Ostosraha

OstosrahaOstosraha on Suomalaisen OPR-Vakuus Oy yrityksen pyörittämä lainapalvelu, joka on toiminut jo vuodesta 2005 asti. Tähän mennessä yrityksellä on ollut yli 300 000 asiakasta, joille on tehty yhteensä yli 1 000 000 erilaista rahoitusratkaisua pikavippien ja kulutusluottojen muodossa. Ostosraha kulutusluotto on laina, joka on tarkoitettu nimensä mukaan kulutukseen yksityisille kuluttajille. Laina maksetaan pois sopimuksessa sovitun maksuaikataulun mukaisesti. OPR-Vakuus Oy on rekisteröity Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ylläpitämään rekisteriin luotonantajista. Tämä takaa luotettavuuden sekä yrityksen hyvät toimintatavat. Se tarkoittaa myös sitä, että yrityksellä on riittävä ammattitaito ja osaaminen erilaisten lainojen tarjoamiseen. Ostosraha on keskittynyt täysin kuluttajille myönnettäviin lainoihin, eikä sen tuotteisiin kuulu ollenkaan yritysluottoja. Yhtiön konttorit löytyvät Suomen Helsingin lisäksi Tukholmasta ja Prahasta.

OPR- Vakuus sai vuonna 2015 Kauppalehden myöntämän Menestyvä-sertifikaatin. Samoin myös Asiakastieto myönsi yritykselle Suomen Vahvimmat -sertifikaatin. Nämä molemmat ovat merkkejä yrityksen vahvasta taloudellisesta vakaudesta sekä yleisestä luotettavuudesta. Suomen Vahvimmat -sertifikaattiin liittyy tiettyjen tunnuslukujen täyttyminen, positiiviset maksukäyttäytymiset sekä hyvät taustatiedot. Nämä tiukat kriteerit täyttyvät ainoastaan 12 % Suomen kaikista yrityksistä.

Ostosraha kulutusluotto on mahdollista hakea jopa 10 000 € saakka. Se sopiikin hyvin siis myös suurempien menoerien ja hankintojen kattamiseen, kuten vaikkapa talon tai asunnon remontointiin, lomamatkoihin tai auton hankkimiseen. Kulutusluotto on myös hyvä vaihtoehto silloin, kun kaipaat nopeasti pienempää lainaa. Pienemmät lainat sopivat hyvin arjen normaalien kulujen kattamiseen. Pienin mahdollinen lainasumma Ostosrahalla on 400 €. Kaikki Ostosrahan tarjoamat lainat ovat täysin vakuudettomia, eivätkä ne vaadi myöskään henkilötakaajia. Kaikkia lainoja voi hakea mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Onko Ostosraha luotettava?

Ostosrahan toiminnassa tärkeää on vastuullinen toiminta, luotettavuus sekä erityisesti asiakkaiden tyytyväisyys. OPR-Vakuus Oy:n toiminnassa ensisijalla ovat toiminnan läpinäkyvyys, avoimuus sekä asiakaslähtöisyys. Yritys panostaa toden teolla henkilökunnan kouluttamiseen sekä eri palveluiden ja tuotteiden kehittämiseen. Yritys pyrkiikin ottamaan huomioon hyvin asiakkaidensa erilaiset tarpeet ja vaatimukset, jotta kaikki asiakkaat saisivat laadukasta ja kunnioittavaa palvelua. OPR-Vakuus Oy tarjoaa suuren määrän erilaisia vaihtoehtoja lainatuotteista, jotka soveltuvat hyvin eri elämäntilainteisiin. Tarjolla on niin lainoja, kulutusluottoja kuin myös pikavippejä.

Yritys pitää huolta siitä, että asiakkaiden tiedot pysyvät salassa asianmukaisella tavalla. Asiakkaan oikeusturvasta pidetään huolta siten, että asiakkailta tarkistetaan aina sekä luotto- että henkilötiedot. Asiakkaiden tunnistautuminen palvelussa tapahtuu käyttämällä hyväksi verkkopankkitunnisteita. Kaikkien suurien suomalaisten verkkopankkien tunnukset toimivat palvelussa. Yhteys sivustolle on suojattu luotettavalla SSL-salauksella.

