Qred

QredQred Yrityslaina

Qred Yrityslainalta voit saada yritysluottoa aina 25 000 € asti. Pienimmät tarjolla olevat lainasummat ovat suuruudeltaan 1 000€. Käytä tätä arvostelua apukeinonasi, tutustu tarjolla oleviin lainatuotteisiin ja päättää sen pohjalta, onko kyseessä juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopiva palvelu. Kannattaa myös lukea muiden palvelua käyttäneiden asiakkaiden kokemuksista. Jos löydät sopivan lainatuotteen, hae sitä ja saa yrityksellesi pikavippi heti.

Palvelu, jota Qred tarjoaa, on eräänlainen yritysmaailman pikavippi sikäli, että se on luonteeltaan mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi tehty, jotta se kykenisi vastaamaan yrityksesi äkilliseen rahantarpeeseen. Jos yrityksellesi esimerkiksi tarjoutuu tilaisuus ottaa vastaan houkutteleva mutta tavallista suurempi toimeksianto, jolle tarvitset pikaista rahoitusta, saattavat tällaiset yritysmaailman pikavipit olla tilanteeseen sopiva ratkaisu. Niitä voit käyttää myös kaikkiin muihin kuviteltavissa oleviin äkillisiin menoihin, joita yrityksesi saattaa kokea, kuten odottamatta loppuvat tuotantomateriaalit tai tarve uuden työntekijän palkkaamiselle lyhyellä varoitusajalla.

Qred lyhyesti

  • Yrityslainaa lyhyellä varoitusajalla.
  • Kohderyhmänä pienet ja keskikokoiset yritykset.
  • Lainasummat 1 000 eurosta 25 000 euroon.
  • Lainan takaisinmaksuaika uusille asiakkaille 1 – 6 kuukautta.
  • Takaisinmaksuaika vanhoille asiakkaille 1 – 12 kuukautta.
  • Selkeä kustannusrakenne.

Onko palvelu luotettava?

Qred on suuri pohjoismainen konserni, joka tarjoaa rahoitusalan palveluita nimenomaan pienyrityksiä silmällä pitäen. Qred on yleisesti luotettu rahoituspalveluiden tarjoaja, jonka asiakkaina on ollut jo tuhansia yrityksiä, ja sen suuren koon vuoksi sen sisäinen rahoitus on vakaalla pohjalla. Yritys ottaa myös tietoturvan vakavasti, ja sen toimintoja valvotaan yhteistyössä tietoturva-alan yritysten kanssa siten, että kaikki asiakkaan tiedot pysyvät luottamuksellisina.

Kuinka lainaa voi hakea?

Lainan hakeminen tapahtuu yrityksen verkkosivuilla täytettävän yksinkertaisen lomakkeen avulla. Lomake on lyhyt ja selkeä. Siihen sinun on täytettävä yrityksesi y-tunnus, sähköposti, puhelinnumero, sekä tietysti hakemasi lainasumma. Lomakkeen täyttämiseen ei kulu paljoakaan aikaa, se ei sido sinua mihinkään, eikä lainan hakeminen itsessään maksa mitään. Voit siis huoletta täyttää hakemuksen ja katsoa, minkälaisen tarjouksen saat. Tämä tarjous myös saapuu yleensä varsin nopeasti, yleensä jo kymmenessä minuutissa, ja näin saat nopeasti tietää, mitä lainasi tulisi maksamaan. Pahin skenaario on se, että saamasi tarjous on huono. Tässäkään tapauksessa et menetä lainkaan rahaa, ja vain muutaman minuutin hakemuksen täyttämiseen kulunutta aikaa. Lainatarjouksen pyytäminen on siis hyvä idea, ja sen voi tehdä hyvinkin pienellä kynnyksellä. Kyseessä on siis laina, joka on helppo ja nopea vertailla ja kilpailuttaa muihin lainoihin, vaikka et loppujen lopuksi kyseistä lainaa päätäisikään ottaa. Jos kuitenkin päätät ottaa tarjouksen vastaan, saat rahat yrityksesi tilille lähtökohtaisesti jo samana päivänä. Kyseessä on siis varsin nopea laina, jonka voi saada pikaiseenkin tarpeeseen.

Miten takaisinmaksu toteutetaan?

Laina on tarkoitus maksaa takaisin tasasuuruisissa kuukausierissä. Kuukausierien suuruus riippuu tietysti ottamasi lainan suuruudesta, mutta myös rahoitusyhtiön tekemästä arviosta yrityksestäsi. Jos yritykselläsi on suuri liikevaihto ja jos sen luottotiedot ovat täysin tahrattomat, saat todennäköisesti paremman tarjouksen ja pienemmän kuukausikulut määrittelevän prosentin kuin siinä tapauksessa, että yrityksesi on pieni ja nuori. Kuluprosentti on kussakin tarjouksessa erikseen määritelty, eli se on täysin tapaus- ja yrityskohtainen. Kuukausittainen kulu voi alimmillaan olla 1,75 %.

Mitä laina maksaa?

