Yhteislaina

YhteislainaYhteislainan tarjoaa Halino -yritys, joka on toiminut jo pitkään, useita vuosia, Suomen markkinoilla. Ennen Halino -nimeä, kyseinen yritys on toiminut nimellä Halens Yksityislaina. Halino-lainan luotonantajana toimii TF Bank AB -pankin Suomen sivuliike. TF Bank on ollut toiminnassa jo vuodesta 1987 asti, ja yrityksen pääkonttori on sijoittunut Ruotsin Boråsiin. Pankki aloitti toimintansa Suomessa jo vuonna 1999.

TF Bank on erikoistunut tarjoamaan kulutusluottoa asiakkaillensa, ja panostaa toiminnassaan läpinäkyvään hinnoitteluun sekä kilpailukykyisiin säästötilien korkoihin. Tarkemmin ottaen TF Bank löytyy myös Ruotsin kaupparekisteristä rekisteröityneenä pankkiosakeyhtiönä. TF Bank -pankilla on myös pankkiliiketoimintalain nojalla lupa, lainojen ohessa, myös harjoittaa pankkiliiketoimintaakin. Pankki on palvellut jo yli kolmea sataa tuhatta asiakastaan seitsemässä eri maassa, ja viidellä eri tuotemerkillä. Ruotsin finanssivalvonta eli Finansinspektionen, valvoo TF Bank -pankin kaikkea toimintaa. Pankin säästötilit kuuluvat myös Ruotsin talletussuojalain nojalla Ruotsin talletussuojan piiriin.

Katso kaikki lainafirmat ja uudet lainat

Onko Yhteislaina luotettava?

Yhteislainan luoton takaajana toimii vanha ruotsalainen pankki, joka on aloittanut toimintansa 1987. Tämän lisäksi Yhteislainalla on jo ollut satoja tuhansia asiakkaita, joten Yhteislainan toiminta on ainakin vakaata ja taattua. Tämän lisäksi lainalla on kuluttajasuojalain määräämää 14 päivän peruutusaika, joka tarkoittaa, että asiakas voi halutessaan peruuttaa lainan 14 päivän sisällä sen myöntämisestä. Poikkeuksellisesti lisäpalveluna Yhteislaina tarjoaa myös lainaturvaa, eli vakuutuksen lainallensa. Lainaturva on vakuutus, joka korvaa mahdollisen työttömyyden, sairauden, tai täyden työkyvyttömyyden osalta lainasopimuksessa sovitun kuukausittaisesti maksettavan osan henkilölle, joka lainan oton yhteydessä on lainaturvaa hakenut. Lainaturva korvaa enimmillään kuukausimaksut 1 500 euroon asti. Lainaturvan korvausta on mahdollista saada enintään 12 kuukauden ajalle. Korvaus on voimassa aina kuukausi kerrallaan, ja vakuutus uusiutuu kuukausittain, kunnes asiakas tahtoo sen perua. Vakuutus ei koske tilanteita, jossa asiakas on joko irtisanottu tai irtisanoutunut työstään, jos irtisanoutuminen on ollut tiedossa lainan hakuhetkellä.

Yhteislaina lyhyesti

  • Luotonmyöntäjä toimii Ruotsalainen FT Bank, joka on perustettu 1987
  • Tarjoaa lainaa 100 – 4 000 euron väliltä
  • Helppo ja vaivaton nettihakemus
  • Mahdollista ottaa yhteislainaa, eli lainaa yhdessä toisen henkilön kanssa
  • Yhteislainan määrä aina 6 000 euroon asti
  • Ei mitään muita kuluja paitsi korko lainalle

Yhteislaina lainatuote

Yhteislaina toimii yhteistyössä Halino.fi:n kanssa, ja siksi Yhteislaina toimiikin toisella nimellä Halino -lainana. Nimi yhteislaina tulee siitä, että lainaa voi hakea yhdessä toisen henkilön, esimerkiksi puolison tai toisen perheenjäsenen kanssa, jolloin Halino -lainaa myönnetään hakijalle enemmän, kuin jos vain yksi henkilö hakisi lainaa. Lainaa on mahdollista saada yksin 100 – 4 000 euron väliltä. Yhdessä toisen henkilön kanssa Yhteislainaa haettaessa on lainan katto 6 000 euroa. Halino voi olla hyvä apu jos ennakoimattomat kulut sattuvat yllättämään, tai halutessa piristää elämäänsä jollain tavallisesta poikkeavalla. Silloin Halino -lainan tarjoama tuki on helppo apu satunnaiseenkin rahan tarpeeseen. Lainalle ei ole määrätty tiettyjä käyttötarkoituksia, vaan lainanhakija tai hakijat voivat aivan itse päättää mihin haluavat laina käyttää, oli kyseessä sitten remontti, suurempi hankinta kuten auto, tai vaikka lomamatka. Lainanhakija voi valita maksuajaksi riippuen lainan summasta ajan vuodesta jopa viiteen vuoteen.