Kuluttajansuojalain mukaan lainasopimus on mahdollista purkaa 14 päivän kuluessa sopimuksen solmimisesta. Lainan peruminen tulee tehdä kirjallisesti joko kirjeellä tai sähköpostin välityksellä. Otettu velka tulee maksaa sopimusehtojen mukaisesti takaisin. Peruuttamisilmoituksesta tulee löytyä luoton ottajan nimi sekä henkilötunnus, ilmoitus laina peruuttamisesta sekä aika ja paikka. Kirje tulee omakätisesti allekirjoittaa.

Ostosraha lyhyesti

 • Ikäraja lainan saamiselle on 20 – 75 vuotta.
 • Lainaa heti tilille 400 – 10 000 euroa.
 • Saat lainapäätöksen jopa 15 minuutissa.
 • Voit korottaa aiempaa lainaasi nyt 10 000 euroon saakka!
 • Laina siirtyy tilille nopeasti.
 • Takaisinmaksuaika lainoille on 1 – 8 vuotta.
 • Lasku lainasta tulee huomaamattomasti omaan sähköpostiin tai NetPostiin.
 • Lainan hakeminen on ilmaista.
 • Voit pitää halutessasi maksuvapaan kuukauden.
 • Kulutusluotto myönnetään täysin ilman vakuuksia tai takaajia.
 • Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja nopeaa.
 • Asiakaspalvelu on ystävällistä
 • Eräpäivän siirtäminen onnistuu tarvittaessa
 • Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko lainalle on 39,49 % silloin, kun lainan suuruus on 5 000€ ja lainan takaisinmaksuaika 54 kk.

Ostosraha Lainaa

Ostosraha lainatuote

Ostosraha kulutusluotto on tyypiltään nimensä mukaisesti kulutusluotto. Sen lainasumma on 400 – 10 000 €, ja takaisinmaksuajaksi voit valita 12 – 96 kuukautta. Lainan nimelliskorko on 24,9 %, ja todellinen vuosikorko on maksimissaan 29,92 %.

20 vuotta täyttäneille lainan maksimisumma on 400 €. 21 vuotta täyttäneet voivat hakea lainaa aina 10 000 € saakka.  Luoton myöntämisen yhteydessä peritään avausmaksu. Se ja muut lainan kulut on esitetty selkeästi lainojen ehdoissa. Lyhennysvapaita kuukausia on mahdollista pitää yhdestä kolmeen lainan takaisinmaksun aikana. Lainan takaisinmaksuajan voi valita haluamakseen vuoden ja 8 vuoden väliltä.

Etusivulta löytyvän lainalaskurin kautta pystyt näkemään kaikki lainaan sisältyvät todelliset kulut. Näet laskurista samalla siis myös sen, kuinka paljon sinun kannattaa ottaa lainaa. Voit neuvotella mahdollisesta eräpäivän siirtämisestä tai kuukausittaisen lyhennyksen jakamisesta useampaan kuin yhteen erään.

Lainan takaisinmaksu

Ostosraha palvelun asiakaslähtöisyys näkyy hyvin myös lainan joustavissa takaisinmaksuehdoissa. Voit tehdä OPR-Online palvelun kautta tai asiakaspalvelusta itsellesi maksusopimuksen. Sen avulla pystyt siirtämään laskun eräpäivää, tai jakaa laskun loppusumman useampaan pienempään osaan. Näin pystyt välttämään ja minimoimaan laina takaisinmaksussa aiheutuvat ongelmat. Samoin myös maksuvapaiden kuukausien hakeminen onnistuu omien sivujen kautta. Lainan takaisinmaksun aikana on mahdollista hakea 1 – 3 maksuvapaata kuukautta, jolloin maksuvapaina kuukausina väliin jääneet summat siirtyvät seuraaviin laskuihin. Yksi maksuvapaa kuukausi maksaa 10 € sekä korkokulut maksuvapaan kuukauden ajalta.

