättäviä menoja tai ylimääräisiä suunnitelmia, jotka saattavat vaatia äkillistä ja suurempaa budjettia toteutuakseen.

Käyttötarkoituksia lainalle voi olla esimerkiksi remontti, auton hankinta, ajokortti, häät tai muut suuremmat tapahtumat, tai vaikka ulkomaanmatka tai äkkilähtöliput lomakohteeseen. Lainalaitoksen nopeiden ja vakuudettomien lainojen avulla on mahdollista toteuttaa monenlaisia unelmia. Lainalaitoksella lainojen kilpailuttaminen onnistuu helposti netissä. Esimerkiksi pankkien aukioloajoista ei tarvitse huolehtia, kun lainahakemuksen voi lähettää vuorokauden ympäri omalta kotisohvaltaan. Lainan nosto onnistuu myös yleensä hetkessä lainan valinnan jälkeen.

Lainan hakeminen

Prosessi käytännössä toimii niin, että asiakas lähettää lainahakemuksen, joka tarkastetaan Lainalaitoksella. Hakemus välitetään useammalle eri lainantarjoajalle, ja lainanantajat tarkastavat myös asiakkaan vero- ja tulotiedot, sekä muut tiedot hakemuksessa liittyen asiakkaan talouteen. Kun asiakkaan maksukyky on arvioitu, saa asiakas eri lainantarjoajilta useita eri lainatarjouksia. Lainatarjous riippuu aina lainantarjoajasta, ja lainan myöntämisessä voi olla suuriakin eroja eri yritysten välillä. Samoin myös lainojen ehdossa ja taloudellisuudessa voi olla isompiakin eroja. Tämän vuoksi kaikkiin lainatarjouksiin kannattaa aina tutustua huolella, ja vasta tämän jälkeen tehdä päätös, minkä lainan ottaa itselleen. Kiireisissä tapauksissa tietenkin nopeimmat lainatarjoukset ovat pelastava tekijä hakijalle, ja useimmiten nopeasti saatavien tarjousten lainat myös maksetaan nopeasti, yleensä saman päivän aikana hakijan tilille. Toisaalta taas lainatarjoukset, joiden lähetyksessä kestää hieman kauemmin, saattavat olla huomattavastikin edullisempia. Tämän vuoksi jos lainanhakijalla on vain aikaa, kannattaa olla maltillinen lainan ottamisessa ja sopimuksen allekirjoittamisessa.

Lainalaitos Luottolimiitti

Tavallisen lainan lisäksi, Lainalaitokselta on myös mahdollista nostaa lisää vakuudetonta lainaa. Tällaista mahdollisuutta monellakaan lainanvälittäjällä ei ole, joten yritys onkin yksi edelläkävijöitään tarjotessaan lisäluottoa palvelunaan. Hakiessa lisää vakuudetonta lainaa, hakijalle myönnetään luottolimiitti. Tämän luottolimiitin puitteissa hakija voi nostaa aina lisää lainaa niin paljon kuin haluaa. Ehtona lisäluotolle on, että lainanhakija on kuitenkin ehtinyt jo maksaa edes osan lainasta takaisin rahoitusyhtiölle. Luottolimiitit määritellään henkilökohtaisesti aina asiakkaan arvioidun maksukyvyn mukaan. Käytännössä siis luottolimiitti toimii niin, että jo takaisin maksettu osa lainasta on mahdollista nostaa takaisin asiakkaan käyttöön, ilman että asiakas joutuu taas täyttämään hakulomaketta uudelle lainalle uudelleen. Näin hakijan ei myöskään tarvitse huolehtia tuleeko laina riittämään kaikkiin kustannuksiin, ja tämän palvelun avulla voi myös välttyä ottamasta liian isoja lainoja. Koska lainasummat on aina kannattava pitää suhteellisen pieninä, voi luottolimiitin käyttö olla järkevämpää, kuin suuremman kertalainan ottaminen. Tällä hetkellä toistaiseksi vain netistä saatavat lainat pystyvät toimimaan näin joustavasti, toisin kuten pankkilainat, joilla tällaista ominaisuutta ole. Tämän vuosi kyseiset lainat ovatkin saaneet erittäin suuren suosion Suomessa. Mikä tekee Lainalaitoksesta hyödyllisen palvelun, on myös se, että lähettämällä hakemuksen heidän kauttaan, on mahdollista saada monia hyväksyttyjä lainatarjouksia kerralla, useimmiten jo samana päivänä.

Pikavippi heti tilille?

Lainalaitoksen kautta haetut lainat lähetetään aina useille lainantarjoajille, ja siksi riippuukin aivan lainantarjoajasta, kuinka nopeasti laina on mahdollista saada tililleen. Useimmiten hakemuksen lähettämisestä muutamia tarjouksia tulee jo lähes heti, ja näiden tarjousten lainat on mahdollista saada itselleen käyttöön jo saman päivän aikana. Jotkut lainatarjoukset saattavat tulla asiakkaalle hitaammin, ja yleinen kesto lainojen saamisessa tilille vaihteleekin noin 1 – 3 arkipäivän välillä. Lainatarjouksesta kannattaa lukea aina tarkat ehdot lainalle, joista tulisi myös selvitä kuinka nopeasti lainaa on mahdollista saada.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Lainanhakijalta edellytetään muutamia seikkoja, jotta hänet voidaan kelpuuttaa hakemaan lainaa Lainalaitoksen kautta. Hakijan tulee ensinnäkin olla täyttänyt 21 vuotta. Tämän lisäksi hakijan tulisi asua vakituisesti Suomessa, tai tarkemmin sanottuna olla kirjoilla Suomessa. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Hakijalla tulisi myös olla säännölliset palkkatulot, tai eläkkeelle jäätyään säännölliset eläketulot. Hakijan tulisi myös pystyä todistamaan tulonsa esimerkiksi palkkanauhan tai eläketiliotteen avulla. Koska lainanhakijoilta ei edellytetä vakuuksia tai takaajaa lainalle, tarkistetaan hakijan taloudelliset tiedot aina tarkasti, ja näiden mukaan tehdään päätös, myönnetäänkö lainaa, ja minkä suuruista lainaa millaisilla ehdoilla on kannattavaa myöntää hakijalle. Yhtenä Lainalaitoksen etuna onkin, että koska laina kilpailutetaan monella lainantarjoajalla, vaikka yhdeltä lainantarjoajalta ei saisikaan lainaa haluamalleen summalle, voi toinen lainantarjoaja hyväksyäkin ehdot ja lähettää lainatarjouksen. Eroja voi olla suuriakin lainantarjoajien välillä, joten hinnan lisäksi lainojen saatavuus on myös suuri meriitti lainojen kilpailutuksessa.

Yhteystiedot ja asiakaspalvelu

Yhteyttä Lainalaitokseen voit ottaa sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@Lainalaitos.fi. Yrityksen tarkemmat yhteystiedot löydät alta. Fondax Oy, Fredrikinkatu 61 A, 00100 Helsinki. Sähköposti: asiakaspalvelu@Lainalaitos.fi.


Viimeksi päivitetty 2024-05-04 Teemu Virtanen (Lainando)