Lainaa 20000 €

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Sortter
Sortter
1.000 - 60.000 €2.00% - 20.00%1 - 20 v20 vHae Nyt
Zmarta
Zmarta
1.000 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Etua
Etua
500 - 60.000 €4.41% - 20.00%1 - 18 v18 vHae Nyt
OmaLaina
Omalaina
500 - 60.000 €4.90% - 20.00%1 - 20 v18 vHae Nyt
Rahalaitos
Rahalaitos
500 - 70.000 €4.99% - 20.00%1 - 15 v20 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Kaipaatko käsirahaa uuden asunnon ostamiseen vai onko mielessäsi nykyisen asunnon remontointi vaiko kenties uuden auton hankinta? Kun haet netin kautta lainaa 20 000 €, voit sen avulla tehdä erilaisia hankintoja tai rahoittaa sillä haluamiasi projekteja. Tämän kokoinen laina soveltuu hyvin unelmien toteuttamiseen, ja tämän kokoisella lainalla voit jo kustantaa vaikkapa matkan maailman ympäri tai käyttää sen unelmiesi yrityksen perustamiseen

Tämän kokoisen lainan hakeminen onnistuu nykyään helposti ja kätevästi netin kautta, eikä lainan saamiseksi vaadita kuin muutaman perusasian täyttäminen, jonka useat suomalaiset helposti täyttävät. 20000 laina vaatii hakijalta säännölliset tulot. Usein myös tämän kokoisen lainan saa täysin ilman vakuuksia tai takaajaa. Lainan saamiseen vaikuttaa tietysti paljon oma henkilökohtainen taloustilanne. Lainan saaminen riippuu täysin lainapalvelun kohdallasi tekemästä riskiarviosta.

Joissain tapauksissa tämän kokoiselle lainalle vaaditaan vakuudeksi esimerkiksi omistusasunto tai muuta kiinteää omaisuutta. Jos olet hakemassa lainaa yhteishakijan kuten esimerkiksi puolisosi kanssa, helpottaa se yleensä lainan saamista. Voit käyttää myös esimerkiksi autoasi lainan vakuutena, mutta silloin tulee ottaa huomioon se, että lainan vakuuden tulee olla vähintäänkin yhtä arvokas kuin hakemasi lainan. Eli jos käytät lainan vakuudeksi vaikkapa autoa, tulee 20 000 € lainalle vakuuden arvon olla vähintään tuo 20 000 €.

Lainaa 20000 € netistä

Edullinen laina netistä kulutusluottona

Poditpa sitten auto- tai matkakuumetta, kulutusluotto on hyvä ratkaisu Sinulle, jos haluat toteuttaa haaveesi joustavasti maksaen. Kulutusluoton saat netistä nopeasti ja helposti, ja voit maksaa sen takaisin Sinulle sopivissa erissä kuukausien mittaan. Et välttämättä tarvitse lainaan vakuuksia tai takaajia, mutta suuremman summan lainaamisessa ne ovat yleensä tarpeen. Lisäksi vakuudellisessa lainassa korkoprosentti on useimmiten vakuudetonta lainaa pienempi. Kulutusluotto on suuruudeltaan yleensä useampi tuhat euroa, ja sopii siksi erityisesti suurempien, harkittujen ostosten tekoon ja niiden joustavaan takaisinmaksuun. Juuri sen joustavuuden ansiosta voit sovittaa kulutusluoton omaan maksuvalmiuteesi jakamalla menot useaan sopivankokoiseen kuukausierään. Tällä tavoin sinun ei tarvitse maksaa koko ostosta yhtenä suurena kertaeränä vaan voit maksaa sen sopivalla, tasaisella tahdilla. Koska kulutusluotto on joustava ja etenkin vuosikoron perusteella vertailtuna pikavippiä edullisempi, sopii se hyvin vaikkapa pitkään haaveillun uuden veneen tai moottoripyörän ostoon.