Jos lainan takaisinmaksun aikana tulee tarvetta järjestellä lainaa, kannattaa ottaa heti yhteyttä Ostosraha asiakaspaleluun. Voit sopia uudesta paremmin sinulle sopivasta maksuaikataulusta ja välttää näin laskujen joutumisen perintään asti.

Kuinka voin hakea pikavippiä?

Ostosraha kulutusluottoa voi hakea helposti ja nopeasti sähköisesti suoraan netin välityksellä. Tunnistautuminen palveluun hoidetaan käyttämällä hyväksi joko mobiilivarmennetta tai verkkopankkitunnuksia. Tämä tapahtuu sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Aluksi palvelusta valitaan haluttu lainasumma sekä myös maksuaika lainalle. Tämän jälkeen pääset täyttämään itse lainahakemusta. Voit valita laskun lainasta joko sähköpostilla tai helposti NetPosti palveluun. Samoin myös paperinen lasku ja e-lasku ovat valittavissa palvelussa. Ostosraha ei veloita erillisiä kuluja laskutuksesta.

Kun olet täyttänyt ja lähettänyt lainahakemuksen, saat lainapäätöksen. Useimmissa tapauksissa se tulee alle 15 minuutissa lainahakemuksen jättämisestä. Lainapäätöksiä tehdään palvelussa ma – su kello 8 – 22 välisenä aikana. Asiakaspalvelu on avoinna joka päivä kello 9 – 18, sähköpostia voi tietysti lähettää mihin vuorokauden aikaan tahansa.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Ostosraha kulutusluoton hakemiseen tulee olla vähintään 20-vuotias. 20 vuotta täyttäneet voivat hakea palvelusta 400 € suuruista lainaa. 21-vuotiaat taas voivat hakea minkä suuruista lainaa tahansa aina 10 000 € saakka. Kaikki asiakkaat voivat käyttää helppoa OPR-Online sivua lainojen ja laskutusasioiden hallinnoimiseen. Pystyt näkemään sieltä esimerkiksi seuraavan laskun eräpäivän, laskun suuruuden ja kuinka paljon lainaa on vielä lyhentämättä.

Tietyn iän lisäksi lainaa hakevilta vaaditaan pysyvä ja virallinen osoite Suomen väestörekisterissä. Hakijalla tulee olla säännölliset tulot sekä myös puhtaat luottotiedot, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa löytyä. Rekisteröityminen ja tunnistautuminen palveluun tehdään verkkopankkitunnusten avulla, eli sellaiset lainaa hakevalta tulee löytyä. Nosto tehdään joko tekstiviestin avulla tai netin kautta.

Tarvitsenko vakuuksia lainaan?

Ostosraha kulutusluotto on täysin vakuudeton laina. Siihen ei siis vaadita kiinteää omaisuutta vakuudeksi tai esimerkiksi henkilötakaajaa. Lainan vakuudettomuuden ansiosta hakuprosessi sekä lainan myöntäminen sujuvat huomattavasti nopeammin kuin muun tyyppisissä lainoissa, joihin vaaditaan joko henkilötakaaja tai erilaisia vakuuksia.

Pikavippi heti tilille?

Laina siirtyy välittömästi tilille hyväksytyn lainahakemuksen ja nostopyynnön jälkeen, jos sinulla on tili yhdessä seuraavista pankeista: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Aktia, Handelsbanken, Säästöpankki. Muihin pankkeihin rahojen siirtäminen kestää noin 1 – 2 pankkipäivää.

Yhteystiedot ja asiakaspalvelu

Ostosraha palvelussa asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä joko sähköpostilla tai puhelimitse. Myös paperisen postin lähettäminen onnistuu. Palvelussa helpon asiointitapa on käyttää OPR-Online palvelua, johon pystyt kirjautumaan tunnuksillasi.

Ostosraha nettisivuilta löydät kätevä Usein kysytyt kysymykset -osion. Sieltä löydät vastaukset yleisimpiin lainan hakemiseen liittyviin kysymyksiin. Kaikki mahdollinen tieto palveluun liittyen on siis helposti saatavilla.


Viimeksi päivitetty 2024-05-04 Juha Koronen (Lainando)