Yleslaina

YleislainaYleislaina on yritys, joka on tarjonnut suomalaisille kuluttajille luotettavaa ja turvallista luotonmyöntöä jo alkaen vuodesta 2011. Yritys pyrkii tarjoamaan niin edullisia, nopeita kuin joustavia rahoitusvaihtoehtoja kotitalouksille. Tärkeimpinä peruspilareina yritys pitää toiminnalleen asiakastyytyväisyyttä ja nopeaa päätöksentekoa, jotka ovat molemmat läsnä yrityksen jokapäiväisessä toiminnassa ja jokaisessa luotonmyönnön päätöksessä. Yritys noudattaa ECRC:n määräämiä luotonannon kriteerejä vastuulliselle toiminnalle. Tämän lisäksi yritys tietenkin noudattaa myös tietenkin voimassa lainsäädäntöä, ja kuluttajaviranomaisten suosituksia muun muassa kuluttajan peruutusturvasta. Yritys on myös sitoutunut suojamaan asiakkaidensa henkilötietoja, eikä niitä jaeta pankkien tai muiden rahoitusyhtiöiden kanssa.

Kaikki pikavipit

Yleislaina lyhyesti

  • Suomalainen yritys, joka tarjoaa luotettavaa ja turvallista luotonmyöntöä
  • Yleislaina on perustettu vuonna 2011
  • Tarjoaa erilaisia edullisia ja nopeita rahoitusvaihtoehtoja kotitalouksille
  • Noudattaa ECRC:n määräämiä kriteerejä luotonannon saralla

Yleislaina lainaa

Onko Yleislaina luotettava?

Yleislainan lainansaajalle on myönnetty oikeus lainan peruuttamiseen tietyn ajan sisällä lainan hakemisesta. Lainanhakija on oikeutettu kuluttajasuojalain mukaisesti 14 päivän peruutusoikeuteen. Lainansaajan on siis mahdollista peruuttaa laina, kunhan hän ilmoittaa siitä lainanmyöntäjälle 14 päivän kuluessa, siitä hetkestä, kun lainanhakija on saanut lainarahat tilillensä. Rahat tulee palauttaa lainanmyöntäjälle välittömästi, mutta viimeistään 30 päivän sisällä siitä, kun asiakas on lähettänyt peruuttamisilmoituksen.

Tämän lisäksi Yleislainan sivuilla on myös selvennetty, miten mahdollisissa erimielisyyksissä asiakkaan ja lainanmyöntäjän välillä tulee toimia. Mikä lainansaajan ja lainanmyöntäjän kesken erimielisyyttä ei pystytä ratkaisemaan, ovat lainan sopimuksen alaisena erimielisyydet mahdollista ratkaista lainansaajan yleisessä alioikeudessa. Mikäli lainansaajalla ei olisi asuinpaikkaa Suomessa, on erimielisyys myös mahdollista ratkaista Helsingin käräjäoikeudessa. Kaikissa tapauksissa lainansaaja on oikeutettu viemään riitaisuus kuluttajariitalautakuntaan, jos tilanne sitä vaatii. Vaikka käräjäoikeus voi äkkiseltään kuulostaa hurjalta, on Yleislainalta kuitenkin esimerkillistä mainita tämä mahdollisuus oma-aloitteisesti sivuillaan; tämä tarkoittaa sitä, että Yleislainalla otetaan asiakkaiden tyytyväisyys tosissaan.

Yleislainan lainatuotteet

Yleislaina on laina, jota on mahdollista nostaa 2 000 – 10 000 euroa kertalainana. Lainaa on helppo hakea Yleislainan sivuilta löytyvällä hakemuksella. Kun asiakas on jättänyt hakemuksen nettisivuilla, toimittaa yritys lainasopimuksen sähköpostitse. Tämä sopimus tulee hyväksyä, ja sen jälkeen rahat toimitetaan asiakkaan tilille.