Lainaa kannattaa aina ottaa vastuullisesti. Pikaisessa rahantarpeessa saattaa houkutus ottaa laina olla suuri, mutta vaihtoehtojen miettiminen on aina viisas ratkaisu. Mikäli harkintasi jälkeen päädyt ottamaan kulutusluoton, kannattaa käyttää vielä hieman aikaa ja kärsivällisyyttä tarjontaan tutustumiseen ja vaihtoehtojen vertailuun. Tämä kannattaa aina, sillä usein ensimmäisenä vastaan tuleva palvelu ei ole se kaikkein edullisin ja järkevin ratkaisu tilanteeseen. Sijoittamalla vähän aikaa lainan valintaan voit säästää monissa lainanottoon liittyvissä kuluissa. Muista myös neuvotella kulutusluottoon sinulle sopiva maksuaika ja kuukausierät.

Kulutusluotto ilman vakuuksia ja takaajaa

Netin kautta otettavat lainat kuten pikavipit ja kulutusluotot ovat viime vuosien aikana kasvattaneet markkinaosuutta kaikista lainoista merkittävästi. Niiden suosio perustuu siihen, että laina on mahdollista saada nopeasti, eikä lainan saamiseksi vaadita ollenkaan vierailua esimerkiksi pankin konttorissa. Myöskään pitkiä lainaneuvotteluja ei tarvita, ja lainaa netistä pystyy hakemaan ilman, että hakijan täytyy täyttää yhtään paperista lomaketta, vaan kaiken pystyy hoitamaan helposti ja nopeasti netin kautta.

Pikavippien ja kulutusluottojen nopeus perustuu siihen, että lainalle ei yleensä vaadita vakuuksia tai takaajaa. Perinteisissä pankkilainoissa, etenkin suuremmissa, lainan hakijan tulee antaa lainan takaisinmaksun vakuudeksi jotain kiinteää omaisuutta. Esimerkiksi asunto- ja autolainoissa itse lainalla ostettava kohde eli asunto tai auto toimii lainan vakuutena. Tällöin jos lainan ottaja joutuu lainan takaisinmaksun kanssa ongelmiin, voi pankki ottaa asunnon tai auton haltuunsa minimoiden näin luottotappiot. Suurimmissa lainoissa käytetään myös henkilötakaajaa. Jos lainan ottaja joutuu ongelmiin takaisinmaksun kanssa, siirtyy lainan maksamisen vastuu tällöin henkilölle, joka on taannut lainan. Koska lainalle vaaditaan vakuus ja takaaja, hidastaa se merkittävästi lainan hakuprosessia. Pankin tai muun lainan myöntävän tahon pitää nimittäin tarkastaa vakuus ja tehdä sopimus lainan takaajan kanssa.

Pikavippien ja kulutusluottojen tapauksessa sen sijaan vakuuksia ja takaajaa ei tarvita. Tämän ansiosta lainan hakemiseen riittää helpon ja nopean verkkolomakkeen täyttäminen. Hakemuksessa syötettyjen tietojen perusteella lainapalvelu tekee riskiarvion, jonka perusteella lainaa joko tarjotaan, tai lainahakemus hylätään. Useimmat netin lainapalveluista tarjoavat lähes välittömän lainapäätöksen. Vakuudettomuuden haittapuolena pikavipeissä ja kulutusluotoissa on yleensä korkeammat korot kuin pankkilainoissa. Tämä selittyy sillä, että vakuudellisen lainan tapauksessa lainan myöntäneellä taholla on pienempi todennäköisyys sille, että laina jää maksamatta. Pikavippiyritykset paikkaavat tätä korkeampaa luottoriskiä sillä, että lainoista pyydetään hieman korkeampaa korkoa.

Mitä lainan saamiseksi vaaditaan?

Jotta lainaa 20000 € netin kautta onnistuu, vaaditaan hakijalta muutamia asioita. Ensimmäinen ja yksi tärkeimmistä vaatimuksista on riittävä ikä. Kaikille netin kautta haettaville lainoille ikärajana toimii vähintään 18 vuoden ikä. Suuri osa lainapalveluista käyttää vielä tätä korkeampaa ikärajaa, ja tyypillisissä tapauksissa ikäraja lainan saamiselle vaihteleekin 20 ja 24 ikävuoden väliltä. Hakijalta edellytetään myös puhtaita luottotietoja, eli maksuhäiriömerkintöjä ei saa löytyä. Usein jos maksuhäiriömerkintä löytyy tiedoista, johtaa se automaattiseen lainahakemuksen hylkäämiseen. Näiden lisäksi vaatimuksiin kuuluu tyypillisesti joko vakituinen asuinosoite Suomessa tai Suomen kansalaisuus, toiminnassa oleva matkapuhelinliittymä, sähköpostiosoite sekä pankkitili nettipankkitunnuksilla.

