Lainasto

LainastoLainasto on vuodesta 2011 asti lainamarkkinoilla toiminut täysin suomalainen rahoitusyhtiö. Se tarjoaa erilaisia lainoja sekä kuluttajille että myös yrityksille. Yrityksen toimintaperiaatteisiin kuuluu lainaamisen vastuullisuus sekä avoimuus. Siksipä lainoja myönnetäänkin ainoastaan sellaisille henkilöille, joilla luottotiedot ovat kunnossa. Palvelussa lainan hakijan tulee lähettää liitteeksi tositteet tulojen vahvistamiseksi aina silloin, kun lainattava summa on yli 400 €.

Hae lainaa

Onko Lainasto luotettava?

Lainasto on jo pitkään Suomen lainamarkkinoilla toiminut täysin suomalainen yritys. Se toimii Etelä-Suomen aluehallintoviraston valvonnan alaisena, ja se on listattu aluehallintaviraston luotonantajarekisteriin. Tämä tarkoittaa sitä, että yritys toimii reilujen ja vastuullisten periaatteiden mukaisesti.

Kannattaa myös aina pikavippiä ottaessasi pitää mielessä se, että sinulla on kuluttajana aina 14 päivän peruutusoikeus netin kautta ottamaasi pikavippiin. Pikavipit voi perua siinä tapauksessa, jos ottamasi laina ei vastannutkaan luvattua. Lainan peruuttamiseksi sinun on otettava yhteyttä palveluun, josta otit lainan. Yleensä sähköposti sopii tähän tarkoitukseen.

Lainasto lyhyesti

 • Ikäraja lainan hakemiselle: Pikalaina ja Joustoluotto: 18 vuotta, Kulutusluotto 22 vuotta.
 • Lainattavat summat 100 € – 5 000 €
 • Kolme erilaista lainatuotetta tarjoavat joustavuutta talouteen.
 • Joustava laina-aika. Maksuaika riippuu valitusta lainatuotteesta, korkeintaan 36 kuukautta.
 • Pikavippi heti tilille
 • Maksuton hakemus jonka voit tehdä netin kautta
 • Alustava luottopäätös on mahdollista saada heti.
 • Pikavippi maksetaan tilillesi heti myönteisen päätöksen saatuasi.
 • Voit hakea pikavippiä ilman vakuuksia tai takaajaa.
 • Läpinäkyvä ja selkeä hinnoittelu ilman piilokuluja.

Lainasto lainaa

Lainasto lainatuotteet

Palvelusta on mahdollista hakea kolmea erilaista lainaa. Ne ovat nimeltään Pikalaina, Kulutusluotto sekä Joustoluotto. Pikalaina on lainatuotteena perinteinen pikavippi. Joustoluotto taas on jatkuva luotto, josta voit tehdä nostoja milloin tahansa. Kulutusluotto taas on isompia hankintoja varten suunnattu pikavippiä hieman isompi laina.

Pikalaina

Pikalaina on tyypiltään perinteinen pikavippi. Sen summa on 100 – 400 €, ja se on kertaluontoinen laina. Sen hakeminen palvelusta onnistuu muita lainatuotteita nopeammin, sillä tätä varten hakijan ei tarvitse lähettää ollenkaan liitteitä.

Pikalainan lyhentäminen onnistuu kuudessa erässä 12 kuukauden aikana. Eli siis joka toisena kuukautena sinun ei tarvitse lyhentää lainaa ollenkaan. Kuukausittaisen lyhennyserän suuruus riippuu luonnollisesti hakemasi pikavipin suuruudesta. Lainan korot maksetaan vasta viimeisen lyhennyserän yhteydessä.

Pikavippi sopii lainatuotteena hyvin arjen yllättäviin ja äkillisiin menoihin. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi jääkaapin hajoaminen, kauppareissu juuri ennen palkkapäivää tai vaikkapa erääntyneen laskun maksaminen.

Kulutusluotto

Kulutusluotto on Pikalainaa suurempi laina. Myös se on luonteeltaan kertaluontoinen laina. Kulutusluotolle voit valita maksuajaksi 1 – 3 vuotta. Lainan lyhennys tehdään tasasummalla joka kuukausi.

Kuukausilyhennyksen suuruus määräytyy tietysti haetun lainasumman sekä valitun takaisinmaksuajan mukaan määräytyen. Esimerkkinä 2 000 € laina, jolle valitaan kahden vuoden maksuaika tuottaa kuukausierän summaksi 146 €. Mikäli haluat maksaa kulutusluoton takaisin jo ennen sovittua maksuaikataulua tai isommissa kuukausierissä onnistuu se totta kai.

Lainatuotteena kulutusluotto sopii arjen ja talouden keskisuuriin harkittuihin hankintoihin. Tällaisiin lukeutuvat esimerkiksi asunnon tai talon remontointi, erilaisten kodinkoneiden hankinta, auton korjaaminen tai huoltaminen tai miksipä ei vaikkapa myös lomamatkat.

