Lainaa 100 €

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Suomessa pikavippien ja kulutusluottojen suosio on kasvanut paljon viimeisten vuosien aikana. Lainaa 100e onkin helppoa ja nopeaa hakea netistä. Lisäksi lainapalveluiden kova keskinäinen kilpailu tarkoittaa sitä, että kuluttajat pääsevät nauttimaan kilpailun alentamista hinnoista. Pikavippi, pikalaina ja kulutusluotto on helppo ja nopea hakea netistä. Usein lainan hakemiseen vaaditaan ainoastaan helpon sähköisen lomakkeen täyttäminen ja vaadittujen liitteiden lähettäminen palveluun. Koska lainapalveluiden hinnat vaihtelevat merkittävästi keskenään, kannattaa aina tehdä lainavertailua ennen lainan hakemista. Lainavertailun avulla pystyt aina selvittämään edullisimman lainan ja voit sitten helposti valita juuri sinun tarpeitasi vastaavan lainatuotteen.

Pikavippi on lainatuotteena sellainen, että se sopii hyvin yllättävien ja arvaamattomien kulujen kattamiseksi. Usein arjessa vastaan tulee tilanteita, joissa rahan tarve on äkillinen ja akuutti, eivätkä olemassa olevat säästöt riitä kulujen kattamiseksi. Tällaisiin tilanteisiin saattavat johtaa esimerkiksi jääkaapin yllättävä hajoaminen tai sairastuminen, joka vaatii lääkärissä käyntiä. Samoin myös auton hajoaminen voi johtaa tilanteeseen, jossa rahaa auton korjauskustannusten kattamiseksi tarvittaisiin äkillisesti. Yhteistä tällaisille tilanteille on se, että niihin ei oikein pysty ennalta varautumaan. Pikavippi tuokin tällaisissa tilanteissa paljon kaivattua joustoa talouteen, ja pikavipin avulla tällaisista tilanteista pystytään selviytymään paremmin.

Ennen lainan hakemista netistä kannattaa miettiä tarkasti muutamia asioita. Ensinnäkin kannattaa miettiä sitä, tarvitaanko lainaa todella, vai olisiko tilanteesta mahdollista selviytyä esimerkiksi menoja karsimalla tai säästämällä rahaa tuloista. Jos tilanne on se, että lainaa todella tarvitaan, kannattaa silloin tehdä tarkka selvitys, jonka avulla pystyt arvioimaan oman kuukausittaisen taloutesi. Näin pystyt tekemään arvion siitä, kuinka suurta lainaa pystyt maksamaan takaisin, ja kuinka pitkän maksuajan lainalle tarvitset. Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että laina kannattaa maksaa takaisin niin pian, kuin suinkin vain on mahdollista. Näin lainan korkokustannukset pysyvät niin pieninä kuin mahdollista. Tosin suurempien lainasummien kohdalla vaaditaan yleisesti pidempää maksuaikaa. Voit useissa tapauksissa säätää lainan kuukausittaista lyhennystä siten, että säädät takaisinmaksuajan pituutta.

100 laina netistä

Yleistä 100 € lainasta

Lainat 100 € summilla ovat lähes poikkeuksetta aina tyypiltään pikavippejä. Pikavipit toimivat käytännössä samalla periaatteella kuin esimerkiksi pankkilainat ja muut tutummat lainatuotteet. Pikavipit eroavat muista lainatuotteista kuitenkin siinä, että niiden hakuprosessi on normaalisti erittäin nopea, ja laina on mahdollista saada omalle tilille samana päivänä, joissain tapauksissa jopa tunnin sisällä lainan hakemisesta. Suurin osa markkinoilla olevista pikavippiyrityksistä ottavat lainahakemuksia vastaan kaikkina viikonpäivänä kellon ympäri. Useat palvelut myös käsittelevät hakemuksia joka päivä. Kun olet saanut lainatarjouksen ja päättänyt nostaa lainaa, riippuu lainan nopeus usein siitä, missä pankissa sinulla on tili. Jos käytät lainapalvelun kanssa samaa pankkia, tulee useimmissa tapauksissa laina vielä saman päivän aikana perille. Jos tilit taas löytyvät eri pankeista, kestää lainan tilille siirtämisessä yleensä 1 – 2 pankkipäivää.