Vertaa lainojen hintoja

Aina ennen lainan hakemista kannattaa vertailla eri lainapalveluiden tarjontaa. Netistä löytyy nykyään useita kymmeniä erilaisia lainapalveluita jotka toimivat Suomen markkinoilla. Näiden lainatuotteiden välillä on usein erittäin merkittäviä eroja, eli helpon lainavertailun avulla pystytkin siis helposti säästämään lainan kustannuksissa merkittävästi. Lainavertailun voit suorittaa joko itse tai meidän sivujemme kautta. Lainavertailu itse onnistuu siten, että teet lainahakemuksen useaan eri paikkaan. Hakemuksen jättäminen ei vielä sido sinua mihinkään, ja voit lainatarjouksen saatuasi vertailla eri palvelusta saamiasi tarjouksia keskenään. Tarjouksiin kannattaa tutustua huolellisesti ja ajan kanssa, näin pystyt helposti valitsemaan parhaan sinulle myönnetyn lainatarjouksen.

Pystyt helpottamaan prosessia vielä entisestään, kun teet ennen lainan hakemista lainavertailun sivujemme kautta. Olemme listanneet palveluumme suurimman osan Suomen markkinoilla toimivista lainapalveluista. Sivuiltamme löydät paljon tietoa näihin palveluihin liittyen, ja voit lukea muiden kokemuksia ja arvostelun lainapalvelusta. Listaamme myös lainojen hinnat. Näin pystyt valitsemaan palvelustamme ne lainapalvelut, joihin hakemus kannattaa jättää. Jotkin lainapalveluista tarjoavat yksilölliset hinnat lainoilleen, ja tällöin lainan todelliset ja lopulliset kustannukset selviävätkin vasta kun haet lainaa palvelusta. Pystyt siirtymään sivuiltamme lainapalvelun sivulle klikkaamalla punaista ”Hae nyt” -painiketta.

Lainaa 20000 € ja takaisinmaksuaika

Kulutusluottojen tapauksessa lainan summat vaihtelevat noin 2 000 € ja 60 000 € välillä. Laina-aika kulutusluotoilla vaihtelee muutamasta kuukaudesta useaan vuoteen. Suuremmille lainoille saa yleensä tietysti pidemmän laina-ajan.

Kun kyseessä on 20 000 € lainasumma, saa sille yleensä kohtalaisen pitkän laina-ajan. Useimmat tällä hetkellä kyseistä lainasummaa tarjoavista palveluista tarjoavat tyypillisesti jopa 15 vuotta takaisinmaksuaikaa kyseiselle lainasummalle. Pääsääntöisesti laina kannattaa aina maksaa takaisin niin pian kuin suinkin mahdollista, jotta lainan korkokustannukset jäisivät mahdollisimman pieniksi. Lainan takaisinmaksuajan avulla pystytään säätämään lainan kuukausittaisten takaisinmaksuerien suuruutta. Kannattaa suunnitella lyhennyserien suuruus sellaiseksi, että lainan takaisinmaksusta ei aiheudu liikaa rasitteita kuukausittaiselle taloudelle.

Jos olet ottanut lainan, ja saatkin arvioimaasi enemmän tuloja, on sinun yleensä mahdollista maksaa laina takaisin alkuperäistä aikataulua nopeammalla aikataululla. Yleensä tällainen järjestely ei tuota lisäkuluja lainaajalle. Asian sopiminen hoituu suoraan lainapalvelun kanssa.

