Lainaa 400 €

LainapalveluArvosanaLainasummaKorkoLaina-aikaIkäraja
Ferratum
Ferratum
1 - 4.000 €19.97%0 - 10 v21 vHae Nyt
Saldo
Saldo
300 - 2.000 €13.90% - 19.90%12 - 80 kk18 vHae Nyt
Vippi
Vippi
100 - 2.000 €13.90% - 19.90%3 - 41 kk18 vHae Nyt
Haenyt
Haenyt
500 - 50.000 €4.50% - 38.00%1 - 15 v20 vHae Nyt

Miksi ottaa pikavippi? Kaikkea ei voi valitettavasti aina nähdä ennalta, ja sama pätee rahan tuloon ja menoon elämän varrella. Joskus taloudellinen tilanne saattaa vaatia lyhytaikaisen lainan. Kun tarvitset pikaisesti lainaa 400 euroa, astuu pikavippi kuvaan. Pikavippi, toiselta nimeltään pikalaina, on pienehkö lainatuote, ja saat sen heti tilille nopeasti ja kätevästi. Saatat tarvita lainaa 400 euroa yllättäen hajonneen tiskikoneen tai vaikkapa auton korjaukseen. Tai kenties haluat toteuttaa jonkin pitkään haaveilemasi ostoksen jo nyt vähän ennen palkkapäivää. Tai saattaa olla vaikka niin, että jonkin kiireellisen laskun eräpäivä on jo kohdalla, mutta rahaa ei ole tulossa typötyhjälle pankkitilillesi vielä kahteen viikkoon. Pikavippi sopii moneen taloudelliseen tilanteeseen, ja nämä ovat vain muutamia esimerkkejä. Mikä tarpeesi sitten olikaan, pikavippi voi tulla pelastamaan taloudellisesti vaikean tilanteen tai täyttämään unelmasi, jota olet jo pitkään kärsivällisesti tavoitellut.

Lainaa 400 euroa – pikavippi heti tilille

Pikavippi on nopea laina

Kun rahantarve pääsee yllättämään, on pikavipillä yksi hyvä ominaisuus, joka nostaa sen esiin erilaisten lainatuotteiden joukosta. Pikavippiä ei kutsuta pikavipiksi täysin syyttä suotta. Sattumaa ei ole myöskään se, että pikavippejä tarjoavat yritykset mainostavat lainapalvelujaan monesti juuri niiden nopeudella. Lausahdus ”pikavippi heti” on todella nimensä veroinen, sillä rahat voi saada tilille hyvinkin pikaisesti. Pikavipin nimellä on myös toinen merkitys. Se tarkoittaa, että pikavipin saa nopeasti, mutta se tarkoittaa myös, että se on tarkoitus maksaa takaisin nopeasti. Juuri tämän takia pikavippi sopii edellä kuvaillun kaltaisiin tilanteisiin, jossa tarvitset pikaista 400 euron lainaa vaikkapa sen yllättäen hajonneen kodinkoneen korjaamiseen. Esimerkkitilanteiden yhdistävä tekijä on siis se, että rahantarve on nyt, mutta uutta rahaa on tulossa vasta jonkin ajan kuluttua.

Koska pikavipit on lähtökohtaisesti tarkoitettu tällaisiin pikatilanteisiin, ovat summat yleensä melko pieniä – esimerkiksi se 400 e. Jos rahantarpeesi on merkittävästi suurempi, ei pikavippi todennäköisesti ole sinulle oikea ratkaisu. Mikäli näin on, kannattaa sinun tutustua vaikkapa kulutusluottoihin, jotka ovat pikavippejä suurempia ja joissa on pikavippejä pienempi vuosikorko.

Vuosikorko antaa yleiskuvan lainan kustannuksista

Vuosikorko on nimensä mukaisesti korko, joka lainasta on maksettava vuoden laina-ajan kuluessa. Se on hyvä yleismittari, joka kertoo sinulle sen, kuinka kallis laina on, mikä puolestaan auttaa sinua vertailemaan eri lainapalveluita helposti ja valitsemaan sinulle parhaan palvelun.