Kun puhutaan pikavipeistä, puhutaan silloin yleensä melko pienistä lainoista. Pikavippien summat vaihtelevatkin muutamasta kymmenestä eurosta noin 2 000 € saakka. Korko pikavipissä on yleisesti kulutusluottoja ja pankkilainoja korkeampi. Tämä johtuu siitä, että lainan helpon hakuprosessin ansiosta kaikki eivät pystykään maksamaan ottamaansa lainaa takaisin. Siksi lainapalvelut ja niitä pyörittävät yritykset joutuvat pyytämään pikavipeistä korkeampaa korkoa luottotappioiden minimoimiseksi. Pikavippiä haettaessa kannattaa olla tarkkana siitä, mikä korko lainalle ilmoitetaan. Joskus nimittäin pikavipin korko on ilmoitettu kuukausittaisena korkona eikä vuosittaisena korkona, kuten yleensä on tapana. Tämä johtuu siitä, että pikavipeillä on tyypillisesti lyhyt laina-aika.

Kun pikavipit tulivat ensin markkinoille, alkoivat niiden korot kasvaa nopeasti huimaa vauhtia. Tätä korkojen kehitystä vastaan säädettiin laki, joka astui voimaa vuonna 2013. Tämä laki määrää, että summaltaan alle 2 000 € lainoissa lainan todellinen vuosikorko ei saa ylittää 50 % + viitekorkoa. Osa pikavippejä tarjoavista yrityksistä siirtyikin tämän jälkeen tarjoamaan limiittilainoja ja joustoluottoja, joiden luottoraja on yli 2 000 €. Laissa määrätty korkokatto ei nimittäin koske joustotyyppisiä luottoja. Joustoluottoa hakiessasi kannattaa olla tarkkana, jotta et päädy vahingossa nostamaan liikaa lainaa.

Mistä saa lainaa 100 €?

100 € summalla lainoja tarjoaa lähes kaikki Suomen markkinoilta löytyvät pikavippiyritykset. Tällaisia ovat esimerkiksi Suomilimiitti, Ferratum sekä Vippi.fi. Voit tutustua kaikkiin tätä lainasummaa tarjoaviin yrityksiin helppokäyttöisessä lainavertailussamme. Lainavertailun avulla saat selville lainamarkkinoiden tilan ja pystyt valitsemaan parhaiten itsellesi sopivan edullisen lainan.

Lainojen vertaileminen on tärkeää

Suomen pikavippimarkkinoilta löytyy erittäin suuri määrä erilaisia yrityksiä ja palveluita, jotka kaikki tarjoavat kuluttajille pikavippejä ja kulutusluottoja. Kun vieläpä kaikki nämä palvelut mainostavat tarjoavansa Suomen parhaita ja edullisimpia lainoja, on vaikeaa valita juuri oikea laina kaikesta tästä tarjonnasta. Todellisuudessa eri palveluiden tarjoamat lainaehdot vaihtelevat merkittävästi. Samoin myös lainalle aiheutuvissa kustannuksissa on merkittävästi eroja. Tästä syystä onkin erittäin tärkeää tehdä lainavertailua, jonka avulla pystytään selvittämään lainan todelliset kustannukset.

Suomen laki määrää, että pikavipeissä joiden summa on alle 2 000 €, todellinen vuosikorko ei saa olla korkeampi kuin 50 %. Suuri osa pikavippejä tarjoavista yrityksistä tarjoavatkin siten pikavippejä, joissa todellinen vuosikorko nousee 49 % tuntumaan. Useat yritykset markkinoivat myös pikavippejä, joissa todellisen vuosikoron mainostetaan olevan 0 %. Tällaista lainaa haettaessa kannattaa olla tarkkana, sillä tarjoukset koskevat usein pelkästään uusia asiakkaita. Lainoissa korottomuuden ehtona on se, että laina tulee maksaa takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Jos lainaa ei pystykään maksamaan takaisin ensimmäisenä eräpäivänä, aiheutuu lainasta korkokuluja ja muita kustannuksia. Kannattaa siis aina lukea tarkkaan lainan ehdot, jotta olet varma siitä, minkälaisen lainan olet ottamassa.