Lainaa rinnakkaishakijan kanssa

Jos haluat saada suuremmat todennäköisyydet sille, että lainaa 20000 € netistä onnistuu, voit silloin hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakijalla tarkoitetaan yhteishakijaa. Haet siis lainaa yhdessä tämän toisen henkilön kanssa. Rinnakkaishankijaa käyttämällä pystyt parantamaan todennäköisyyttä lainan saamiselle. Samalla rinnakkaishakija voi myös vaikuttaa positiivisesti muihin lainan ehtoihin, kuten esimerkiksi korkoprosenttiin. Lainapalvelun silmissä yhteishakija toimii siis tavallaan lisätakeena siitä, että laina tulee maksetuksi. Rinnakkaishakija on samaan tapaan vastuussa lainan takaisinmaksusta kuin normaali lainan hakija. Yleisimmissä tapauksissa rinnakkaishakijana toimii puoliso tai perheenjäsen.

Lainan korko määräytyy usean eri tekijän perusteella, ja usein lopullinen korko selviääkin vasta siinä vaiheessa, kun haet lainaa ja saat palvelusta lainatarjouksen. Kannattaa pitää mielessä, että lainan hakeminen ei sido sinua vielä lainan ottamiseen, vaan voit rauhassa vertailla eri lainatarjouksia keskenään ja valita näistä edullisimmilla ehdoilla varustetun laina. Lainan korkoon vaikuttavat esimerkiksi kuukausittaiset tulosi ja aikaisemmat lainasi.

Pikavippi heti tilille

Pikavippi on nimensä mukaisesti nopea lainatuote, jonka voi hakea nopeasti ja helposti netin kautta. Pikavippi on useimmissa tapauksissa mahdollista saada omalle pankkitilille hyvinkin nopeasti, usein jopa saman päivän aikana. Kulutusluottojen tapauksessa lainan nopeus riippuu usein hakemasi lainan summasta. Koska 20000e laina on kohtuullisen suuri laina, kestää sen tilille saamisessa yleensä muutamia pankkipäiviä. Tämä riippuu pitkälti siitä, minkä lainapalvelun valitset sekä myös siitä, missä pankissa sinulla on tili. Jos tilisi sijaitsee samassa pankissa kuin lainapalvelun tili, on silloin laina mahdollista saada nopeasti tilille. Kannattaa aina lainahakemusta tehdessäsi täyttää kaikki vaadittavat tiedot hakemukseen. Hakemukseen tulee yleensä liittää mukaan todiste säännöllisistä tuloista. Useimmissa tapauksissa voit liittää tiedoston suoraan hakemukseen, tai vaihtoehtoisesti voit toimittaa sen sähköpostilla. Kun liität tämän mukaan jo lainahakemukseen, pystyt nopeuttamaan hakemuksesi käsittelyä.

Hae laina aina vastuullisesti

Lainan ottamiseen kannattaa aina suhtautua vakavasti ja ennen lainan ottamista tulee lainan tarve arvioida tarkkaan. Usein hankintaa voidaan lykätä siihen asti, kunnes säästöjä on kertynyt riittävästi. Jos kuitenkin tulet harkintasi jälkeen tulokseen, jonka mukaan laina on tarpeellinen, kannattaa silloin tehdä tarkka selvitys taloustilanteestasi. Selvitä tarkasti kuukausittaiset tulosi sekä menosi. Näiden avulla pystyt arvioimaan, kuinka suurista lainan takaisinmaksueristä pystyt selviämään siten, että lainan takaisinmaksaminen ei rasita liikaa omaa taloutta.

Lainaa kannattaa aina ottaa ainoastaan sen verran kuin tarvitset, sillä lainasta aiheutuu aina kustannuksia. Siksi ei ole järkevää hakea hieman ekstralainaa huvitteluun, vaan kannattaa aina pyrkiä ottamaan niin pieni laina kuin mahdollista, ja myös maksamaan laina takaisin niin nopeasti kuin mahdollista. Oikein käytettyinä pikavipit sekä kulutusluotot ovat hyviä lainatuotteita, joiden avulla kuluttajat pystyvät helposti saamaan hieman paljon kaivattua joustoa kuukausittaiseen talouteen, ja lainojen avulla voidaan toteuttaa useita eri asioita aina asunnon remontoinnista uuden asunnon käsirahaksi, auton hankintaan tai vaikkapa lomamatkan rahoittamiseen. Lainaa 20000e hyvillä ehdoilla ja edullisella korolla pystyt nyt löytämään helposti lainavertailumme avulla.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Teemu Virtanen (Lainando)