Laina on siis helppo ratkaisu tilanteisiin, kun kuluttaja tarvitsee nopeasti rahaa. Laina sopiikin hyvin esimerkiksi suurempiin kertahankintoihin. Yleislainan koko summa maksetaan kerralla asiakkaan tilille. Takaisinmaksuajan lainalle voi asiakas itse valita sopiviin eriin 6 – 60 kuukauden väliltä. Lainan minimiaika on vähimmillään 6 kuukautta, ja maksimi aika lainalle 24 kuukautta. Lainassa erikoista on se, että lainan korko ei muutu, vaikka asiakas maksaisikin lainan myöhässä. Lainan todellisen vuosittaisen koron asiakas näkee henkilökohtaisesta lainasopimuksesta ja ennakkotiedoista, jotka on toimitettu asiakkaalle ennen kuin hän allekirjoittaa sopimuksen. Lainan todellinen vuosikorko vaihtelee 33 % ja 66 % välillä, riippuen lainan määrästä ja muista ehdoista.

Esimerkkinä tyypillisestä Yleislainan summasta ja sen kuluista olisi esimerkiksi kuluttajan ottama 3 000 euron laina 24 kuukaudelle. Tämän lainan vuosikorko olisi esimerkiksi 38,62 %, ja kokonaiskustannus lainalle tulisi olemaan 4 111,08 euroa kaikkine kuluineen. Kokonaiskustannuksen voi pilkkoa pienempiin osiin josta se koostuu; 3 000 euron lainalle kahdelle vuodelle nimelliskorkoa kertyy 9,9 %. Tämän lisäksi järjestelypalkkiota koko tältä ajalta Yleislaina veloittaa 588 euroa. Tämän lisäksi asiakkaan tulee maksaa tilinhoitomaksua, joka veloitetaan kuukausittain. Tilinhoitomaksu on kiinteä 9 euroa kuukaudessa. Näistä kaikesta koostuu yhdessä loppusumma 4 111,08 euroa lainalle. Lainaa voisikin pitää kohtuuhintaisena, mutta tarkemmat ja henkilökohtaiset lainatarjoukset kannattaa aina pyytää suoraan lainanmyöntäjältä.

Yleislaina antaa jokaiselle asiakkaan henkilökohtaisen tarjouksen haetusta lainasta, josta näkee tarkalleen kaikki korot, kulut, ja muut veloitettavat summat lainalle, jota on ottamassa. Lainoja on hyödyllistä ehkä myös kilpailuttaa useiden eri yritysten välillä, ja vertailla esimerkiksi eri yritysten tilinhoitopalkkioita ja korkoja. Kuitenkin yli yksittäisten hintojen, kannattaa kiinnittää huomiota lainantarjoajan palveluihin, luotettavuuteen, sekä lainalle kertyvään kokonaissummaan, jonka kuluttaja joutuu kokonaisuudessaan maksamaan halutessaan luopua lainasta lopullisesti. Myös korkojen osuus vaikuttaa lainan summaan merkittävästi, joten vuosikorot ja todellinen vuosikorko kannattaa ottaa huomioon. Ottaen nämä kaikki tekijät huomioon, onkin Yleislaina oikein varteenotettava paketti kokonaisuudessaan nopeasti haettavalle ja joustavalle lainalle.

Kuinka voin hakea pikavippiä?

Yleislainan myöntämiselle ehtoina on, että asiakkaan tulee olla vähintään 20 -vuotias, ja asua vakituisesti Suomessa. Tämän lisäksi hakijalla ei saa olla luottohäiriömerkintöjä, eikä hänen työsuhteensa tulisi olla koeajalla, vaan vakituinen työsuhde. Hakijan tulojen tulisi myös ylittää hänen vakituiset menonsa, ja tulomenoarvion tulee myös olla realistisesti laskettu. Asiakkaan tulee hyväksyä Yleislainan sopimusehdot, ja hänellä ei tulisi myöskään olla entuudestaan useita luottoja vielä maksamatta. Luottoa haettaessa Yleislainan ehtoihin tulee myös tutustua huolella.

Kuka voi hakea pikavippiä?