Yhteislaina pyrkii myös tarjoamaan pitkien maksuaikojen lisäksi läpinäkyvän hinnoittelun. Lainasta ei veloiteta lainkaan niin avauskustannuksia, kuin kuukausikustannuksiakaan, tai muita mahdollisia lisämaksuja. Palveluhinnasto on selkeästi saatavilla lainan verkkosivuilla, ja epäselvissä tilanteissa voi aina kääntyä asiakaspalvelun puoleen. Periaatteessa kuitenkin asiakas ei joudu maksamaan ottamastaan lainasta mitään muita kustannuksia, kuin koron lainalle. Tämä on suhteellisen harvinaista pikalainojen keskuudessa, sillä lisämaksuja joutuu yleensä maksamaan esimerkiksi prosenttiosuus nostamastaan lainan määrästä, lisäpalkkio nopeista nostoista, tai käsittelymaksuja muista toimenpiteistä. Halinon palveluista ei tällaisia maksuja veloiteta. Laina on myös mahdollista maksaa pois juuri silloin kun asiakas itse tahtoo. Lainan voi siis maksaa kokonaan pois sovittua aikaisemmin, jos taloudellinen tilanne sen sallii. Takaisinmaksussa on myös mahdollista asiakkaan pitää kaksi kuukautta vuodessa maksuvapaina kuukausina, eli kuukausina jolloin takaisinmaksua ei ole pakko suorittaa. Maksuvapaat kuukaudet antavat tarvittaessa joustoa talouteen ja takaisin maksuun. Halinon lainaa eli Yhteislainaa on helppo ja nopea hakea verkkosivuilta löytyvällä kaavakkeella. Nettihakemus on vaivaton ja nopea täyttää tietokoneella, ja alustavan lainapäätöksen hakemastaan lainasta myönnetään asiakkaalle heti. Lainan allekirjoittaminen onnistuu myös helposti omilla verkkopankkitunnuksilla, jotka tulee olla etukäteen, että lainaa on mahdollista hakea. Lainalle myönnetyt rahat maksetaan heti asiakkaan tilille, kunhan lainan sopimus on allekirjoitettu ja yritys on suorittanut lopulliset tarkistukset lainalle. Rahat siirtyvät asiakkaan tilille useimmissa tapauksissa saman päivän aikana, mutta siirrossa voi kestää korkeimmillaan kestää muutama pankkipäivä; rahat tulevat tilille tapauksessa kuin tapauksessa kuitenkin alle viikon sisään.

Kuinka voi hakea pikavippiä?

Lainaa on helppo hakea Yhteislainan sivuilla netissä. Verkkosivuilta löytyy selkeä kaavake lainan hakemukselle, joka tulee täyttää. Sivuilla on myös kätevä laskuri, jonka avulla voi suunnitella lainasummaa ja vertaille erilaisten summien kuukausittaisia takaisinmaksueriä, ja kuinka suuria ne tulisivat olemaan riippuen valitusta takaisinmaksuajan vuosista. Kunhan asiakas on täyttänyt hakemuksen ja vastannut hakemuksessa kysyttyihin kysymyksiin, saa hän heti alustavan päätöksen lainan myöntämisestä netissä. Jos päätös on myönteinen, voi asiakas allekirjoittaa lainatarjouksen ja sopimuksen. Sopimuksen allekirjoittaminen tapahtuu verkossa, käyttäen omia verkkopankkitunnuksia tunnistautumiseen. Jos asiakas on hakenut yhteislainaa yhdessä toisen henkilön kanssa, tulee molempien osapuolien allekirjoittaa sopimus omilla verkkopankkitunnuksilla. Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen yrityksen lainankäsittelijä käsittelee lainan lopullisesti ja tekee lopputarkastukset. Tarkastusten jälkeen rahat maksetaan lainanhakijan tilille. Rahasiirron nopeus riippuu hieman asiakkaan pankista; niin Osuuspankin, Nordean kuin Danske Bankin tilille siirrot onnistuvat saman päivän aikana, mutta maksu muiden pankkien tilille vie yleensä 1 – 3 arkipäivää.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Yhteislainan tarjoamat pikavipit ja lainat ovat tarjolla vakituisesti Suomessa asuville henkilöille. Henkilön tulee olla yli 22-vuotias, ja hänellä tulee olla joko säännölliset palkkatulot, tai mahdollisesti säännölliset eläketulot. Jos henkilöllä on maksuhäiriömerkintä, myönteistä päätöstä lainalle ei myönnetä. Muina edellytyksinä lainan hakemiselle on, että henkilöllä tulee olla julkinen lanka- tai matkapuhelinliittymä, ja sopimuksen allekirjoittamiseen verkkopankkitunnukset suomalaisessa pankissa. Jos lainaa hakee yhdessä toisen henkilön kanssa, tulee molempien henkilöiden täyttää hakijoiden ehdot.

Tarvitsenko vakuuksia lainaan?

Lainan ottamiseen ei tarvita vakuuksia tai takaajaa. Lainan ottamiselle on asetettu tietyt ehdot, ja lainahakemuksen yhteydessä henkilön tiedot ja maksukyky tarkistetaan. Hakemuksessa vastattujen kysymysten perusteella henkilön maksukyky arvioidaan, ja lainapäätös tehdään näiden tietojen perusteella.

Pikavippi heti tilille?

Alustava lainapäätös myönnetään hakijalle heti hakemuksen lähettämisestä. Tämän jälkeen sopimus tulee allekirjoittaa, jonka jälkeen viimeisenä vaiheena Halinon lainankäsittelijä tekee viimeisen tarkastuksen lainan ehtoihin. Laina on mahdollista saada samana päivänä omalle tilille, jos käytössä on Osuuspankin, Nordean, tai Danske Bankin tili. Muissa tapauksissa rahojen siirto tilille kestää noin 1 – 3 arkipäivää.

Yhteystiedot

Halinoon voit ottaa yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse. Halinon asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan puhelimitse klo 8 – 16 välisenä aikana maanantaista perjantaihin. Halino / TF Bank AB, Suomen sivuliike, PL 5600, 00002 Helsinki, Puhelin: 0206 90191 ja sähköposti: info@halino.fi.

Katso kaikki lainafirmat ja uudet lainat


Viimeksi päivitetty 2024-05-04 Teemu Virtanen (Lainando)