Pikavippien vuosikorko on muihin lainatuotteisiin verrattuna usein huomattavan suuri. Pikavippien suhteen vuosikorko on kuitenkin jokseenkin harhaanjohtava mittari, sillä kuten aiemmin mainittua, pikavippi on tarkoitus maksaa takaisin lyhyen ajan sisällä. Siksi hakiessasi lainaa 400 euroa, vaikka vuosikorko näyttäisi pahaltakin, lainan todelliset kustannukset saattavat olla huomattavasti matalammat, jos aiot maksaa lainan takaisin vaikkapa kuukauden sisällä. Siksi pikavipit ovat hyödyllinen työkalu lyhytaikaiseen ja harkittuun talouden ylläpitoon. Pidempiaikaiseen taloudenhoitoon kannattaa sen sijaan käyttää lainoja, joiden vuosikorko on matalampi. Tällöinkin tulee laina toki ottaa vastuullisesti.

Pikavipin saaminen on helppoa

Nopeus tosiaan on eräs pikavippien parhaista piirteistä, mutta se ei ole suinkaan ainoa. Toinen erityisen miellyttävä ominaisuus, joka pikavipeillä on, on sen helppous.

Hakiessasi lainaa 400 euroa, tai minkä tahansa muun suuruista pikavippiä, tapahtuu prosessi yksinomaan verkossa. Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että sinä asiakkaana vältyt tarpeettomilta pankkireissuilta. Haet lainaa täyttämällä yksinkertaisen lomakkeen verkossa, et menemällä pankkiin käymään pitkällisiä lainaneuvotteluja. Et välttämättä tarvitse edes tietokonetta, vaan voit täyttää lomakkeen myös mobiililaitteella. Pankin jonossa odottelu ja pankkivirkailijan vakuuttelu eivät siis ole pikalainanottajan murheita.

Teoriassa jopa tämän lomakkeen täyttäminen on omanlaisensa ”lainaneuvottelu”, mutta se on niin yksiselitteiseksi hiottu, että todellista keskustelua ei asiakkaan ja lainanantajan välille pääse syntymään. Lomake kysyy sinulta kaiken olennaisen tiedon, ja saat lainapäätöksen sen perusteella – hyvinkin pikaisesti. Tällä tavoin lainan helppous on kytköksissä myös aiemmin mainittuun nopeuteen. Yksinkertainen lomake on asiakkaalle nopea täyttää, ja samainen lomake on lainanantajalle nopea käsitellä, mikä mahdollistaa päätöksen nopean saapumisen. Kun positiivinen lainapäätös tulee perille, saat rahat tilillesi heti – jo muutaman minuutin sisällä. Huomiothan kuitenkin sen, että lainsäädäntö rajoittaa lainannostoa yöaikaan, eli jos haet lainaa yöllä, saat rahat käyttöösi vasta seuraavana aamuna.

Tämän lisäksi pikavipeissä on muitakin lainanottoa helpottavia tekijöitä. Yksi näistä tekijöistä on se, että pikavippi on vakuudeton laina. Vakuudettomuus tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse esimerkiksi esittää tositteita siitä, että saat säännöllistä palkkatuloa. Et myöskään tarvitse takaajaa. Takaaja on henkilö, joka sitoutuu ottamaan vastuun lainasta lainanottajan tavoin, eli jos et kykene maksamaan lainaa, takaajasi joutuu vaikeuksiin. Tämän takia takaajaa lainalle voi olla vaikea löytää, mutta pikavipissä moista ei tarvita, mikä helpottaa lainanottoa entisestään. Vielä kolmantena tekijänä mainittakoon, että sinun ei myöskään tarvitse kertoa lainan käyttötarkoitusta lainapalvelun tarjoajalle. Tämä helpottaa prosessia, mutta tarkoittaa toki myös sitä, että käyttötarkoituksen järkevyyden arviointi jää täysin omalle vastuullesi. Pikavippi – kuten mikä tahansa muukin laina – on siis vastuullisen rahankäyttäjän hyödyllinen työväline.