Nykypäivänä useat pikavipit tarjotaan limiittiluottoina tai joustoluottoina. Tällaisissa lainoissa lain määräämää korkokattoa ei ole. Joustoluotot ja limiittiluotot toimivat siten, että et hae tiettyä summaa lainaa, vaan haet luottotiliä, jossa on tietyn suuruinen luottoraja. Tältä tililuotolta voit sitten nostaa haluamasi suuruisen summan aina luottorajan puitteissa. Jos päätät hakea tämän tyyppistä lainaa, kannattaa aina tarkistaa lainan ehdoista jos lainan jokaisesta nostosta veloitetaan palkkio, ja jos kyllä, kuinka suuri tämä nostopalkkio on. Pitkän ajan kuluessa nostopalkkiot saattavat muodostaa yllättävän suuren osan lainan kuluista, erityisesti silloin, jos joustoluotolta tekee usein nostoja.

Parhaiten lainan kustannukset pystyy hahmottamaan, kun laskee lainasta aiheutuvat kokonaiskustannukset ennen kuin haet lainaa. Tällöin huomioon otetaan kaikki lainalle aiheutuvat kulut, kuten esimerkiksi tilinhoitomaksut, avausmaksut ja nostopalkkiot, sekä tietysti myös korot. Kokonaiskustannuksien avulla lainojen vertailu onnistuu helposti, olitpa sitten hakemassa kulutusluottoa tai pikavippiä.

100 € laina on summaltaan melko pieni, joten helposti saattaa ajatella niin, että lainan kokonaiskustannuksissakaan ei pysty olemaan suurta eroa eri lainapalveluiden välillä. Vaihtelua löytyy kuitenkin huimasti. 100 € lainalle kustannukset 40 päivän ajalta vaihtelevat nimittäin 103 € ja 142 € väliltä vertailua tehdessä. Ero halvimman ja kalleimman lainantarjoajan välillä on siis huimat 39 € ja vieläpä ainoastaan 100 € lainasummalla. Kulujen ero on siis 39 % lainasumman suuruudesta. Tämän takia lainavertailu tulee aina tehdä

Mitä pitää tietää ennen lainan hakemista?

Ennen kuin haet lainaa netistä, kannattaa arvioida tarkkaan oma taloustilanne. Arvion tulee olla realistinen ja sen avulla sinun tulee pystyä arvioimaa se, kuinka suuren lainan pystyt ottamaan. Liian suuren lainan ottamista tulee välttää, sillä se saattaa johtaa maksuvaikeuksiin myöhemmin. Samalla tulee miettiä myös lainan takaisinmaksun aikataulu. Pikavipeissä takaisinmaksuaika on yleensä melko lyhyt. Siksi kannattaakin miettiä tarkkaan, onko laina todella tarpeellinen. Jos tällä hetkellä on tarvetta lainaa 100 eurolle, täytyy miettiä, onko kuukauden päästä varaa maksaa sama summa takaisin kulujen ja korkojen kera. Joskus lainan ottaminen pystytään välttämään esimerkiksi säästämällä ei niin kriittisistä kuukausittaisista menoista.

Kun teet hankintoja lainarahaa hyväksi käyttäen, kannattaa kohde miettiä tarkkaa. 100 € laina ei ehkä kuulosta kovin suurelta summalta, mutta jos omat olemassa olevat varat eivät riitä vaikkapa tarvittavan tuotteen ostamiseen, kannattaa silloin miettiä tuotteen tarpeellisuutta. Yleensä on mahdollista lykätä tuotteen hankkimista siihen asti, kunnes säästöstä löytyy riittävästi rahaa sen hankkimiseen. Ylimääräisiä menoja kuten ravintolailtoja tai muuta hauskanpitoa ei kannata pikavipeillä rahoittaa. Lainaa otettaessa kannattaakin miettiä pitkään lainan tarpeellisuus, ja se meneekö lainan rahat tarpeelliseen ja välttämättömään kohteeseen. Samalla tulee myös miettiä sitä, onko taloustilanne sellainen, että otetun lainan pystyy maksamaan takaisin sovitun aikataulun mukaisesti.