Joustoluotto

Joustoluotto on kolmas lainatuote, jota Lainasto tarjoaa. Se on jatkuvaluontoinen laina, jonka luottorajaksi voi hakea 2 000 – 3 000 €. Nostoja joustoluotosta voi tehdä 100 – 3 000 € väliltä aina luottorajan puitteissa. Nostettavan summan suuruuden voi päättää sadan euron tarkkuudella. Joustoluotto toimii siis hieman samaan tapaan kuin luottokortti. Voit tehdä nostoja tarpeen mukaan, ja kun maksat joustoluottoa takaisin, siirtyy maksamasi summa taas uudelleen joustoluottoon käytettäväksi.

Kun teet uuden noston, ei sinun tarvitse silloin hakea lainaa uudestaan. Kun olet kerran saanut myöntävän luottopäätöksen, voit tehdä joustoluotolta nostoja vuorokauden ympäri juuri silloin kun haluat tai tarvitset rahaa.

Joustoluoton takaisinmaksu onnistuu kuukausittaisissa erissä. Lyhennyserien määrä määräytyy käytössä olevan luoton mukaan. Korkeimmillaan joustoluoton kulut ovat 300 € kuussa. Takaisinmaksuaikaa joustoluotolle on valittavissa 3 – 32 kuukautta. Voit maksaa halutessasi joustoluottoa myös isommissa erissä tai vaikka koko summan kerralla pois. Minimisumma kuukausilyhennyksille on 20 % lainan avoimesta saldosta, mutta kuitenkin aina vähintäänkin 50 €.

Lainaston kulut ja kustannukset

Lainasto on tehnyt lainojen kulurakenteen kuluttajille läpinäkyväksi sekä selkeäksi. Sivustolla kulut on esitetty selkeästi kullekin lainatuotteelle. Luottoehdot löytyvät myös nettisivulta, ja ovat luettavissa ennen kuin teet lainahakemuksen. Jokaisen lainatuotteen hakeminen on täysin ilmaista. Voit myös perua netin kautta ottamasi lainan 14 päivän sisällä lainan ottamisesta tekemällä kirjallisen ilmoituksen Lainasto palveluun.

Alla on esitelty eri lainatuotteiden kulut ja kustannukset

Pikalaina

 • Nimelliskorko 28,6 %
 • Pikalainan todellinen kulut huomioiva vuosikorko on 48,90 %
 • Maksumuistutuksen hinta 5 €
 • Liikasuorituksen palautus maksaa 10 €

Kulutusluotto

 • Kulutusluoton järjestelypalkkion suuruus 10 % lainasummasta
 • Luotonhoitomaksun suuruus 9,90 € / kk
 • Lainan todellinen kulut huomioon ottava vuosikorko on 76,19 %, (silloin kun lainan summa on 3000 € 24 kuukauden maksuajalla)

Joustoluotto

 • Nostopalkkio jokaiselle nostolle 14 %
 • Joustoluoton nimellinen kuukausikorko 5 %
 • Maksumuistutuksen lähettäminen 5 euroa
 • Todellinen kulut huomioiva vuosikorko 135,62 % (2000 € lainalle 12 kk maksuajalla)

Kuka voi hakea Lainasto pikavippiä?

Pikavippiä voi hakea palvelusta kaikki Suomessa asuvat kuluttajat, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Alla on esitetty lista vaatimuksista, jota lainan hakijan tulee täyttää.

 • Hakijan ikäraja pikalainassa 18 vuotta, joustoluotossa 20 vuotta ja kulutusluotossa 22 vuotta.
 • Hakijan raha-asioiden tulee olla kunnossa, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa löytyä.
 • Hakijalta edellytetään vakituista osoitetta Suomessa
 • Hakijalla tulee olla suomalainen pankkitili
 • Hakijalta vaaditaan joko henkilökohtaiset pankkitunnukset tai vaihtoehtoisesti mobiilivarmenne.

Pikavippi heti tilille?

Kun olet saanut palvelusta hyväksytyn lainapäätöksen, maksetaan rahat heti tilillesi. Hakemuksien käsittely ja lainapäätösten tekeminen ovat palvelussa meneillään arkisin kello 8 – 22 ja viikonloppuina kello 12 – 20.

Mikäli sinulla on tili Nordeassa, Aktiassa, Danske Bankissa, Osuuspankissa, Säästöpankissa, POP Pankissa, S-Pankissa tai Tapiolassa siirtyvät rahat tilillesi saman päivän aikana. Danske Bankin asiakkaat saavat rahat välittömästi arkipäivisin kello 7 – 17.

Muiden pankkien tileille maksuissa kestää 1 – 2 pankkipäivää.

Yhteystiedot

Lainasto asiakaspalvelu on auki päivittäin, ja palveluun voi ottaa yhteyttä kulutusluottoon, pikalainaan sekä joustoluottoon liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on avoinna arkisin kello 8 -22, ja viikonloppuna 12 – 20.

Asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä usealla eri tavalla. Sivustolta löytyy chat-palvelu, jonka lisäksi yhteydenotto onnistuu myös puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 427 05044 ja sähköpostiosoite asiakaspalvelu@lainasto.fi. Sivustolta löytyy myös laaja usein kysytyt kysymykset -osio, johon on kerätty useimmat asiakkaita askarruttaneet kysymykset.

Hae lainaa


Viimeksi päivitetty 2024-05-04 Teemu Virtanen (Lainando)