Risicum

RisicumRisicum on suomalainen, ja itse asiassa jopa yksi suomen vanhimmista pienlainapalveluihin erikoistuneista yrityksistä. Yritys on perustettu jo vuonna 2015, mutta vuonna 2014 yritys kävi läpi nimimuutoksen, jolloin virallinen nimi vaihtui DFC Nordic Oy:ksi. Tällä hetkellä DFC Nordic Oy onkin yksi Suomen johtavista finanssialan yrityksistä, joka tarjoaa erilaisia finanssi- ja luottopalveluita kuten käyttö- ja kuluttajaluottoja, saatavienhallintapalveluita, sekä rahoituspalveluita verkkokaupoille. Konsernin tarjoamia joustavia rahoituspalveluita ovat käyttäneet niin suomalaiset kuin ruotsalaisetkin, ja käyttäjiä löytyy jo yli 400 000. DFC Nordic Oy on itse asiassa suuremman konsernin osa, ja toimii Dollar Financial Groupin alaisena, jolla on toimintaa 8 eri maassa 5 000 työntekijän voimin, jopa 1 236 eri toimipisteissä. Yritys on erikoistunut tarjoamaan ja kehittämään eteenpäin nykypäivän kuluttajien tarpeiden mukaisia, innovatiivisia tuotteita ja palveluita, erikoistuen sähköisiin jakelukanaviin. Suomessa Risicum työllistää kahdessa toimipisteessä; Turussa ja Helsingissä noin 40 työntekijää, jotka kaikki ovat rautaisia alan asiantuntijoita. Yritys pyrkii myös pitämään huolta työntekijöiden hyvinvoinnista, ja panostaa paljon henkilön kunnan viihtyvyyteen ja joustavuuteen.

Yritys tarjoaa erilaisia joustavia kulutusluottoratkaisuja yksityishenkilöille. Luottoratkaisuja on helppo hakea suoraan yrityksen nettipalveluista. Lainojen myöntäminen tosin on rajattu ainoastaan 25-75 -vuotiaille henkilöille. Lainan myöntämisen perusteina yritys käyttää aina hakijan talouden tietoja, sekä tulo- ja menotietoja hakijasta.

Katso kaikki lainafirmat ja uudet lainat

Onko Risicum luotettava?

Asiakkaidensa näkökulmasta Risicum pyrkii täyteen läpinäkyvyyteen ja haluaa olla avoin asiakkailleen. Yrityksen tuotteissa ei ole lisäkuluja tai yllätyksiä, ja hinnastot palveluille ja lainaehdoille pyritään kertomaan aina selkeästi kuluttajalle, ilman että hinnoista löytyy ”piilohintoja” tai muita kustannuksia joita ei olisi mainittu.

Risicumilla on jo satoja tuhansia suomalaisia asiakkaita, ja on myös Suomen ensimmäisiä pien- ja pikalainayrityksiä. Yritys myös pyrkii jatkuvasti kehittämään tuotteitaan asiakkaiden toivomusten mukaisesti, joten esimerkiksi kehotusehdotuksissa kannattaa ottaa suoraan yhteyttä yritykseen.

Yritys pyrkii palvelemaan sataprosenttisen läpinäkyvästi ja avoimesti asiakkaidensa kanssa, ja kertomaan hinnastonsa ja lainaehtonsa suoraan ja avoimesti asiakkaille. Yritys toimii aluehallintaviraston valvonnan alla, sekä noudattaa kaikkia kuluttajaviranomaisten säännöksiä. Yrityksen toimintaa ohjaa myös European Coalition for Responsible Credit:n eli ECRC:n kriteerit jotka koskevat luotonantoa.

Risicum lyhyesti

  • Vuonna 2005 perustettu pienlainapalveluihin erikoistunut yritys
  • Osa suurempaa kansainvälistä Dollar Financial Group -konsernia
  • Jo satoja tuhansia suomalaisia asiakkaita
  • Lainatuotteina Joustolainoja ja kertalainoja
  • Joustolainalla nostat vain sen minkä tarvitset

Risicum lainatuotteet

Yritys tarjoaa asiakkailleen pääsääntöisesti kahta tuotetta; joustolainaa ja kertalainaa. Näiden ohessa saatavilla on myös pikalaina. Risicum Joustolaina on pikavipin korvaaja, joka on uudistettu pikavipistä joustolainaksi, tarjoamaan paremmin vastinetta asiakkaiden monipuolisiin tarpeisiin. Risicumin Joustolaina tarjoaakin monipuolisia pienlainaratkaisuja varmasti aivan jokaiseen elämänvaiheeseen, ja lainan lisäksi sitä voi käyttää myös vaikka vararahastona tulevaisuuden varalta sellaisille hetkille, kun tarve lainalle ei ole niin kriittinen.

Risicum joustolaina

Joustolaina nostaminen toimii hyvin samalla tapaa kuten pikavipit, sillä joustoluottoa voi hakea helposti joko verkossa tai kätevästi mobiilissakin. Joustolainaa on mahdollista saada auttamaan elämän arkitilanteisiin, kun omista varoista tekee tiukkaa. Joustolainaa toimii hieman vararahastotyyppisenä joustavana tuotteena, jolloin asiakas voi tarpeen tullen nostaa ainoastaan tarvitsemansa summan. Nostettava summa on määrätty olemaan 50 ja 5 000 euron välillä.