Kuten jo kappaleessa ”Kuinka lainaa voi hakea?” tuli esiin, lainan hakeminen itsessään ei maksa sinulle yhtään mitään. Rahoitusyhtiön tarjoamien lainojen kustannusrakenne on muutenkin pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertaiseksi ja läpinäkyväksi, jotta lainan hakeminen olisi mahdollisimman nopeaa ja stressitöntä. Käytännössä tämä toteutuu siten, että lainan ainoa kulu on sen kuukausittain maksettava kuluprosentti. Lainaan ei siis sisälly esimerkiksi avausmaksua tai käsittelymaksua, jotka ovat yleisiä kustannustyyppejä erilaisissa lainatuotteissa. Tällaisessa lainassa ainoat kulut ovat siis lainan kuukausittainen kuluprosentti, sekä tietysti lainan lyhennykset itsessään. Tämän takaisinmaksusuunnitelman ansiosta tiedät tarkalleen, mitä laina tulee maksamaan, ja tasasuuruisten kuukausierien ansiosta laina ei missään kohtaa elinkaarensa aikana pääse luomaan suurta hetkellistä painetta yrityksesi taloudelliselle tilanteelle.

Ainoat mahdolliset lisäkulut ovat paperilasku, jos sellaisen haluat, joka kustantaa 5 €. Jos käy niin ikävästi, että lainan takaisinmaksu viivästyy, peritään sinulta maksumuistutuksesta 20 €. Jos ongelma menee niin pitkälle, että laina siirtyy perintään, veloitetaan yrityslainan irtisanomisilmoituksesta 50 €. Qred alleviivaa verkkosivuillaan, että nämä kolme mahdollista lisäkulua ovat ainoat kulut, joita voit lainastasi joutua maksamaan kuukausittain maksettavan, lainasopimuksessa sovitun erän lisäksi.

Mikään ei myöskään estä sinua maksamasta lainaa takaisin etuajassa. Voit siis maksaa suunniteltua suurempia kuukausieriä, jolloin saat maksettua lainan nopeammin takaisin. Tästä ei aiheudu mitään ylimääräisiä kustannuksia, vaan päinvastoin, se vähentää lainasta yrityksellesi aiheutuvia kulua, koska sinulta peritään kulumaksuja ainoastaan todellisuudessa toteutuneista, ei alun perin suunnitelluista lainakuukausista. Siksi laina kannattaakin maksaa takaisin jo etuajassa, jos yritykselläsi on siihen sekä rahallinen kyky että tahto, koska sen tekeminen pienentää suoraa lainan kokonaiskustannuksia.

Mitä vaatimuksia lainan hakemiseen liittyy?

Jotta voisit hakea lainaa, sinun ja yrityksesi tulee täyttää tietyt vaatimukset. Kannattaa itse varmistua siitä, että nämä vaatimukset täyttyvät jo ennen kuin lähetät hakemuksen, jotta vältyt turhan hakemuksen lähettämiseltä.

Ensimmäinen selkeä vaatimus on se, että lainanhakijan on oltava yritys. Yritysmuodolla ei ole väliä. Yrityksesi voi olla osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö, toiminimi tai mikä tahansa muu yritysmuoto. Myöskään yrityksesi toimiala ei tule vaikuttamaan lainan saamiseen. Olennaista on ainoastaan se, että kyseessä on yritys eikä yksityishenkilö, ja että lainan tarve liittyy kyseisen yrityksen toimintaan. Yksityishenkilöille ei siis ole tarjolla minkäänlaisia palveluita.

Lisäksi yritykselläsi on oltava suomalainen Y-tunnus sekä pankkitili, ja sen on oltava ollut toiminnassa rahoitusyhtiön arvion mukaan riittävän kauan, jotta sen rahavirrat ovat tasaantuneet vakaalle ja tasapainoiselle tasolle. Mitä epävakaammaksi yrityksesi arvioidaan, sitä huonommat lainaehdot tulet saamaan. Pahimmassa tapauksessa lainaa ei myönnetä ollenkaan, jos lainan myöntäminen yrityksellesi nähdään liian riskialttiina sijoituksena. Helpoin tapa tulla arvioiduksi liian riskialttiina on se, että yrityksesi luottotiedot eivät ole puhtaat, vaan sieltä löytyy maksuhäiriömerkintä – mitä tuoreempi, sen pahempi.

Rahoitusyhtiö itse listaa kolme yleisintä syytä lainahakemuksen torjumiseen: yrityksesi luottotiedoissa on maksuhäiriömerkintä, yrityksesi ei läpäise luottokelpoisuusarviointia, tai hakemukseen syöttämäsi tiedot ovat virheelliset.

Yhteystiedot

Yritys tarjoaa ammattitaitoista rahoitusneuvontaa. Neuvontaan voit ottaa yhteyttä puhelimitse numerosta 09 – 424 503 99. Puhelinneuvonta on avoinna arkipäivisin klo 8:00 – 17:00. Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@qred.com. Osoite: Korkeavuorenkatu 30, 00130, Helsinki