Yleislainan luottoa voi hakea kuka tahansa vähintään 20 -vuotias, joka täyttää Yleislainan yleiset ehdot lainan myöntämiselle. Yleislainaa hakevan henkilön tulisi ikärajoituksen lisäksi asua vakituisesti Suomessa, eikä henkilöllä tulisi olla entuudestaan useita luottoja maksamatta. Lainaa hakevan henkilön työsuhde ei saa olla koeajalla, ja työsuhteen tulee olla vakituinen. Henkilöltä ei hyväksytä luottohäiriömerkintöjä. Tämän lisäksi henkilön tulojen tulisi ylittää hänen kuukausittaiset menonsa, ja henkilön antaman tulomenoarvion tulee olla realistinen lainahakemuksessa. Lainaa hakevan henkilön tulee myös tietenkin hyväksyä Yleislainan sopimusehdot. Tarkemmin Yleislainan sopimusehtoihin voi tutustua yrityksen sivuilta, joka sopimusehdot voi lukea kokonaisuudessaan. Sopimusehtoihin kannattaa aina tutustua tarkasti ennen lainan hakemista.

Tarvitsenko vakuuksia lainaan?

Hakija ei tarvitse vakuuksia lainaan, kunhan täyttää Yleislainan asettamat ehdot lainan hakijalle. Yleislainan hakijalta ei myöskään edellytetä vakuuksien lisäksi takaajaa lainalle, mutta sen sijaan lainanhakijan tiedot, niin perustiedot kuin maksutiedot tarkistetaan ja arvioidaan tarkasti. Asiakkaan täyttäessä lainahakemusta, tulee hänen täyttää hakemuksen yhteydessä vastaukset tiettyihin kysymyksiin liittyen asiakkaan luottotietoihin. Riippuen asiakkaan vastauksista, arvioidaan hänen kykynsä maksaa laina takaisin tulevaisuudessa, ja tämän päätöksen pohjalta annetaan asiakkaalle riskiarvio. Arvion mukaan asiakkaalle myönnetään myös luottoraja, joka määrää otettavan lainan suuruuden lainatarjouksessa, jonka Yleislaina lähettää asiakkaalle myönteisen lainapäätöksen jälkeen.

Pikavippi heti tilille?

Yleislaina on nopea ja luotettava palvelu, ja laina on mahdollista saada tilille lähes heti, ja laina maksetaankin asiakkaalle nopeammin kuin useimmat pikavipit. Hakijan tulee ensin päättää haluamansa lainasumma, ja tämän jälkeen lainan yksityiskohtaiset tiedot, kuten takaisinmaksuaika. Lainatietojen jälkeen tulee täyttää lainahakemus, jonka Yleislaina tarkistaa. Kun asiakkaan tiedot on tarkistettu ja myönteinen lainapäätös annettu, saa asiakas sähköpostitse vahvistuksen yhteydessä sopimuksen, joka tulee allekirjoittaa käyttämällä verkkopankkitunnuksia. Sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen siirretään rahat asiakkaan tilille lähes heti.

Yhteistiedot

Yleislainan asiakaspalvelu palvelee asiakkaitaan niin sähköpostitse, puhelimitse, kuin myös nettisivuilta löytyvän online chat -palvelun avulla. Niin asiakaspalvelun puhelinpalvelu kuin online chat -palvelu ovat auki ja auttamassa asiakkaita arkisin klo 9 – 17 välillä. Yleislainaan voi ottaa yhteyttä asiakaspalvelun aukioloaikojen ulkopuolella sähköpostitse. Asiakaspalvelun auki ollessa online chat -palvelu on myös kätevä tapa olla yhteydessä Yleislainaan. Onlinen chatin kautta kysyy monimutkaisemmatkin asiat helposti kirjoittamalla, ja reaaliaikaisuuden vuoksi vastauksen asiakaspalvelusta saa huomattavasti nopeammin kuin sähköpostilla.

Yhteistiedot Yleislainaan löydät alta: AA-Yleislaina Oü, Suomen sivuliike. Y tunnus: 2431750-4, Hiomotie 19, 00380 Helsinki, Puh: 0600 0 2515, Sähköposti: asiakaspalvelu@yleislaina.fi.
Kaikki pikavipit