Asiakas voi siis valita itselleen sopivimman lainasumman, ja nostaa lainan helposti suoraan verkkopankkitunnuksilla. Tuotteen käyttöönotto on myös nopeaa; alustava lainapäätös myönnetään jo muutamissa minuuteissa. Joustolaina eroaa pikavipeistä siinä, että pikavippi ja sen kulut voivat helposti olla korkeita ja yllättäviä, mutta joustolaina on selkeästi hinnoiteltu ilman lisäkuluja. Nostamatta jääneistäkään lainasummista ei veloita maksuja, ja palvelu toimiikin ikään kuin vararahastona. Joustolainan takaisinmaksu on kuukausittain vähintään 50 euroa kuussa, tai 10% nostetusta summasta. Enimmillään takaisin voi maksaa 300 euroa kuussa. Eräpäivän maksulle voi valita joko kuun 15. päiväksi tai viimeiseksi päiväksi. Laskuihin eritellään jokainen nosto, sekä minimilyhennyserä selvennettynä joko prosentteina tai euroina.

Risicum pikavippi

Risicumin toinen tuote, Risicum kertalaina, on yrityksen asiakkaille tarjottava nopea kulutusluotto, joka voidaan maksaa asiakkaan tilille kerralla. Lainaa voi hakea yhtä helposti kuin joustoluottoakin, eli netin kautta täyttämällä hakemus. Luottopäätös lainalle myönnetään heti, ja lainattu summa on mahdollista saada asiakaspalvelun aukiolon puitteissa, arkisin klo 7 – 22 ja viikonloppuisin klo 9 – 21. Siirrossa kestää pieni hetki, mutta rahat tulevat tilille suhteellisen nopeasti. Kertalaina on hyvä vaihtoehto niin pienempiin kuin hieman isompiinkin kertahankintoihin. Lainan takaisinmaksuaika on vuosi, eli 12 kuukautta, ja kuukausittainen takaisinmaksuerä riippuu lainan suuruudesta. 500 euron lainalle takaisinmaksuerä on 51,28 euroa kuukaudessa, 750 euron kulutusluotolle takaisinmaksuerä on 77,07 euroa kuussa, ja 1 000 euron luotolle takaisinmaksuerä kuussa on 102,77 euroa. Eräpäivä maksuille määräytyy lainan myöntöpäivän mukaisesti, ja jokaiseen laskuun merkitään aina minimilyhennyksen määrä. Kuukausittaista erää on mahdollista myös maksaa suurempi summa kuin minimierä; silloin voi vain käyttää laskun viitenumeroa, ja maksaa haluamansa summan.

Kuinka voi hakea pikavippiä?

Risicumin lainoja on helppo hakea suoraan internetistä, niin verkossa kuin myös mobiilisti. Asiakkaan tulee ainoastaan navigoida Risicumin nettisivuille, ja tunnistautua sivustolle suoraan omilla nettipankkitunnuksillaan. Tämän jälkeen sivustolla tulee täyttää lainanhakukaavake, valita haluamansa tuote, sekä tietenkin täyttää omat yhteistiedot. Risicumin lainojen myöntöpäätöksiä ei myös tarvitse odotella pitkään, sillä lähes jokaisessa tapauksessa ne myönnetään lähes heti. Lainan myöntöpäätöksessä käytetään erillistä palvelua, joka mittaa lainan hakijan tulojen ja menojen mukaan hänen kuukausittaisen maksukykynsä. Jos tämän kyseisen laskurin mukaan hakija on kykenevä maksamaan lainaa takaisin ongelmitta kuukausittain, ilmestyy pikavippi heti hakijan tilille. Lainan myöntämisen jälkeen lainaa voi nostaa, ja siirto omalle tilille onnistuu myös hyvin nopeasti.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Risicumin pikavippiä voi hakea jokainen 25 – 75 vuotias henkilö, niin arjen tarpeisiin kuin kertahankintoihin, tai muihin mahdollisiin tarpeisiin. Myöntämisen perusteina lainalle käytetään aina hakijan talouden tietoja, sekä tulo- ja menotietoja hakijasta. Hakijan taloudelliset tiedot yritys tarkistaa ja varmentaa Instantor -nimisen palvelun avulla. Palvelu kertoo hakijasta yksinkertaisesti, jääkö hakijalle ilmoitettujen tulojen ja menojen jälkeen tarpeeksi rahaa, jotta hän on kykenevä maksamaan lainaa kuukausittain takaisin. Jos päätös on positiivinen, saa hakija pikavipin heti tililleen.

Tarvitsenko vakuuksia lainaan?

Niin Risicumin joustolainaan kuin kertalainaankaan ei tarvitse sen kummempia vakuuksia, mutta lainaa hakevan henkilön taloudelliset tiedot, kuin myös tulo- ja menotiedot tarkastetaan huolellisesti, ja päätös lainan myöntämiseen tehdään näiden tietojen perusteella. Jos asiakkaan tiedot ovat kunnossa, lainan myöntöpäätös tehdään ilman vakuuksia.

Pikavippi heti tilille?

Risicumin joustoluoton kuin myös kertaluoton voi saada lähes heti omalle tililleen lainan myöntöpäätöksestä. Joustoluottoa voi asiakas nostaa haluamansa summan, ja summa siirretään hetkessä tilille. Kertaluotto sen sijaan maksetaan nimensä mukaisesti kerralla tilille, ja maksu tulee lähes heti asiakaspalvelun aukioloaikoina ma-pe 7 – 22 ja viikonloppuisin 9 – 21 välillä.

Yhteystiedot

Osoite: DFC Nordic Oy, Yliopistonkatu 29 b A, PL 710, 20100 Turku. Puh: 0200 90900 (pvm/mpm). Asiakaspalvelu on avoinna ma – pe 7 – 22 ja la – su 9 – 21. Sähköposti: asiakaspalvelu@risicum.fi. Puh. keskus: 020 764 1440, Fax: 020 764 1442.

Katso kaikki lainafirmat ja uudet lainat


Viimeksi päivitetty 2024-05-04 Teemu Virtanen (Lainando)