Pidä mielessä, että pelkästään lainatarjouksen pyytäminen palvelusta ei vielä sido sinua mihinkään. Siksi huonoilla ehdoilla varustettua lainatarjousta ei missään nimessä kannata hyväksyä. Samalla on hyvä pitää mielessä, että kuluttajasuojalain mukaisesti netin kautta otetun lainan voi perua kahden viikon sisään lainasopimuksen sitomisesta, jos tulet lainan ottamisen jälkeen siihen tulokseen, että et tarvitsekaan lainaa.

Myös lainan takaisinmaksun aikataulu tulee miettiä omaan talouteen sopivaksi ja realistiseksi. 100 € laina on summaltaan kohtuullisen pieni, joten sen takaisinmaksamista ei kannata lykätä kovin pitkälle. Pidempi laina-aika tarkoittaa aina sitä, että laina ehtii kasvaa kauemmin korkoa, ja tätä kautta lainan kokonaiskustannusten summa kasvaa.

100 € lainan hakeminen netistä

Lainaa 100e on helppo ja nopea hakea netin kautta. Pikavippejä tarjoavilla yrityksillä harvemmin onkaan konttoreita tai muita asiakaspalvelupisteitä, joissa fyysinen vierailu olisi mahdollista. Osa pikavippiyrityksistä tarjoaa tekstiviestin kautta otettavia pikavippejä, mutta yleisin tapa lainan hakemiseksi on netissä täytettävä lainahakemus.

Lainan hakeminen onnistuu helposti lainavertailumme kautta. Kun olet löytänyt sinulle sopivan lainapalvelun, voit hakea lainaa suoraan painamalla punaista ”Hae lainaa” nappia sivulta. Näin pääset suoraan lainapalvelun sivuille, jossa voit täyttää sähköisen hakemuksen.

Ennen lainan hakemista kannattaa tarkistaa lainaan liittyvät vaatimukset. Suurin osa lainoja myöntävistä yrityksistä vaatii lainan hakijoilta tiettyä ikää, puhtaita luottotietoja, säännöllisiä tuloja, vakituisen asuinosoitteen Suomesta, omalla nimellä varustetun puhelinliittymän sekä pankkitilin suomalaisesta pankista. Lisäksi usein vaaditaan myös joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne palveluun tunnistautumista varten.

Valitse oikea lainatarjous

Parhaan lainatarjouksen valinta voi joskus olla vaikeaa. Tällaisissa tilanteissa auttaa, kun tutustut huolella sinulle tarjottuihin lainoihin ja niiden kustannuksiin. Aina kannattaa olla tarkkana ja lukea myös sopimuksen pieni printti huolellisesti. Pikavippien tapauksessa markkinoilta voi usein olla hyvinkin harhaanjohtavaa, ja lainojen todelliset kustannukset eivät vastaakaan sitä, miltä ensivaikutelma antoi ymmärtää.

Esimerkkejä tällaisista tapauksista löytyy useita. Esimerkiksi täysin korottoman lainan myöntävä palvelu voi olla täysin oikeassa siitä, että laina on koroton, mutta ei heti etusivullaan mainitse lainaan liittyviä muita kuluja kuten esimerkiksi kuukausittaista tilinhoitomaksua, avausmaksua tai nostomaksua. Samoin on myös olemassa yrityksiä, jotka mainostavat, että heidän lainansa eivät sisällä kuukausittaista tilinhoitomaksua tai avausmaksua. Tällaisissa lainoissa taas kuukausittainen korko on usein suurempi. Siksi lainavertailua tehdessä tulee olla todella tarkkana!


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Juha Koronen (Lainando)