Pidä huolta luottotiedoistasi

Pikalainan saaminen on helppoa, mutta yksi asia saattaa vaikeuttaa lainan saamista huomattavasti. Mikäli sinulla on luottotiedoissasi maksuhäiriömerkintä, muuttuu lainan saaminen paljon vaikeammaksi, sillä useimmat lainapalvelujen tarjoajat vaativat asiakkailtaan moitteettomia luottotietoja. Pikavippi tosiaan on vastuullisen rahankäyttäjän työkalu, ja siksi lainanantajalle on tärkeää, että asiakkaan luottotiedot ovat moitteettomat. Siksi onkin tärkeää, että otat lainoja harkitusti, jotta pystyt maksamaan ne takaisin ajallaan, sillä muuten lainanotto tulevaisuudessa saattaa muuttua hankalaksi. Maksuhäiriö merkintä tuo mukanaan myös muita ongelmia. Sinun voi olla esimerkiksi vaikea löytää vuokra-asuntoa tai työpaikkaa.

Jos kuitenkin sattuu käymään niin, että yliarvioit takaisinmaksuvalmiutesi ja näyttää siltä, ettet pysty maksamaan ottamaasi lainaa takaisin ajallaan, älä lähde setvimään ongelmaa väärin keinoin. Älä siis ota uutta pikavippiä voidaksesi maksaa vanhan lainan takaisin, sillä sen tekeminen ainoastaan syventää ongelmaasi ja pitkittää sen seurauksia. Oikea ratkaisu on ottaa yhteyttä lainanantajaan, neuvotella uusista maksujärjestelyistä ja hakeutua taloudelliseen neuvontaan.

Suomen laki suojaa lainanottajaa

Pikavipit ovat Suomessa melko uusi asia, ja siksi myös niihin liittyvä lainsäädäntö on melko tuoretta. Pikavipit saapuivat maahan alun perin vuonna 2005. Niiden selkein esi-isä on Amerikassa suosituksi tullut ”palkkapäivälaina”. Nimi viittaa lainojen lyhytaikaiseen luonteeseen – niitä voisi käyttää vaikkapa laskun maksamiseen hieman ennen palkkapäivää, ja palkkapäivän koittaessa lainan voisi sitten maksaa takaisin. Tällaiseen palkkapäivä lainaan tarvitaan kuitenkin tosite säännöllisistä palkkatuloista, ja kuten aiemmin mainittu, sellaisia ei suomalaisen pikavipin otossa tarvita. Suomalainen pikavippi on siis eräänlainen kevennetty versio näistä alkuperäisistä palkkapäivälainoista, ja tämähän sopii erinomaisesti pikavippien suosioon johtaneeseen filosofiaan – nopeaa ja helppoa, pikavippi heti.

Pikavipit saavuttivat nopeasti suuren suosion etenkin nuorison mutta myös monien muiden eri elämäntilanteissa olevien ihmisten keskuudessa. Koska pikavippien ottaminen on niin helppoa ja nopeaa, on myös niiden ottamisen kynnys hyvin matala. Tämä herätti kuitenkin huolta, että pikavipit – joita ei tuolloin vielä säädelty millään lailla – saattaisivat aiheuttaa vaarallisia velkakierteitä. Erityisen ongelmallista oli se, että pikavippejä tarjoavat yritykset saivat veloittaa palveluistaan mitä tahansa ja lainat saattoivat sisältää kaikenlaisia piilokuluja, mikä teki lainanotosta asiakkaalle sekä vaikeaa että jossain määrin vaarallista. Onneksi tätä ongelmaa vastaan kehitettiin 2013 uusi laki, joka suojaa nykypäivän pikavippiasiakasta. Tämä laki koskee nimenomaan pienlainoja kuten pikavippejä, jotka laki määrittelee lainoiksi, jotka ovat suuruudeltaan alle 2 000 euroa. Tällaisen pienlainan vuosikorko ei lain mukaan saa ylittää tiettyä rajaa, joka on 50 % sekä sillä hetkellä voimassa oleva viitekorko. Korkolaki tarjoaa siis asiakkaalle suojaa kohtuuttomia korkoja vastaan, mikä tekee nykypäivän pikavipeistä stressittömämpiä ja turvallisempia ottaa.

Ota lainaa 400 netistä vastuullisesti

Pikavipin ottajan suojeluun osallistuu myös sarja muita pykäliä kuluttajansuojalaissa. Kuten lain nimikin jo kertoo, sen on tarkoitus nimenomaan suojella kuluttajaa, eli kyseinen laki on ymmärrettävästi tärkeä meille kaikille. Se vaatii muun muassa sen, että asiakkaalle on tarjottava selkeä kuva lainan kokonaiskuluista – tai kulujen määräytymisperusteista, jos tarkkaa summaa ei voi lainan myöntämisen hetkellä antaa. Tämä suojaa kuluttajaa ikäviltä piilokuluilta, jotka saattavat aiheuttaa taloudellisia ongelmia, ja juuri sitä vartenhan kuluttajansuojalaki käsittelee pikavippejä – koska väärin käytettyinä pikavipit saattavat aiheuttaa ja syventää taloudellisia kriisejä. Ota huomioon lainaa ottaessasi, että lainan korko ei välttämättä ole ainoa lainaan liittyvä meno. Saatat pikavippiä ottaessasi esimerkiksi joutua maksamaan lainan avausmaksun tai kuukausittaisia käsittelykuluja. Lain mukaan lainapalvelun tarjoajan tulee antaa sinulle selkeä kuva kaikista näistä kuluista.

Lisäksi laki säätää lainanottajalle 14 päivän palautusoikeuden lainaan. Mikäli päätät peruuttaa lainan, sinun on ilmoitettava siitä 14 päivän kuluessa, jolloin lainasopimus raukeaa. Tällöin sinun tulee maksaa lainaamasi rahat takaisin 30 päivän kuluessa. Ota huomioon että, sinulta voidaan kuitenkin vaatia lainan normaalit korot siltä ajalta, kun laina on ollut hallussasi. Lisäksi, mikäli lainanantajalle on syntynyt joitakin viranomaisille maksettuja kuluja lainan myöntämisestä, on sinun hyvitettävä myös ne hänelle.

Jotta tuntisit oikeutesi lainanottajana mahdollisimman hyvin, on hyvä idea tutustua lainan ottamiseen liittyvään lainsäädäntöön vielä syvemmin. Lisätietoa löydät kuluttajansuojalain seitsemännestä luvusta.

Viimeiset vinkit ennen kuin otat pikavipin – kysy itseltäsi vielä nämä kysymykset:

  • Mihin ja kuinka pian tarvitsen lainaa? Tarvitsenko sen tilille heti ja juuri nyt?
  • Onko lainan tarve pikainen, eli pystynkö maksamaan lainan takaisin lähiaikoina, vaikkapa kahden kuukauden kuluttua tai jo seuraavasta palkasta?
  • Onko lainan suuruus ja korko suhteessa omiin tuloihini, eli voinko realistisesti maksaa sen takaisin sovitun aikarajan puitteissa?
  • Mitä laina maksaa kokonaisuudessaan? Otathan huomioon, että korkojen lisäksi lainaan saattaa tulla esimerkiksi avausmaksu tai kuukausittainen laskutuslisä.

Jos näiden kysymysten jälkeen päätät, että pikavippi on sinulle hyvä ratkaisu, tartu toimeen. Muista vielä lukea lainan ehdot huolellisesti läpi ennen hyväksymistä.


Viimeksi päivitetty 2024-06-30 Juha Koronen (Lainando)